Triple O's by White Spot

Triple O's by White Spot (已結業)

北極紅
笨笨笨!
北極紅
2012-06-25
關注
繼續發蛋瘟, 見到triple o 有個包 : the champ,集合了我至喜歡的mushroom, egg, cheese...雖然單賣 $42, 真的有點貴..都忍不住要試一試..可惜最後發現品質跟m 記相差無幾...首先麵包不夠熱, 只是微暖..芝士只是有1/4 塊..這個真離譜, 賣 $42...mushroom 是混入了蛋漿一起煎..蛋餅很薄且乾爭爭又無味, mushroom 又不香..再加上類似茄汁溝三文治醬的特製醬汁..真係邊吃邊駡自己..要平兼質素比這好的...有burger king or kfc 既芝蛋牛角包, m 記既豬柳蛋漢堡..只是沒有mushroom 罷了..再唔係, 去華星食件芝蛋多...都物有所值...查看更多
腳止Ching
足料combo
腳止Ching
2012-06-05
關注
去完city interview,番公司拿完check,突然心血來潮去中史圖書館,睇完書借完書,去左time square到食triple.其實很大程度上唔係為左佢舍burger而黎,而係為左杯milkshake自從飲完ben&jerry杯milkshake後, 立刻對milkshake有換然一新的感覺聽說triple的milkshake唔差,所以專程來試.要了Original Burger Combo1.先說士多啤利milkshake, *還有藍莓,朱古力,vanilla 味道選擇milkshake不錯,很濃郁,不太甜,但飲到最後一兩啖時才食到唯一一粒果肉雖然要加$18轉milkshake,但對於一個milkshake狂迷來說,是能夠接受的2. size確實交足貨, 很大很足料,內裏有牛肉,酸瓜,生菜,番茄另外,把酸瓜放在包上亦是一細心位,方便討厭酸瓜者迅速把它移走但我不太欣賞這酸瓜,太咸了!牛肉很新鮮,很有牛肉味,口感很豐富,但有很多根位,是一扣分處略嫌比較吝嗇漿汁,整個包機乎沒有漿汁3. 薯條外表很焦很黑,但放落口又岩岩好.份量真的很多,而且每條薯條都很粗大,有很多薯蓉.正起初亦覺得triple 食物算貴,但想深一層,又覺得合理.呢到一個combo around $60-70, 以mos burger為例,一個combo亦要around$50-60但這裏的包告薯條均比mos burger大得多!查看更多
*Yee=]
貴但係好值得食!!
*Yee=]
2012-01-04
關注
每次經過Triple O既分店,都見到大大個宣傳牌,影住大大個魚柳包,真係好想試!!不過真係好貴~所以成日都唔捨得食是次同好朋友去食,係因為買左團購優惠XD $25當$50使用,所以補返少少錢就可以食到個包啦!!同朋友每樣share D黎食朋友叫的是蘑菇漢堡包set,,包外面另附加塊青瓜;我叫的是魚堡包+雞條+湯,同樣包外面另附加一舊檸檬。這店考慮到有客人不喜歡吃青瓜,或者加檸檬汁所以都另外分開"上",真係好貼心!!:)被這個吸引了才去吃的!!個魚堡真係好~~大~~塊~~呀!! 炸得岩岩好,好香脆!! 唔會炸得好粉,完全食到啖啖魚肉! 成大塊魚柳咬落去,真係好滿足呀~~哈哈今次要芝士加左$10(之後試過一次唔加芝士一樣咁好味!!) 沙拉醬甜甜地,完全唔酸~好岩我口味呀!!生菜都很新鮮。所以整體係GOOD GOOD GOOD!!因為果排小妹病左,所以唔可以叫可樂...於是另外加錢要個湯開頭以為係普普通通,出面好多地方都係開個罐頭湯就算點知意外的好味啊個湯好足料,好多雜菜同小牛肉粒,而且唔會好咸,又唔辣,味道岩岩好!! 下次會考慮會order一次~一直都很想試的雞條 個雞條好大條...似係雞塊多d~不過冇想像中咁好,唔係好夠滑,不過味道都OK既,但一個人食會覺得太"漏",同朋友share食就岩岩好~這個薯條另外加錢加了肉醬汁本身佢d薯條就咁食已經好好味(好大條,好香脆)上次朋友加錢試了芝士薯條(加十多元),好好味今次佢試埋肉醬汁薯條(加二十多元),一樣好好味!!雖然有點貴...不過間唔中試一次都可以啊:)雖然Triple O既包係貴.但真係覺得值得一試,下次有團購優惠會再買多幾張,食多幾次~試多幾個包查看更多
