2005-09-27
前兩日同女友去左呢間食dinner,一入到去,燭光配餐桌,女友說很有feel(但同時又說牆像「恐怖蠟像館」=.=),而且人不多,都幾浪漫架~兩人一共叫了:一個88元晚餐(湯+燒牛柳+飲品),一個四季pizza(看到有人推介),一個鮮蘑菇,一個牛尾濃湯,和一個朱古力雪糕的甜品(名字忘了).餐湯幾乎與「沒字母的金寶字母湯」一樣,送的麵包,皮有點硬;燒牛柳要了七成熟,女友話要五至六成會更好,肉汁唔錯;四季pizza比munch的好,但未算太特出;至於鮮磨菇女友讚好,我本身不愛吃,所以不予置評.我反而留意侍應的服務,有個好熱心,又幫我女友捲好雨傘,又會話「要咁多食唔晒架!」;見佢同日本客人都溝通得到(係咪用日文就唔知了).總括來說,食物有一定水平,但唔算話好突出,主要都要靠其他因素搭救.不過夜晚都得幾檯客,係咪因為位置不佳?