2022-12-13
話說又到要happyhours 嘅日子,今次有朋友介紹話尖沙咀半島中心開左間新酒吧,所以就去下啦!依間係一間主打玩飛鏢嘅bar,之前睇人玩就多,今次比我個fd要我陪佢玩,玩落先知,原來好易玩,仲要有好多唔同玩法,又學識多野野玩啦😍😍依到另一樣令我覺得特別嘅就係有打冷野食叫,嘩,正呀😍😍今次叫左個煎蠔餅同埋鵝片併盤,另外,仲叫左杯啤酒同埋cocktail 飲1. 煎蠔餅蠔餅依家野真係唔係度度都整得好,就算係大排檔,個d最多都係叫炸蠔仔,因為做出黎又唔係煎又做唔到餅嘅效果,但係依到就認真係煎出黎,加上蠔仔size都有返咁上下,所以食落有d煎海鮮餅嘅效果同埋蠔肉都幾鮮味😋😋冇諗過係酒吧入面食到2.鵝件併盤入面有鹵豆腐、芽菜、豬耳、腩肉、鵝件、紅腸同腎,鹵水夠晒入味,鵝件肉同脂肪比例幾好,送酒簡直一流😋😋😋認真冇諗過酒吧入面食到打冷,仲要係好食嘅,係到飲酒真係可以大杯酒大塊肉,而且追蹤佢社交平台 like仲可以全單飲酒計75折,真係好抵飲
依到另一樣令我覺得特別嘅就係有打冷野食叫,嘩,正呀😍😍
1. 煎蠔餅
2.鵝件併盤