2022-02-11 638 瀏覽
終於有機會試到呢度嘅漢堡包, 叫了一個煙肉芝士牛肉漢堡,加29元配細凱撒沙律跟汽水。個漢堡包一拎出嚟係完全凍嘅,小小暖都冇, 而麵包我期望應該係硬身有少少脆,但係個麵包係完全軟軟的。 而塊牛肉食落有啲乾同埋完全冇肉味,亦都唔覺得有調味。 煙肉味道正常但肉質比較硬。至於個細凱撒沙律,我就反而覺得好食過個煙肉芝士漢堡包,凱撒沙律啲菜好新鮮好爽脆配埋沙律醬及芝士粒會令人想不停食落去。 如果要用咁嘅價錢食呢啲質素,我寧願去麥記食個漢堡包好過……
2021-12-26 705 瀏覽
好多年前係CWB Times食過後就無再食過啦叫左Mushroom Burger 牛肉好香菇菇好juicy麵包都是有心的香香熱辣辣外香內軟林林的重有一大塊酸瓜酸瓜 比想像中甜 好好食喎因我地第一餐 所以 叫左佢cut in half 上 咁我地就當到早餐啦!去到食得🍔 又點會唔叫埋個薯條呢佢係 薯仔切條 再炸 好難唔好食重可以食多少少添呀有圖有真相 真心 勁好食見到有杯似OREO既飲品但因太飽未有試過下次試下先整體 依個mushroom burger 無Shake shack咁熱氣薯條 🍟依到最好食 😋第2shake shack 第3FIVE GUY 我會再去食下邊到好食再話俾大家知😉
好多年前係CWB Times食過後

重有一大塊酸瓜
酸瓜 比想像中甜
好好食喎

因我地第一餐 所以 叫左佢cut in half 上
咁我地就當到早餐啦!

去到食得🍔 又點會唔叫埋個薯條呢

第3FIVE GUY

我會再去食下邊到好食再話俾大家知😉
  • Mushroom Burger
2021-10-13 1049 瀏覽
來自加拿大嘅快餐連鎖店,但喺香港得返好少分店🙁🙁Cheese bacon burger有塊醃青瓜黎解下膩,個唔知點解係擺喺包裝紙上面😂但bun 唔算最鬆軟,但起碼唔係空氣包一㩒就扁,牛肉扒有牛味唔乾,成個包好balanced 好味Poutine芝士無乜存在感,Gravy好咸😨😨😨但個調味其實暫時係我試過最滿意嘅,薯條太太太淋好似無翻炸過嘅咁😭😭😭😭可以skipOreo milkshake好飲😋😋😋唔會太甜,好順好厚,仲有好多oreo 碎碎😋
來自加拿大嘅快餐連鎖店,但喺香港得返好少分店🙁🙁

Cheese bacon burger
Cheese  bacon  burger

Poutine
Poutine

Oreo milkshake
Oreo  milkshake

好飲😋😋😋唔會太甜,好順好厚,仲有好多oreo 碎碎😋
Cheese  bacon  burger
Oreo  milkshake
今日同朋友去太古, 行經Triple O, 突然口痕, 買咗外賣返去食大食妹近排食牛肉食得太多, 所以冇嗌牛肉漢堡, 反而嗌咗份fish burger<Fish Burger>Fish Burger嘅魚超脆, 外皮嘅炸粉厚度好perfect, 食到脆脆嘅口感外, 又唔會太厚炸魚食落啖啖魚肉好實在, 配搭生菜同軟軟嘅麵包, 好好食<Cookies and Cream Milkshake>難得食一次, 今次大食妹再嗌埋Cookies and Cream Milkshake呢個Milkshake雖然好貴, 但認真濃郁順滑完美, 雲呢拿味道突出, 上高仲有球雪糕, 幸福感好高
<Fish Burger>
炸魚食落啖啖魚肉好實在, 配搭生菜同軟軟嘅麵包, 好好食

