喺尖沙咀行街近近地行咗去佐敦買個lunch食,今次就食咗呢間「Waga Wagyu Burger」burger小店,呢間店係新開嘅,只供外賣🍔漢堡有5款,分別有和牛牛肉漢堡、蝦皇堡、雞肉漢堡、豬柳日本蘭王蛋漢堡同素食漢堡🥬 連素食人士都照顧到👍🏻 另外仲有沙律、小食及多款泰式特飲選擇🥤❤️ 和牛牛肉漢堡 $68見到和牛兩隻字即刻雙眼發光,要叫返個試吓🤩 牛肉用上鹿兒島黑毛和牛🐃 和牛肉軟嫩,煎得唔會過熟亦唔會太乾,內裡粉嫩🐮 牛味夠濃,品嚐到油脂香氣,搭配芝士同微辣嘅waga醬汁,醬汁好泰式風味呢~ 同時夾著生菜、青瓜、洋蔥、蕃茄,材料新鮮清爽,整體都唔算太膩👀 和牛漢堡賣$68都真係幾抵喎😙❤️ 豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58雞蛋用日本蘭王蛋,用料都幾講究,味道零舍香濃🥚佢選用嘅豬柳比平時食開啲豬柳肉味更濃,煎香後依然鎖住肉汁,一咬落去有些少爆汁添💦 配上芝士、蛋黃醬及蕃茄醬🥫 漢堡嘅高度雖然無和牛牛肉漢堡咁厚,但對女士嚟講都好飽肚😛❤️ 脆炸泰國無激素單骨雞翼 2隻 (追加) +$12雞翼攤咗一陣依然酥脆又唔油,內層肉質嫩滑,附上嘅醬係秘製辣醬,同一般泰式辣醬唔同,夠惹味😋 2隻單骨雞翼真係
❤️ 和牛牛肉漢堡 $68
和牛牛肉漢堡

❤️ 豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58
豬柳日本蘭王蛋漢堡

❤️ 脆炸泰國無激素單骨雞翼 2隻 (追加) +$12
脆炸泰國無激素單骨雞翼
雞翼攤咗一陣依然酥脆又唔油,內層肉質嫩滑,附上嘅醬係秘製辣醬,同一般泰式辣醬唔同,夠惹味😋 2隻單骨雞翼真係唔夠喉啊😝

❤️ 泰式鴛鴦 (追加) +$16
泰式鴛鴦
以為會好甜,加咗冰粒甜度係適中👌🏻好消暑🧊 茶味比咖啡味更出,一次過飲到奶茶同咖啡😙 平時飲泰式奶茶會好易絞肚,今次又無事喎🤭

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食物唔錯,價錢都幾親民,和牛牛肉漢堡價錢唔貴,分量都好足😎 附近打工仔又多一個外賣選擇喇~😼
外賣自取
最近發現佐敦地鐵站旁邊,新開左呢間專賣burger嘅小店揀咗兩款漢堡同小食,即叫即製,店員好有效率。✨和牛牛肉漢堡食Burger配牛肉一定係最正,加上係和牛,充滿肉汁好Juicy夾著新鮮脆口嘅生菜,青瓜.蕃茄.芝士,成個包好有厚度,有份量✨雞肉漢堡大大塊雞肉,都幾嫩滑感覺較健康,唔會太油膩。漢堡包嘅面層佈滿黑白芝麻,醬汁同雞肉好夾✨脆炸泰國無激素單骨雞翼雞翼辣辣地好惹味,炸粉唔會太厚,單骨食起來更方便✨炸雞塊配上醬汁嘅雞塊,即叫即炸熱辣辣,夠乾身唔會太油膩。下次會再試下其他口味😋

