招聘中
$18,000-$24,000
$18,500-$19,500
$16,000-$17,000
2023-08-20 121 瀏覽
再訪馬鞍山高質西餐餐廳位於近海滂較靜的住宅區 喜歡它有很多美食選擇而且食物質素普遍亦高座位亦坐得很舒服 很適合一家人或情侶一起過來吃飯 美國飼安格斯西冷配薯菜(七成熟)大大片的西冷 肉厚帶肉汁牛肉本身的調味已帶鹹味 可以不用再蘸燒汁牛肉有一部份帶有脂肪 喜歡帶油脂香的應該會喜歡WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉千層麵真是很考工夫的一道菜呢千層麵上蓋了大量牛肉碎茄醬酸酸甜甜 芝士鹹香拉絲 最特別在於它加入了很多薯蓉每一口都有多重口感 吃到底亦不見太多油份很有飽足感之後會再光顧呢~
再訪馬鞍山高質西餐

餐廳位於近海滂較靜的住宅區
喜歡它有很多美食選擇
而且食物質素普遍亦高
座位亦坐得很舒服 很適合一家人或情侶一起過來吃飯

美國飼安格斯西冷配薯菜(七成熟)
大大片的西冷 肉厚帶肉汁

最特別在於它加入了很多薯蓉
每一口都有多重口感
吃到底亦不見太多油份
很有飽足感

之後會再光顧呢~
WM焗安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉
2023-08-19 89 瀏覽
日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉$138🦑扁意粉🍝煙韌度啱啱好,除咗香蒜味,加咗少少黑椒調味tim~焗煙三文魚帶子牛油果意大利飯 $168🥑份量都幾多,鋪咗一塊塊煙三文魚喺面,中間有一粒大嘅帶子分開咗一半,由於係焗飯嘅關係,帶子變得比較熟🔥加$38套餐升級🆙吉列炸蠔 廚師沙律 龍蝦湯 凍西柚蜂蜜綠茶估唔到加$38可以咁多野,炸蠔大約4-5cm,新鮮炸起,好驚喜廚師沙律🥗好有誠意咁有火腿粒,並且唔係落醋,似係偏甜嘅柚子汁,而且請他可以叫龍蝦湯🦞,感到好滿足🥰不過就唔好expect有龍蝦肉la😂整體來講喺馬鞍山呢個美食沙漠黎講,呢度都算係一個小綠洲😂而且未必需要嗌set dinner,主餐牌嗰啲同樣可以升級😌
日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉$138🦑
扁意粉🍝煙韌度啱啱好,除咗香蒜味,加咗少少黑椒調味tim~

焗煙三文魚帶子牛油果意大利飯 $168🥑

加$38套餐升級🆙
吉列炸蠔 廚師沙律 龍蝦湯 凍西柚蜂蜜綠茶

2023-08-14
2023-08-14 113 瀏覽
位於雅濤居商場一間西餐廳,裡面裝潢不錯,燈光偏暗,最適合相約朋友聚一聚嘅好地方,放慢急速節奏嘅生活,舒適環境下好好享受食物。餐廳出名嘅龍蝦湯,口味濃郁,龍蝦味突出䄂子蜜糖烤雞配牛肝菌汁野菌薯菜外皮又香又脆,但雞肉偏乾,份量比較細份南美手撕豬芝士煙肉漢堡配薯條肉質豐富,醬汁都配合得好好蜜糖芥末原燒檸檬海鹽煙鴨胸配紅酒燒汁鴨胸肉結實,檸檬海鹽突出亦設有酒精飲品,有happy hour優惠,詳情可向餐廳查詢

