2007-11-13 14 瀏覽
本來想要個bc combo但係一諗起送到嚟d薯條會淋哂,就即刻打消咗呢個念頭,so淨係叫咗個bc burger,唉...點知...人算不如天算...=_=...個bc burger都係唔熱的,我已經係送到嚟第一個打開出嚟食的,再偷吃了同事仔的薯條,哈哈...慶幸自己會叫combo,d薯條又淋又凍,成口油,好似個bc burger仲係咁juice,咁都有番安慰,食野都係要趁熱食...^^

2007-10-20 16 瀏覽
好味快餐漢堡,除了MOS,就是Triple O's,前者味精過重,後者有崇洋心態。因為以前吃慣,還選後者。依舊選最經濟的Combo 1($51),那Triple O's Burger 還是咁有份量,味道還是那魔吸引!粗薯條總是故炸得咁好味!汽水略嫌細杯。
2007-10-08 3 瀏覽
中環食飯要搵到位又唔想行的話唯有又選擇三個噢, 因為價錢相對來說算是貴, 所以實有位!!! 不過有位唔等於坐係你旁邊的人唔嘈...今日吃了Mushroom Burger+Cheese Set, 盛惠$71!!三個噢的薯條最好味, Burger, 問心個句, 麻麻... 飽就夠哂大, 肉其實唔多, Mushroom的份量更加少得可憐, 那個芝士收十蚊其實好不值, 至於POP, 細細杯, 飲完都係要過去MIX加碼... 冇辦法, 鬼叫呢到係中環咩!!個人口味覺得MOS好食得多呢!!

個人口味覺得MOS好食得多呢!!
2007-09-17 3 瀏覽
一次誤打誤撞食過一次後~就愛上了~昨日同個朋友晚餐~唔想食太多~叫左一個combo2個人share~最喜歡就係叫BC burger combo ~一塊4安士好juice的牛肉,加煎香左ga煙肉,搭埋香濃芝士~新鮮蕃茄等~真係有齒甲留香ha感覺~一分錢一分貨~其實你要叫兩份老麥至尊burger先等於一個BC burger ~人地薯條又粗又多~老麥就雙反~呢度d野又好食又好坐~比我寧願起度慢慢食都唔想去其他地方同人逼~$61咁計都唔係好貴ji~
一次誤打誤撞食過一次後~就愛上了~

2007-09-04 2 瀏覽
見大部份食評都話好﹐所以同老婆星期日搭地鐵來試試。可能祈望太大﹐所以唔係太鐘意。因為第一次來﹐所以唔係幾知佢地D配搭。最終Order左Mushroom Burger Combo 。收銀問﹕要唔要cheese﹐我話要。收銀話﹕要加$10。我話OK。之後佢問﹕要唔要ONION。我話要。收銀話﹕要加錢。我都話OK。加左cheese & onion之後﹐一個原本$61既burger餐變成$7x。比完錢後﹐我再慢慢研究佢地個價錢牌。以一間快餐店來講﹐佢地D價錢真係好貴。一個奶昔盛為$34 .Potato strips & other side-dishes亦唔平。但係如果你覺得價錢OK而又想食D標榜彩用100%天然材料的話﹐呢度都係一個好既地方。But as for myself, 我唔會再來。

