2002-10-30 10 瀏覽
石燒最重要係用料新鮮、石板熱。當材料放上石板上,聽到‘炸’一聲o既感覺,真係好滿足。牛柳及西冷都係石燒o既主打,肉眼o既口感就遜色一點。想‘一生起碼豪一次’的話,可以食安格斯牛柳,肉質及口感係比較好,但以個人睇法,普通紐西蘭牛柳都已經很好,食的時候加少許海鹽就更完美。價錢方面,都要差不多二佰蚊一位,食安格斯的話,價錢就不止此數。但想食石燒而又想平的話,眾食家可到廣州既stone grill 分店,價錢平一半有多,12 安士既安格斯牛柳只需148 蚊,用料一樣,只不過塊石板無香港既咁耐熱,地點係廣州先烈中路,叫石器時代!
2002-10-27 11 瀏覽
Don't think about money, just enjoy the food and relax!
2002-06-24 6 瀏覽
stonegilled beef tenderloin is really goodwhile side dish is too simplesoup, just acceptablebread accompanied is excellentcoffee is cheapWorth to try at least once or twice
while side dish is too simple
soup, just acceptable
coffee is cheap
2001-08-27 12 瀏覽
裝修同o野食唔錯~ 不過竟然無抽風設備, 有無搞錯~ 多油煙到咳呀~ >_<order o左:紐西蘭青口- 芝士汁焗, 全餐最好味o既dish!! 大磨菇($88) - 大磨菇始終唔適宜乾煎~ v_vSalmon ($188) - 連crab chowder (好味喎~), green salad, 同drinks~ Salmon用stonegrill到脆皮, 幾好味, 都OK~side order一杯iced tea~ 埋單$210~如果唔係咁勁油煙, 下次我會試D 牛扒o架~ 依家....怕怕~~ >_<
order o左:
紐西蘭青口- 芝士汁焗, 全餐最好味o既dish!!
大磨菇($88) - 大磨菇始終唔適宜乾煎~ v_v
side order一杯iced tea~ 埋單$210~
2001-06-30 3 瀏覽
牛柳同牛肩扒質素都好好(梗係啦,全店都只用ANGUS), 但我更鍾意燒大磨菇,,一路燒一路發出好誘人o既香味,正!菜湯好清新但又好有質感,好味甜品有個好有特色o既香橙百合糖水,好清甜好潤
菜湯好清新但又好有質感,好味
甜品有個好有特色o既香橙百合糖水,好清甜好潤
2001-05-30 2 瀏覽
一般餐廳都係上已熟o既食物,但佢o既食物係生,要自己煮,好得意!!牛係必食,吞拿魚扒都好正,好鮮,好爽,配菜都好味,不過好奇怪,依d 物燒幾耐都唔會"濃",又唔會燒到乾晒,仍然可以保持鮮味同爽滑,好特別。而之前o既沙律都好好味,本人最鐘意個蕃茄湯,好香,好濃,好開胃。不過個"salmon cappucino" 就唔好味,鹹o左d,且salmon 好少。
2001-02-10 5 瀏覽
無得講舊牛都係好正,其他燒的食物如大磨菇都好好味,不過,真係好貴...唔係人人食得起...
2000-06-27 16 瀏覽
食法有特色, 食客可自行控制食物的生熟程度, 不用再告訴侍應你想要幾多「成」熟了. 我當日要了一份Mixed Grill, 包括了羊雞牛豬, 我要求侍應多給我一支叉來把豬排和雞排翻轉, 因為用食用刀叉來翻轉生肉實在有欠衛生.

2000-06-20 16 瀏覽
廳的環境和氣氛很好,雖然食物的選擇不多,但味道不錯。不失為一間舒適的廳。惟該烤石太細,享受不到自己烤煮的樂趣。P.S. 價錢屬中高,平日亦仍經常滿座
P.S. 價錢屬中高,平日亦仍經常滿座
2000-06-04 12 瀏覽
全店賣點食物石頭燒煮食、海鮮、肉類、蔬菜統統一串串或細細粒方便燒,方便翻,方便食。除左打邊爐、芝士、韓國燒烤,最緊要係可以邊食邊玩ma!^^
2000-04-09 9 瀏覽
食物既質素唔錯, 服務生對人客殷勤有禮, 不時較人客石頭燒的秘訣. 環境算一般, 但看出已花了不少心思設計. 若你與一大夥友人到這裡進食( 大約要十人以上), 則可要求服務生為你們安排一間獨立式防間, 到時便可與友人開懷地享受. 不過要留意, 防間只有一間, 事先最好打電話留坐. 價錢算貴, 份量亦不算多, 故較適合胃口少的人仕.
價錢算貴, 份量亦不算多, 故較適合胃口少的人仕.