餐廳出名嘅龍蝦湯,口味濃郁,龍蝦味突出

䄂子蜜糖烤雞配牛肝菌汁野菌薯菜
外皮又香又脆,但雞肉偏乾,份量比較細份

南美手撕豬芝士煙肉漢堡配薯條
肉質豐富,醬汁都配合得好好

蜜糖芥末原燒檸檬海鹽煙鴨胸配紅酒燒汁
鴨胸肉結實,檸檬海鹽突出

亦設有酒精飲品,有happy hour優惠,
詳情可向餐廳查詢
2023-07-29 187 瀏覽
🍽️ WM Café & Bar 📍馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖-今日約咗媽媽去馬鞍山行街,行到攰就搵間餐廳食吓嘢傾吓偈🥰🥰💫WM手撕豬肉薄餅( $128 )不得不讚佢嗰手撕豬肉係幾惹味,配上巨量嘅芝士😍😍罪惡感滿足感都爆曬標🤭🤭🤭配料仲有墨西哥辣椒、菠蘿、紫洋蔥、燈籠椒👍🏻👍🏻👍🏻非常足料🤩🤩另外批邊脆卜卜🤌🏻🤌🏻正呀!💫柚子蜜糖燒雞,配時令蔬菜、薯蓉(半份$128 )燒雞有好香既柚子蜜糖味,同雞肉好夾👍🏻👍🏻特別要讚嘅係薯蓉!最鍾意呢啲有粒粒口感嘅新鮮薯蓉🤤🤤💫轉套餐(每個加$38 )套餐包括龍蝦湯、吉列炸蠔、廚師沙律同埋飲品😍😍😍龍蝦湯香濃😚😚炸蠔上面有芝士醬,刺激食欲🤤🤤今日嘅沙律係鴨胸沙律🤩🤩鴨胸有好香既煙燻味👍🏻👍🏻👍🏻最surprise係個餐包,係煙煙韌韌嘅黑糖麵包🥰🥰💫凍西柚蜂蜜綠茶(跟餐)茶味香濃,亦有淡淡嘅西柚味🤭🤭Fresh~😍😍💫士多啤梨雪芭(跟餐加$28 )有一粒又大又甜既士多啤梨,配上冰凍嘅士多啤梨味梳打👍🏻👍🏻👍🏻成件事好清新-🌟餐廳裝修好有氣氛,適合朋友聚會👯‍♀️👯‍♀️🌟店員風趣幽默又熱心👍🏻👍🏻👍🏻推薦指數:4/5抵食指數:4/5#f
🍽️ WM Café & Bar
📍馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
今日約咗媽媽去馬鞍山行街,行到攰就搵間餐廳食吓嘢傾吓偈🥰🥰

💫WM手撕豬肉薄餅( $128 )

💫柚子蜜糖燒雞,配時令蔬菜、薯蓉(半份$128 )

💫轉套餐(每個加$38 )
套餐包括龍蝦湯、吉列炸蠔、廚師沙律同埋飲品😍😍😍

💫凍西柚蜂蜜綠茶(跟餐)
茶味香濃,亦有淡淡嘅西柚味🤭🤭Fresh~😍😍

💫士多啤梨雪芭(跟餐加$28 )

🌟餐廳裝修好有氣氛,適合朋友聚會👯‍♀️👯‍♀️
🌟店員風趣幽默又熱心👍🏻👍🏻👍🏻

推薦指數:4/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong #馬鞍山 #MaOnShan #mos #WMCafeAndBar
今日去馬鞍山一間洒店睇埸地,嗰度環境唔錯,仲係欣賞日落嘅好地方。完咗後係酒店附近見到呢間餐廳WM Cafe & Bar,見佢環境唔錯,就入咗去食晚餐。呢度坐得都幾舒服,服務都幾好。今晚我就叫咗🌟「烤澳洲豬鞍扒配蔬菜 • 薯蓉,」$198。豬扒🥩都幾厚身,烤得好香,肉質鬆軟配埋醬汁一齊食好好味😋。另外叫咗🌟「WM手撕豬肉薄餅」$128。🍕薄批入面有手撕豬、墨西哥辣椒、菠蘿、紫洋蔥、燈籠椒、芝士。Pizza 好惹味,香脆又有口感,正呀😍! 飲品就叫咗杯我都幾鍾意嘅🌟「Passion Fruit Mojito」$42。🍸有清新嘅檸檬味同濃郁嘅百香果味,而薄荷葉就带出一种清凉嘅口感,真係幾啱夏天飲㗎🤩。
2023-07-14 148 瀏覽
我最近去了WM Café & Bar (雅濤居購物商場) (馬鞍山)這家咖啡館,整體而言,我對這裡的餐點和氛圍感到滿意。首先,這裡的咖啡非常出色。他們使用高品質的咖啡豆,釀製出濃郁而香醇的咖啡,無論是美式咖啡還是拿鐵,都能品嚐到咖啡的豐富風味。此外,WM Café & Bar也提供了多種美味的餐點和小吃。我品嚐了他們的漢堡,肉質鮮嫩多汁,配料新鮮豐富。另外,他們的沙拉和三明治也非常美味,健康又營養。這家咖啡館的氛圍非常舒適和放鬆。內部裝潢溫馨,音樂輕柔,適合與朋友聚會或者放鬆一下。

