1K
2007-11-29 34 瀏覽
今天不想喝生冷嘢,於是便放棄平曰鍾愛的果汁,轉攻蕃茄湯。蕃茄湯份量十足,胃口小的女孩子真的可以將它當lunch吃。蕃茄湯本身酸度中足,有陣很勁的香草味,口感有點像罐頭湯,不太對我的口味。跟湯的麵包比主角出色,外脆內軟。Mix的蕃茄湯,試過便算!
今天不想喝生冷嘢,於是便放棄平曰鍾愛的果汁,轉攻蕃茄湯。

Mix的蕃茄湯,試過便算!
2007-09-23 9 瀏覽
逛完街後,來這裡hea 1 hea,叫咗:1)peak performance-有蘋果,梨,菠蘿,提子-但友人說太甜2)raspberry blast-有桑莓,士多啤梨,黑莓,蘋果汁-味道是好以-但口感太粗鞋因為d桑莓/黑莓核碎,真想搵個"西"隔咗d核渣3)strawberry nirvana-有士多啤梨,蘋果汁,香蕉,芒果-友人說好"杰"同太重蕉味,飲咗幾口就放棄了4)skinny minnie-有士多啤梨,藍莓,蘋果汁,香蕉-友人說最搶是士多啤梨味
逛完街後,來這裡hea 1 hea,叫咗:

1)peak performance
-有蘋果,梨,菠蘿,提子
-但友人說太甜

2)raspberry blast
-有桑莓,士多啤梨,黑莓,蘋果汁
-味道是好以

3)strawberry nirvana
-有士多啤梨,蘋果汁,香蕉,芒果
-友人說好"杰"同太重蕉味,飲咗幾口就放棄了

4)skinny minnie
-有士多啤梨,藍莓,蘋果汁,香蕉
-友人說最搶是士多啤梨味
2007-08-26 18 瀏覽
到IFC 開會前,到這兒吃早餐。選了個Almond Croissant($12)和一杯Birche Muesli($16)。兩個都係水準之作。店家對個Croissant 處理得好好,好酥脆,Delifrance 真係要靠邊站。杯Muesli 比Pret A Manger 足料些少,味道好些少。但THE MIX 的服務係出名勁差!
但THE MIX 的服務係出名勁差!
2007-08-02 2 瀏覽
20070802名字雖叫“燒雞牛油果三文治”,其實“內涵”還不至於此,包括番茄、羅馬生菜、煙肉、芒果等,而且麥包是有cereals的那種,所以即使屬健康之選,沒有搽什麼濃厚的醬汁,但也不會覺得口淡淡。只有三百多一點的卡路里,吃起來也開心一點:)
20070802

只有三百多一點的卡路里,吃起來也開心一點:)
2007-05-31 12 瀏覽
20070530如題,今天吃回同一家,不過換了Cal-Curry,裏面有好幾種spicy vegetable curry (carrot, potato, lentils, tempeh cauliflower) ,以及不少的cardamon raisin-rice,用curry tortilla作皮,略帶一點橙色。只是微辣,但已經很醒胃,用米做餡料有點奇怪,但因為味道醃得特別,竟然也頗合襯:)照例很熱,很大份,只吃掉了一半……留作晚餐:)
20070530

照例很熱,很大份,只吃掉了一半……留作晚餐:)
2007-05-31 9 瀏覽
20070529今天Brownbag 點的是MIX的Wrapps,種類很多,我的這個名叫“Hulah Lah”,成分包括Smoked ham、low fat cheddar cheese、pineapple以及romaine lettuce,,餅皮是paprika tortilla,用錫紙包著,拿在手上熱熱的。芝士非常濃味,把其他所有都掩蓋過去了,連我這個芝士迷也覺得它簡直有些霸道,還好以火腿的薄而軟、鳳梨的腍而爽、生菜的清而脆,在口感上有大大的不同,否則,簡直就像在嚼一條芝士卷了:)當然,整體而言,味道還是不錯的,份量也大,在座那麼多個女孩子,沒有一個能一餐把它吃完……上網查一下,竟然也有645個卡路里杯嘢飲就比較貴,甘筍汁,廿幾蚊~~~
20070529

杯嘢飲就比較貴,甘筍汁,廿幾蚊~~~
Banana Berry Banana + Blackberry + Blueberry + Raspberry sherbet, 紅酒色, 又靚又正!!
2007-02-13 17 瀏覽
喝的是Wee size(即細size)Liver Flush:按「數據」顯示,果汁含有Pink grapefruit + Beetroot(紅菜頭)+ Ginger + Lemon + Cayenne(辣椒粉);葡萄柚、薑、檸檬同辣椒有消脂美容的功效,而紅菜頭則含有豐富的維生素和鐵質(仲低卡路里!);雖不理解何以「沖洗」肝臟,但消脂美容補充礦物質倒是理所當然,一試無妨吧。談得興高采烈之際,呷一口西柚色的Liver Flush 潤一潤喉...嘩!險些噴在友人面上- 超酸超甜!(已無力稽考有否甜菜根、薑汁、辣椒粉...抑或是「太濃郁」)噯,你也別噴你的Berry Buzz 過來!