2007-08-26 8 瀏覽
跟拍檔各點一客Combo #1($51),附Triple O\'s Burger(多汁係賣點、juicy 牛肉係賣點、超軟熟burger bun 亦係賣點、原切新鮮蕃茄就係絕招!)、粗身薯條(油炸處理得好好)、Pop(當然選Coke Light)。題外話:肥雞空降HK 這麼久,終於趁到IFC 開cliente meeting 後,溜到這兒,再嚐嚐那從加國引入的「White Spot - Triple O\'s」漢堡。我記得唸undergraduate 那四年,每個禮拜都會豪一兩次跑到White Spot(餐\廳)或Triple O\'s (Drive Thur Lane 或大學裡的快餐\部)吃這個牌子的burger combo,係好肥但係好好味!(at least compare w/ McDonald\'s / Wendy\'s / Burger King, right?)久別重逢,仍然風采依然!一個足料burger combo,何需什麼特別賣相?何需出動名人效應(「軟硬xx」的廣告表演)?何需古靈精怪賣相(星星薯餅)?亦正如MOS Burger,個子雖細小,但足料好味,仍有一定客路
亦正如MOS Burger,個子雖細小,但足料好味,仍有一定客路!
今日honey好鬼忙,lunch都要留响office邊食邊做,所以要食自己,由於honey唔喺身邊,為咗填補心靈嘅空虛(藉口...哈哈),所以要食番個BC Burger安慰一下,因為堂食太多人,因此決定take away...根據以往經驗,落order時同靚女經理(我估係)講要cut開一半,費時食到周圍都係汁...^^由於唔想企喺度呆等,就响等包嘅同時,我就走咗去ifc買godiva雪糕慰勞一下好辛苦嘅honey,買完雪糕番嚟等咗一兩分鐘就有lu,個靚女經理竟然仲認得我,同我講個burger已經幫我cut開咗,咁窩心嘅服務真抵讚...good番到公司拿拿聲開餐,雖然只係暖暖的,但係依然咁好味,塊漢堡一樣都係咁juice,不過,次次take away嗰塊美味而又外露嘅芝士一定會和包裝紙溶為一體,可惜...可惜,而且次次都係食到"呢咁hea",無論您點食都會食到成手都係...哈哈...真係齒甲留香ar!!!PS,呢間burger喺呢幾年都加咗兩次價,抵唔抵食就見仁見智lu...

2007-08-06 23 瀏覽
久仰大名, 不過一直無機會試, 趁要同個小朋友食飯我終於食左triple o 既burger我點左個combo + blueberry milkshake - 2 樣都係朋友推介- burger - 令我有驚喜, 喜在晌香港都食到咁新鮮既包, beef patty肉質好好(係呢個令我覺得$61個combo係值既), pickle我唔食所以無得評, mushroom好香同片beef好夾fries - 只係一般, 其實如果茶餐廳肯用靚薯仔一定炸得好味過佢milkshake - ok啦, 我都係鐘意chocolixir多d(哈哈不過chocolixir唔係milkshake)下次會叫淨包, 食唔晒就唔好浪費食物同埋, 好有意欲要試埋shake n bun

下次會叫淨包, 食唔晒就唔好浪費食物

同埋, 好有意欲要試埋shake n bun
2007-07-30 4 瀏覽
它做到一個burger應有的東西.original burger,個包極鬆軟,牛肉juicy,菜夠新鮮,醬汁好味.份量亦大,食完超滿足.唯一美中不足,是沒有跟芝士(要加十大元).相比那M記的burger,麵包扁撻撻,牛肉就乾,菜又殘又黑,triple O好上不知多少倍.我當然知道它三十一元一個包,但絕對係一分錢一分貨,它已經是餐廳水準,你去各大美式餐廳個burger,都要起碼要八十元啦.PS,它的MILKSHAKE也是一絕,唔怕肥的,一定要試!!!!
它做到一個burger應有的東西.

2007-07-09 4 瀏覽
從很久以前各方好友, 媒界一致推薦的漢堡店, 一直都想試, 可惜一直都未有機會星期天去ifc前想起這裹, 跟女友到此一遊, 現實總是殘酷的.......要了一個BC Burger Combo和一杯Blue Berry MilkShake, 食buger, 我很在意那塊牛肉, 可惜的是, 那塊肉真的食不得, 60蚊個餐食d咁野, 真係唔值..至於杯milkshake...唉...一句, 無下次

2007-05-19
曾經lunch 由半山走到交易廣場,有點顛,或者落得山都時間不早,人都逐漸離開,等位不算太久。吃了mushroom burger + 鮮橙汁,burger 好大件,吃完都好飽,薯條炸得好香好脆,鮮橙汁好似要加$8,比較不抵,我肯定那不是鮮榨橙汁。至於六十多元抵不抵,吃得飽還以,好過那些貴格唔飽的餐廳。

