2022-08-12 302 瀏覽
呢間外賣小店由土耳其人主理🧑🏽‍🍳, 有 Kebab Roll🌯、小食等等供選擇, 餐廳門口已經聞到好香嘅烤肉味~ 所有食品都係即叫即整即包, 而且店內得一個店員, 所以製作需時, 要等候約15-20分鐘《🌯土耳其烤羊肉卷 Lamb Kebab Roll》羊肉Kebab拎上手熱辣辣的! 裏面餡料好多, 好足料呢🤩! 羊肉係有用香料醃製過的, 烤出一種獨特且濃郁嘅香料味~ 肉嘅份量仲多過啲配菜, 飽肚又抵食, 性價比高👍🏻羊肉肉質軟嫩, 裏面仲有生菜、紫洋蔥、蕃茄、沙律醬等等。外皮好軟熟, 啲醬汁微辣, 食落好juicy, 好惹味😋!
烤肉味~

《🌯土耳其烤羊肉卷 Lamb Kebab Roll》
2022-08-11
1K
又黎到呢間土耳其外賣店啦🤩🤩上次試左佢地既pizza同雪糕覺得都唔錯!今次就想試試佢地既人氣kebab~~ 🌯烤雞肉卷 $78✨kebab即叫即整,店員仲好貼心咁切開一半~~望落好豐富!包括有烤雞肉🍗、生菜🥬、洋蔥🧅同蕃茄🍅等,十分足料😋😋咬落爆哂餡咁,再加埋滿滿既沙律醬~好滋味呢👍🏻👍🏻🍟土耳其佬薯條筒 $25✨份量好多!薯條偏幼身,炸到金黃色好香脆!!再灑上秘製辣粉🌶,越食越惹味🤤🤤
又黎到呢間土耳其外賣店啦🤩🤩

🌯烤雞肉卷 $78✨
kebab即叫即整,店員仲好貼心咁切開一半~~
咬落爆哂餡咁,再加埋滿滿既沙律醬~好滋味呢👍🏻👍🏻

🍟土耳其佬薯條筒 $25✨
份量好多!薯條偏幼身,炸到金黃色好香脆!!
再灑上秘製辣粉🌶,越食越惹味🤤🤤
2022-07-23 139 瀏覽
是日加班完畢,時候已晚,不想到餐廳慢慢坐,只想吃完趕快回家,於是到了附近的土耳其佬,簡單買了個手卷當晚餐看著他們的小店,看見拿中間穿着一串羊肉慢烤的鐵柱, 令人10分懷念中東卷呢!下單之後跟時應閒聊,談到了原來卷物會用上三種醬,分別是辣醬,蒜蓉醬,沙律醬,非常多層次羊肉卷$88加辣$10這巨卷跟我的手臂一樣大!羊肉,蕃茄🍅,生菜🥬,洋蔥🧅,入口多重口感,鮮製的烤外皮比印式naan bread更鬆軟羊肉帶筋,微微爽脆又帶點羶味,蕃茄跟生菜提供口感,入口更多水份,三種醬汁令卷物非常creamy,吃起來更加飽足加了辣但辣到時略嫌有些不足,不然就更正具有相當層次感的卷物,一條就飽了,下次嚐嚐雞肉吧!

羊肉卷$88加辣$10

加了辣但辣到時略嫌有些不足,不然就更正

具有相當層次感的卷物,一條就飽了,下次嚐嚐雞肉吧!
2022-07-22 113 瀏覽
成日都心掛掛再食kebab呢日經過佐敦就記返之前起附近食過特登行過黎買外賣返屋企食烤雞肉卷現場即叫即整可以見到店員起你面前切肉佢肉既份量都多,咬落去啖啖肉搭配返生菜減低油膩感又可以增加口感仲有特調醬料少少辣更加惹味成個烤雞肉卷較為大件可以一開為二同人share以女仔食量都足夠飽shake shake薯條+可樂薯條又係即炸,炸到金黃脆口再倒上調味粉起你面前shake本身有少少辣,如果想再辣d可以加辣+10蚊不過我就覺得岩岩好既唔會蓋過薯條味又帶有少少咸香辣味最尾飲一啖冰凍可樂夏天食呢個餐都真係一流👍🏻

