觀塘工廠區CP值高西餐🍽The Stadium星期五放工嘅晚上,同朋友本來想食第二間餐廳,最後誤打誤撞嚟咗The Stadium😆環境好舒適!好適合朋友傾吓偈😆 晚市正價餐牌🍽人均:$200-$300🕰時間:星期五晚上walk in都仲得,不過係開放網上預約的🍟燒汁芝士薯條 $88估唔到依個組合咁夾!大推薦!❤️香草忌廉炒活青口 $268青口多汁,份量又多,我哋都食得好開心😋另外因為Happy Hour,我哋飲咗2-3杯酒🍻Bible rating: 8/10📍地址:The Stadium (觀塘)觀塘興業街4號The Wave 4
觀塘工廠區CP值高西餐🍽The Stadium

晚市正價餐牌
🍽人均:$200-$300

🍟燒汁芝士薯條 $88
估唔到依個組合咁夾!大推薦!

❤️香草忌廉炒活青口 $268
青口多汁,份量又多,我哋都食得好開心😋

另外因為Happy Hour,我哋飲咗2-3杯酒🍻

Bible rating: 8/10

📍地址:The Stadium (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 4
  • 芝士薯條
2023-01-31 897 瀏覽
個半禮拜前已經book咗餐廳半開放式房間,餐廳職員承諾可以預留房間食飯三日前,致電餐廳,再三確認,餐廳職員表示已落薄但到食飯當天,餐廳表示冇房,沒有預留房間記錄當要求角落位置,希望有私人空間,餐廳未能提供引用返餐廳職員說話:我人得三個,幫你吾到對於餐廳服務態度,非常失望食物質素,中規中矩份量比以前細分,但值得一提,牛扒比出面餐廳好食,肉汁飽滿,熟成度啱啱好配菜薯餅,有驚喜,外脆內軟,有濃郁芝士夾心但鑒於餐廳嘅服務質素,食物再好亦未能幫餐廳挽回(服務態度欠佳,並非所有員工,今次事件屬於兩位男員工嘅工作態度)今次為公司聚餐,造成公司同事未能盡興如餐廳需要,本人可提供餐廳whatsapp對話,以作跟進

食飯三日前,致電餐廳,再三確認,餐廳職員表示已落薄

但到食飯當天,餐廳表示冇房,沒有預留房間記錄
當要求角落位置,希望有私人空間,餐廳未能提供

引用返餐廳職員說話:我人得三個,幫你吾到
對於餐廳服務態度,非常失望

食物質素,中規中矩
配菜薯餅,有驚喜,外脆內軟,有濃郁芝士夾心

今次為公司聚餐,造成公司同事未能盡興
如餐廳需要,本人可提供餐廳whatsapp對話,以作跟進
2023-01-31
The Stadium價錢💲: $98/ $168/ $178好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 4.5/5!-世界杯完左又係時候繼續英超啦!想去街睇波,但又想有野食,今日呢間就啱晒!場內好多大電視,基本上坐邊個位都會睇到⚽️ 啤酒仲係超大杯好爽!同埋佢的位置好多,一大班人都唔怕冇位啦!-✅The stadium wings. 6隻飽滿的雞翼,炸得香口。外層滿滿的水牛城汁,包裹住成隻雞翼🤤 醬汁好夠杰,tabasco的味道特出,酸酸辣辣好刺激,一路刺激口水分泌但又想繼續食😂 裡面的肉質都醃得入味。-✅Chicken alfredo tagliatelle. 呢個相對普通d,但都好足料!雞柳唔鞋,輕微煎過,拌入彩椒、翠玉瓜同蘑菇等配菜,好豐富☺️ 每一條寬麵都掛起香濃的忌廉汁,so creamy!😝-✅✅Pulled pork cheese burger with jalapenos. 呢個係MVP!都覺得係來呢到的must order🤩 首先個包好巨型😳包身烘至外脆內軟,係有芝麻,又鬆軟的包包。內面配料好多,有牛肉、手撕豬、洋葱圈、芝
The Stadium
價錢💲: $98/ $168/ $178
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 3.3/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 4.5/5!