最近發現佐敦地鐵站旁邊,
新開左呢間專賣burger嘅小店

揀咗兩款漢堡同小食,即叫即製,店員好有效率。

✨和牛牛肉漢堡

食Burger配牛肉一定係最正,
加上係和牛,充滿肉汁好Juicy
夾著新鮮脆口嘅生菜,青瓜.蕃茄.芝士,
成個包好有厚度,有份量

✨雞肉漢堡

大大塊雞肉,都幾嫩滑
感覺較健康,唔會太油膩。

漢堡包嘅面層佈滿黑白芝麻,醬汁同雞肉好夾

✨脆炸泰國無激素單骨雞翼

雞翼辣辣地好惹味,炸粉唔會太厚,
單骨食起來更方便

炸雞

配上醬汁嘅雞塊,即叫即炸熱辣辣,
夠乾身唔會太油膩。

下次會再試下其他口味😋

2022-08-24
5 分鐘 (外賣自取)
午餐
  • 和牛牛肉漢堡
  • 雞肉漢堡
2022-08-24 19 瀏覽
高汁和牛漢堡🍔1. 和牛牛肉漢堡 $68十分juicy 個和牛都幾香 個肉質同口感都唔會太散太實 啱啱好 入面仲有少少粉紅 所以唔會太熟 食落都幾有肉汁 加埋啲青瓜蕃茄菜一齊食 唔會太漏 呢個價錢又唔貴 幾好味+ 青檸梳打 $16正正常常 幾有青檸味 開胃2. 豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58呢個隻蛋整得幾靚 半生熟咁 咬落會有啲蛋汁泌出黎 好有蛋香味 蛋白個位又煎到好脆 加埋個豬柳食 真係別有一番風味+ 泰式檸檬茶 $16酸酸甜甜 都ok 係多左少少泰式茶底嘅香味3. 脆炸泰國無激素單骨雞翼(6隻)$38呢個都好正 炸到十分香脆 十分惹味 同某連鎖快餐店嘅脆香雞翼有得揮 仲要單骨 食得幾方便……………………..🌝食物唔貴 質素都幾好 呢個size 好方便食同咬 唔易整污糟 係附近可以一試🌚只可外賣……………………..
高汁和牛漢堡🍔

1. 和牛牛肉漢堡 $68

+ 青檸梳打 $16
正正常常 幾有青檸味 開胃

2. 豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58

+ 泰式檸檬茶 $16
酸酸甜甜 都ok 係多左少少泰式茶底嘅香味

3. 脆炸泰國無激素單骨雞翼(6隻)$38

……………………..
🌚只可外賣
……………………..
2022-08-24 23 瀏覽
德興街開咗間新burger店🍔係一間外賣小店🥡即叫即製🍳【Waga Wagyu Burger】主打漢堡,亦有沙律同小食。飲品方面,除咗可樂之外,仲有泰式飲品,都比較特別👍🏻可以到店前先用手機落單,好方便☺️我地叫咗個招牌和牛漢堡,漢堡肉用鹿兒島黑毛和牛製成。漢堡size唔算大,大食嘅人要再加份小食先夠。✪ 和牛牛肉漢堡 ⌫ 💲68漢堡包夾咗一塊和牛牛肉,芝士,洋蔥,蕃茄,青瓜,生菜。加咗店家秘製Waga醬。和牛好多汁,好粉嫩,肉質較軟腍。夾咗好多配菜,所以整體感覺都好清新,唔會膩。麵包表層有黑白芝麻,加添口感。✪ 豬柳日本蘭王蛋漢堡 ⌫ 💲58呢個漢堡中間夾住一層厚厚嘅煎蛋,蘭王蛋真係好重蛋香,而且蛋黃係呈橙黃色,好鮮艷。加錢追加咗炒磨菇,味道更加香。【Waga Wagyu Burger】📌佐敦德興街1號B4地舖

✪ 和牛牛肉漢堡 ⌫ 💲68

✪ 豬柳日本蘭王蛋漢堡 ⌫ 💲58

【Waga Wagyu Burger】
📌佐敦德興街1號B4地舖
2022-08-21 40 瀏覽
喺佐敦經過呢間漢堡包外賣小店, 見到啲漢堡包嘅價錢好親民, 決定試吓!🍔素食漢堡漢堡包脹卜卜, 外層有少少脆口, 口感鬆軟, 黑白芝麻粒令麵包嘅味道更香~ 裏面夾住一大件幾juicy嘅素肉, 搭配菇、生菜🥬、洋蔥🧅、青瓜🥒, 一啖食到所有食材同秘製醬汁, 各種味道之混合令人滿足😋! 🥗泰式燒牛肉配田園沙律沙律上鋪滿泰式燒牛肉, 牛肉肉質嫩; 蔬菜夠新鮮, 加埋泰式燒汁, 整體味道更豐富, 令人開胃的!另外, 可以優惠價錢追加小食, 我就叫咗炸雞塊、脆炸泰國無激素單骨雞翼, 即叫即炸, 兩款小食都好香口呢~

🍔素食漢堡

🥗泰式燒牛肉配田園沙律

2022-08-19
1K
2022-08-20 43 瀏覽
WaGa Burger新開佐敦take away burger 店和牛牛肉漢堡 $68Wagyu Beef Burger Beef patty 比較腍身, 牛肉香味都幾出. 好欣賞佢落左好多爽脆新鮮嘅lettuce. 青瓜, 蕃茄咁, 減卻肉嘅膩度🍔🍔雞肉漢堡 $58Chicken Burger雞肉相對無牛咁impressive. 雞肉味道上無牛咁香, 肉質有點似雞胸扒feel.Truffle Fries +$15另外加左個薯條, 即炸好香脆, 有再灑d truffle paste 幾香.不過Burger size 大約係手掌size, 唔算好大個. 其他小食野飲都幾多選擇, 飲品仲有d special 泰式奶茶、泰式咖啡咁
WaGa Burger
新開佐敦take away burger 店

