2022-08-22 51 瀏覽
之前已經知道觀塘駱駝漆大厦有間貓咪cafe叫Urban Cafe,係全港最大面積貓cafe,入面食物質素高而且超多貓咪陪食,今次就專程試下。今次order左2人套餐,包括是日餐湯及是日沙律、挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉、西班牙燒烤醬烤大豬肋骨,飲品有400次焦糖朱古力及青蘋果梳打。另外點左抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫。是日餐湯及是日沙律夠fresh夠醒胃,做starter一流。挪威煙三文魚溫泉蛋黃金卡邦尼扁意粉好creamy,加埋溫泉蛋個意粉特別滑溜,而且三文魚夠新鮮。西班牙燒烤醬烤大豬肋骨好惹味,豬肋骨超入味,再烤過後食吾停口。400次焦糖朱古力果然夠朱古力味,兼且每啖有吾同層次味道。青蘋果梳打好清新解暑。抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫係打卡之選,甜度適中,為今餐作完美句點。最後值得一讚,依度環境衛生而且服務員行動好快又細心。

最後值得一讚,依度環境衛生而且服務員行動好快又細心。
2022-08-21 57 瀏覽
應該係香港最正嘅貓cafe,環境乾淨整潔,貓自來熟,店員對貓好有愛❤食物水準響貓cafe來講,我覺得係有史以來最高👍日式鰻魚碎卡邦尼🥓煙肉扁意粉,🍝卡邦尼奶味好濃,食起身好香滑。東瀛酥炸豬扒🐷伴麻醬冷烏冬,炸豬扒份量夠多,而且好香脆。套餐幾抵食,🥖更配有香脆牛油多士條,同精選是日餐湯,加上$38飲品。抵佢好好生意,貓會主動同客玩,睇得出店員嘅用心照顧。有隻貓一直訓我檯面,😍超close!

東瀛酥炸豬扒🐷伴麻醬冷烏冬,炸豬扒份量夠多,而且好香脆。

2022-08-19 98 瀏覽
一坐低就有個職員走過黎話要「即時落單」,我話未齊人要睇一睇,佢就話一定要「即時」,咁不如改名做澳牛作為一間貓cafe, 真係好多貓星人,亦都好活躍,最難得係餐廳好通風

2022-08-18 81 瀏覽
相信大家係呢一個天氣應該都會想搵個地方可以chill下🥵。所以今次我就想介紹一間相信男女老幼都會有興趣嘅Cafe啦☕️,佢就係貓Cafe🐈。其實我喺好耐以前都有介紹過呢一間Cafe 㗎,不過嗰陣係介紹旺角分店🫢,今次我就嚟咗觀塘分店chill下😎。因為觀塘分店貓嘅數目仲多過旺角分店😍,有超過60隻❤️。一齊嚟睇吓我嗰日到底喺貓Cafe叫咗啲咩食啦🤤。環境方面☝🏻就咁入到去Cafe已經覺得整體環境面積好大🤩,事後上網check先知原來觀塘呢間分店係全港面積最大嘅貓Cafe嚟🙌🏻。所以唔止貓咪有舒服嘅空間可以chill,連人類都一樣得🫡。另外值得讚嘅就係餐廳個環境真係好衛生😙。雖然Cafe入邊有好多貓,但係整體環境都可以保持乾爽而且仲冇臭味👍。喺同貓咪互動嘅時候都唔會破壞咗用餐嘅體驗,絕對係一大享受😬。食物方面✌🏻#意式肉丸芝士肉醬闊條麵($83)首先要介紹嘅係Cafe嘅午市套餐🫢,我嗰日就叫咗一份意式肉丸芝士肉醬闊條麵🍝。因為呢個係套餐嚟㗎,所以另外都會包埋精選餐湯同埋飲品一杯😬。講返呢個闊條麵先,我自己覺得個賣相都幾好睇🤪,啲肉醬係鋪滿晒成個闊條麵㗎🥰。送上枱嘅時候都係熱辣辣🤩。喺香港真係