2023-07-11
午餐
2023-07-05 159 瀏覽
住係美食沙漠既馬鞍山見到難得有一間西式餐廳,見門面唔錯又跟屋企又近近地,決定同屋企人試下。點了幾道菜,其中最令我印象深刻的是吉列墨魚餅。這道菜香噴噴的,口感酥脆,內有魚肉及墨魚,墨魚彈牙,魚味濃郁,特別是配上酸甜的沙律醬,令人回味無窮。芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉,這道菜的味道非常豐富,蟹肉的鮮甜和芥末的辣味融合在一起,加上芝士和忌廉的香濃口感,讓人吃了之後十分滿足。蕃茄意大利薄餅,薄餅口感十分輕盈,蕃茄的酸甜和芝士的鮮香完美結合,一點都不覺膩。意大利薄餅是薄柀,酥脆口感也很棒。薄荷青檸檬梳打,飲品非常清爽,薄荷和青檸的味道很搭,讓人感覺十分舒暢。最後賣單$376,食物份量都很多,兩個人食都非常飽
吉列墨魚餅

芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉
蕃茄意大利薄餅
薄荷青檸檬梳打
2023-07-04 128 瀏覽
今晚同朋友去咗馬鞍山嘅WM Café & Bar食晚餐,試咗兩款主餐,講下我嘅感受。第一款係63度溫泉凱撒沙律,個沙律醬好特別,唔會太重身,啲鮮味同埋微微嘅酸味完全融合喺一齊。個溫泉蛋煮得好啱啱好,切開嚟啲蛋汁流出嚟,同埋啲生菜同鮮味蝦仁都好新鮮,幾好味。第二款係安格斯牛肉醬芝士千層麵配薯蓉,個麵層次好清晰,牛肉醬好香濃,同埋芝士味道好濃郁,令我好有飽足感。薯蓉好滑,同埋唔會太膩,好啱配麵食。整體黎講,係一個好舒服嘅用餐體驗,環境舒適,服務亦好好。餐廳位於商場內,地鐵站行過去都好近。就算啱啱食咗兩款主餐,但係我都好想再嚟試下啲其他嘅菜式。

2023-06-14 187 瀏覽
⏩️烤澳洲豬鞍扒配時令蔬菜薯蓉($198) 主菜澳洲豬鞍扒值得一讚。佢肉質好厚好實在,但真心一啲都唔柴,反而帶出豬鞍扒嫩得嚟又飽滿既口覺。豬鞍扒配上酸酸地既粉末(可能係酸梅粉?)加上燒汁,另有伴碟薯蓉同菜,清新又解膩。⏩️WM炸雞翼 (柚子醬, $58/6件)炸雞翼係誠意之作,每隻都算得上大size雞翼,炸到恰到好處又有掛醬。⏩️升級跟餐 ($38)我再加左$38, 有跟餐吉列炸蠔,廚師沙律,凍飲,同龍蝦湯。龍蝦湯推介👍🏻⏩️ 心太軟配雪糕 ($68)飯後甜品保持住水準。整體全餐都食得好滿意。餐廳裝修都幾有花心機,牆身畫風同冰櫃都好有氣氛,整體乾淨衛生,全程坐得舒服。

⏩️烤澳洲豬鞍扒配時令蔬菜薯蓉($198)

⏩️WM炸雞翼 (柚子醬, $58/6件)

⏩️升級跟餐 ($38)