和牛牛肉漢堡 $68

雞肉漢堡 $58
Chicken Burger

Truffle Fries +$15

路過這裡看到這裡新開了一間漢堡店,而且還寫了是用上日本和牛來作漢堡扒,價錢還可以,就買來試試看!和牛牛肉漢堡(68元)(加煎日本蘭王蛋10元)(加煙肉10元)加完兩款食材後,漢堡更大個了,滿滿的料,一口都吃不掉!主角漢堡扒是用上日本鹿兒島黑毛和牛來製成的,所以這個就是他比較貴的原因了!漢堡扒煎得半熟的狀態,吃起來非常香,而且油香十足,質感較滑!而下面的沙律也有很多種,有生菜,洋蔥,青瓜和蕃茄,爽脆嫩的口感全都有了!而加的蘭王蛋,這裡煎得比較熟,如果是半熟就更好了,但蛋味挺香濃的!煙肉也有煎過,吃起來鹹香,但不是煎到脆的那種!麵包也是有烘過的,會有點脆脆的口感!炸雞塊8塊(46元)雞塊是即叫即炸的,吃起來外脆內嫩的,雞肉香味很濃,質感爽滑!這個配的醬汁挺特別的,酸甜口,但帶點微辣,很惹味!配薯條也不錯!大薯條(加配18元)這裡的薯條比較特別,表面不是很平整的,所以吃起來會比較脆,而且是粗著條,吃起來更過癮!

炸雞塊8塊(46元)
炸雞塊8塊

大薯條(加配18元)
大薯條

2022-08-19
炸雞塊8塊
大薯條
2022-08-20 58 瀏覽
🍔最近天氣唔係咁好 想食返啲會令心情好啲既野食😿今次試咗呢間係佐敦既外賣漢堡店 價錢方面都好親民 全部漢堡都係$58-$68🤘🏻-咁就梗係要試下和牛牛肉漢堡包先啦賣相好整齊 得意到好似動畫入面啲食物咁🤣配料方面有青瓜、生菜、芝士、蕃茄~麵包一落單就會煎香左先 口感唔錯牛肉質地軟嫩有肉汁 配埋生菜青瓜食好正另外叫左一個店員推介既蝦皇堡蝦餅好厚身好大塊 炸得香脆但又唔會有油膩感配上既醬汁酸酸甜甜 有啲泰式風味-追加左兩隻單骨雞翼 返到屋企就後悔叫得咁小加埋秘製醬汁 一食就停唔到口 😍😍飲品方面試左泰式奶茶 飲落都唔錯有啲似喺泰國便利店飲到嗰隻 ~整體上性價比都算高 鍾意食漢堡包可以一試🥰好味評分😋:4.5/5🌟🌟抵食指數🤑:4.5 /5 🌟🌟價錢💰:~$58-$68 地址:Waga Wagyu Burger 佐敦德興街1號地下B4號舖#littlefoodtour西式#littlefoodtour佐敦

🍔
最近天氣唔係咁好 想食返啲會令心情好啲既野食😿
今次試咗呢間係佐敦既外賣漢堡店
價錢方面都好親民 全部漢堡都係$58-$68🤘🏻
咁就梗係要試下和牛牛肉漢堡包先啦
賣相好整齊 得意到好似動畫入面啲食物咁🤣
配料方面有青瓜、生菜、芝士、蕃茄~
麵包一落單就會煎香左先 口感唔錯
牛肉質地軟嫩有肉汁 配埋生菜青瓜食好正
另外叫左一個店員推介既蝦皇堡
蝦餅好厚身好大塊 炸得香脆但又唔會有油膩感
配上既醬汁酸酸甜甜 有啲泰式風味
追加左兩隻單骨雞翼 返到屋企就後悔叫得咁小
加埋秘製醬汁 一食就停唔到口 😍😍
飲品方面試左泰式奶茶 飲落都唔錯
有啲似喺泰國便利店飲到嗰隻 ~
整體上性價比都算高 鍾意食漢堡包可以一試🥰

