2008-03-01 16 瀏覽
落伍的我是第一次吃TRIPLE O本想叫MUSHROOM BURGER但又不太餓正打算放棄之際友善店員提議THE CHAMP一樣有磨菰wor咁就聽佢講啦打開個包先知原來是沒有肉的果然是大鄉里xd不過...好好味呀!!!!!!!!!!!!!個包好熱,d餡又正,d芝士同磨菰加塊煎蛋簡單得來又惹味>.<"雖然冇肉,但仍然好juicy呀因為有mayo搭夠做早餐一流呢服務200個好下次一定要試有patty的
落伍的我是第一次吃TRIPLE O
咁就聽佢講啦

打開個包先知原來是沒有肉的
果然是大鄉里xd
不過...

呀!!!!!!!!!!!!!
雖然冇肉,但仍然好juicy呀因為有mayo搭夠

做早餐一流呢

服務200個好
下次一定要試有patty的
2008-02-26 15 瀏覽
同友人黎分一個mushroom burger combo等左8,9mins先有d mushroom炒得超香!!d茄汁同洋蔥(?)好好味!我平時唔食洋蔥都頂到-v-舊肉勁得!薯條就真係要即食比較好,唔太油,唔多咸!大杯少少就好啦-v-食半個餐,都幾飽只係杯野飲大杯dd就比較好.
同友人黎分一個mushroom burger combo
等左8,9mins先有
d mushroom炒得超香!!
d茄汁同洋蔥(?)好好味!
我平時唔食洋蔥都頂到-v-
舊肉勁得!
薯條就真係要即食比較好,
唔太油,唔多咸!
大杯少少就好啦-v-
食半個餐,都幾飽
只係杯野飲大杯dd就比較好.
2008-02-23 6 瀏覽
前幾日突然好想食,就同同事過黎食lunch食左咁多次都未叫過藍莓milkshake,今次叫個BC BURGER SET特登+錢轉BC BURGER依舊地超正,個milkshake俾到我驚喜!!!連一向對藍莓味飲料反感既我都一飲愛上,正!!!
前幾日突然好想食,就同同事過黎食lunch

2008-02-22 3 瀏覽
今日夜晚7:20同Yoyo黎Dinner經過咁多位recommand叫左mushroom burger等左8,9分鐘有得食!!薯條真係勁好味!個包都好正!舊肉勁好味,d mushroom好香!食完就唔會再想食M字頭果間-v-..
今日夜晚7:20同Yoyo黎Dinner
等左8,9分鐘有得食!!
薯條真係勁好味!
個包都好正!
舊肉勁好味,
d mushroom好香!
食完就唔會再想食M字頭果間-v-..
2008-02-21 3 瀏覽
男友一向好鍾意食麥記既burger, 但自從帶佢去食triple o後, 佢愛上左.平時都係去尖咀city super果間多, 今次改去沙田試一試.兩個人叫左一個mushroom burger + cheese 既set $63. 等左約5mins有得食. 好鍾意burger個汁, mushroom又夠新鮮, 加埋半溶既cheese, yummy~~薯條係粗身, 雖然唔夠脆, 但好有質感.但感覺上呢間d包無尖咀果間d咁新鮮熱辣, 好似唔似即整.
薯條係粗身, 雖然唔夠脆, 但好有質感.
但感覺上呢間d包無尖咀果間d咁新鮮熱辣, 好似唔似即整.
2008-02-18
差唔多一百蚊食一個包,肉赤!但係好食既野好多時真係好難抗拒,叫左個mushroom burger combo加芝士,大大個包,坐山咁多既菇同滴哂出嚟既芝士,賣相已經十分誘人!包身軟熟,食唔到之前喺時新食既粗糙感覺,當然我意思係一個一百蚊既包同一個十四蚊既包係唔可以比較,但係我自己嚟講只係以享受做準則,唔好介意...炒過既mushroom絕對係令呢個包更吸引既地方!
差唔多一百蚊食一個包,肉赤!

炒過既mushroom絕對係令呢個包更吸引既地方!
新年前過黎sha tin行街~~知道ooo開左就食下...嗯,還是覺得金鐘個間最好食都係食combo 1 and 雞果個包ge combo 其中一個轉milkshake~汁好似有d 唔同味~無咁濃....同埋無幫我地cut half(我地買完後補同收銀個講返~可能因為咁,所以就無cut到la....)不過最重要ge係...唔夠熱...可能揾客揾得耐la...唔係好快手好似都無其餘ge 分店咁殷勤咁...and個日又真係幾凍...比咁多錢食~~梗係期待食好d架la....個分係compare with 其他分店比ge...
新年前過黎sha tin行街~~
知道ooo開左就食下...

嗯,還是覺得金鐘個間最好食
汁好似有d 唔同味~無咁濃....

不過最重要ge係...唔夠熱...

比咁多錢食~~梗係期待食好d架la....

