2025-06-30
🔎The Uniek (荃灣)週末去咗荃灣南豐紗廠行街~一入到去就見到好多毛孩🤣咁啱上一層見到間藍調餐廳💙藍色控嘅我即刻就簡咗呢間餐廳食晚飯!【紅酒燴汁牛面肉燴意大利飯 🍚】⭐️⭐️⭐️⭐️牛面肉炆到腍到出汁,紅酒醬滲入每粒飯,上面仲鋪咗翠綠香草,賣相勁吸引!食落牛味濃郁,飯粒粒粒入味,咬落仲有肉汁同紅酒香,簡直係視覺同味覺雙重享受~【酥炸羽衣甘藍醬蕃薯拼油封鴨脾 🍗】⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️油封鴨脾好嫩😋咬落仲有肉汁流出,仲好有油脂香~配菜更豐富,酥炸羽衣甘藍脆卜卜,蕃薯綿密,仲有炸蓮藕片添,每樣都煮到好入味,呢個組合好新鮮,完全唔會漏咗邊樣!【雞肉華多夫小法包 🥖】⭐️⭐️⭐️⭐️有驚喜!法包烘到金黃鬆脆,雞肉沙律creamy得嚟帶住少少蘋果粒,清新解膩,仲有脆卜卜核桃增加口感,一口咬落去,法包脆、雞肉滑、蘋果爽、核桃脆,層次豐富!【The uniek pink🍓】⭐️⭐️⭐️⭐️粉紅色打卡一流!草莓味香濃,奶蓋綿密,甜度岩岩好,飲落仲有淡淡咖啡香☕️少女心爆發~【奶蓋青提綠茶 🍇】⭐️⭐️⭐️青提清新夾住綠茶香,奶蓋咸甜平衡,飲完成個人好Refreshing~呢度除咗食物正,仲有好多狗友帶住毛孩嚟~一路食一路同其他狗狗玩🐶環
週末去咗荃灣南豐紗廠行街~
一入到去就見到好多毛孩🤣
咁啱上一層見到間藍調餐廳💙
藍色控嘅我即刻就簡咗呢間餐廳食晚飯!
【紅酒燴汁牛面肉燴意大利飯 🍚】
【酥炸羽衣甘藍醬蕃薯拼油封鴨脾 🍗】
【雞肉華多夫小法包 🥖】
【The uniek pink🍓】
【奶蓋青提綠茶 🍇】
呢度除咗食物正,仲有好多狗友帶住毛孩嚟~
一路食一路同其他狗狗玩🐶
環境又寬敞舒適,燈光同裝修都好有格調🤣
推介畀各位愛狗又愛美食嘅朋友
絕對係週末放鬆、同毛孩約會嘅好去處🥳