2019-05-05
閨蜜今日生日,行程全程交俾我去安排 知佢最近好忙、好疲累,就帶咗佢黎呢間Cafe一齊放鬆吓一坐低已經有貓貓衝埋嚟,但佢哋都好乖。靜靜哋喺度坐或者睇風景,仲唔會打搞你食嘢。由於想快啲同貓貓玩,所以咁我哋好快速咁叫咗2個lunch set,同埋1份小食。前菜跟餐附送2個藜麥粟米胡麻醬沙律,味道都算唔錯。跟住就進入主菜喇!我哋唔想嗌太多澱粉嘢,就決定叫多個沙律...... 東瀛蟹籽豬手黑醋野菜沙律,聽落都已經好有fusion菜嘅感覺,佢哋選用嘅沙律菜都好新鮮,食落唔會有苦澀味,再加埋用黑醋撈感覺會更加fresh,豬手好爽脆唔似出面個啲稔得濟,整體配合得幾恰到好處!大蝦野菌冬陰公忌廉意大利飯好野味~入口酸酸哋辣辣哋好醒胃,而意大利飯嘅質地偏軟身。配埋蝦同野菌整體感覺都算幾清新,忌廉汁嚟講又唔會好漏呀!但如果唔食得辣嘅你,可能會覺得好辣至於飲品方面,我哋試咗藍花皇家伯爵荔枝紅茶,以透明大花茶壺上容量都比較多,同朋友兩份飲會好啲。呢壺茶嘅味道偏淡雅一啲,適合唔飲到濃茶嘅你,食完咁Heavy嘅嘢中和吓就岩岩好。另一杯餐飲就叫咗黑糖Latte,比我想像中好飲,因為我本身都幾怕甜,但佢選用嘅黑糖漿又唔算
閨蜜今日生日,行程全程交俾我去安排
知佢最近好忙、好疲累,就帶咗佢黎呢間Cafe一齊放鬆吓
另一杯餐飲就叫咗黑糖Latte,比我想像中好飲,因為我本身都幾怕甜,但佢選用嘅黑糖漿又唔算好甜,所以我都幾鍾意。唯獨係黑糖味唔算太重同香。
最後緊係唔少得小食!黑松露拉絲芝士薯角,聽個名已經覺得好吸引食落都真係好驚喜~~好重黑松露味!個醬唔太膩都好夾,薯角咬落去好脆、外皮仲好薄,好味道要食晒成碟。
餐廳格局同環境都算幾簡約,而且係歐美金屬風,幾適合文青及美女們想影吓靚相,同埋週末想搵地方hea吓嘅你。雖然座位與座位之間空間唔算大,但勝在可以近距離同貓咪親近,仲要啲嘢食都唔錯,無幾多間Cafe可以做得到㗎。