成日都心掛掛再食kebab
呢日經過佐敦就記返之前起附近食過
特登行過黎買外賣返屋企食

烤雞肉卷
現場即叫即整
可以見到店員起你面前切肉
佢肉既份量都多,咬落去啖啖肉
搭配返生菜減低油膩感又可以增加口感
仲有特調醬料少少辣更加惹味
成個烤雞肉卷較為大件
可以一開為二同人share
以女仔食量都足夠飽

shake shake薯條+可樂
薯條又係即炸,炸到金黃脆口
再倒上調味粉起你面前shake

夏天食呢個餐都真係一流👍🏻
2022-07-21
午餐
  • 烤雞肉卷
Banana smoothie shake 香蕉奶昔 🍌 $48呢一杯香蕉smoothie 係用原條新鮮香蕉嚟整🥤,加入奶味冇好重嘅土耳其牛奶🥛、少少乳酪同冰粒🧊,飲落去有啲似沙冰嘅感覺,仲有淡淡香蕉蓉,夏天飲好舒服啊!Apple juice 🍎🍹蘋果汁 $28呢杯係我飲過最好味嘅Apple juice 🍏,店員用三大個新鮮嘅蘋果來即榨,隔走晒啲果肉後非常清甜同充滿果香,完全冇加任何糖水添加劑,已經好Fresh 好鮮甜😍

Apple juice 🍎🍹蘋果汁 $28
2022-07-06 1067 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕又來到一個輕鬆休閒嘅週末,🤪諗唔到食咩嘅時候一於食返老本行喺油尖旺掃下街,😎實行佛系飲食,緣份一到睇啱就食。😝旺角一直行返去尖沙咀途中都會遇到唔小嘅小餐廳,當然都係以中日韓以外嘅餐廳為主。 🥰行吓行吓喺油麻地同佐敦中間就會聞到有烤肉嘅味道,🤪但呢一個並唔係韓燒嗰種氣味,反而近似土耳其烤肉。 😋冇錯啦😋一間黃色為主嘅餐廳裏面就放咗一大串巨型嘅烤肉,🫶🏻正正就係土耳其烤肉嘅精髓,😏喺第二啲國家到絕少見到一大串肉慢慢咁樣轉然之後就有廚師慢慢一忽一忽咁樣割,🤣一場嚟到當然就要試吓究竟呢一個巨型烤肉係點嘅味道😉雜錦肉卷,😋衡量之後就會知道呢一款雜錦肉卷係最抵最重量級嘅享受,😛除咗有羊肉之外裏面仲會有雞肉,😗全部都係會議鐵板煎香再不斷翻炒,😜過程裏面真係越燒越香,🤪再滲上辣椒粉同埋燒烤醬,🤓最後再加埋辣醬,😏咁就形成咗一個又熱辣辣又香噴噴嘅雜錦烤肉卷。 😎裏面除咗啖啖肉之外更加係充滿左狂野嘅味道,😋辣味充足燒肉味特別濃,😇尤其羊肉既有一片片亦有一粒粒非常好咬口,😌而且一啲都唔羶,完全係飽肚又滿足😝🌕最後MoonMoon好滿意依度,除咗卡巴,依度仲有雪糕🍦爆谷,奶昔,款式都
🌕Hello我係Moon🌕