+ 1
魚堡包+芝士($52+$10)
薯條
雜菜湯($28)
魚堡
雜菜湯
嘴角有粒飯
好味又大份
嘴角有粒飯
2011-11-17
關注
我點的是雞肉漢堡套餐,最便宜的那個餐了漢堡內有多菜,一點都不吝嗇,再加上蕃茄,雖是快餐但這樣的雞肉漢堡就十分之fresh啦,size適中吃得飽薯條是粗身的,炸得香脆,中間的薯肉夠粉,非常非常好吃友人的原味漢堡亦算多菜:)查看更多
Lily Lily
我的第300個食評
Lily Lily
2011-10-21
關注
今日去哈佬喂比錢買驚喜 出發前先食飽飽才有氣尖叫No.1 Original Combo生菜及蕃茄都新鮮, 漢堡扒就鬆左 d , 仲好似比以往細左 d同事要左魚柳包, 試左一啖 e...... 味道好得喎 :) 魚柳炸到好脆, 好好味下次一定要 order 魚柳包 查看更多
菲比熊
::: 退步了的漢堡 :::
菲比熊
2011-08-18
關注
5月7日, 買咗團購好耐, 今晚終於有機會用~ 都有好一段時間冇食, 比起上次當然又加了價, 試下水準keep唔keep到先~::: Roast Beef Burger + Onion Rings + Coke ::: $76呢個期間限定嘅燒牛肉漢堡, 睇落幾吸引~ 漢堡包嘅餡料只係有燒牛肉同沙律醬, 看似簡單但係味道已經好夠, 燒牛肉質地好肥牛, 半肥瘦帶點筋好有咬口, 再配上沙律醬食味道好特出, 唯一係燒牛肉份量唔多, 亦分佈唔平均, 有d馬虎.洋蔥圈新鮮炸起, 入面嘅洋蔥顯而易見, 亦唔會炸到一舊粉咁, 好好味~::: Mushroom Burger ::: $49蘑菇漢堡個份量就更大不如前, 味道雖然都仲keep到, 但係冇咗一層厚厚蘑菇同多肉汁漢堡扒. 蘑菇作為呢個漢堡主角, 咁少嘅份量帶唔出味道, 最多都係食到少少肉汁同沙律醬味. 差咗.::: Poutine ::: $29煙肉汁覆蓋度好高, 仲有d芝士添, 香味十足~ 食落好濃味, 配薯條就遮咗薯條味. 芝士熱食嘅時候都幾好味, 但係凍咗就一舊舊硬堀堀嘅野~ 整體只算普通.感覺就同其他食肆一樣, 價錢貴咗但係食物縮咗水… 味道其實都keep到, 不過就好似有d唔值. 唔怪之得佢地都要出團購嚟推銷.查看更多
+ 3
Onion Rings
mjqueen7e
三 "O" 魅力
mjqueen7e
2011-06-22
關注
團購瘋系列 -- 吃完瘋薯杯後,下一站繼續與薯為伍,到時代廣場 city'super 隔壁,吃以粗身薯條及大個子漢堡出名的 Triple O's 。其實筆者早就聽人說過,這間加拿大過江龍 Triple O's 是一所頗有水準的漢堡店子,其漢堡包以選料新鮮及即叫即製作招徠,但由於它分店不多,加上這兒的漢堡套餐,價錢絕不便宜,動輒也要七十塊錢過外,足夠在較平民的「麥記」吃兩個餐有多,所以說來慚愧,我與家人從沒吃過這店出品。當發現有網站推出 Triple O's 的團購優惠,只需 $25 便可購入價值 $50 的現金券,便二話不說,也買了 2 張。星期五晚,美食廣場內人山人海,幸而我和家人仍能在店旁找到一張吉檯。安頓後,等店員忙完一輪衝鋒,就著兒子先到 counter 揀食物。兒子向來都是超級漢堡迷,吃漢堡包多過吃飯,對點餐任務,當然義不容辭。其實兒子對蘑菇的鍾愛程度,絕不亞於牛肉,所以先點了份 Mushroom Burger Combo 蘑菇漢堡套餐 ($75)。這包果然是即製的,拿上手時包身外層還是熱的,而且還十分巨型。打開包裝紙,竟然塊酸瓜不是夾在包內而是包面,細心地照顧到不愛吃酸瓜的人的需要,做法真的非常獨特。筆者曾聽人說過,酸瓜同牛肉夾埋食,酸汁滲入牛肉內,會更為惹味,可惜我和兒子都不嗜吃酸瓜,當然第一時間已把它丟棄,真係唔識食。