噯,你也別噴你的Berry Buzz 過來!
2006-12-26
行街行到累來買杯野坐下,要了兩杯smoothee。guava lava - guava juice + pineapple + strawberry + banana + pineapple sherbet和power rush - banana + strawberry + blueberry + raspberry sherbet + vitality & energy boosts,guava lava味道較好,power rush既berry味太重,本人不是太喜歡。
2006-10-12 10 瀏覽
上星期同幾個同事黎食左個lunch我要左個Tandoori Chicken Wrap 加一杯甘荀汁. 個wrap係燈色既, 烘左一烘, 微暖,而且個賣相都幾吸引. 味道就一般啦, wrap入有沙律菜, 少量羊肉, 有dd羊肉汁咁, 總之整體而言唔覺得佢特別tandoori chicken, 同平時食印度野既tandoori chicken 真係差好遠. 個皮就幾好食既, 不過要成$36一個, 抵唔抵就真係見仁見智.甘荀汁同其他地方飲到既一樣, 不過呢度就梗係貴d啦.
上星期同幾個同事黎食左個lunch

2006-05-06 14 瀏覽
和友人在IFC瘋狂購物後,銀彈已用得七七八八。有點肚餓,但又唔想再花二三百蚊去食個high tea,於是就平平地去MIX。兩個人分別叫了tandoori chicken wrap和beacon egg flapp,一杯mix juice及一罐健怡可樂。煙肉幾好味,亦唔會太鹹。試了一口tandoori chicken wrap都算香口野味,幾棒。聽講個juice都唔錯添!我本來想要原味可樂,哈!sales話冇原味,只得健怡。飲開原味的我要去飲diet,當然唔會習慣。不過總括來講我都幾滿意呢度既食物。所以話,平平地都可以食到一餐滿足的high tea。

2006-04-15 27 瀏覽
打波前先去ifc買野, 差唔多兩點都未食野, 快快趣吃個鬼佬餐.見到有好耐冇食既wrap 同鮮果汁, 裝修都唔錯, 橙橙綠綠, 就入左去.隨意的叫左杯木瓜汁, 連Boston club.木瓜汁冇嘜留意佢用d 咩木瓜, 完全冇味, 糖水都慳返唔落, 我覺得自己唔知飲左d 咩.等左一陣發覺唔對路, 原來有員工失魂冇整個wrap, 咁多個員工得我一個買兩樣都可以漏, 好野.Boston club 有火雞, 雞肉, 牛肉, mayonnaise, 蕃茄, 烟肉, 牛油果, 蛋, 生菜和芝士.烘返熱味道都唔錯, 話哂都大堆頭.兩樣野可以食到三個勝香園茄牛通, 你認為抵嗎?
隨意的叫左杯木瓜汁, 連Boston club.
烘返熱味道都唔錯, 話哂都大堆頭.

兩樣野可以食到三個勝香園茄牛通, 你認為抵嗎?
2006-03-18 8 瀏覽
This eatery is definitely on its track of targeting today's health and diet conscious norm.Tucked in with its new world peace burger in whole wheat thin-sliced bun (woow wat a name..politics gets its way too..$35), different types of veggie made the patty and it did go nicely with the sauce and bun. I got its 'liquid sunshine' ($26..ard that) as well, the different sorts of fruits mixed gave a special taste to the drink, not a banal one.My sis got a wrap, the filling tasted nice yet the wrap was

My sis got a wrap, the filling tasted nice yet the wrap was a bit too thick.
2005-08-01 6 瀏覽
上星期日到附近買d野, 行到有d肚餓, 諗唔到食乜, 個場又好鬼多人, 費事再行, 於是走左入呢間.第一次黎, 研究左個menu一陣, 決定要wrap. Counter前有幾個人排隊落order, 但原來叫左野之後, 要去隔離cashier度比錢, 又排多次, 而拎飲品就響第3個counter, 都幾麻煩. Veggie wedge餡料有各種蔬菜同炸豆腐, 餅皮有少少乾同硬, 好彩入面包著既蔬菜夠豐富同尚算juicy, 整體食落都唔錯. 個飲品唔記得左咩名, 雜果/菜汁, 唔係唔好飲, 不過度度都差唔多架啦, 佢特別在幾貴囉.服務方面, 除左幾上提到既買野同比錢安排麻煩之外, 當日見到的兩位女服務員都木口木面, 好似有d唔耐煩咁(我都係喎, 咁岩既?), 男果位好少少, 起碼講野有高低音丫.

2005-07-11 3 瀏覽
上個星期去左中環大會堂之後同朋友去飲野本人又未食lunch所以去the mix睇下有乜野食唔想食太多...所以ordered chicken pocket佢有calorie俾你睇chicken pocket都係410其他都唔係好高Cal咁都幾好...健康d注:落order係要eng...等左5分鐘先有得食coz要烘熱皮薄..中間d雞幾香沙律sauce幾好食but 4got乜味好想試下其他呀朋友的berry smoothie都好好下次試+,位太少多d就好了。環境幾好
上個星期去左中環大會堂
之後同朋友去飲野
本人又未食lunch
所以去the mix睇下有乜野食

佢有calorie俾你睇
chicken pocket都係410
其他都唔係好高Cal
咁都幾好...健康d
注:落order係要eng...

等左5分鐘先有得食
coz要烘熱
皮薄..中間d雞幾香
沙律sauce幾好食
but 4got乜味
好想試下其他呀
朋友的berry smoothie都好好
下次試

+,位太少多d就好了。環境幾好