冇錯啦😋一間黃色為主嘅餐廳裏面就放咗一大串巨型嘅烤肉,

雜錦肉卷,
雜錦肉卷
😋衡量之後就會知道呢一款雜錦肉卷係最抵最重量級嘅享受,
完全係飽肚又滿足😝

🌕最後MoonMoon好滿意依度,除咗卡巴,依度仲有雪糕🍦爆谷,奶昔,款式都幾多🌕

Turkeyano (油麻地)
2022-07-04 108 瀏覽
還在躊躇羊肉卷的正確發音。店員已經用流利廣東話問話「你要乜嘢?」Lamb kebab Roll 烤羊肉卷 🫔$88.00即叫即整。打單一人,主理亦是同一人。現實中的一腳踢。手腳算快,十分鐘左右。來得及趕上下一班回家的車。一小時車程回家吃還是暖暖的有人害怕羊咩膻🐑🐑💨,但喜歡的確可以期待哪膻膻的味道,中間有生菜🥬帶甜味,秘製醬汁是BB級數的辣味🌶️,人人都可以吃得到,土耳其風味的辛香料,別具風味夏天食亦很開胃。點餐其間發現可以另加芝士($10.00)不打緊,I'll be back。店員好可愛,見我全「顧舉機」亦好心問句「影相📸️?」亦借手一用🤲🏻。
還在躊躇羊肉卷的正確發音。
店員已經用流利廣東話問話「你要乜嘢?」

Lamb kebab Roll 烤羊肉卷 🫔$88.00
一小時車程回家吃還是暖暖的

2022-07-04 86 瀏覽
喺油尖旺一帶,擁有嘅餐廳非常之多,直頭就令人眼花撩亂亂。有啲餐廳可以提議提前plan好,但調返轉有一啲就都幾適合即興,尤其是追求又快又好味嘅質素。🤤相信喺佐敦同油麻地中間嘅Turkeyano 會係一個幾特別嘅小店。 黃色嘅外表裏面就係正正宗宗嘅土耳其廚房,掛住嘅當然係土耳其最吸引嘅巨大烤肉串,一場嚟到當然要食下啲肉究竟係點樣。💛Lamb kebab roll —- 🌯羊肉卷絕對係招牌食物,喺個巨型烤肉串嗰度掛少少肉,本身都已經係熟透然之後要再放落個鐵板度炒一炒,味道當堂更加突出。🌯我然後再加上生菜蕃茄芝士醬,亦都要再加啲辣味,🌶簡單嘅配搭咁就做出夠晒傳統土耳其嘅味道,份量都依然唔少。 每一啖都充滿爆多嘅肉,🌯羊肉經過烤焗同埋炒完之後除咗更加香另外亦都鎖住到裏面嘅肉汁,加上辣醬嘅包裹令到惹味更加十足,新鮮生菜蕃茄就額外提供濕潤度,🌯越新鮮食越感受到煙燻嘅味道。無論係當正餐定係當小食都非常足夠。😛除咗卷類之外呢一度都仍然有唔少選擇,尤其是最近都新增咗爆谷同埋土耳其雪糕,咁就可以多咗土耳其嘅甜品選擇,小小嘅店舖做出正宗嘅味道,實在係值得一讚😇Turkeyano (油麻地)油麻地彌敦道375-

Turkeyano (油麻地)
2022-07-02 58 瀏覽
又嚟介紹特色小食喇✨!今次想介紹嘅係我平時都好鍾意食但係冇咩點介紹嘅一樣小食嚟㗎🤣。有時可能食飯時間比較少都會買住呢樣小食嚟頂住肚先🤩。而呢樣嘢食就係卡巴啦🌯!今次我就買咗兩款卡巴試下,一齊嚟睇吓佢嘅質素如何啦❤️!食物方面☝🏻#烤雞肉卷($78)首先要介紹嘅呢個卡巴就係烤雞肉卷啦🐔。喺呢度同大家講返先,我嗰日叫嘅嗰兩款卡巴都有額外再加芝士🧀($10),所以成個口感都比較豐富㗎!講返呢個烤雞肉卷先,我覺得呢個烤雞肉卷做得好惹味,而且佢都好足料😋。再加上佢係即叫即整,真係夠晒吸引!#烤羊肉卷($88)跟住要介紹嘅就係呢一款烤羊肉卷啦😍,我覺得既然食卡巴就點都唔可以錯過有烤羊肉嘅卡巴👾,真係另外有一番風味㗎。講返呢個卷個賣相先🥳,就咁睇佢個剖切面真係有好多菜🥰,夠晒健康。另外佢啲烤羊肉粒都粒粒分明,唔會話碎到睇唔到👊🏻。加上佢嘅醬汁都好惹味,成個卡巴我覺得真係冇得輸!👉🏻整體而言我覺得其實呢個份量攞佢來做正餐都夠食😂。評分以🌕表示(滿分為5)賣相:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑
又嚟介紹特色小食喇✨!