先吃一口包,包面十分之鬆軟,入口軟綿綿的,而且內裡塊四安士重的牛肉,煎得恰到好處,食落脂香惹味,還透著微微的肉汁。另外這個包還有一層炒得甚為香口的磨菇,加上個 Triple O sauce 亦比一般茄汁香濃醒胃,整體味道真的蠻不錯啊!至於隨餐附上的厚切薯條,水準亦不俗,雖然沒像剛吃過的瘋薯杯般,有肉醬伴吃,不過這裡的薯條,脆得來亦口感十足,加上新鮮熱辣,而且大大杯兼薯味豐厚,委實吃得人既滿足又滋味。飲品方面,兒子把汽水換上藍莓奶昔 (+ $18),據說這兒的奶昔,是以新鮮的維記牛奶加雪糕打成,而且在加入雪糕後,還要用特別訂製的奶昔專用攪拌機打製。至於這杯藍莓奶昔,混合了新鮮藍莓做成的藍莓醬,吃來不單有藍莓碎的質感,而且入口細滑綿密得像忌廉,果味香濃,真的不錯。另一款 Fish Burger Combo 炸魚堡套餐 ($75) 同樣大大個,包裝紙外還附上一角檸檬,十分專業。先揭開包面看看,塊魚柳份量十足, size 比個包還要大,絕對沒有偷工減料,加上色澤金黃,看來十分對辦。灑上檸檬汁後,輕輕咬進包裡,包的外層保持一貫的水準,吃來香中帶點脆口,內裡軟綿綿的,很有口感。至於裡面塊魚柳,香脆鮮嫩,淡淡的魚味,配上美味的沙律醬和新鮮爽口的生菜,味道非常清新。邊吃著包,邊呷啖可樂,確實既滿足又滋味啊!這頓 「飯」 用了團購優惠券後,只需補回差額 $68, 雖然未至於超值,但相比起以正價價錢來吃,已算十分相宜。查看更多
+ 4
Triple O's
sweetmonster
Fish Burger ROCKS the town!!
sweetmonster
2011-05-22
關注
Finally, a night with burgers! Presenting with two printed e-coupons from a group buying website earlier, we headed to Times Sqaure Food Court for that.Having eaten this restaurant for ages, just known lately that there is a huge price rise in a set (it costs like $79 for a set, which u might think it should be served well and sit in a cozy place to enjoy, for burger-only, it costs like $49 in average, quite terrible).Because we don't want to eat chips, we simply go for burgers only:Fish O Burger - this is absolutely amazing, it comes with a lemon on top to let you squeeze on the fish fillet. I would say the fillet is really fresh and served hot. Nothing is better than this, and not comparable with other chain restaurants (which are definately junk and not classy).BC Burger - i am not really keen on beacon, so i just taken out. But this one is just so-so for me, not impressive at all.Would want to try poutine and veggie burger next time, wait for me, O O O ~~~查看更多
ricky_ng
食完魚...今次試雞...