<Cookies and Cream Milkshake>
外賣自取
  • Cookies and Cream Milkshake
  • Fish  Burger
2021-09-15 585 瀏覽
今日食評有✍🏻 Triple o@pp試食指數⭐️⭐店舖衛生⭐⭐侍應態度⭐️⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·在香港吃漢堡包🍔薯條🍟我比較喜歡Mo記(自己估)同Tri記Combo 粗薯條係我嘅至愛今晚做到8:30pm😵‍💫飛的去pp吃個邪惡嘅漢堡餐平衡下😈1️⃣veggie burger 🍔combo 🍟Sprite 🥤🍔⭐️⭐⭐/5個包包得實方便吃Veggie漢堡都整得幾好味算比較有質素的素包🍟⭐️⭐/5今晚炸得腍啱我口味但未必啱大眾可改善下2️⃣fish burger 🍔combo 🍟Coke Zero 🥤🍔⭐️⭐/5一向冇失手的fish burger今晚炸得有啲燶又咸個包鬆軟但唔新鮮似係雪櫃攞出嚟解凍未透就焗🍟⭐️⭐/5·二人197對於此店的晚市出品有啲失望·599Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Triple o@pp
試食指數⭐️⭐
店舖衛生⭐⭐
侍應態度⭐️⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
在香港吃漢堡包🍔薯條🍟
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-09-15
2021-08-29 629 瀏覽
個人對漢堡包都相當有要求首先個包體要好食入面嘅餡要有誠意醬料要夠多同埋夾個餡在要睇埋啲配料通常都係蔬菜部份好容易俾人忽略一定要夠新鮮先可以balance到成個漢堡包嘅感覺所以我都成日周圍去食唔同嘅漢堡包唔同嘅餡料.今次就去咗triple o佢係喺太古城great 既入面但眼見都成日有人排隊今次就take away 時間因為都拿捏得好好所以唔會俾個漢堡包等我太耐😹.我就嗌咗魚柳包加咗個Cambo要個炸魷魚圈同埋轉左嘢飲做oreo奶昔.佢個魚柳包覺得好體貼上面會有舊檸檬俾你而入邊嘅魚柳炸過之後皮薄餡靚有埋山菜喺入邊咬落去非常之有層次感夠爽又有魚柳味very good包體唔會話太厚或者太薄係恰到好處.佢個炸魷魚圈分量都OK嘅如果係女仔食嘅話絕對夠飽同埋佢都係皮薄餡靚雖然厚嘅炸粉有唔同嘅風味但係薄嘅就可以完全食到佢原先嘅質地.oreo 奶昔方面絕對係用足料嘅加上佢面頭仲有個小小嘅雪糕球如果你飲晒成杯嗰晚真係唔使食飯.so far所有嘢都OK可以再返黎吃
個人對漢堡包都相當有要求

so far所有嘢都OK
可以再返黎吃
2021-08-28
2021-04-10 1957 瀏覽
Triple O能照顧到素食的朋友,有veggie burger 提供。今天點了個Veggie Combo, 有素漢堡包、薯條和餐飲。事實上,吃完一個包都覺飽,加上吃完薯條就更full.
2020-10-29 2141 瀏覽
lunchtime趕時間就會過嚟依到食burger味道有保證得嚟,價錢又唔太貴無得食shakeshack嘛好彩中西仲有好多burger選擇連鎖定小店,一應俱全嗌咗兩個餐同同事shareBacon Cheese Burger $69🍔通常嚟親都係食依個塊肉肉夠晒厚,再加埋煙肉咪即係簡單又好味囉+combo $29 轉魷魚圈 +$15份量比我想像中大份又香又脆嗌兩個餐,一個薯條一個魷魚圈,真係perfect池🥳
lunchtime趕時間就會過嚟依到食burger
味道有保證得嚟,價錢又唔太貴
無得食shakeshack嘛
好彩中西仲有好多burger選擇
連鎖定小店,一應俱全