食物方面☝🏻
#烤雞肉卷($78)

#烤羊肉卷($88)

👉🏻整體而言我覺得其實呢個份量攞佢來做正餐都夠食😂。

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-06-25 88 瀏覽
自從搬咗出嚟出邊住之後,冇住家飯食,因為酒店唔可以煮飯,所以日日都要食外賣。但係有時我又覺得食米線、兩餸飯、壽司、薄餅,日日都食到悶,所以有時都不斷想嘗試下一啲新嘅嘢食,去尋求新鮮感。幸好住喺九龍嘅我哋都有好多嘅選擇,今日就一於試吓土耳其菜。叫咗兩個土耳其卷的外賣食。招牌土耳其炸雞雞塊佢喺油炸鍋入邊炸到香脆,再加埋生菜、洋蔥等配料包裹起嚟,食落特別Sharp Sharp 聲,鐘意香口既朋友仔岩曬。其實其他配料同埋醬汁基本上都差唔多,個卷都係有生菜絲同埋洋蔥絲,但係今次呢個就係肉丸,多咗嘅就係一份辣嘅味道。我鍾意刺激惹味,呢一個比較啱我。我叫嘅套餐可以自己選擇配芝士薯條同埋香辣薯條,佢嘅薯條炸到脆卜卜,香脆熱辣辣特別好食。

叫咗兩個土耳其卷的外賣食。

招牌土耳其炸雞

2022-06-20
2022-06-17 99 瀏覽
Turkeyano油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖TURKEY土耳奇食KEBAH , 好多時餐廳會為左吸引人, 將個巨型烤肉架放在門口。KEBAH這街頭小食, 方便又實在飽肚。用包皮WRAP起肉, 生菜絲羊肉小食到, 就特別點份$88烤羊肉卷。成個KEBAH卷好重手, 一手都勉強拎到。中間卷入了生菜絲, 洋蔥, 羊肉。羊肉唔會有羶味$78土耳其佬雞肉就比女朋友架, 怕肥架女生點CHICKEN。個烤雞肉好香帶點咖哩香料芳香, 配入菜入面唔會覺單調淡口,同埋個醬好滋味的。除了KEBAH 仲有PIZZA, 我驚PIZZA要等長時間焗就無點啦。門口黃色好易識。小食 $48CheeseFries kebab ,想食返同一個味道架回憶。
Turkeyano

2022-06-04 78 瀏覽
想來一個異國風嘅快餐🥳喺佐敦依間Turkeyano以外賣為主。門面以黃色作主調,感覺好醒目~主要供應土耳其式kebab丶pizza丶小食,另外仲有冰淇淋。🔶烤羊肉卷$88Kebab都係即叫即整,攞上手熱辣辣,餡料都好豐富,仲夾著好多蔬菜。羊肉帶有濃郁羊味和香料香~🔶炸鷹嘴豆丸子卷 $68Kebab 卷入面以中東傳統小吃Falafel和蔬菜作餡料~炸丸子酥脆香口,有土耳其地道風味。🔶焦糖爆谷$38(中)見到爆谷突然諗起好耐冇食,買咗一筒返屋企一路睇片一路慢慢咬~滿有焦糖甜香。

🔶烤羊肉卷$88

🔶炸鷹嘴豆丸子卷 $68

🔶焦糖爆谷$38(中)