⏩️ 心太軟配雪糕 ($68)
飯後甜品保持住水準。整體全餐都食得好滿意。

2023-06-13 136 瀏覽
馬鞍山好食的西餐廳不多,除咗Beans之外,我覺得Wm呢間算係幾有質素嘅。就算只係外賣,佢的意式巴馬薄餅都仲係香脆可口,Parma Ham 份量都唔少,加上薄薄嘅餅底,好好味。龍蝦湯超濃郁鮮味,用心製作。另外,煙三文魚忌廉意粉不普通,略嫌意粉太淋,外賣後的忌廉汁有點凍了,影響味道。反之,蒜片墨魚仔墨汁意粉相對好味,因為墨汁夠香,有蟹子溝埋一齊食有口感、有層次。而意式的香草炸雞翼都好入味香脆。不過價錢來說有點貴,其他區堂食嘅話應該有更好的選擇。順帶一提,之前試過紅酒牛柳和蒜蓉焗田螺配蒜蓉包好食,可惜當日餐牌所見沒此選擇。
意式香草雞翼
煙三文魚忌廉意粉
龍蝦湯
蒜片墨魚仔墨汁意粉
可口可樂
2023-06-07
30 分鐘 (外賣送餐)
龍蝦湯
2023-06-04 133 瀏覽
位於馬鞍山雅濤居的 「WM Cafe & Bar」 ,是一家擁有舒適環境的西式餐廳。他們的晚餐,特別讓人印象深刻。首先,WM安格斯牛肉煙肉芝士漢堡,這道菜的份量十足,非常適合飢腸轆轆的食客。外層的煙肉帶著微微的燒烤香,安格斯牛肉則十分鮮嫩多汁,芝士更是為整體口感增添了幾分滑順。每一口都充滿了味道,讓人食指大動。再來看墨西哥雞肉芝士烤餅,這道菜的賣相十分搶眼。餅皮烤得恰到好處,酥脆可口,雞肉的口感柔軟,搭配上濃郁的芝士,味道十分絕佳。份量也非常適中,即使是一個人食用也不會感到過多。他們的食物賣相、味道和份量都達到了讓人滿意的程度,絕對會encore🥰🥰

2023-06-02 127 瀏覽
同朋友行完山之後搵野食經過呢間餐廳見到環境幾乾淨同舒適估唔到食物都唔錯😆.💎$98 WM安格斯牛肉煙肉芝士漢堡漢堡搭配左安格斯牛肉漢堡排、烤煙肉同融化左既芝士成個漢堡口感豐富、層次分明🤩牛肉本身有好濃郁既肉香味道肉質細嫩、多汁加埋煙肉既鹹香味道同芝士既濃郁口感成個口感層次十分豐富😎食入口回味無窮🤣.💎$18 加配薯條炸薯條表皮好酥脆帶有鹹香味道😍同淡淡既土豆香味令人食欲大開💎$158 日本帶子明太子扁意粉呢個意粉口感好豐富🤩將義大利扁意粉同日本明太子醬汁巧妙咁結合帶子好大隻 味道鮮美明太子醬汁味道香濃🥰好有鮭魚卵既鮮味搭埋扁意粉一齊食口感好綿密🥳.💎$38 套餐升級(吉列炸蠔、廚師沙律、龍蝦湯)升級左套餐多好多野食吉列炸蠔外層金黃酥脆蠔肉肉質鮮美多汁😆而廚師沙律口感清新龍蝦湯湯汁就濃郁鮮美😇.💎$38 1664 blanc bot估唔到餐廳都有好多款啤酒選擇😍同朋友一路傾計一路飲啤酒好正.💎熱甘菊茶味道溫和、清淡😆有一陣溫和既花香香味
同朋友行完山之後搵野食
經過呢間餐廳見到環境幾乾淨同舒適
估唔到食物都唔錯😆

💎$98 WM安格斯牛肉煙肉芝士漢堡

漢堡搭配左安格斯牛肉漢堡排、
烤煙肉同融化左既芝士
成個漢堡口感豐富、層次分明🤩
牛肉本身有好濃郁既肉香味道

明太子醬汁味道香濃🥰
好有鮭魚卵既鮮味
搭埋扁意粉一齊食
口感好綿密🥳
💎$38 套餐升級(吉列炸蠔、廚師沙律、龍蝦湯)