好味評分😋:4.5/5🌟🌟
抵食指數🤑:4.5 /5 🌟🌟
價錢💰:~$58-$68
#littlefoodtour西式
#littlefoodtour佐敦

依間位於佐敦新開既外賣店,唔係一間普通既漢堡包店,係間夾雜左泰式風味既漢堡包店😳除咗泰式醬汁之外,仲有泰式奶茶、咖啡、鴛鴦同青檸梳打等,幾新穎幾特別🤣。✨外賣店-💕 Wagyu Beef Burger $68和牛牛肉漢堡配秘制waga 醬、生菜、青瓜、洋蔥、蕃茄👅好味指數:7/10漢堡肉採用左鹿兒島黑毛和牛製做,食落好juicy牛味濃郁☺️油脂感重,配料仲有芝士,加埋配搭既秘制waga 醬酸酸甜甜,整體食落都唔覺得油膩👍🏻- 💕 Shrimp Burger $68蝦皇堡配秘制海鮮醬、生菜👅好味指數:7.8/10包體鬆軟,蝦餅好厚☺️炸得好脆口,重蝦味又彈牙,配既秘制海鮮醬幾特別❗️😳食落好有泰式風味,有啲似泰式辣醬個隻味道,不過唔辣得黎又有啲海鮮味咁,值得一試👍🏻- 💕 薯條(標準$18/追加+$12)👅好味指數:7/10薯條用左粗薯條,仲灑上芝士粉,正❤️
✨外賣店

💕 Wagyu Beef Burger $68
和牛牛肉漢堡
配秘制waga 醬、生菜、青瓜、洋蔥、蕃茄
👅好味指數:7/10

💕 Shrimp Burger $68
蝦皇堡
配秘制海鮮醬、生菜
👅好味指數:7.8/10

💕 薯條(標準$18/追加+$12)
👅好味指數:7/10
薯條用左粗薯條,仲灑上芝士粉,正❤️
Shrimp Burger
2022-08-14
8 分鐘 (外賣自取)
Shrimp Burger
2022-08-13 37 瀏覽
2022.08.13懶得煮飯所以買外賣🥡對於星期六都要返工既朋友仔一定好有共鳴🙃今日黎到呢間開業兩個月既漢堡店棒下場先🎊和牛牛肉🐮漢堡🍔 $68鬆軟漢堡包🍔加上嫩滑多汁既鹿兒島🇯🇵黑毛和牛🥩香濃芝士🧀仲有新鮮爽口既生菜🥬蕃茄🍅青瓜🥒洋蔥🧅配上秘製Waga醬好惹味😋松露薯條🍟(L)追加價 $22份量多👍🏻每條薯條都沾滿松露粉😍所以食到好濃既松露味🖤脆炸泰國🇹🇭無激素單骨雞翼🐥$38/6隻炸到好香脆💛單骨雞翼方便食用👅沾上秘製醬汁少少辣🤏🏻更香口🙂炸雞塊🐥 追加價$24/2同麥當勞既麥樂雞差唔多😂不過唔同既係其秘製醬汁😉泰式🇹🇭鴛鴦🥤 追加價$16大杯既🤟🏻奶茶與咖啡☕️既比例唔錯!香濃細滑🤎
2022.08.13

同麥當勞既麥樂雞差唔多😂不過唔同既係其秘製醬汁😉

泰式🇹🇭鴛鴦🥤 追加價$16
大杯既🤟🏻奶茶與咖啡☕️既比例唔錯!香濃細滑🤎

外賣自取
🧳最近放假日勁忙🏡有時真係冇時間坐低好好咁食一個午餐呢❤今日順路經過佐敦呢間新開漢堡包舖🍔所以就即刻買咗兩個漢堡包餐做午餐☺️佢哋嘅漢堡包套餐唔錯👍🈶️驚喜🥳🍔和牛牛肉漢堡 $68:呢個和牛漢堡嘅牛肉質地超嫰滑又係夠多汁👍唔會鞋颯颯仲煎🉐️好香添🥳鍾意佢漢堡包裏間🈶️生菜🥬🈶️青瓜🥒咬落口嘅時候「索索聲」好清爽呢😋呢度個漢堡包你可以追加一啲配菜❤呢間好特別🥳因為佢哋用嘅係「日本蘭王蛋」🥚平時自己買盒日本蘭王蛋唔平🥚所以我就+$10加多隻煎好擺埋落去個漢堡包裡面一齊食😍我自己就覺得好抵食喇🥳🍔豬柳日本蘭王蛋漢堡 $58:佢哋呢度除咗和牛牛肉漢堡好食之外😋我今次仲試埋佢地呢個「豬柳日本蘭王蛋漢堡」😍呢個都同樣係咁出色👍佢嘅豬肉口感唔錯😋色澤天然😋呢個抵食因為漢堡包已經有理日本蘭王蛋喇🥳超喜歡呢😍🥤跟餐+$16 柚子茶 honey citron tea :加$16就可以有一杯大杯嘅柚子茶👍佢嘅柚子茶一啲都唔係「稀」❤️味道適中😋除咗柚子茶之外😍我見佢地仲有泰式奶茶、泰式咖啡☕️我喺度等緊外賣嗰陣時都見到有啲人買外賣嘅時候會order泰式奶茶🧋下次我都要你試吓先得🥳

外賣嘅時候會order泰式奶茶🧋下次我都要你試吓先得🥳
2022-08-13
8 分鐘 (堂食)
  • 和牛牛肉漢堡
  • 豬柳日本蘭王蛋漢堡