香煎三文魚忌廉意大利飯|濃郁與清新的平衡😚😚三文魚外皮煎至金黃酥脆,肉質嫩滑帶油脂香,鋪在綿密的忌廉意大利飯上。飯粒以高湯燉煮,奶香濃郁卻不膩口,加入檸檬汁和香草提味,整體層次分明。 炸雞鎚配美式熱香餅|鹹甜衝擊的滿足感炸雞鎚外脆內多汁,醃料帶蒜香與微辣,搭配蓬鬆的美式熱香餅,淋上楓糖漿後鹹甜交織。熱香餅蛋香濃郁,與炸雞的油香形成強烈對比,罪惡卻過癮。 草莓抹茶忌廉窩夫|日式與西式的甜點碰撞窩夫外脆內軟,抹茶忌廉茶香濃郁且微苦,平衡了草莓的酸甜。頂層綴以紅豆和抹茶蕨餅,口感豐富,視覺與味覺同樣吸引。
香煎三文魚忌廉意大利飯|濃郁與清新的平衡😚😚

炸雞鎚配美式熱香餅|鹹甜衝擊的滿足感

草莓抹茶忌廉窩夫|日式與西式的甜點碰撞
2025-06-25
約朋友來食晚餐,旺角幾旺所以預先訂抬較好。座位舒適,喜歡圓枱的安排,容易分享食物及傾偈!點咗幾份主菜,出餐幾快,少有可以幾道菜式一齊同桌,可以一齊開動進食,給廚師們讚UNI & Scallop Linguine $128有兩位朋友都喜歡海膽所以點了兩份,海膽肥美,帶子煎得恰到好處,意粉份量還可以,味道適中不膩。Beef Cheek Risotto $175牛面頰肉較細件但很入味,好似食燉牛肉般慢慢咀嚼好好味。意大利飯味道清淡,加點頰肉一齊食真係好味!Chicken & Cheese Quesadila $79烤過的雞件醃得入味,另配有少許牛油果醬及酸忌廉,兩款醬再加番茄莎莎與薄餅混合起來味道不錯,是一份抵食的分享菜。雞件比較乾身,如果醬汁及番茄莎莎份量多些就令口感更好!Mozzarella Gravy Chips $53薯條外脆,幼細型,芝士及肉汁味道好,只是薯條有部份過於短小,食得不夠暢快,有點失望!Iron Grilled Flank Steak $192牛排煎得很美但較乾身,蘸肉汁食會輕鬆點,幸好還有配菜及蒜青醬等輔佐令牛排較易進食。Americano Hot $39熱美式咖啡品
約朋友來食晚餐,旺角幾旺所以預先訂抬較好。
座位舒適,喜歡圓枱的安排,容易分享食物及傾偈!
UNI & Scallop Linguine $128
UNI & Scallop Linguine
Beef Cheek Risotto $175
Beef Cheek Risotto
Chicken & Cheese Quesadila
雞件比較乾身,如果醬汁及番茄莎莎份量多些就令口感更好!
Chicken & Cheese Quesadila
Mozzarella Gravy Chips $53
Mozzarella Gravy Chips
Iron Grilled Flank Steak $192
Iron Grilled Flank Steak
Americano Hot $39
熱美式咖啡品質正常,罕有的熱咖啡夠熱 !
Americano Hot
食完主菜後在眾多款甜品中選了一份來分享,很期待!
Tiramisu Pancake $122
有水果、雪糕及Ricotta起司的班戟,賣相美麗,燕麥松子仁灑在班戟頂部,有提拉米蘇醬及咖啡糖漿讓甜味昇華,尤其是咖啡糖漿,只須少少就可以令班戟味道豐富,甜而不膩,好味,一致認為今晚最滿意的是甜品
Tiramisu Pancake
用饍完畢後還想繼續坐,果然是一處舒適傾偈的好地方
2025-02-13
Beef Cheek Risotto
2025-06-19 868 瀏覽
經過見到pantry有個幾高性價比嘅二人set!呢個set啲份量都真係幾大,嗰日三個人去食都夠飽!🔥 必試推介
✔烤雞扒牛油果沙律本身以為應該會好細份,但點知都係單點嘅size超級大份,雞胸夠腍配埋沙律同牛油果感覺超健康✔魷魚忌廉汁墨汁意粉個汁Creamy得來帶少少酸味好有層次,食落去有驚喜!魷魚圈都唔會好韌!推介 !✔煎牛扒配焗蔬菜 個牛扒煎得啱啱好,肉味夠又唔會好韌!薯條都超級脆!推介!✔朱古力美式班戟配朱古力雪糕班戟夾住cream同朱古力醬中間仲有少少啫喱 同士多啤梨,有啲似黑森林嘅組合唔會好膩,作為結尾都不錯!Set仲包兩杯野飲!早排去見到呢個商場仲有餐飲優惠,如果行開都可以試吓!
經過見到pantry有個幾高性價比嘅二人set!
呢個set啲份量都真係幾大,嗰日三個人去食都夠飽!

