2023-04-03 334 瀏覽
之前在東涌吃過一次,想不到分店在屯門都有了,再次光顧。📍位置:近屯門站B出口,在Beans的樓上,上扶手電梯到二樓。🏠環境:開放左的門面,左邊是收銀櫃位和半圓拱形的卡座,右邊則是落地玻璃窗的卡座,望向室內商埸,整體簡單設計。🤵🏻服務:可自由選擇座位,自行到收銀櫃位點單,收取加一。🍽️晚市:提供一人或湯麵套餐,比以往多了很多選擇。🥢牛腩羅宋湯麵🍜 $68可自選麵底,個人認為手打烏冬配羅宋湯很合適,烏冬掛湯好👍🏻,吸收了湯汁,而啡紅色的湯底很濃郁🤭,質地很稠身,牛腩入口就軟化,口感很軟綿😋,而且份量多,兩個女孩可以分享一碗都很飽肚😉。🥢板燒🐔雞扒 $22朋友喜歡吃🐔雞扒,呈上時已切塊,煎得夠焦香又嫩滑😋,抵食👍🏻!🥢小食拼盤 $68拼盤有兩個蝦多士、兩個秘製炸雞翼、薯仔沙律和醃酸菜,🥰個人認為炸雞翼是最好吃,醃上熟悉的香料,但又說不出是甚麼,果然是秘製😂,其次是沙律夠清新,酸菜亦很酸😆,很開胃,只是蝦多士略油膩了少許。🍹熱情果梳打 $11(跟餐價)朋友點的,不過用上熱情果醬,而不是原粒水果😌,甜度適中。🍹凍粉紅西柚蘆薈桂花四李春 $30一大片西柚肉作裝飾,杯底有粒粒蘆薈,茶味清香😍,淡淡的桂
之前在東涌吃過一次,想不到分店在屯門都有了,再次光顧。
🏠環境:開放左的門面,左邊是收銀櫃位和半圓拱形的卡座,
右邊則是落地玻璃窗的卡座,
望向室內商埸,整體簡單設計。
🤵🏻服務:可自由選擇座位,自行到收銀櫃位點單,收取加一。
🍽️晚市:提供一人或湯麵套餐,比以往多了很多選擇。
🥢牛腩羅宋湯麵🍜 $68
🥢板燒🐔雞扒 $22
🥢小食拼盤 $68
🍹熱情果梳打 $11(跟餐價)
朋友點的,不過用上熱情果醬,而不是原粒水果😌,甜度適中。
🍹凍粉紅西柚蘆薈桂花四李春 $30
一大片西柚肉作裝飾,杯底有粒粒蘆薈,茶味清香😍,淡淡的桂花香,清新解膩☺️。
2023-03-30
2023-04-03 110 瀏覽
由細到大都好喜歡羅宋湯🫰🏻因為有好多料而且好好味今天在屯門市廣場行街見到有間羅宋湯專門店😍馬上心心眼 想也不想就坐下~餐廳是開放式的 而且看看餐牌 好多自由選的套餐這個價位在商場來說 好抵.🔸牛腩羅宋湯米線 $68 追+$22板燒牛扒 (1人全日湯麵餐)羅宋湯足料大大件入味牛腩 而且很大碗米線和香濃的湯米線的掛湯程度不用懷疑板燒牛扒煎得香香的.🔸牛腩羅宋湯+汁燒豬髀肉脆豬仔包 $88 (廚師推介套餐)單獨一碗的羅宋湯也一樣足料汁燒豬髀肉好juicy 本來看到以為會好乾還夾了沙律醬和生菜蕃茄喜歡😚.📍Wheatfield X 羅宋湯專門店📌屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2037-2040號舖📌太古太古城太古城道26號漢宮閣地下G409號舖
