2022-08-31 977 瀏覽
過嚟飲嘢啦?………好呀🙌🙌🙌🙌🙌😂😂好舒服⋯⋯好鐘意呢度嘅環境……..地址係中環街市……….???無錯⋯⋯!!從來都唔入街市的我,呢度就唔同😂😂因為呢度係中環街市😂呢個街市無餸買架⋯⋯想買餸千祈咪嚟,想飲嘢食嘢shopping就嚟啦⋯⋯😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂—————————閒情逸致,輕鬆舒壓的一個好地點👍呢度嘅酒好抵飲,想飲咩國家嘅酒?隨便😇😇😇😇😇可以係度叫嘢食又可以自攜食物,認真一流👍舒適雅坐.舒適享受😎——————————芝士拼盤,送酒一流👍各款芝士🧀都咁好味😋炸魚薯條,新鮮即炸香脆鬆化,配沙律醬👍😋———————————人生得意須盡歡,輕鬆享受每一天😇 其實開心🥳簡…單就在你身邊....食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶—————————
過嚟飲嘢啦?
………好呀🙌🙌🙌🙌🙌😂😂
好舒服⋯⋯
好鐘意呢度嘅環境……..
地址係中環街市……….???
無錯⋯⋯!!
從來都唔入街市的我,呢度就唔同😂😂
因為呢度係中環街市😂
呢個街市無餸買架⋯⋯

—————————
閒情逸致,輕鬆舒壓的一個好地點👍
呢度嘅酒好抵飲,想飲咩國家嘅酒?
隨便😇😇😇😇😇
可以係度叫嘢食
又可以自攜食物,認真一流👍
舒適雅坐.舒適享受😎

——————————
芝士拼盤,送酒一流👍
各款芝士🧀都咁好味😋
炸魚薯條,新鮮即炸
香脆鬆化,配沙律醬👍😋

———————————
人生得意須盡歡,輕鬆享受每一天😇
其實開心🥳簡…單就在你身邊....
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————
sᴀʏ ᴄʜᴇᴇʀs🥂! 喜歡ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴏᴜʀ的你,有沒有去過中環街市的· 𝕎𝕚𝕟𝕖 𝕝𝕠𝕘✨·品酒呀?!最近酒吧推出 「 ᴄʟᴏᴜᴅʏ ʙᴀʏ ᴡɪɴᴇ ғʟɪɢʜᴛ 」優惠,只需$388就可以品嚐到紐西蘭ᴍᴀʀʟʙᴏʀᴏᴜɢʜ酒莊ᴄʟᴏᴜᴅʏ ʙᴀʏ的4款紅白酒啦❣️ 有熱情果和柑橘香🍊的sᴀᴜᴠɪɢɴᴏɴ ʙʟᴀɴᴄ,有在法國橡木桶發酵18個月的ᴛᴇ ᴋᴏᴋᴏ😆,又有帶有花香的ᴘɪɴᴏᴛ ɴᴏɪʀ🌸,亦有單寧明顯、帶辛料香的ᴛᴇ ᴡᴀʜɪ😚,你又喜歡那一款呢? 除了品酒,當然不少得ғᴏᴏᴅ ᴘᴀɪʀɪɴɢ啦。墨西哥牛油果芝士脆片🥑、孜然蝦多士、黃金炸魚皮 和 芝士拼盤🧀都很不錯😋~▫▫▫▫▫ 📍#中環 中環街市地下G14號舖▫▫▫▫▫

▫▫▫▫▫
📍#中環 中環街市地下G14號舖
▫▫▫▫▫
2021-09-20 1114 瀏覽
重新啟用的中環街市是近日香港人打卡的熱點,路過入去行一圈,竟然俾我發現瑰麗酒店的前高級調酒師係度,當然要坐低重溫下佢d cocktail. menu好似file咁樣,有好多唔同國家的紅白酒,烈酒之類,另外都可以掃QR code自己落單,可以點到同層另外幾間如心集團餐廳的餐飲,都幾方便,不過就冇測試到可唔可以送埋過黎。wine y sour, 用左整Whiskey sour嘅方法,加入烏龍茶,無花果,最後加多一shot紅酒。比較dry, 入口順滑,紅酒味道有點太突出,蓋過了其他味道。pink me up用上了我最愛的Moscato,加上pink fruit。賣相,味道都好適合女仔。甜甜地有少少氣泡,飲嘅時候聞到新鮮嘅rosemary,好清新,不過太易入口,好易唔小心飲醉。下次會再去試下白蘭樹下的cocktail。

pink me up
下次會再去試下白蘭樹下的cocktail。
2021-09-19
生日
If you are pregnant and want to tag along with your mate, please do not, the Manager will ask you to get out of the restaurant if you cannot restrict yourself to the Bar Table only.Otherwise, great ambiance and the wine menu has wide selection for a pre-drink session. Perhaps it is a newly open bar, bar tenders will need some time to get use to the wine menu. But definitely it is a to go place to hang out before dinner if you are not pregnant.

2021-09-15
$100 (其他)
2021-09-17 507 瀏覽
有趣之wine cocktail, 呢杯叫做Why Wine Sour 茶香十足,剛柔並重,好飲!好多未見過既品牌,又幾好飲啵!性價比好高,100% Cabernet Sauvignon 真係第一次飲。同朋友一齊飲左2支同一款既呢支Cabernet Sauvignon 😂😂可以話尋到寶啦!呢款又一性價比之作!以色列既,估佢唔到咁好飲,真係好少見到外面有得買👍🏼👍🏼南非既出品,優美温柔,做到成支Pinot noir咁,不過其實無Pinot noir 既成分,有趣,值得一試!
茶香十足,剛柔並重,好飲!

2021-09-15
  • 葡萄酒