🔥 必試推介
✔烤雞扒牛油果沙律

✔魷魚忌廉汁墨汁意粉
個汁Creamy得來帶少少酸味好有層次,食落去有驚喜!
魷魚圈都唔會好韌!推介 !

✔煎牛扒配焗蔬菜
個牛扒煎得啱啱好,肉味夠又唔會好韌!
薯條都超級脆!推介!

✔朱古力美式班戟配朱古力雪糕
唔會好膩,作為結尾都不錯!

Set仲包兩杯野飲!
早排去見到呢個商場仲有餐飲優惠,如果行開都可以試吓!
2025-05-29 1977 瀏覽
菠蘿椰子Pancake真心推介👍🏻 Pancake本身唔係得空氣,食落鬆軟唔膩,面頭鋪咗一大塊新鮮菠蘿,菠蘿同Pancake,加埋椰子忌廉醬,再夾埋啲脆脆一齊食口感好有層次,椰香味慢慢滲出嚟,唔會好假甜,菠蘿邊仲要加咗肉桂粉,平衡返個酸味。份量兩個人share啱啱好,如果鍾意水果系甜品,可以一試。.不過講到沙律就一般般,雖然有Ham係會賣貴啲,但係啲菜有苦澀味,而且唔係新鮮嘅菜,呢個位略為扣分。.不過下午茶嚟講食到呢個質素算係幾滿足。
不過下午茶嚟講食到呢個質素算係幾滿足。
2025-05-25
2025-05-23 1513 瀏覽
朋友生日話想嚟食呢間慶祝~唔知係咪星期五,好多人坐低就叫野食叫咗芝士千層麵個芝士可以拉絲😚 又夠蕃茄味卡邦尼意粉偏濃味,個意粉軟硬度適中🤩黑松露芝士汁薯條話曬黑松露都係我至愛呀但我覺得個味道唔係好出🤔薯條又好似唔夠新鮮熱辣甜品🍧聽人講呢度甜品好出眾所以叫咗兩份🫣士多啤梨窩夫🍓The pantry’s pancakes 🥞 我覺得只係不過不失可能對佢嘅期望太高變相有少少失望😫🚏The Pantry & Chips Republic (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
朋友生日話想嚟食呢間慶祝~
唔知係咪星期五,好多人
坐低就叫野食

叫咗芝士千層麵
個芝士可以拉絲😚 又夠蕃茄味

卡邦尼意粉
偏濃味,個意粉軟硬度適中🤩

黑松露芝士汁薯條

The pantry’s pancakes 🥞

我覺得只係不過不失
可能對佢嘅期望太高
變相有少少失望😫

15 分鐘 (堂食)
2025-05-20 1456 瀏覽
自從上次被餐廳嘅招牌空氣感疏乎厘吸引過後,今次專程夜晚再訪,竟然發現佢哋嘅手工意粉都係隱藏版美味! 同朋友一人點咗一款 意粉:😋 安格斯牛肉醬闊條麵濃郁嘅番茄醬汁帶住微微酸甜,開胃得黎又唔會太膩,手打闊條麵彈牙有嚼勁,掛滿咗香濃嘅安格斯牛肉醬,每啖都食到豐腴牛肉香同新鮮香草嘅層次! 😋 豪華海鮮三重奏意粉即開新鮮海膽creamy到入口即化,厚切帶子煎到外層微焦、內裡嫩滑多汁,蟹肉忌廉汁濃郁得黎又唔膩喉,每條意粉都裹滿金黃色嘅醬汁,海鮮嘅鮮甜直衝味蕾! 🌟 飲品選擇多元化,特濃奶昔好香牛奶味,香滑得黎唔會死甜,推薦揀香蕉朱古力味奶昔!