由細到大都好喜歡羅宋湯🫰🏻因為有好多料而且好好味
今天在屯門市廣場行街見到有間羅宋湯專門店😍
馬上心心眼 想也不想就坐下~
餐廳是開放式的 而且看看餐牌 好多自由選的套餐
這個價位在商場來說 好抵
羅宋湯足料大大件入味牛腩
而且很大碗米線和香濃的湯
米線的掛湯程度不用懷疑
板燒牛扒煎得香香的
🔸牛腩羅宋湯+汁燒豬髀肉脆豬仔包 $88 (廚師推介套餐)
單獨一碗的羅宋湯也一樣足料
汁燒豬髀肉好juicy 本來看到以為會好乾
還夾了沙律醬和生菜蕃茄
喜歡😚
📍Wheatfield X 羅宋湯專門店
📌屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2037-2040號舖
📌太古太古城太古城道26號漢宮閣地下G409號舖
2023-03-29 85 瀏覽
身立蕃茄湯控既我,一聽到屯門市中心開左一間叫羅宋湯專門店,就二話不說一定要幫襯。位置唔算係好開揚,比較少人會行果邊,不過查實一上電梯就會見到,依晚我地分別叫左手打烏東配羅宋湯,咖哩牛腩飯,再另外配埋麻辣雞柳絲做小食,價錢around $70-80一位,羅宋湯入面既材料好充足,可以話啖啖肉添,淨係湯入面既牛肉都已經好飽肚,蕃茄湯配烏東簡直完美,掛湯之餘仲好滑,性價比唻講算幾高。麻辣雞柳就認真好辣下,雞柳都好滑而且幾入味。如果餐廳可以提供簡辣道就更貼心啦。整體都係不錯性價比高既餐廳!
2023-03-29 194 瀏覽
記得多年前食過中環店一直對佢個羅宋湯念念不忘,但分店越來越越少,就好少再食了。近日見佢係屯門開左分店,咁近就一於去食下先。地點在屯市二樓,呢個位多左幾間新食店進註。餐廳呈開放式,坐位可自由選擇,在收銀位落完單就可以埋位等食,會有店員送餐啊😄🍲牛腩羅宋湯個羅宋湯真係太好味,雖然有幾款湯品揀,但諗都唔諗就要羅宋湯😆碗湯勁杰身好足料,酸酸地嘅蕃茄蔬菜味,牛腩軟腍,飲完碗湯都飽飽地啦😆🥚鹽燒牛舌溏心蛋飯朋友揀左跟配牛舌飯,大大碗好多牛舌,燒得焦香,口感軟綿綿,好食喎,美中不足係隻溏心蛋略微熟左少少,再流心點就完美啦😁🌶️麻辣雞絲上海撈麵自己就揀左跟撈麵配小食,麵揀左要上海麵,個醬油勁香,再加上炸蒜同蔥花真係無得彈。至於個麻辣雞絲就一般般啦,個人覺得個辣汁唔夠入味,雞有雞辣汁還辣汁咁,可能未係撈得好勻循🤔🍋凍檸茶餐飲要左凍檸茶走甜,茶濃檸香,ok啦😌雖然有加一服務費,但坐得舒服又唔趕客,可以慢慢食無壓力,加上個湯真係好正,想飲羅宋湯必來呢間🤤