嗌咗兩個餐同同事share
Bacon Cheese Burger $69🍔
通常嚟親都係食依個
塊肉肉夠晒厚,再加埋煙肉
咪即係簡單又好味囉

+combo $29 轉魷魚圈 +$15
份量比我想像中大份
又香又脆

嗌兩個餐,一個薯條一個魷魚圈,真係perfect池🥳
2020-10-21
2020-07-24 2613 瀏覽
連鎖🏘Burger 🍔店 煙肉🥓芝士🧀牛肉🐂漢堡 Bacon Cheese Burger $69啲配料🥬🍅🥩🥓好平均 個醬汁🍴係酸酸地甜甜地🤪塊牛🐂唔算好厚 不過咬👄落去唔會話散晒👍🏼有啲咬口👅 雖然醬汁多 又濃味 但都可以食得出牛肉🐂味 整體來講我覺得幾唔錯 🤤👍🏼👍🏼值得再試 意大利🇮🇹芝士🧀蒜蓉🧄薯條🍟 Garlic Parmesan Fries加左Combo $29 但呢款薯條🍟要加多$13先轉到我個人認為呢個唔好食 😢好失望😞首先佢芝士味🧀幾乎係食唔出 🌚個蒜蓉🧄太酸 🥴蓋晒所有味嗰種酸度直情變咗苦😕建議唔使加錢💸嗌呢個薯條🍟Oreo cookies 🍪Milkshake 🍼combo 另加$22呢個值得嗌 好重 奶味🥛同Oreo味🍶好多oreo 係入面 好正🥤🤤👍🏼👍🏼回頭度:🌟🌟🌟
連鎖🏘Burger 🍔店

呢個值得嗌 好重 奶味🥛同Oreo味🍶
好多oreo 係入面 好正🥤🤤👍🏼👍🏼
回頭度:🌟🌟🌟
2020-04-15 2220 瀏覽
👍🏻 職員友善殷勤,耐心解釋同提議小食同飲品點upgrade,仲提我地可以轉埋期間限定。職員follow up應記一功🍔 期間限定雙重芝士牛堡食唔到雙重芝士感,正常牛堡感。反而魚堡塊炸魚有驚喜,擺左一排依舊脆身juicy,魚肉仲好嫩同咬落有汁,配埋tartar sauce好正 🥛 milkshake保持一貫質素

🥛 milkshake保持一貫質素

2020-03-22 1667 瀏覽
平時食lunch同dinner就食得多,triple o 原來有早餐。今朝特登早啲起身返工前去試下。餐廳無咩人堂食,可能太早。我叫咗個魚柳包餐,配可樂同薯餅,都唔使50蚊魚柳唔係好脆,但係都係熱辣辣的薯餅就好脆,應該係即炸,我最鍾意
今朝特登早啲起身返工前去試下。
餐廳無咩人堂食,可能太早。
我叫咗個魚柳包餐,配可樂同薯餅,都唔使50蚊

魚柳唔係好脆,但係都係熱辣辣的

薯餅就好脆,應該係即炸,我最鍾意
2020-03-14
2019-12-30 1928 瀏覽
年尾總是忙到不可開交...終於忙完有時間寫寫最近食既正野夜晚本身約左朋友食飯,但朋友俾老闆捉住要開會,我慘被放飛機無辦法之下唯有周圍蕩諗下食咩好其實太古廣場裡面都無太多適合我既選擇一來價錢太貴食唔起,二來高級餐廳從來都唔係我既品味行行下就見到商場超市入面有一間Triple O's上一次食已經N年前係海港城食...當時亦都係我第一次食,印象中唔係太特別,最深刻反而係價錢貴得有點心痛...不過當時都係出黎工作無耐...當年既人工同依家都相爭好大距離,依家食既話都唔會太心痛一於試多次Triple O's睇下味道依舊定係有進步包既款式唔算多選擇,但我自己本身就有選擇困難症...本身食漢堡就偏向係食牛肉既但係openrice見到食評好多都係講雞肉個款好唔錯,就令我開始心大心細啦最後都係決定忠於自己口味,揀左Original burger另外加$13換成蒜香芝士薯條,再另外加$22升級飲品做雲喱拿奶昔點餐後職員會俾部機你,食物準備好後會響起提示你去拎Original burger餡料簡單但口感豐富餡料包括有澳洲牛肉、生菜、蕃茄、Triple O秘製醬汁牛肉質地偏實而多汁,無落太多調味料反而更加食得
年尾總是忙到不可開交...終於忙完有時間寫寫最近食既正野
夜晚本身約左朋友食飯,但朋友俾老闆捉住要開會,我慘被放飛機
無辦法之下唯有周圍蕩諗下食咩好