同朋友一人點咗一款 意粉:
😋 安格斯牛肉醬闊條麵

😋 豪華海鮮三重奏意粉

2025-05-18 1199 瀏覽
本人跟著openrice分數而走入此餐廳.  可惜不算出色, 如不叫set餐, 單叫價錢偏貴. pancake - 可以意粉類別 - 味道正常, 樣算靚仔, 份量唔太大, 小朋友食一碟唔夠吃薯條  - 正常發揮, 無咩特別飲品 - 可以環境不錯, 彩光幾好. 有很大既窗戶.   餐廳是光猛的, 服務不過不失吧.  但有得選擇. 我相信旺角仍有好多cafe做得比此店出色.  試過便算, 唔會再encore,
pancake - 可以
薯條  - 正常發揮, 無咩特別
飲品 - 可以
2025-04-22
2025-05-18 1008 瀏覽
今日中午約朋友一齊去咗 The Pantry 食 Brunch,環境舒適,採光充足,設計偏歐式簡約。餐廳人流不算多,服務員態度友善,有禮而不急進,令整個用餐過程非常輕鬆愉快。我哋叫咗 Seafood Linguine,海鮮份量唔少,包括蝦、帶子同青口,意粉煙韌,帶微微蒜香,屬於中上水準。配搭咗一客 Mozzarella Gravy Chips,芝士味香濃,熱辣辣又唔會太鹹,係開胃之選。甜品方面,我哋點咗兩款班戟,包括 Tiramisu Pancake 同 Banoffee Creme Brulee Pancake,班戟鬆軟,配料足料,特別係焦糖香蕉味濃香,極具驚喜!飲品則揀咗 熱抹茶 Latte,抹茶味道夠濃郁但不澀口,幾有層次。整體埋單連加一共 $611,價錢唔算平,但以質素和氣氛而言絕對值回票價。適合想放慢節奏、悠閒享受周末時光嘅朋友,值得一試。