🍲牛腩羅宋湯

🥚鹽燒牛舌溏心蛋飯

🌶️麻辣雞絲上海撈麵

🍋凍檸茶
餐飲要左凍檸茶走甜,茶濃檸香,ok啦😌

2023-03-27
2023-03-25 64 瀏覽
出到去屯門市中心,今日要自己搵食,平時都經過見到呢間羅宋湯專門店,都想試好耐,今日終於可以試吓啦!好,坐低睇吓有咩好食先。叫咗個一人精選套餐,有羅宋湯、主食同埋飲品。牛腩羅宋湯,羅宋湯應該是主角吧!個湯好足料,而且湯底比起出面嘅杰身一啲。牛腩味、蕃茄味、紅蘿蔔味好岀。鹽燒牛舌粒糖芯飯,有好多粒牛舌幾抵食,粒粒肉厚,牛舌煎香配上鹽和黑椒,仲有一整隻糖心蛋。麥田薯仔沙律,見到可以加配小食,呢個薯仔沙律好吸引,薯仔夠粉,裏面仲有紅蘿蔔,加上蛋黃醬,唔錯!叫咗熱蜂蜜生薑茶,唔太甜有薑味,暖下先。

好,坐低睇吓有咩好食先。

叫咗個一人精選套餐,有羅宋湯、主食同埋飲品。

叫咗熱蜂蜜生薑茶,唔太甜有薑味,暖下先。
2023-03-24 29 瀏覽
朋友知我鍾意飲羅宋湯,今晚約咗佢喺屯門食飯,佢就帶咗嚟呢間羅宋湯專門店😘餐牌都幾多選擇👍 可以配飯/麵/奶油豬等等~👅羅宋湯豬髀肉手打烏冬羅宋湯一嚟到就聞到好香🤤超足料,飲落酸甜適中,帶微微黑椒辣,非常開胃!🙌🏻豬髀肉嫩滑,烏冬係幼身既,個人嚟講鍾意食粗身多啲,因為感覺好似彈牙啲😅👅薄切牛扒呢排想食返多啲肉,所以另外加配咗塊牛扒~煎得幾香口👍好重黑椒味,肉質唔韌👅迷你蝦多士呢樣係我好鍾意食嘅小食之一😬多士炸得香脆,不過略嫌油膩咗少少~👅奶油脆豬奶油俾得闊綽👍 豬仔包香脆,超正!🤤👅秘製醬油撈上海麵加麻辣原本想揀粗麵不過冇呢個選擇,所以揀咗同幅圖一樣既上海麵😅個麻辣醬勁香😯 辣度好夠上海麵彈牙,都幾好食😋#屯門美食 #屯門市廣場 #羅宋湯專門店 #羅宋湯 #奶油豬 #牛扒 #蝦多士 #豬仔髀 #手打烏冬 #羅宋湯推介 #wheatfield羅宋湯專門店
餐牌都幾多選擇👍 可以配飯/麵/奶油豬等等~

👅羅宋湯豬髀肉手打烏冬

羅宋湯一嚟到就聞到好香🤤
超足料,飲落酸甜適中,帶微微黑椒辣,非常開胃!🙌🏻

👅薄切牛扒

呢排想食返多啲肉,所以另外加配咗塊牛扒~
煎得幾香口👍好重黑椒味,肉質唔韌

👅迷你蝦多士

呢樣係我好鍾意食嘅小食之一😬
多士炸得香脆,不過略嫌油膩咗少少~

👅奶油脆豬

奶油俾得闊綽👍 豬仔包香脆,超正!🤤

👅秘製醬油撈上海麵加麻辣

原本想揀粗麵不過冇呢個選擇,所以揀咗同幅圖一樣既上海麵😅
個麻辣醬勁香😯 辣度好夠
上海麵彈牙,都幾好食😋

2023-03-24
  • 奶油脆豬仔包
  • 羅宋湯
2023-03-23 33 瀏覽
屯門專食羅宋湯專門店晚市優惠二人套餐 $178餐湯豬髀肉羅宋湯啖啖豬髀肉,食肉獸真係真心最愛,吸收晒羅宋湯嘅精華,湯底夠晒濃郁惹味,每一口都香濃滿足!牛腩羅宋湯 配湯麵螺絲粉螺絲粉真心配羅宋湯一流,每一口螺絲粉都可以儲起滿滿濃厚嘅湯汁,口感好豐盛,加上牛腩嘅惹味同湯底互相配合,味道更加一絕!豬扒脆豬仔包煎香入味嘅豬扒加上新鮮蕃茄,外脆內軟嘅豬仔包,入口層次剛剛好,大大件好抵食!小食拼盤(迷你蝦多士 & 秘製炸雞翼 & 麥田薯仔沙律)拼盤滿足晒每樣都想試嘅你,香脆金黃嘅蝦多士,秘制入味嘅雞翼同埋新鮮爽口嘅薯仔沙律加一服務費Wheatfield X 羅宋湯專門店(屯門市廣場) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2037-2040號舖
屯門專食羅宋湯專門店