✅✅Pulled pork cheese burger with jalapenos. 呢個係MVP!都覺得係來呢到的must order🤩 首先個包好巨型😳包身烘至外脆內軟,係有芝麻,又鬆軟的包包。內面配料好多,有牛肉、手撕豬、洋葱圈、芝士、辣醬、墨西哥脆片、煙肉、生菜、番茄🍅。一啖食唔晒咁多的配料,咬落特別滿足😍牛肉重牛味夠juicy,襯落BBQ醬手撕豬到唔會乾。墨西哥脆片同炸洋蔥圈都令到個包好有口感同層次。連醬汁都有芝士、BBQ醬、茄汁、辣椒沙律醬,好crazy🥹 旁邊的薯條都炸到酥脆酥脆🍟

呢個漢堡包係我食過最豐富的一個,咁多配料一齊真係好開心。相信佢其他出品都唔差!大到成L的啤酒都只係$38,冇理由唔來呢到睇波啦🤪
#piggyfoodiein觀塘
-建議飲酒食snacks多啲嘅西餐廳推介指數:🌝🌝🌝🌚🌚同朋友即興約喺觀塘,冇book到餐廳,但又想坐得耐,就黎左呢度!之前佢地黎過,話夠哂大,walk in都okay!🥳😋🔅黑松露薯條🍟 8/10 $88個薯條係新鮮炸,所以食落去好香脆😚 面層加埋啲芝士碎,岩哂我呢個芝士愛好者😚😚 點埋黑松露醬,一路飲住酒同friend傾計,我會話勁chill✌🏻 冇哂黑松露醬嘅話,可以搵店員再refill, 唔洗怕點哂啲醬之後,食落會太乾😁🔅燒烤雞肉薄餅🍕 3/10 $188Pizza係薄身嘅,味道麻麻地🤥 啲醬蓋過哂成個pizza嘅味🥺 所以某程度上覺得自己食嘅一個醬餅多過薄餅( ;´Д`) 同埋係食到有雞肉,但完全食唔出有燒肉嘅味道…唔建議大家order…..🔅龍蝦蟹肉扁麵伴龍蝦汁🍝 6.5/10 $288有6件切左嘅龍蝦🍴 每件肉質爽口,都幾鮮甜!龍蝦汁幾濃稠,好夠味!不過唔知係咪因為扁麵嘅關係,意粉唔係太入味,食落有啲淡🤥 如果有幼身意粉,可能會好啲😚 但係呢個價錢黎講,性價比有啲低🌚🔅白汁煙肉寬條麵🍝 8/10 $138個煙肉勁香!唔會太油😍 成個意粉都好掛汁,覺得佢嘅性價比高過龍蝦意粉
建議飲酒食snacks多啲嘅西餐廳

🔅燒烤雞肉薄餅🍕

🔅龍蝦蟹肉扁麵伴龍蝦汁🍝 6.5/10 $288
🔅龍蝦蟹肉扁麵伴龍蝦汁🍝

🔅白汁煙肉寬條麵🍝 8/10 $138
個煙肉勁香!唔會太油😍 成個意粉都好掛汁,覺得佢嘅性價比高過龍蝦意粉😋
🔅白汁煙肉寬條麵🍝

🔅Mojito🍸 7/10 $88
同朋友傾計,點少得飲杯酒🥂 order之前都有啲15/16🥹 因為之前去過一啲餐廳,啲薄荷葉整得太碎,成杯酒都係充斥住苦味😞 跟住就好耐冇order過🙃 今次鼓起勇氣,好彩都ok!! 唔會苦!! 不過略嫌唔夠酸同甜得滯😞

Overrall 呢間西餐廳嘅環境係勁大,岩哂deadline fighter,經常walk in 嘅人(我)😋 同埋我地坐左喺度2.5小時都冇人趕我地走,岩哂同朋友過黎chill😚🥳 呢度全日飲Hoegaarden同Stella都係$42一杯,覺得都係抵嘅!但係mains嘅性價比,我就覺得唔算太好,所以呢度都係比較岩食下snacks, 飲啲酒多啲…..