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#意式肉丸芝士肉醬闊條麵($83)
首先要介紹嘅係Cafe嘅午市套餐🫢,我嗰日就叫咗一份意式肉丸芝士肉醬闊條麵🍝。因為呢個係套餐嚟㗎,所以另外都會包埋精選餐湯同埋飲品一杯😬。講返呢個闊條麵先,我自己覺得個賣相都幾好睇🤪,啲肉醬係鋪滿晒成個闊條麵㗎🥰。送上枱嘅時候都係熱辣辣🤩。喺香港真係冇幾多間貓Cafe係會即叫即整嘢食,所以真係好難得嘅體驗🥳。而我都幾欣賞佢煮嘅闊條麵,我覺得個軟硬度好適合我👍,我自己偏向鍾意食煮耐小小嘅闊條麵,我覺得咁樣個口感會啱我多啲❤️。

#唐揚炸雞($38)
之後要介紹嘅就係一份相當之邪惡嘅小食😈,就係唐揚炸雞啦。我自己都熱辣辣嘅炸雞真係完全無辦法抗拒🙌🏻,淨係個香味都已經吸引到我🤤。講返今次呢份唐揚炸雞先,我覺得雞肉嘅肉質都好嫩滑😋,唔會話太乾太柴👍。同埋以呢個價錢嚟講有呢個份量都算係幾抵食🍗。

#雜莓忌廉酸種貝果包配雪糕($58)
跟住就嚟介紹吓甜品啦😬,今次我想介紹嘅甜品就係呢一個雜莓忌廉bagel配雪糕啦😇。發現自己都好耐冇食過bagel 🥯,今次難得見到一個睇落好吸引嘅bagel就當然唔會錯過👀。以bagel嚟講,佢個價錢都真係算幾抵食🤑,可能係我喺Cafe食bagel食得最抵嘅一次🫢。講返正題先,我覺得呢個Bagel個賣相都幾靚🫶🏻,除咗啲雜莓會圍住bagel,另外喺最頂都有自家製雪糕放喺上面🍨。佢嘅雪糕係Oreo味㗎,個人認為都做得好出色。另外我覺得啲雜莓都好新鮮🫐,望住啲貓咁食真係會甜上加甜😽。

#雪糕棉花糖朱古力($59)
嚟到Cafe就當然要飲番幾杯特飲啦👾,首先想介紹嘅飲品就係呢個雪糕棉花糖朱古力啦🥰。就咁睇個賣相,我覺得呢杯飲品都幾啱小朋友飲🤪,因為我得佢有齊晒小朋友最鍾意嘅元素🤣,雪糕🍦、棉花糖同埋朱古力🍫。講返個味道先,我覺得成杯飲品都具備晒甜嘅元素🫶🏻,所以如果鍾意食甜嘢嘅朋友就唔可以錯過啦😬。

#香草薄荷朱古力($58)
因為我本身都幾鍾意飲朱古力😗,所以介紹嘅第二杯特飲同樣都係朱古力嚟㗎🤩。今次要介紹嘅就係香草薄荷朱古力💚。我覺得呢杯朱古力幾特別嘅位就係佢個口感,飲品嘅最頂嘅朱古力個口感飲落會有少少濃稠🤞🏻,同埋佢個朱古力味都好濃🍫。另外嗰個薄荷味都好清爽,個感覺就好似食完薄荷味香口膠咁清爽🤣。係呢啲天氣有咁嘅味道衝擊都真係幾正😎。

#四季春茶拿鐵($54)
最後想介紹嘅飲品就係呢杯四季春茶拿鐵🤩,我自己本身好鍾意茶同埋latte嘅配搭😋,所以今次就揀咗四季春茶配latte🫖。其實我幾鍾意呢杯嘢個賣相,喺杯野最上嘅正中間會有啲茶粉😍。有啲綠色可以點綴下,連影相都會靚啲📷,絕對係打卡一流嘅飲品。而佢個味道都好好入口❤️,四季春嘅濃度唔會蓋過咗latte本身嘅味道,個人認為係啱啱好!