個分係compare with 其他分店比ge...
2008-02-15 5 瀏覽
This is what a proper burger should taste like!Juicy beef with a hot, fresh bun. Seems a bit pricey but definitely reasonable. After all, price = quality = what you get. A must go fast food place.

A must go fast food place.

2008-02-14 1 瀏覽
因為住得近,所以已經食過幾次。以飽而言,雖然唔夠SHAKE'EM BUNS好,但一定好過BURGER KING,可謂比上不足比下有餘。講到MILKSHAKE真係諗起都流口水!!落完ORDER,個STAFF就即刻為你炮製!睇住佢係咁將雪糕球+MILK擺落機攪,足足八個球,非常EVIL!幾款味我都試過,最鐘意STAWBERRY 味XPSERVICE好好,D STAFF幾有禮貌。
因為住得近,所以已經食過幾次。

SERVICE好好,D STAFF幾有禮貌。
2008-02-11 3 瀏覽
放工後同老婆回家前來吃晚餐,唔係咁多人,服務OK. BC BURGER COMBO,轉BLUEBERRY MILKSHAKE. BURGER - 老婆鍾意食青瓜. 即叫即做的BURGER份量十足,肉汁和醬汁配上生菜和暖暖的麵包,牛肉厚而不膩,煙肉不錯。FRIES - 新鮮炸,OK. BLUEBERRY MILKSHAKE - 雖然要加$20,但我地覺得值,好滑好香,重奶味。
放工後同老婆回家前來吃晚餐,唔係咁多人,服務OK.

FRIES - 新鮮炸,OK.
2008-02-08 0 瀏覽
之前有一次晌pacific place 食過好好食o既chicken combo, 諗住都叫有保證, 沙田新開左我都走左去捧場. 一樣o既chicken combo, 一樣野都冇加佢就比左件好鞋好乾o既雞胸我, 真係救命...唔通有order 多野佢先會整得好食比你?? 結果飲汽水, 汽水又細杯, 又多冰, 感覺很差~ 之後唔會再黎食了~ 我食西田另一間burger 算了~
2008-02-05 1 瀏覽
尖沙咀好食好多!!個包好乾,個牛肉都好乾,冇肉汁,冇尖沙咀咁好味,呢間分店唔得!!!!!!!!!!!以後都唔食呢間分店!
2008-02-05 3 瀏覽
一月差唔多試哂所有推介嘅burger店。。。。路經沙田諗住tea一tea,本身唔食牛嘅關係,恆爺嗌左個mushroom burger combo2份share,加左cheese同onion。真係勁多mushroom,個sauce味道不俗,恆爺話塊牛好厚都幾飽肚。粗身薯條熱辣辣加少少醋一齊食,perfect~最唔好係汽水太細杯喇‧‧‧‧
一月差唔多試哂所有推介嘅burger店。。。。

粗身薯條熱辣辣加少少醋一齊食,perfect~

最唔好係汽水太細杯喇‧‧‧‧
2008-01-29 24 瀏覽
100蚊食個飯, 冇乜問題, 100蚊吃個Burger就好似有D過份..但係最後都忍唔住.其實我女朋幾個月前帶過我去TSTTriple O, 但我地只係share左一個burger, 所以我始終冇個種滿足感覺, 從美國返黎後都冇乜食過好滿足Burger.Finally, 星期日一起身一句都冇講就帶住女朋友去左Triple O, 我女朋友都有D一頭霧水, 女朋友等位時, 我研究左個Menu好耐, 之後收銀姐姐同哥哥仔好有禮貌一齊explain比我聽, 教我咁加咁加, 超excited, 走去同女友講, 點知佢冇興趣, 叫我唔好亂攪佢個Burger, 哼!英國妹, 只係識Fish and Chip....最後我點左個Mushroom Burger加Bacon, 本來想再加Grill Onion, 但係太多啦, 比錢時, 哥哥仔問我鐘唔鐘意Milk Shake, 佢話D客話佢地Milk Shake夠正宗, OK, 夠叫我再加二十蚊, 試試吧!! 加Blueberry Milk Shake!!埋單差唔多二百蚊!!Burger正如大家所講, 冇得頂!! This is what I call b

埋單差唔多二百蚊!!

Burger正如大家所講, 冇得頂!! This is what I call bruger!!

Milk Shake, 味道可以講係我係HK飲過最好!!Milk ShakeVanilla ice-cream好滑!! 但係份量就唔正宗!! 太細杯!! 下次要問有冇得加大!!

Fries...就一般, 如果可以多D皮會好味D...

好貴的一餐.....但一定會再食!!!

好掛住, Cal Jr. Star, In & Out....
1K
2008-01-27 7 瀏覽
連triple O Hong Kong綱頁都地未有沙田分店資料,就知道這店有幾新!三點去到無人,食物同其他分店一樣.mushroom burger好像少了mushroom,起碼無食到成都係!!!幾時會有grill & greens, 細個食pirate pak呢?
三點去到無人,食物同其他分店一樣.