晚市優惠二人套餐 $178

餐湯豬髀肉羅宋湯

牛腩羅宋湯 配湯麵螺絲粉

豬扒脆豬仔包

加一服務費

屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2037-2040號舖
2023-03-22 29 瀏覽
之前跟媽媽提過Wheatfield X 羅宋湯專門店,吃Wheatfield X 羅宋湯專門店的一人秘製醬油撈麵套餐好過去美食廣場吃,媽媽不聽我所言,結果在美食廣場中伏了,大嚷又貴又難吃,這次媽媽終於聽從我的建議來Wheatfield X 羅宋湯專門店吃晚飯,媽媽說Wheatfield X 羅宋湯專門店好得多,有湯有主食,美味又飽足。秘制醬油撈螺絲粉雖然是簡單的調味,但是每一條螺絲粉都神奇地好不入味,醬油緊緊地巴著螺絲粉,吃起來卻不死鹹,在撈螺絲粉的過程中,秘製醬油撈螺絲粉醬香十足,讓人一口接一口停不下來。牛腩羅宋湯是Wheatfield X 羅宋湯專門店一大賣點,牛腩羅宋湯料蠻多,隨便一撈都是牛腩,牛腩燉煮得軟腍,蕃茄、椰菜、西芹、紅蘿蔔等蔬菜煮得透,不會酸到讓人受不了,牛腩羅宋湯喝一碗挺有飽足感的。豬脾肉羅宋湯亦是真材實料,裡面都是滿滿的豬脾肉,極之霸氣,蕃茄的味道也頗顯現,可想而知豬脾肉羅宋湯多麼濃郁香醇,而且不會太辣,屬於大眾都可接受的口味。板燒雞扒先醃漬再燒烤,雞皮脆脆的,熱騰騰的板燒雞扒幼嫩滑彈,肉汁豐盈,而且板燒雞扒是有厚度的那種,醬料鹹甜鹹甜的,加上燒烤香味,不得不說板
板燒雞扒先醃漬再燒烤,雞皮脆脆的,熱騰騰的板燒雞扒幼嫩滑彈,肉汁豐盈,而且板燒雞扒是有厚度的那種,醬料鹹甜鹹甜的,加上燒烤香味,不得不說板燒雞扒真是頗有水準。
咖哩雞球飯意想不到的出色,雞球給得大方,外層炸得酥酥脆脆,咬下去會發出咔嚓咔嚓的聲響,雞肉軟嫩不乾柴,肉感十足,雞汁豐沛,雞球就算不沾咖哩汁單吃都好吃。
咖哩汁使用豐盛的辛香料熬煮,因此香、辣、辛層次分明,有咖哩的濃香與辣勁過癮,推薦敢吃辣的人吃。咖哩汁與白飯和雞球無敵速配,是白飯的殺手來著,絕對值得一嚐這開胃咖哩雞球飯。
迷你蝦多士外表炸至金黃香脆,別以為脆就等於乾巴巴的,迷你蝦多士飽滿扎實,澎湃餡料給得不手軟,蝦膠塞滿多士中,迷你蝦多士脆香彈牙,有蝦肉的鮮美,又有多士的脆度,不愧是功夫小食。
不得不說Wheatfield X 羅宋湯專門店的粉紅西柚蘆薈桂花四季春漸層美美的,拍照打卡也超吸睛,喝起來不一般,搭配粉紅西柚的果香,四季春多了一番酸美在口中散發,粉紅西柚蘆薈桂花四桂春喝上來前、中、後有不同的感受,多了點桂花花香回甘,蘆薈的水嫩滋潤。
熱情果梳打同樣賞心悅目,漂亮好拍,熱情果梳打以熱情果果漿特調,入口可以品嚐到梳打有著熱情果淡淡的酸甜,梳打氣泡感充足,熱情果梳打冰涼爽口,暢快無比。
屯市食物種類繁多 每次喺度都要諗吓食乜好平時都幾鍾意飲羅宋湯咁啱今次又見到呢間羅宋湯專門店一於試吓呢度最招牌嘅羅宋湯啦🔸牛腩羅宋湯 配 鹽燒牛脷粒溏心蛋飯HKD88牛腩羅宋湯超足料!除咗有多款雜菜 仲有大大嚿嘅牛腩!牛腩煲過後肉質軟腍 湯底蕃茄味重 比坊間嘅特別濃稠飲完湯就要試吓個飯啦牛脷粒份量多到嚇親咗 幾乎有半碗都係牛脷粒 用鹽燒後逼出牛嘅油分 特別香口平時餐廳多數都係得半隻溏心蛋但呢度係足足一隻!呢個套餐份量 食完真係超級飽😆🔹健怡紅菜頭湯烏冬 配 板燒豬扒 HKD78友人表示紅菜頭湯咁特別一定要試試味道比想像中有驚喜 配搭多款雜菜 湯底清甜 板燒豬扒惹味 肉質偏腍有口感💰人均消費約$100/位🚩Wheatfield X 羅宋湯專門店屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2037-2040號舖
屯市食物種類繁多 每次喺度都要諗吓食乜好
平時都幾鍾意飲羅宋湯
咁啱今次又見到呢間羅宋湯專門店
一於試吓呢度最招牌嘅羅宋湯啦