至於六十多元抵不抵,吃得飽還以,好過那些貴格唔飽的餐廳。
2007-05-17 9 瀏覽
上次食triple o是在新年之前他叫了一個chicken burger, 我要了一個bc burger兩款的肉質鞋左d..不過十分juicy,芝士流出來的!!薯條亦十分新鮮!!聽說星街有間比triple o更出色的buger店希望有機會一試不過..你已經不在我身邊,,
上次食triple o是在新年之前
兩款的肉質鞋左d..
不過十分juicy,芝士流出來的!!
薯條亦十分新鮮!!
聽說星街有間比triple o更出色的buger店
希望有機會一試
不過..你已經不在我身邊,,
2007-04-21
honey想食triple o's咁就去左呢間啦夜晚7點到去到,,冇乜人.2個人share 1個mushroom burger餐先講個burger,,beef好juicy,不過d mushroom就冇乜味薯條,好好味,好抵讚雖然唔係太脆,不過d有薯仔皮,好惹味!環境好好,無乜人果陣係傾計既好地方!仲有對住落地玻璃,幾好feel.服務都ok丫不過個收銀姐姐d英文就聽得唔太明,,六十幾蚊食一個快餐,抵唔抵見人見智啦
honey想食triple o's
咁就去左呢間啦
夜晚7點到去到,,冇乜人.
2個人share 1個mushroom burger餐

先講個burger,,
beef好juicy,
不過d mushroom就冇乜味

薯條,
好好味,好抵讚
雖然唔係太脆,
不過d有薯仔皮,好惹味!

環境好好,
無乜人果陣係傾計既好地方!
仲有對住落地玻璃,
幾好feel.

服務都ok丫
不過個收銀姐姐d英文就聽得唔太明,,

六十幾蚊食一個快餐,
抵唔抵
見人見智啦
2007-04-16 13 瀏覽
又再一次到triple O, 在傳媒不停吹捧下, Triple O的身價好像升價十陪一樣, 但水準則每況越下, 這次又再一之令我失望圖中是蒙牛的加碼Burger, 加肉加汁加磨菇, 拿起來真是重重的. 我依舊是normal的份量, $60多元一份burger, 雖然超大份, 但以前的那片肉好像juicy得多, 而且現在的汁好像亂加在飽中一樣, 一打開包裝時, 汁料己倒晒在包裝紙中, 很污漕. 很怕食物味道會留在指夾之中, 但triple O每次都會有這個問題, 加上份量太大, 根本吃不完一份,即使有多好吃, 吃到最尾, 飽到上心口之時, 有多好吃的美食都會變得不好吃了. 其實這個份量的而且確是很大, 但大, 不代表好。在顧客的心理會覺得很超值, 但想清楚, 其實這只會做成越多的浪費, 眼見大部份食客的枱上都有吃不完的薯條及burger之時, triple O是否有需要評估下香港市場的份量, 是否可作調較, 減少浪費.

男朋友呢幾日係咁講話好想食漢堡飽﹐咁岩今日去開IFC睇戲﹐咁就去開個"漢堡餐"先~~今次都係我第一次食﹐男朋友之前講到好好味﹐所以祈望都幾大架。。。但結果係。。。。=.=。。。ok啦。。由男朋友發辦﹐叫左mushroom buger,加$20蚊轉Blueberry milkshake。先講個飽。。。係真係幾大個﹗我一半都仲要食唔晒﹗﹗因為D料太多啦。。。D mushroom我一路食就一路跌落黎﹗食得勁狼狽。。。=.='''塊扒都唔係話好有牛味啦。。。但係個醬汁就幾好﹗雖然好多﹐但係唔"瘺"~跟住其他都無乜引像啦。。。之後係個薯條~ummm~~抵讚呀﹗﹗好好味呀﹗﹗好新鮮﹗又脆喎﹗帶少少薯皮﹐我幾鐘意﹗﹗(但係面頭0個D有D鹹呀~~)跟住係個Blueberry milkshake。。。其實真係值唔值加$20蚊黎飲佢呀﹖﹖無乜特別啦。。。唔太甜囉。。。我不嬲都唔係好鐘意飲奶昔。。。唔識評分~總括黎講﹐OK啦。。。去開0個頭又Buger feel既咪會食囉。。。但係。。。有乜得佢值成七十幾蚊呀﹖﹖