其實太古廣場裡面都無太多適合我既選擇
一來價錢太貴食唔起,二來高級餐廳從來都唔係我既品味

行行下就見到商場超市入面有一間Triple O's
一於試多次Triple O's睇下味道依舊定係有進步

點餐後職員會俾部機你,食物準備好後會響起提示你去拎

Original burger餡料簡單但口感豐富
餡料包括有澳洲牛肉、生菜、蕃茄、Triple O秘製醬汁
牛肉質地偏實而多汁,無落太多調味料反而更加食得出原汁原味,同秘製醬汁配合得剛好

蒜香芝士薯條係新鮮即炸,送餐時係熱辣辣
面層鋪上大量芝士碎同沙律醬,芝士氣味超級香濃,點會唔好食?
薯條係連皮個種粗薯條,薯肉滿瀉,非常滿足!
雲喱拿奶昔好大杯,口味無想像中咁甜,加上濃郁奶味,質地打得好幼滑,飽腹感好重!

可惜佢地僅餘既分店位置對我黎講唔太方便,如果唔係我一定會多啲幫襯
題外話/補充資料: 佢位於超市範圍入面,位置唔算太寬敞,不過尚算可以接受 只係佢有部份位置係向外,好多時候都會令超市行緊而唔係幫襯餐廳既人以為係超市入面既公家櫈,坐哂係度霸住餐廳啲位置令真正既客人少左好多位置選擇 除左呢樣之外其實都幾騷擾到食客...因為通常霸住呢啲枱既都係家庭客多,即係會有小朋友 當然我唔係指所有小朋友都會令人感到滋擾,我指既係唔聽話比較曳個班 所以我隔離一坐低左成堆小朋友發出音波功,我即刻搬去第二個位置坐,避之則吉...
2019-12-14
2019-10-20 1284 瀏覽
系呢邊做野趁收工早就黎搵野食,感覺呢間店唔錯就入黎試試,環境唔錯都幾舒服,叫左個煙肉芝士蘑菇漢堡,真系唔錯,分量噶話都算岩岩好啦,可以加其他小食,煙肉噶口感都好掂,最後叫一杯奶昔結束滿足噶一餐!
2019-08-04 2016 瀏覽
在金鐘9點幾真的無乜得選擇,這間triple O 算了比較晚收的,所以滿滿客人要等位。環境唔算大,但都有枱及椅子讓客人用餐,算乾淨整齊;客人先到櫃臺買餐,餐牌有櫃臺的上面,有不同漢堡包選擇,有牛、雞、蝦、魚等等,也可加錢要薯條及飲品套餐,另外有沙拉、洋蔥圈、芝士蒜蓉薯條等等。我點了一個original burger 套餐,是澳洲牛肉。薯條都幾厚幾粗下,熱辣辣脆卜卜幾好食;有茄汁一包包的,可以在櫃臺取,薯條點都要配番茄汁;飲品可選不同的,朋友仔選可樂及橙汁,我選了茶,熱水加breakfast earl grey tea bag 有奶精及白糖,自行有多少。朋友轉了蒜蓉芝士薯條,有芝士絲及沙律醬汁,都幾香口!

Burger  with  combo
Mushroom  beef  burger
Original  burger

Original    Uurger  with  cheese  garlic  potatoes  chis

朋友轉了蒜蓉芝士薯條,有芝士絲及沙律醬汁,都幾香口!
2019-08-02
Burger  with  combo
Mushroom  beef  burger
Original  burger
2019-04-22 2096 瀏覽
今日同朋友去左金鐘的一間PLAZA內的快餐餐廳開餐, 金鐘站行很快到,都算就腳,💦,店內周邊佈置都是圍繞著西洋快餐裝潢,燈光光耀充足店舖面積都大,今晚就坐單邊位獨自吃,座位亦寬敞舒適🆒,* 原味漢堡包碎牛肉肉汁算係豐富唔會太乾同DRY. 加入Triple “O” 醬,比較惹味~~生菜& 蕃茄 新鮮食落十分REFRESHING, 同埋同芝士 一起吃, 整體不錯這家餐廳座位都算舒服,如果和朋友知己行到累來日式西餐和聊天談心也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~~

💦,店內周邊佈置都是圍繞著西洋快餐裝潢,燈光光耀充足

店舖面積都大,今晚就坐單邊位獨自吃,座位亦寬敞舒適🆒,

* 原味漢堡包

看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~~