2022-06-04 64 瀏覽
難得今日放假,所以瞓到晏晝兩三點先起身。打算出街買少少嘢食,就返屋企食住睇Netflix。打開OpenRice見到呢間外賣鋪頭有Pizza賣,又咁多好評,就決定試試佢。去到之後揀咗個瑪格麗特pizza,同埋一個芝士薯條。瑪格麗特pizza唔係厚批,而係傳統嘅薄批,口感唔錯。表面有啲蕃茄同埋一層薄薄既芝士,咬落就係澱粉同埋滿滿的幸福感💕芝士薯條好大盒,喺舖頭見住佢即炸,拎到返屋企仲係熱辣辣。芝士半溶,食落更香口。
2022-06-02 40 瀏覽
今日經過逸東酒店對面有間土耳其卷外賣店,黄色店面好搶眼。除咗土耳其卷,仲有炸薯條🍟,炸雞粒,雞翼等小食和pizza🍕Chicken Doner Roll 烤雞肉卷🫔餡料有烤雞肉🐔,蕃茄🍅,生菜🥬,都幾大份,餅皮烤過好香,配上酸酸甜甜嘅沙律醬幾開胃Popcorn Chicken and Fries Box炸脆雞粒配薯條盒炸雞粒同薯條炸到金黃色,好香脆,雞粒加咗胡椒粉少少辣好惹味,份量都幾多。Chicken Wings (6pcs) 雞翼雞翼外皮炸得好香脆,內裏肉質嫩滑juicy, 配上甜酸醬更開胃。

Chicken Doner Roll 烤雞肉卷🫔

Chicken Wings (6pcs) 雞翼

• 烤雞肉卷
📌 Turkeyano📍 油麻地 Yau Ma Tei 📎 @turkeyano 自從屋企樓下嘅土耳其店關閉左之後, 就好久無食無食土耳其嘅特色料理🥹 最近係油麻地行街見到一間黃色嘅土耳其小店💛 裡面嘅廚師都係外國人!!-(👑爲推薦)Chicken Donor Roll $78 👑 Cornflakes Nuggets $68Popcorn Chicken $28Fries $25 -❥ ❥ Chicken Donor Roll 一個超足料嘅烤雞肉卷🌯 雞肉烤得有焦香~ 餡料裡面有生菜, 雞肉等等😍佢嘅香料醃製得好好✨ 唔會蓋過雞肉嘅味道!!!餅皮摻入左醬汁 夾埋一齊食好好👍🏻最重要係夠飽🥹❥ ❥ Cornflakes Nuggets 同平時食嘅雞塊味道好唔同,都幾特別✨因為炸衣係cornflakes整💕 所以超級香脆同埋見到都係即叫即炸💛 香辣辣!!不過略嫌nugget肉質唔夠嫩🙈❥ ❥ Popcorn Chicken滿滿一盒細細嘅酥脆嘅炸雞粒!!!🤎 當snack慢慢食超滋味~😍 同埋份量好多😋❥ ❥ Fries薯條炸得好乾脆🍟-▫️味道:7/10▪️賣相:6.8/10▫️環境:7/1

📌 Turkeyano

Popcorn Chicken $28
Fries $25

❥ ❥ Chicken Donor Roll
一個超足料嘅烤雞肉卷🌯
雞肉烤得有焦香~
餡料裡面有生菜, 雞肉等等😍
佢嘅香料醃製得好好✨
唔會蓋過雞肉嘅味道!!!
餅皮摻入左醬汁 夾埋一齊食好好👍🏻
最重要係夠飽🥹

❥ ❥ Cornflakes Nuggets
同平時食嘅雞塊味道好唔同,都幾特別✨
因為炸衣係cornflakes整💕 所以超級香脆
同埋見到都係即叫即炸💛 香辣辣!!
不過略嫌nugget肉質唔夠嫩🙈

▫️環境:7/10
▪️價錢:6/10
▫️服務:8/1
▪️Overall:7/10

🔍#CY油麻地 #CY土耳其菜 #CY土耳其卷 #CY捲餅 #CY佐敦
🔗 #turkeyano #土耳其美食 #旺角美食 #旺角 #卷餅