2025-05-08 676 瀏覽
收藏已久位於Moko的The Pantry,主打美味的梳乎厘班戟😍碰巧也在金牛壽星的口袋名單裡,四月尾時便趁著生日飯局試試看⸜(*ˊᗜˋ*)⸝🌟𝕊𝕒𝕝𝕞𝕠𝕟 𝕋𝕒𝕔𝕠𝕤(3 𝕡𝕔𝕤) $88薄脆的墨西哥玉米餅,包著豐富到滿瀉的煎三文魚粒、蕃茄莎莎和順滑的牛油果醬,清新又可口!美中不足就是是吃得有點輪盡lol⭐️ℂ𝕣𝕦𝕟𝕔𝕙𝕪 ℙ𝕒𝕓𝕝𝕠 ℙ𝕣𝕒𝕨𝕟𝕤 $78九粒蝦仁沾上米糠,炸至金黃脆卜卜;蝦肉爽口彈牙,配上邪惡千島醬,香口又穩陣之選🙂‍↕️⭐️ℂ𝕒𝕝𝕒𝕞𝕒𝕣𝕚 𝕊𝕢𝕦𝕚𝕕 𝕀𝕟𝕜 ℙ𝕒𝕤𝕥𝕒 $142魷魚的份量還可以,份量比想像中少,不過意粉掛滿了美味的Pommery芥末忌廉汁,與蕃茄莎莎撈勻後酸酸甜甜,開胃又惹味!幸好芥末的味道也不濃烈,岩哂好怕攻鼻既我(✌︎˙˘˙✌︎)⭐️𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖 $119衝著它們的招牌Ricotta厚班戟而來,質感非常軟綿濕潤,不會像吃了一陣風般;蛋香方面稍勝幸福,個人覺得可以婫美我最喜歡的Flippers( ♥︎ᴗ♥︎ )抹茶忌廉醬是大眾化的甘甜味道(不喜歡紅豆的我直接跳過),加入了脆米和軟黏的抹茶蕨餅,挺有誠意呢.ᐟ.ᐟ🌟𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦
🌟𝕊𝕒𝕝𝕞𝕠𝕟 𝕋𝕒𝕔𝕠𝕤(3 𝕡𝕔𝕤) $88
⭐️ℂ𝕣𝕦𝕟𝕔𝕙𝕪 ℙ𝕒𝕓𝕝𝕠 ℙ𝕣𝕒𝕨𝕟𝕤 $78
⭐️𝕄𝕒𝕥𝕔𝕙𝕒 ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖 $119
🌟𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖 $122
班戟同樣軟熟且充滿蛋香,面層的提拉米蘇醬入口細滑且芝味濃郁,不用配咖啡糖漿已經非常好吃!而且加入了燕麥和松子仁,增添脆脆口感!伴碟的士多啤梨和藍莓則正正常常,整體令人眼前一亮,必試推介!
三人消費加一後合共$604,價錢稍貴,不過餐廳坐得舒服又充滿空間感,食物質素也不錯🫶🏻隔左兩個星期後的佛誕節已經忍唔住為左美味的Tiramisu Pancake二訪新都會分店,誠意推介( •̀֊•́ ) ̖́-
  • Tiramisu pancake
2025-05-06 767 瀏覽
之前食過漢堡印象幾好,睇戲順便再幫襯多次,空間充足全場只坐了一半,今晚點千層面,覺得食物一般,酸菜完全唔覺有,千層面份量少,豬肉都算好多,淨係茄汁同芝士勁多食完都唔飽,150蚊單點無得跟任何餐(晚餐只有2人餐)有點點貴,唯一係覺得服務員態度非常好,看電影方便,下次還是會再來不過會食返漢堡。
酸菜豬肉千層面
2025-05-06 669 瀏覽
又發掘到一間慶生餐廳🎂朋友生日,一行人到The Pantry(啟德店)慶祝🥳呢間Cafe有唔少甜品…日式梳乎厘、美式Pancake等甜品都可以寫碟!-🥞The Pantry’s Pancake ($108)沒預先安排,點餐個陣先同店員話要寫𝐻𝒶𝓅𝓅𝓎 𝐵𝒾𝓇𝓉𝒽𝒹𝒶𝓎都得呀~生日字句寫得幾靚,仲可以吹蠟燭🕯️朋友見到都好開心🥰我地仲叫咗以下幾樣食物Share👇🏻🧀Chicken & Cheese Quesadilla ($79)雞肉芝士墨西哥薄餅🐷Pork Rib Benedict Waffle ($158)煙燻豬仔骨配燒烤醬. 賓尼迪雞蛋窩夫🍝 Beef Cheek Bolognese ($158)慢煮蕃茄牛面頰肉伴手工闊麵🍔Maple Bacon Cheese ($158)安格斯牛肉.楓葉漿煙肉&芝士漢堡整體食物質素都唔錯!漢堡就最抵食,Burger巨型薯條又多,食到我朋友好飽🤣我個人幾鍾意Pork Rib Waffle,窩夫夠鬆脆,配埋楓糖漿,又鹹又甜仲好食🤤不過啟德分店就比較細,假期來要等位,但係成餐食超過90分鐘都唔會趕人走,都算好~大家慶祝又多間餐廳選擇了🥳
🥞The Pantry’s Pancake ($108)

我地仲叫咗以下幾樣食物Share👇🏻
雞肉芝士墨西哥薄餅

煙燻豬仔骨配燒烤醬. 賓尼迪雞蛋窩夫

🍝 Beef Cheek Bolognese ($158)
慢煮蕃茄牛面頰肉伴手工闊麵

🍔Maple Bacon Cheese ($158)
安格斯牛肉.楓葉漿煙肉&芝士漢堡

• Chicken & Cheese Quesadilla
  • Beef Cheek Bolognese
  • Maple Bacon Cheese  Burger
2025-04-24 868 瀏覽
之前吃過這裏的疏乎厘班戟感覺很不錯,今次嘗試了他們其他款式的班戟,卻令人意外地失望🥲朱古力美式班戟配朱古力雪糕賣相極好, 班戟三片大大塊,有豐富的生果和提子啫喱及餅乾碎等配料但真的是虛有其表,味道讓人非常失望班戟打開後發現非常薄,完全沒有口感可言,不配合醬料的話是完全沒有味道,感覺使用了非常差的麵粉朱古力醬是普通的榛子醬,朱古力雪糕也是不過不失的程度這款還要是甜品當中價錢最貴,非常不值得,只能抱着點了不要浪費的心情去用餐,讓人非常失望~
之前吃過這裏的疏乎厘班戟感覺很不錯,
今次嘗試了他們其他款式的班戟,卻令人意外地失望🥲