📍The Stadium (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 4樓
🔅黑松露薯條🍟
🔅白汁煙肉寬條麵🍝
  • 黑松露薯條
呢間嘢啲員工真係態度差到飛起約咗班朋友嚟諗住睇世界杯有啲氣氛,結果氣氛就感受唔到啲咩,就係比啲員工搞到一肚氣!本身連埋晚餐食,要位位最低$350都算,因為嘢食大份味道都唔差,小食同主食都幾滿意同多選擇,飲品都大杯嘅。但係呢到嘅服務態度真係好有改善空間,叫侍應加杯水都黑口黑面好似得罪佢咗。睇到半場,已經聽到有個執枱阿姐問幾點完場,好似趕收工咁最精彩係,完場一吹雞,即刻有員工衝埋電視到熄機。世界盃配世界級服務,今晚真享受!
呢間嘢啲員工真係態度差到飛起
打電話book位,服務員已經好冇禮貌,本身特登同朋友嚟睇波,場波最後加時嘅時候入咗一球,仲慶祝緊嘅時候,一完場餐廳即刻熄電視,重點係場波完嘅時候先1:00am左右,明明星期五晚寫到明2:00am先閂門,話晒都特登嚟睇波,一完場即刻熄電視熄喇叭會唔會太誇張。餐廳主題仲主打睇足球,今次之後冇下次!嬲!好多客人都呆曬,逼住所有人要走,食物都ok夠夠大份嘅。但係呢個行為完全唔合理囉。。。。。。。。。。。。。
2022-11-23 1077 瀏覽
The stadium地址:觀塘興業街4號The Wave 4樓#yauyau_觀塘呢間餐廳係以足球為主題,一出閘就可以見到個足球機🤣,而且環境都寬敞同有格調,係放完工去chill既好地方。🥵火辣水牛雞翼 $98我本身比較中意食啲酸酸辣辣既野,所以都幾岩我口味。雞翼本身唔算話太脆,但都算有啲醬搭夠既~但雞翼有啲辣,如果唔太食得辣既話,記住要叫番杯野飲餸嚟食呀。🥗特色凱撒沙律 $108前菜我地叫左個沙律,入面都有蕃茄,麵包塊,蛋同埋唔少cheese。整個沙律都唔會話淨係得菜太單調,配合埋蛋,蕃茄同埋脆卜卜既麵包,食落去口感好好,都有啲飽肚既感覺,可以調和下啲煎炸物既油膩。🥦意式香菇手搓粉 $168見佢係手搓粉,覺得幾特別下,之後就叫左嚟食。上菜既時候見佢啲粉一條條,食落口感有啲奇怪,個人覺得都係配番意粉好啲。但個汁就好香,因為用左黑松露整,配合埋啲菇,好有咬感同埋好creamy。🍕夏威夷特色薄餅 $188個pizza 係12吋,雖然望落去好似好大份,但佢係薄批嚟,如果好多人食既話未必夠。我自己覺得味道就算係正常,個人覺得個醬有啲多。🐖美國極黑毛豬 $208佢係一個厚切嘅黑毛豬,我覺得肉質
The stadium
地址:觀塘興業街4號The Wave 4樓

#yauyau_觀塘

🥵火辣水牛雞翼 $98

🥗特色凱撒沙律 $108

🥦意式香菇手搓粉 $168

🍕夏威夷特色薄餅 $188

🐖美國極黑毛豬 $208
佢係一個厚切嘅黑毛豬,我覺得肉質都算嫩滑,唔會話太韌,煮既熟度係岩岩好,當你咬落去既時候,有好多肉汁流出嚟,算係唔錯。佢既配菜都好足料,有蕃茄,青瓜同火箭菜,份量都好夠既。

🍹Rosemary Lemonade $70
呢杯野既賣相幾靚,係我最中意既紫色💟Waitress放底完杯野飲之後,我個friend就一大啖咁飲落去,結果係非常之甜🤣,所以提提大家記住要攪勻先好飲呀。

🎂🎂溫馨提示:呢間餐廳係唔收切餅費架,如果大家想同人慶祝生日嘅話,可以事先拎定蛋糕擺係雪櫃。

味道: 3.8/5
服務: 3.5/5
環境: 3.8/5
番兜: 3.5/5

#觀塘美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #觀塘美國菜 #美國菜 #thestadium
2022-11-18 797 瀏覽
Great ambiance and food, but need huge improvement on service level. We were here to unwind after a long work week, but the lousy service that we were being served here really put us off!!!
2022-11-04 981 瀏覽
以前我記得呢間好多人食lunch, 但今次你食lunch竟然唔full。食落原來真係差咗。叫咗一個牛扒一個炸魚薯條,牛扒五成熟,但係嚟到應該有七成,同埋應該係煎定完全唔熱。炸魚薯條都係普普通通。
餐廳位置確實方便而且店舖空間好大座位夠寬敞三五知己盡情高談闊論都可以不過就稍為會覺得有點嘈首先點了小食黑松露薯條由於新鮮炸起所以非常香脆上面更蓋滿一層芝士碎已經好惹味要是沾點黑松露醬一齊食就更加食到停唔到口冷沙律大家就食得多今次來個Warm salad即是烤蔬菜沙律茄子及燒菇最香最好味暖暖的又軟腍仲有翠玉瓜、蕃茄及火箭菜等以香濃橄欖油攪拌食好開胃鱸魚就不過不失雖不算肥美嫩滑但看似都幾新鮮不過由於配埋大量綿滑的薯蓉口感幾特別每啖都好滿足羊架煎得香口而且半點羊羶味也沒有肉質亦好軟稔肉味同肉汁都有值得一食
餐廳位置確實方便
冷沙律大家就食得多
今次來個Warm salad即是烤蔬菜沙律
茄子及燒菇最香最好味
暖暖的又軟腍
仲有翠玉瓜、蕃茄及火箭菜等
以香濃橄欖油攪拌食好開胃
肉質亦好軟稔
肉味同肉汁都有
值得一食
2022-10-24 708 瀏覽
叫左個安格斯牛肉漢堡配薯條餐 份量超級大 個漢堡裡面除左有塊好厚身既牛肉漢堡扒之外 仲有幾塊培根 同埋勁多醬 根本係熱量炸彈 但好好味🤤 配搭既薯條根本冇可能食得哂 成個餐真係勁大份 食完肥幾磅🫣
2022-09-16 1656 瀏覽
🔹️The Stadium (觀塘)🔹️觀塘呢間以足球為主題的餐廳,真係好出名,有幾個朋友都介紹過我去,就襯今日放假就特登約班朋友去chill下先。餐廳既環境好寬倘,裝修好有格調,亦都有露台位可以選擇,係等候期間都唔怕悶架😊會有運動遊戲可以玩,🥢炸魚薯條炸粉唔厚,炸得唔油,大大塊食落去啖啖肉,真係好滿足🥢美國特級肉眼扒🥢白汁煙肉寬條面🥢火辣水牛雞翼要chill下緊係要叫翻杯酒啦,Cheers🥂
🔹️The Stadium (觀塘)🔹️