🔸牛腩羅宋湯 配 鹽燒牛脷粒溏心蛋飯
HKD88

牛腩羅宋湯超足料!
除咗有多款雜菜 仲有大大嚿嘅牛腩!
牛腩煲過後肉質軟腍
湯底蕃茄味重 比坊間嘅特別濃稠
飲完湯就要試吓個飯啦
平時餐廳多數都係得半隻溏心蛋
但呢度係足足一隻!
呢個套餐份量 食完真係超級飽😆

💰人均消費約$100/位

🚩Wheatfield X 羅宋湯專門店
屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2037-2040號舖
2023-03-18 19 瀏覽
【屯門•Wheatfield X 羅宋湯專門店】————————————————————————嚟到屯門市廣場睇完戲之後見凍凍哋想飲啲暖嘢暖下胃 。咁啱見到一間以羅宋湯主打嘅專門店,羅宋湯亦都係我兒時回憶。佢係源自於俄羅斯,主要以紅菜頭為主,仲加入左馬鈴薯、紅蘿蔔、菠菜等等,十分有營養價值。嚟得羅宋湯專門店點可以唔嗌羅宋湯呀🍯 |套餐精選|HKD88牛腩羅宋湯&豬髀肉羅宋湯(呢兩款湯都有少少辣)羅宋湯飲落去質感十分香濃,加入少少Tabasco 令到味道提升,同時亦飲得出牛腩既味道。飯類板燒雞扒飯雞扒煎得香脆適中 肉嫩多汁 ,碗飯大大碗十分之飽。麵類手打烏冬配上羅宋湯口感特別,加埋豬髀肉 小食迷你蝦多士 十分香脆 加上沙律醬 芝味配搭無得彈
【屯門•Wheatfield X 羅宋湯專門店】
————————————————————————

🍯 |套餐精選|HKD88
牛腩羅宋湯&豬髀肉羅宋湯
(呢兩款湯都有少少辣)