朱古力美式班戟配朱古力雪糕
朱古力美式班戟配朱古力雪糕

但真的是虛有其表,味道讓人非常失望
朱古力醬是普通的榛子醬,朱古力雪糕也是不過不失的程度
這款還要是甜品當中價錢最貴,非常不值得,
只能抱着點了不要浪費的心情去用餐,讓人非常失望~

2025-04-22 539 瀏覽
復活節同屋企人去Moko 行街,之後搵到呢間西餐有意粉又有甜品,於是決定試下~Seafood Linguine呢碟意粉好足料,啲海鮮(藍青口,魷魚,蝦肉,帶子)食落覺得好新鮮,而且意粉用左龍蝦汁去煮,味道好濃郁Black Truffle Linguine黑松露蘑菇意粉嘅黑松露份量啱啱好,同意粉好夾,唔係就咁喺面頭加上去咁簡單,而且完全唔會太鹹Bolognese Fettuccine Onsen Egg寬條麵厚得黎好煙靭,質地一流,溫泉蛋與肉醬汁撈埋一齊食真係好正Tiramisu Pancake全晚最中意就係呢味甜品!呢個梳乎厘班戟質地輕飄飄,口感好正。佢配左tiramisu醬同咖啡糖漿但唔會過甜,另外仲有燕麥松子仁、少少士多啤梨同藍莓,好豐富。

Seafood Linguine

Black Truffle Linguine

全晚最中意就係呢味甜品

2025-04-06 771 瀏覽
平日兩點到唔使等位有lunch menu Burger $138個名好長其實係芝士牛肉burger加洋蔥圈Burger好大份,女仔一口一定食唔哂😂洋蔥圈好香脆,配合牛肉,蕃茄生菜一齊食幾夾包有烘過,口感算軟熟唔會乾爭爭薯條係粗身,香口兼唔油膩加左$25 朱古力奶昔奶昔打得幾滑,朱古力味香濃每啖都飲到朱古力碎唯獨是個人唔鍾意有cream喺上面本身奶昔都會有啲漏加埋cream飲到最後會變得好杰亦都令成杯嘢再甜咗跟餐仲有個是日蘆筍湯蘆筍味香濃,湯亦都好細滑整體不錯餐廳環境乾淨lunch menu性價比高
平日兩點到
唔使等位
有lunch menu

Burger $138
個名好長
其實係芝士牛肉burger加洋蔥圈
Burger好大份,女仔一口一定食唔哂😂
洋蔥圈好香脆,配合牛肉,蕃茄生菜一齊食幾夾
包有烘過,口感算軟熟唔會乾爭爭
薯條係粗身,香口兼唔油膩

加左$25 朱古力奶昔
奶昔打得幾滑,朱古力味香濃
每啖都飲到朱古力碎
唯獨是個人唔鍾意有cream喺上面
本身奶昔都會有啲漏
加埋cream飲到最後會變得好杰
亦都令成杯嘢再甜咗

跟餐仲有個是日蘆筍湯
蘆筍味香濃,湯亦都好細滑

整體不錯
餐廳環境乾淨
lunch menu性價比高
2025-04-04 684 瀏覽
嗌咗冬陰功大蝦risotto 同海膽帶子意粉冬陰功大蝦risotto 味道ok 但risotto 幾乎沒有海鮮 份量好好好好少少少一個食量少嘅女仔都食唔飽海膽十分超級無敵好好好臭&苦🤢🤢🤢帶子同意粉正常2個分別都要200蚊講真半價都唔會嚟食😅😅😅買少啲comment, 用多啲錢做好啲食物質素啦😅
嗌咗冬陰功大蝦risotto 同海膽帶子意粉
冬陰功大蝦risotto 味道ok
但risotto 幾乎沒有海鮮 份量好好好好少少少
一個食量少嘅女仔都食唔飽

海膽十分超級無敵好好好臭&苦🤢🤢🤢
帶子同意粉正常

2個分別都要200蚊
講真半價都唔會嚟食😅😅😅
買少啲comment, 用多啲錢做好啲食物質素啦😅
2025-04-04