👉🏻整體嚟講我覺得呢間貓Cafe咁多人鍾意佢唔係冇原因,本身呢間cafe都有幾多賣點㗎。淨係唔收入場費同埋價錢最平都已經吸引到好多人bookmark做放假嘅行程之一啦。食完呢餐之後我覺得大家除咗Focus貓咪之外,都可以Focus佢啲嘢食。個人認為佢嘅食物水準仲高於價錢之上🫶🏻。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
賣相:🌕🌕🌕🌕🌗
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
服務:🌕🌕🌕🌕🌗
2022-08-18 4123 瀏覽
💛 #觀塘 #UrbanCafe又嚟到呢間貓貓cafe玩貓食好嘢☺️ 呢度啲貓巧打耳㗎,有啲肥嘟嘟,有啲好痴人,有啲又怕怕醜醜☺️ 見到佢哋咁得意,心情都好啲💓🍛 海龍皇野菌青醬忌廉意大利飯呢個青醬意大利飯好多汁!夠晒creamy夠晒香口,仲配有一隻大大隻嘅鮮蝦同青口添😋🐷 香草燒豬扒 配 芥末美乃滋我揀咗配闊條麵,亦可以選配薯菜嘅😚 豬扒超大塊,夠香口又軟腍,肉質同香氣都非常滿意😋!🍫 400次焦糖朱古力 好濃郁嘅焦糖朱古力!🍪 Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙 呢個雲朵沙冰又打卡able又好飲😚 我叫咗少甜,oreo朱古力夠濃郁又唔會太滯😚🥚 法式焦糖燉蛋蛋味超香!加上一層薄配嘅焦糖,正!🧇 自家製生日朱古力水果窩夫 配 雪糕好靚嘅朱古力窩夫😍 熱辣辣又脆口嘅窩夫,加埋凍嘅曲奇雪糕、忌廉、士多啤梨、藍莓,超好味😚!#YFT九龍 #觀塘美食 #觀塘黃店
💛 #觀塘 #UrbanCafe

🍛 海龍皇野菌青醬忌廉意大利飯

🐷 香草燒豬扒 配 芥末美乃滋

🍫 400次焦糖朱古力
好濃郁嘅焦糖朱古力!

🍪 Oreo脆脆朱古力雲朵冰沙

🥚 法式焦糖燉蛋
蛋味超香!加上一層薄配嘅焦糖,正!

🧇 自家製生日朱古力水果窩夫 配 雪糕

#YFT九龍 #觀塘美食 #觀塘黃店
2022-08-18
午餐
2022-08-18 2852 瀏覽
🤍💛🤍全港最大又抵食嘅貓貓café🐱喵~前排生活節奏太快,身心開始出現疲勞😫係時候放鬆一下😮‍💨依間café 食物選擇又多,貓貓又多🤤填飽肚仔之餘,仲可以慰藉心靈🤭依度最抵食一定係下午茶餐,有嘢食又有嘢飲🫢大部分都係$48一個餐,一個人嗌3至4個餐都唔過分呀!🤪❤️精選蛋糕配雪糕❤️ 下午茶餐 $48是日甜品應該係士多啤梨煉乳蛋糕🍰口感有啲似卡達拉娜,不過依個口感會厚身啲🍓好好味,配上曲奇雪糕真係好正!🧡蘋果越橘酥配雪糕🧡 下午茶餐 $48用手機落單好方便,可以一眼睇晒有咩食🤭依個蘋果越橘酥係即叫即焗,所以食嘅時候仲係熱辣辣🥧外層酥脆,內層為蘋果🍎越橘,味道酸酸甜甜好開胃!🤎酥炸椒鹽雞翼🤎 下午茶餐 $48食咗啲甜品,係時候食返啲香口嘢🍗炸雞翼賣相金黃色,脆卜卜肉質嫩滑多汁🐥椒鹽味道好惹味!💚抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫💚 $88必食牛角包窩夫🥐賣相好靚,而且$88有2大塊croffle呀!牛角包窩夫偏脆帶少許煙韌口感,最鍾意抹茶嘅部份!🍵有啲似抹茶奶蓋,茶味好香甜度剛剛好!下午茶餐都會有一杯飲品,部分特飲就另外加差價🍹🖤Oreo脆脆特濃朱古力🖤 單點$58味道濃郁,飲嘅時候仲有粒粒Ore
🤍💛🤍

🤎酥炸椒鹽雞翼🤎 下午茶餐 $48
酥炸椒鹽雞翼

💚抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫💚 $88
抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫

下午茶餐都會有一杯飲品,部分特飲就另外加差價🍹

🖤Oreo脆脆特濃朱古力🖤 單點$58
味道濃郁,飲嘅時候仲有粒粒Oreo碎🍪口感豐富!