ricky_ng
2011-02-12
關注
上次有個FD外賣左一個TRIPLE O既魚堡俾我食...我已經覺得超好食...所以今次決定去堂食...但係因為本人唔食牛既關係...基本上我得返幾個選擇...雞..魚..素...上次食過魚堡..今次決定試雞...不過今次食竟然覺得遜色左...最主要係因為個雞堡中既雞...雖然塊雞好大塊...好厚...但係好嚡...:(D薯條又唔熱...總體感覺上...上次外賣既魚堡好食過今次堂食既雞堡...可能今次係運氣既問題掛...希望下次食會好D啦...:)查看更多
小象邦邦
再一次BC Burger
小象邦邦
2010-11-10
關注
下次路過銅鑼灣取貨,想起上次的經歷。反正得自己一個,去Triple O's把本來想轉轉口味,試試燒牛肉漢堡。但收銀員非常遺憾地告知午市已經售罄,只好退而求其次繼續享受招牌BC Burger等了5分鐘左右便弄好了包一如以往,肉汁一樣豐富,而且咬到肉筋,而且是熱口,證明是足料及即叫即做酸瓜分開上 飲品就轉了朱古力奶昔,入口冰凍及香濃朱古力味。正呀最後薯條就比較失望。表面看來非常惦,但點解會唔脆及軟淋淋?而且底部全部都係薯條碎希望今次只是一時失手或個別分店問題,不次應該唔會再有問題把。查看更多
+ 1
BC Burger
奶昔
Mr.T
享受漢堡的日子
Mr.T
2010-11-04
關注
尼晚自已一個人忽然好想食漢堡.....因為我知道時代廣場個美食區無乜人,所以就去Triple O's ,對上一次就後金鐘食過,個次的感覺只有一個...貴,今次需然價錢無下降,但我覺得物超所值:我叫o左個魚堡餐,裹面條魚一流,(與廣告一樣"鮮嫩無比"),有皮粗薯條查看更多
正正正正正正正正正正正正
魚漢堡
為食大豬
巨型的漢堡包
為食大豬
2010-10-31
關注
食慣麥當當的香港人,可能唔知道原來仲有D漢堡包係咁好食的。麵包:十分鬆軟,一定唔會隔夜。牛肉:分量充足,富有肉汁,最欣賞的是青瓜分開上。分量:由於我比較細食,所以通常只單叫漢堡包而不叫set﹝即包粗薯條和汽水﹞。相信只有男士才可以一個人食一set,女士的話最好兩位share食。價錢:雖然比較貴,但一分錢一分貨,吃完後便會知道什麼叫真正的「漢堡包」了。查看更多
燒牛肉漢堡
kikikids
都係triple-o最好食
kikikids
2010-08-19
關注
同fd行完街,見有d肚餓,就去city super食o野,嘩...超多人呀!!!d位又難入,要好似誇欄咁先入到(可能係我地果個係邊位先咁掛),對著裙的女仔o黎講超麻煩....唔理了,見好多食評都大讚triple-o,點都想試試,叫左個磨菇漢堡餐,真係好正!!!d薯條同m字頭果間真係冇得比,好食好多,個burger好juicy,加埋d磨菇真係勁香!好味~咁艱難先食到都抵呀!!查看更多
薯條好好食!!
burger好juicy,好欣賞佢將片酸瓜分開上
薯條
磨菇漢堡
C and A
也不一定食牛肉包的-fish burger!
C and A
2010-05-04
關注
行經triple o, 都永遠係心思思;可能細個食得太多white spot 吧當下午茶都食個魚柳包.雖都成40蚊.塊魚同d 汁係焦點.魚炸得唔油, 又脆, 但內仍好鮮味, 肉仍係好實的.加上d 似他他汁, 配合一流.所以, 食triple 0都不一定食牛肉包的!:)查看更多
bbsze1109
感覺良好
bbsze1109
2010-04-21
關注
已經是第2次光顧Triple O's,記得上一次是半年前,有個慘痛經歷我與好友各自點了一個餐,都是磨菇牛肉堡,還外付了十元加芝士(本人太喜愛芝士)..麵包外皮微脆,菇香,肉汁滿溢,第一口固之然是美味,可是還未吃掉半個,就與友人面有難色為什麼呢?因為它的份量實在是太大了份量大之餘,每一口都是脂肪,蛋白質和澱粉質好吃,不過份量過多了而且,粗身的薯條像是沒有吃過似的不過,依我角度,我認為它是薯仔最後,我勉強吃掉整個包,薯仔卻沒有吃友人吃了半個包,薯仔叫了一半兩個女生的話,share的好,浪費食物,實在太不環保了,真的很不願意浪費...今次,半年後我與男友再光顧吸取了上次的教訓,今次只點了一個餐,加一個包因為我怕男生不夠吃,所以加了一個包...其實我一宜想試試魚柳包可是又懷念磨菇漢堡的肉汁猶豫了很久,還是選擇懷念而男友則點了雞堡即叫即製,很新鮮而且...可樂還是十分新鮮,沒有混進開水我認為,一頓飯如果沒有可樂,我認為它是失色的不過包很厚,而且包著漢堡的紙沾了好多醬..我怕咬它會沾上臉肉汁和以往一樣豐富~:)而且咬到肉筋...證明它不是好像x當x的肉膠般...實在是足料有許多人受到某連鎖快餐店的薰陶,認為快餐,應該是便宜的可是Triple O's價錢高幾倍卻好吃幾百倍一個人如果對食物無要求,與牛嚼牡丹無異吧我的要求只是能夠放進口我的蘑菇漢堡最後只剩下幾小口...實在吃不下了最後男友幫我處理它了薯仔也吃不下了,只剩下幾條可樂也喝光了環保吧~最後,洗手的地方卻沒有梘液總括而言,是滿意的查看更多