2023-03-11
💛 #觀塘 @urban.cafe.hk好耐冇去Urban Cafe探貓貓嚕🥰 男朋友呢日lunch又陪我嚟食嘢玩貓☺️ 呢度佔地4000呎,有超多貓貓🐱 包大家食到唔願走😆! 除咗玩貓,呢度仲有好多食物飲品選擇,特別係飲品款式超多㗎🤩全部餐跟餐都會有餐湯 + 牛油多士條,今次嘅餐湯係羅宋湯,好飲👍🏻 牛油多士條甜甜哋又夠脆☺️🐮 紐西蘭牛肉眼扒伴百里香牛油 ($128)百里香牛油好香!肉眼扒熟得嚟唔會韌,都夠軟腍😛 加埋香蔥、少少椒鹽咁,又香又惹味😋🐷 慢烤香草豬扒伴芥末籽醬 ($98)我個人最鍾意係呢個豬扒!豬扒厚肉又軟腍,仲加咗好多香草,令佢冇咁油膩😋🍳 煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉 ($88)第二次食呢個egg benedict酸種包,個蛋好流心好正😋 除咗薯條之外,呢個餐仲配有沙律😍!🫖 藍花皇家伯爵荔枝紅茶 (熱)(加配 蜜糖) 🍼 芒果紫米酸奶 (凍)☕️ 意大利薄荷咖啡 (凍)(少甜) 跟餐可以免費揀$38以下嘅飲品,貴過$38就補差價就可以😙 推薦茶類,一大壼超抵飲,仲可以加蜜糖添😋
🐮 紐西蘭牛肉眼扒伴百里香牛油 ($128)
🐷 慢烤香草豬扒伴芥末籽醬 ($98)
🍳 煙三文魚班尼迪酸種包伴黑松露忌廉 ($88)
🫖 藍花皇家伯爵荔枝紅茶 (熱)(加配 蜜糖)
🍼 芒果紫米酸奶 (凍)
☕️ 意大利薄荷咖啡 (凍)(少甜)