💚青蘋果酸奶💚 單點$58
酸奶有驚喜,口感軟滑而且細緻🍏青蘋果味道清新好飲!

💚400次抹茶💚 單點$58
同樣都係綠色,不過依個更香甜🍵口感軟滑,茶味足夠!
400次抹茶

依間貓貓café 都算親民啦🥰除咗價錢親民,貓貓都好親人🤣一邊食嘢一邊望住貓貓真係好放鬆,下次再嚟!BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️

📍URBAN Cafe
📍觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

2022-08-17
10 分鐘 (堂食)
Oreo脆脆特濃朱古力
精選蛋糕配雪糕
酥炸椒鹽雞翼
400次抹茶
觀塘店環境好寬落,枱同枱之間距離唔會太近。呢到仲有好多可愛貓貓🐱,但唔係太願意俾人抱,影下相都OK📷📷叫左個二人套餐 ($328)餐湯、沙律🥗夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅Pizza配料有:羅勒蕃茄醬,水牛芝士,煙肉,菠蘿,車厘茄。芝士熱融左好好食😋餅底都唔會太乾硬😉即磨芝士黑松露菠菜野菌忌廉意大利飯好Creamy, 飽肚感好足🤰滋味2人小食拼盤:紐西蘭魚寶,爆谷雞塊,脆薯香口熱氣之選😂 味道不過不失

叫左個二人套餐 ($328)
餐湯、沙律🥗

即磨芝士黑松露菠菜野菌忌廉意大利飯
好Creamy, 飽肚感好足🤰

滋味2人小食拼盤:紐西蘭魚寶,爆谷雞塊,脆薯
香口熱氣之選😂 味道不過不失
2022-08-14 91 瀏覽
餐廳都非常注意衛生,進店前需消毒雙手同埋佩戴鞋套(不過穿左鞋套會有小小跣)我地叫左二人套餐,有兩份餐湯&沙律連飲品,點餐既時候,店員提醒我地要食哂D野先可以買零食餵貓貓,我地好好采坐左喺走廊位置,基本上貓貓都會不停喺我地對腳到經過,所以都唔洗擔心摸唔到貓貓三重芝士肉醬闊條麵,麵既質地較硬,芝士味一般夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅,餅底食落去有D似餅乾咁,不過菠蘿大大粒,食落都唔會dry另叫左個小食拼盤,岩岩炸起好香口特色飲品較甜,叫D 普通野穩陣
三重芝士肉醬闊條麵,麵既質地較硬,芝士味一般
另叫左個小食拼盤,岩岩炸起好香口
特色飲品較甜,叫D 普通野穩陣
下午茶
2022-08-11 149 瀏覽
觀塘urban café 最近成為了我的飯堂,,一個月總會想去一次,因為有朋友來找我吃lunch,今天就帶朋友我探下貓貓。一個月沒有來今次見貓貓們肥了一點,可能生活好食好住。看看今天的MENU, 我選了煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼廸配法式酸種面包 $88,朋友叫了泰式冬陰公紅蝦蟹肉忌廉意大利飯$98。煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼廸配法式酸種面包 $88煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼廸配法式酸種面包 非常吸精,本身以為會吃不飽點知大大份,而且有沙律菜及薯塊伴吃,老實說有點多。水波蛋煮得岩岩好,吃一去有蛋黃汁溢出,下面再配煙三文魚及芝士,配點黑松露醬與脆口面包伴吃,非常一流。泰式冬陰功紅蝦蟹肉忌廉意大利飯 $98泰式冬陰功紅蝦蟹肉忌廉意大利飯,顧名思義,飯底是泰式冬陰功味的,有一點辣,如果怕辣就不建議揀,因為會越食越辣。飯上面配了一隻大紅蝦,肉質彈牙,味道不錯。而蟹肉與忌廉意大利飯混在一起,不太食得到蟹肉。亦由於冬陰功比較搶味,淹蓋了其他味道,但整體還是不錯。

煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼廸配法式酸種面包 $88

泰式冬陰功紅蝦蟹肉忌廉意大利飯 $98

2022-08-10 192 瀏覽
之前去過這間的旺角分店,了解到原來他的觀塘分店更大貓更多,就約朋友再去,看看是怎樣!果然現場比想像中的要大,沒有太多的壓迫感,貓咪都在周圍亂跑,感覺挺不錯!而且貓咪都比較年輕活躍!二人套餐(328元)是日餐湯+沙律今天的是粟米忌廉湯,味道香甜,質感幼滑,而且能吃到大粒的粟米碎!沙律是用胡麻醬的,小小的一份,還加了菠蘿。滋味2人小食拼盤(+28元)這個性價比挺高的,而且比想像中的要大份,還包括了三款炸物,都是即叫即炸的,吃起來非常香脆,而且本身帶點調味,吃起來不會太單調的!三重芝士肉醬闊條麵肉醬的味道香濃,蕃茄味很香,配上濃香的牛肉和奶香的芝士,拌起來真的挺惹味的!酸酸甜甜的很開胃!夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅這個薄餅是比較厚的一款,吃起來質感鬆軟,而且芝士的份量非常多,每一口都吃到濃濃的芝士香,還有煙肉帶點鹹香的口感,但酸酸甜甜的蕃茄醬剛好中和了一下,吃起來挺解膩!草莓荔枝紅莓乾花茶(31元)這個料挺足的,吃起來味道挺濃的,有很香的水果香氣,茶味挺濃的,而且還可以一直加熱保溫,愛喝茶的可以試試!藍糖青檸蜜糖梳打(+4元)這個顏色真的挺特別的,我叫了少甜,喝起來剛好,味道清爽,但又有蜜

二人套餐(328元)
是日餐湯+沙律

滋味2人小食拼盤(+28元)
滋味2人小食拼盤

夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅

草莓荔枝紅莓乾花茶(31元)
草莓荔枝紅莓乾花茶

藍糖青檸蜜糖梳打(+4元)
藍糖青檸蜜糖梳打

這個顏色真的挺特別的,我叫了少甜,喝起來剛好,味道清爽,但又有蜜糖爆珠,所以也不會覺得不甜!
滋味2人小食拼盤
草莓荔枝紅莓乾花茶
藍糖青檸蜜糖梳打
3號風橫掂都要出去, 就帶埋boy去駱駝漆lunch, 黎得工廈lunch梗係揀啲地方勁大坐得唔迫嘅地方, 見URBAN都有好多人話係bb friendly就上左6樓黎個late lunch.🐱*由入餐廳個刻已經感受到勁衛生超安心*餐廳因為有好多meow meow, 所以會免費提供即棄鞋套👍🏻, 場內非常乾淨企理.🍴日式拿破崙羅勒香腸野菌扁意粉大碟!! 勁多片腸n菇片n香草bell pepper條👍🏻, 扁意粉每條都掛滿忌茄醬底, 而且口感係Al Dente的, 同埋香腸唔係普通貨色好好味, 足料又好味道.🍴泰式冬蔭公紅蝦蟹肉忌廉意大利🇮🇹飯Li個驚喜推介! 估唔到咁好食🤩, risotto粒粒都係濃香嘅冬蔭公忌廉汁仲要份量勁大; 隻紅蝦先好味到一個點, 又大隻, 擰個蝦頭時勁多汁流去d意大利飯度, 味道勁新鮮, 唔係雪藏蝦黎架!! 連伴碟saffron都落重本, 下次黎我都會點li個.🍹芒果薄荷梳打,Oreo脆脆特濃朱古力餐飲如果揀比較特別嘅都係加少少錢勁抵, 所以我地揀左梳打同埋凍朱. 芒果薄荷梳打甜度perfect兩者味道balance, 仲有好多爆珠芒味食; Oreo朱古力勁濃
🐱
*由入餐廳個刻已經感受到勁衛生超安心*
🍴

🍴

🍹
芒果薄荷梳打,Oreo脆脆特濃朱古力

餐飲如果揀比較特別嘅都係加少少錢勁抵, 所以我地揀左梳打同埋凍朱. 芒果薄荷梳打甜度perfect兩者味道balance, 仲有好多爆珠芒味食; Oreo朱古力勁濃, 撈埋oreo碎同cream邪惡又正.
🍰
朱古力合桃Brownie x 雪糕