飯類
板燒雞扒飯
雞扒煎得香脆適中 肉嫩多汁 ,碗飯大大碗十分之飽。

麵類
手打烏冬
配上羅宋湯口感特別,加埋豬髀肉

小食
迷你蝦多士
十分香脆 加上沙律醬 芝味配搭無得彈
2023-03-17 17 瀏覽
每次去屯門巿廣場逛街都總是煩惱究竟食乜好,因為真係太多食店選擇。今次經過一輪挑選,最後就㨂左Wheatfield x 羅宋湯專門店。Menu選擇極多,米飯🍚類、湯麵類及豬仔包都有,每款套餐都一定有得㨂最重點的羅宋湯,但當然都有其他選擇,例如:豬髀肉紅菜頭湯同雞柳絲清雞湯。牛腩羅宋湯 + 鹽燒牛脷粒溏心蛋飯 - 牛腩羅宋湯,有時有d地方煮到好嗆喉,但呢間就冇,啖啖濃郁羅宋湯,入口舒服又好味。至於個飯,鹽燒牛脷粒都夠爽口,只是稍嫌溏心蛋唔太夠溏心,但整體飯加上配菜,味道也很不錯。豬髀肉紅菜頭湯 + 板燒牛扒拉麵 - 豬髀肉份量十足,紅菜頭湯夠哂真材實料,成碗湯很有住家feel。板燒牛肉燒得剛好,味道方面值得讚。

2023-03-14
2023-03-12 25 瀏覽
今日去屯市行街經過一間羅宋湯做主打嘅餐廳我地細細個就好鍾意飲羅宋湯今次開正我個範😍一於試一試佢⭐️牛腩羅宋湯配拉麵首先湯底用料十足蕃茄、椰菜、紅蘿蔔等配料煲到好入味牛腩夠淋入晒味拉麵爽滑彈牙😊成個配搭都唔錯👏🏻⭐️豬髀肉羅宋湯配上海麵大大塊豬髀肉食起上嚟一啲都唔韌羅宋湯吸收咗啲肉味更好飲😙揀左上海麵唔係好多舖頭有 幾特別👍🏻⭐️奶油脆豬仔包滿滿嘅牛油同埋奶油鋪滿左成個豬仔包每一啖都超邪惡😋而且都幾大份性價比高🥳⭐️香煎雞扒加$16可以選擇唔同嘅小食雞扒嫩滑有口感火候控制得啱啱好唔會太乾保持住雞扒嘅肉汁😆
今日去屯市行街
經過一間羅宋湯做主打嘅餐廳
我地細細個就好鍾意飲羅宋湯
今次開正我個範😍
一於試一試佢

⭐️牛腩羅宋湯配拉麵
首先湯底用料十足
蕃茄、椰菜、紅蘿蔔等配料煲到好入味
牛腩夠淋入晒味

唔會太乾
保持住雞扒嘅肉汁😆
2023-03-10
2023-03-11 14 瀏覽
羅宋湯專門店約老友記見面,想靜靜找個地方食下午茶聊天。來到屯門市廣場閒逛,2樓人流不算多,見到這間餐廳價錢合理,就不另作他選。✨紅菜頭湯烏冬雖然餐廳招牌是羅宋湯,但老友記偏愛紅菜頭,決定試試。紅菜頭湯將烏冬染成天然粉紅色,並有紅彩頭粒、薯仔粒和洋蔥碎,味道甘甜,附有兩片嫩日式叉燒,整碗口感溫潤可口☺️。✨再加$25有薄切牛扒噢!✨小食拼盤蝦多士、香草雞翼(😆必點)、薯蓉沙律各2件。✨奶油脆豬仔包滿滿煉奶同牛油😍無得輸下次有機會再試吓招牌羅宋湯先。
羅宋湯專門店

✨紅菜頭湯烏冬

✨再加$25有薄切牛扒噢!