🥢炸魚薯條
炸粉唔厚,炸得唔油,大大塊食落去啖啖肉,真係好滿足

🥢美國特級肉眼扒

🥢白汁煙肉寬條面

🥢火辣水牛雞翼

要chill下緊係要叫翻杯酒啦,Cheers🥂

2022-09-15 1123 瀏覽
突然好掛住想食美國菜一下子便諗到觀塘工廈呢間美式餐廳想做就做 約好咗同家人一齊嚟食飯 😋相信在觀塘返工的人 大部分人都應該會認識呢間美國餐廳地方闊落唔止 就連食物份量都係大份的 而且都有質數 正所謂 一分錢就一分貨 我情願比多少少錢食好啲囉 我地一共五人 安排到窗邊位最角落的一張枱剛剛今日做緊英超足球 很多客人邊食 邊睇足球比賽氣氛當然跟酒吧差不多 會有喝采歡呼啦今次我地多人 我地可以叫多啲野食🤭正所謂 眼闊肚窄就係我啦 果頭話減肥 果頭係咁食😌炸蝦 🍤 - ⭐️⭐️⭐️夏威夷特式薄餅 🍕⭐️⭐️⭐️火辣水牛雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️安格斯牛肉漢堡配薯條 🍔🍟⭐️⭐️⭐️愛國者漢堡🍔🍟⭐️⭐️⭐️白酒魚煮蜆 ⭐️⭐️⭐️⭐️
突然好掛住想食美國菜

安格斯牛肉漢堡配薯條 🍔🍟⭐️⭐️⭐️
愛國者漢堡🍔🍟⭐️⭐️⭐️
白酒魚煮蜆 ⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-09-04 631 瀏覽
前幾日去咗食呢間,入面唔係好多人 ,但係環境吵到癲… 真心唔明點解會咁多人比like呢間……食物又麻麻,肉類嘅全部都好鞋…根本上唔覺得值呢個價錢…閒閒地都150+一疊,雖然份量唔細,但係食物質素真係好一般… 嗰次去啲waiter完全零笑容零服務,我叫野食嗰陣佢地係到低頭睇手機,要到我叫佢地先肯過嚟,好似等放工咁款…真心無見過咁差嘅服務… 同friend傾計嗰陣時周圍個環境吵到我根本上聽唔到對方喺到講緊啲咩…
2022-08-26 1299 瀏覽
網上見到呢間好似好多人話好好食💛呢間唔單止野好食 仲要係運動主題⚽️🏀成間餐廳都有濃濃既運動味 仲好有feel推薦大家特別既日子去試下 價錢又唔係好貴仲要唔洗收切餅費~(*´∇`*)◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦1.美國極黑毛豬 ($178)▪️呢個可以揀生既程度 我今次試左全熟 但有少少硬 不過隻味幾好食~ 下次再叫想試7成熟 應該會更加好食(๑・̑◡・̑๑)2.火辣水牛雞翼($88)▪️好鍾意佢隻醬 好好味 雞翼都算大隻 食落都幾惹味架♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪3.黑松露薯條($68)▪️黑松露醬很好吃!ლ(╹◡╹ლ) 加上芝士更好吃 薯條比較普通 不過加在一起就變好吃了~◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦The Stadium Bar & Restaurant⚲觀塘興業街4號The Wave 4樓味道:☆☆☆☆/5價錢:☆☆☆/5回頭率:☆☆☆☆/5
網上見到呢間好似好多人話好好食💛
呢間唔單止野好食 仲要係運動主題⚽️🏀
成間餐廳都有濃濃既運動味 仲好有feel
推薦大家特別既日子去試下 價錢又唔係好貴
仲要唔洗收切餅費~(*´∇`*)
1.美國極黑毛豬 ($178)

2.火辣水牛雞翼($88)

3.黑松露薯條($68)

The Stadium Bar & Restaurant
⚲觀塘興業街4號The Wave 4樓