升級左套餐多好多野食

💎熱甘菊茶
味道溫和、清淡😆
有一陣溫和既花香香味
2023-05-22 137 瀏覽
WM Cafe 位於馬鞍山雅濤居購物商場地下我同朋友去咗食午餐 佢呢度嘅選擇都好多有pizza意粉,小食 炸物 甜品價錢親民店員的服務也很親切我哋叫咗兩個餐重加多$38就可以轉套餐有餐湯、沙律兩隻吉列炸蠔好抵呀幾鐘意龍蝦湯味道濃郁,炸蠔無咩腥味而且仲有芝士醬🫶🏻美國安格斯西冷牛扒配薯菜薯蓉 七成熟煎得剛剛好,肉質鮮嫩,加上配搭的燒汁讓整道菜色更加豐富,香味四溢炸魚薯條🍟係我鍾意嘅粗薯條 份量也大大份好抵食炸魚再跟埋沙律醬茄汁 正呀炸到金黃色,好香脆,超邪惡蜂蜜綠茶都沖得好靚,仲可以小甜good
WM Cafe 位於馬鞍山雅濤居購物商場地下
我同朋友去咗食午餐 佢呢度嘅選擇都好多
有pizza意粉,小食 炸物 甜品
價錢親民
店員的服務也很親切

我哋叫咗兩個餐
重加多$38就可以轉套餐有餐湯、沙律
兩隻吉列炸蠔
好抵呀
幾鐘意龍蝦湯味道濃郁,炸蠔無咩腥味而且仲有芝士醬🫶🏻

美國安格斯西冷牛扒配薯菜薯蓉 七成熟

炸魚薯條🍟
係我鍾意嘅粗薯條 份量也大大份好抵食
炸魚再跟埋沙律醬茄汁 正呀
炸到金黃色,好香脆,超邪惡

蜂蜜綠茶都沖得好靚,仲可以小甜
good
2023-05-21 116 瀏覽
馬鞍山WM Cafe位置近馬鞍山海濱住宅區 比較安靜上次試過覺得所有茶式都相當不錯 今次再過來吃晚餐烤澳洲穀飼法式羊架配時令蔬菜薯蓉 🐑 羊肉不羶呢 不是100%零羶味 但羶味只剩很淡很淡 不會令人生厭羊肉始終要帶少許羶才是羊肉肉質有彈性 裡面還帶少許粉紅色 肉嫩不粗糙青醬烤蘆筍野菌扁意粉 🍝 蘆筍粗身多汁 野菌亦爽口多汁表面灑上芝士很香羅勒和橄欖油的比例剛好 不會覺得滿嘴都是油整體意粉份量亦比想像中多
馬鞍山WM Cafe

整體意粉份量亦比想像中多
烤澳洲穀飼法式羊架配時令蔬菜薯蓉
烤澳洲穀飼法式羊架配時令蔬菜薯蓉
2023-05-09 112 瀏覽
WM CAFE 位於馬鞍山,是一家提供西式料理的餐廳。這裡的菜品非常豐富,其中炸洋蔥圈配車打芝士醬、日本魷魚筒蒜香黑汁扁意粉和柚子蜜糖燒雞都非常值得推薦。炸洋蔥圈配車打芝士醬是一道非常經典的西式小食,洋蔥圈炸得酥脆,搭配車打芝士醬味道非常美味,是開胃的好選擇。日本魷魚筒蒜香黑汁扁意粉是一道口感豐富的餐點,意粉煮得剛好,搭配了香蒜和黑汁,魷魚筒的口感也非常獨特,讓人驚艷。柚子蜜糖燒雞是一道非常清新的主菜,雞肉燒得香嫩,搭配柚子蜜糖醬汁,口感清新,非常適合夏天食用。配時令蔬菜和薯蓉,使得這道菜更加均衡。套餐的跟餐和餐湯也非常棒,吉列炸蠔炸得外酥內嫩,配上鮮美的廚師沙律,口感非常清爽。龍蝦湯濃郁鮮美,是一道非常豐富的湯品。總的來說,WM CAFE的菜品非常豐富,味道和口感都非常出色,而且價格也非常實惠。餐廳的環境舒適,服務態度也很好,非常適合用餐和聚會。如果您在馬鞍山附近,這家餐廳是一個值得一試的好選擇。WM Café & Bar (雅濤居購物商場) (馬鞍山)馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖

WM Café & Bar (雅濤居購物商場) (馬鞍山)
馬鞍山鞍駿街15號雅濤居購物商場地下G01B號舖
2023-05-04