✨小食拼盤
蝦多士、香草雞翼(😆必點)、薯蓉沙律各2件。

✨奶油脆豬仔包
滿滿煉奶同牛油😍無得輸

下次有機會再試吓招牌羅宋湯先。
2023-03-11 23 瀏覽
晚餐.平時成日經過今日終於嚟食🫢叫咗兩個餐 一個湯麵 一個撈麵 包熱飲另外再加小食.1) 汁燒豬髀肉原來同豬髀肉羅宋湯嘅肉係一樣🤣啲調味都唔錯 唔會太鹹.2) 板燒豬扒呢個好好味 有夠多肉汁 一啲都唔乾唔鞋+$10都幾抵呀.3) 牛腩羅宋湯+手打烏冬個烏冬質地唔錯 有夠牙撈羅宋湯好味🥹啲牛腩都幾多 夠晒腍.4) 菠菜麵撈麵呢個撈麵個醬汁就比較濃 應該係有啲蒜?!.5) 豬髀肉羅宋湯無諗過湯都有三大片肉 好豐富呀.飲品就無乜特別 要咗熱檸茶/檸水不過已經食物比想像中豐富 食到好飽還好係用外賣杯裝 可以拎走🤣.估唔到小店嘅食物都唔錯尤其係小食 兩款肉都有驚喜呀羅宋湯都好味道 而且有夠多蔬菜😀
平時成日經過

個烏冬質地唔錯 有夠牙
撈羅宋湯好味🥹
啲牛腩都幾多 夠晒腍

4) 菠菜麵撈麵
呢個撈麵個醬汁就比較濃 應該係有啲蒜?!

5) 豬髀肉羅宋湯

估唔到小店嘅食物都唔錯
尤其係小食 兩款肉都有驚喜呀
羅宋湯都好味道 而且有夠多蔬菜😀
2023-02-22 88 瀏覽
第一次食一間咁離譜既餐廳!如果唔係體驗咁差,我真係講都廢事!我同男朋友第一次食呢間野,黎既時間夜晚七點左右見佢冇乜人排我就叫男朋友試下食完飯返到屋企搵返呢間餐廳終於知道點解咁多已結業同埋晚飯時間都冇人食!我叫左個牛腩羅宋湯+雞排飯男朋友就叫豬髀肉羅宋湯烏冬+煎豬排先講牛腩羅宋湯,味道冇乜特別都算入面得「四粒」五蚊銀咁大既牛腩??仲要四粒都又鞋又靭!咬左一陣牙骹都軟x埋頂唔順吐左!雞排飯味道正正常常,最唔正常既係價錢咁既頹飯夠膽收97蚊???男朋友既豬髀肉羅宋湯烏冬仲離譜兩塊薄過紙既肉,佢用四啖就食晒既烏冬份量!咁既份量,就算俾小朋友都唔夠食啦!如果啲肉係人手切既話真係少啲刀工都唔得最後壓軸既煎豬排,出黎已經切左六條,不過砌返埋仲細過我部iPhone 13 mini?!?!唔係切得多就等於份量多架大佬!呢個餐成為99蚊!員工態度都算有善,但服務就冇乜服務而且要自己出去落單,都唔明點解要收加一服務費結論:比左差唔多二百蚊食餐飯差啲食到分手有錢冇埞洗,可以過嚟試吓。
第一次食一間咁離譜既餐廳!
如果唔係體驗咁差,我真係講都廢事!
我同男朋友第一次食呢間野,
黎既時間夜晚七點左右見佢冇乜人排我就叫男朋友試下

我叫左個牛腩羅宋湯+雞排飯
男朋友就叫豬髀肉羅宋湯烏冬+煎豬排

先講牛腩羅宋湯,味道冇乜特別都算
入面得「四粒」五蚊銀咁大既牛腩??
仲要四粒都又鞋又靭!咬左一陣牙骹都軟x埋頂唔順吐左!

雞排飯味道正正常常,最唔正常既係價錢
咁既頹飯夠膽收97蚊???

男朋友既豬髀肉羅宋湯烏冬仲離譜
兩塊薄過紙既肉,佢用四啖就食晒既烏冬份量!
咁既份量,就算俾小朋友都唔夠食啦!
如果啲肉係人手切既話真係少啲刀工都唔得

最後壓軸既煎豬排,出黎已經切左六條,
不過砌返埋仲細過我部iPhone 13 mini?!?!
唔係切得多就等於份量多架大佬!
呢個餐成為99蚊!

員工態度都算有善,但服務就冇乜服務
而且要自己出去落單,
都唔明點解要收加一服務費

結論:
比左差唔多二百蚊食餐飯
差啲食到分手
有錢冇埞洗,可以過嚟試吓。

2023-02-16