店家嘅甜品都係推介之作, Brownie勁dense, 中間多合桃, 濃濃朱古力味, 配一大球Oreo雪糕真係超滿足.
🥐
抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包🥐窩夫

估佢唔到, 原來係原件牛角包放入窩夫機烘出黎, 仲多一份酥脆感, 抹茶忌廉都係估佢唔到打得勁厚味道好rich, 加上甜甜士多啤梨🍓同藍莓🫐實在豐富.
餐湯+牛油多士條

🐈
原本我以為meow cafe食物質素都唔會好高expectation, 點知我完全估錯唒, li間cafe食物質素完全值得weekday講緊下晝2點都要等位, 而且店家真正係kids & bb FRIENDLY, 地方乾淨, 而且以人頭計min charge只係一個set per head, 所以絕對會encore!! <私心地… 我仔玩得超開心超enjoy!!!> hehehehe

2022-08-10
5 分鐘 (堂食)
餐湯+牛油多士條
  • 抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫
今次係第二次為食貓去貓貓cafe 啦🙊繼上次朋友帶為食貓上咗去之後,我就超級掛住cafe d貓😝(白雪雪🐈&黑咪咪🐈‍⬛,你哋都重係我嘅no.1嚟ga💘)之所以為食貓又會再去,係因為urban cafe d野食真係好高質,就算唔鍾意玩貓嘅上到去,都可以食到一餐好美味嘅食物,值回票價❤️當然啦,為食貓咁鍾意貓🐱,cafe個空間又咁大,真係可以任撩貓玩,非禮佢哋😝😽😺😼貓咪今次為食貓想講多d入面d喵喵cafe有好多唔同品種嘅貓(英短為多)♥️而大多數貓都好親人,可以任摸,但抱就一d d啦😂而最特別嘅係我哋可以買罐罐或者小食餵佢哋(約$20),咁佢哋就會蜂擁而上但罐頭餵晒就冇,所以為食貓只可以餵小食🥹好可惜d貓好嘴刁,好多都唔鍾意食小食冇得狂摸佢哋😂😽😺😼食物為食貓發覺同上次嘅Menu唔同咗,應該係有更新到👍🏾挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅 $118 (4/5)雖然個三文魚唔算多,但佢個芝士真係超級多另外佢個餅底係麵包個包皮,唔太薄又唔會太厚,個質感好得意,完全食得出真係手工Pizza,好食😋 日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉 $118 (5/5)原來芥末都可以配忌廉,重要幾夾tim ❤️另外,個

😽😺😼貓咪

今次為食貓想講多d入面d喵喵
冇得狂摸佢哋😂

😽😺😼食物
為食貓發覺同上次嘅Menu唔同咗,應該係有更新到👍🏾

挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅 $118 (4/5)
挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅

雖然個三文魚唔算多,但佢個芝士真係超級多

日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉 $118 (5/5)
日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉

原來芥末都可以配忌廉,重要幾夾tim ❤️另外,個意粉有d似fusion菜😍佢有日式芥末嘅辣味,又有重重嘅忌廉味👍🏾好特別

抹茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫 $88 (5/5)
抹卜茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫

佢個窩夫其實係扁咗嘅牛角包,好有創意呀
牛角包加埋曲奇雪糕同埋抹茶朱古力醬,罪惡得來又好好食😝

藍糖青檸蜜糖梳打$42 + Oreo脆脆特濃朱古力 $58
藍糖青檸蜜糖梳打  +  Oreo脆脆特濃朱古力

最後,提提大家
,如果上去只係想玩貓,每人最少都要消費$100✴️不過,urban cafe嘅食物質素咁好,大家絕對可以喺度食完嘢,再玩貓

hungry_catss
日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉
抹卜茶朱古力鮮果忌廉牛角包窩夫
藍糖青檸蜜糖梳打  +  Oreo脆脆特濃朱古力
上次去未食完已經諗定幾時再嚟呢間貓貓Cafe🐱今次平日嚟到都勁多人😳好彩book定位,不過餐廳環境夠大,就算多人都唔會好迫夾,而且店內好乾淨,又唔會有臭味,最緊要係呢間有勁多唔同品種勁黐人嘅貓貓Lunch set 包埋餐湯同麵包條餐湯質感好creamy,好鍾意佢嘅麵包條,甜甜地又好脆口東瀛酥炸豬扒伴麻醬冷烏冬 $92夏日炎炎叫返個冷烏冬食就最啱勒炸豬扒即叫即炸,入口香脆鬆軟,配麻醬烏冬食一流煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼迪配法式酸種麵包 $88酸種麵包好脆好好味,水波蛋做到流心效果,煙三文魚唔會過鹹😋伴菜仲有即炸嘅薯角同沙律菜唐揚炸雞 $38炸雞有7-8件,炸得好香脆,入面仲有肉汁,好juicy法式焦糖燉蛋 $58面頭有一層焦糖脆,燉蛋綿滑,配埋伴碟嘅cream 同棉花糖食,sweet sweet!-雪糕棉花糖朱古力阿囝上次飲過一次覺得好好味,今次都要叫返佢,面頭有雪糕同棉花糖,朱古力味香濃,大人小朋友都鍾意❤️-藍花皇家伯爵荔枝紅茶飲落淡淡荔枝香,好清新~連隔離枱都忍唔住問我呢壺係咩嚟🤭
最緊要係呢間有勁多唔同品種勁黐人嘅貓貓

Lunch set 包埋餐湯同麵包條
餐湯質感好creamy,好鍾意佢嘅麵包條,甜甜地又好脆口

東瀛酥炸豬扒伴麻醬冷烏冬 $92
夏日炎炎叫返個冷烏冬食就最啱勒
炸豬扒即叫即炸,入口香脆鬆軟,配麻醬烏冬食一流

煙三文魚黑松露芝士忌廉班尼迪配法式酸種麵包 $88

唐揚炸雞 $38
炸雞有7-8件,炸得好香脆,入面仲有肉汁,好juicy

法式焦糖燉蛋 $58

-雪糕棉花糖朱古力
-藍花皇家伯爵荔枝紅茶
飲落淡淡荔枝香,好清新~連隔離枱都忍唔住問我呢壺係咩嚟🤭
2022-08-04 102 瀏覽
平時放假最鐘意就係約朋友去試下港九各區唔同嘅特色cafe, 今次就跟住左朋友黎試呢間位於觀塘既貓貓Cafe, 本身自己唔係特別鐘意小動物,但係黎到呢到簡直愛心大爆發,呢到既貓咪真係太Cute啦,絕對係人見人愛雖然呢到好有噱頭,吸引到一大班愛貓人士黎幫襯,但食物方面一D都唔馬虎,而且價錢都好合理,非常唔錯最後我地揀左最化算既2人餐,包含左有餐湯,沙律,而主菜方面我地分別選擇左東瀛 蟹子芝士咖喱牛肋條飯同埋夏威夷風情拉絲水牛芝士手工薄餅另外,我地仲加左一份芝士香草蒜蓉包, 呢個係即叫即整既熱辣辣,麵包表面鋪滿左香濃既芝士,非常吸引最後當然要食埋甜品啦,抹茶味雪山心太軟,見到已經流晒口水,濃郁既抹茶流心配合埋雪糕食就最岩啦

2022-08-03 111 瀏覽
上次跟朋友嚟呢度好似都隔咗一斷時間,不過唔係住呢區,所以嚟真係特登答車嚟。上次嚟都唔少人,今次直頭全場full曬,明明個場本身好大,好受歡迎👏可能係因為有好多貓玩,但叫個餐就Ok,真係好抵下。成個場你行到邊都會見到貓,你坐係度都會有貓係你腳邊行過嘢食亦都好大份,正餐定甜品都有返咁上下,幾十蚊已經有一set嘢食,有埋湯牛排大大塊,薯菜D薯角好香口。另外叫嘅朱古力布朗尼,朱古力夠濃好夾個雪糕。芒果梳打夏天飲透心涼,沖有爆珠tim。食完仲可以同D貓打多陣卡先走,正呀喂

芒果梳打夏天飲透心涼,沖有爆珠tim。
食完仲可以同D貓打多陣卡先走,正呀喂