超闊落品嚐橙香tiramisu x coffee ☕️🍰呢間Cafe樓底非常高,裝飾亦有心機,即使採用吊燈設計,大廳依然感覺寬敞闊落,好啱chill住做嘢☺️🍰 Hunt Signature Tiramisu $68 (6/10)被賣相吸引😍手指餅雖滲過酒但酒味唔算突出,可以再濃烈少少🥺口感濕潤,唔會太濕冧間中會有橙香回味乾橙片可能只作裝飾,不過食落酸甜幾開胃😝整體甜味強烈易膩,建議同友人分享😉☕️ Mint Mocha 6oz $48 (6.5/10)朱古力味明顯,但冇蓋過薄荷香每啖依然散發輕薄薄荷清香惟咖啡味唔突出拉花持久細緻📍The Hunt Coffee & Roastery 觀塘鴻圖道75號KOHO地下A&B號鋪
[觀塘型格Cafe] 超闊落品嚐橙香tiramisu x coffee ☕️🍰

被賣相吸引😍
手指餅雖滲過酒但酒味唔算突出,可以再濃烈少少🥺
口感濕潤,唔會太濕冧
間中會有橙香回味
乾橙片可能只作裝飾,不過食落酸甜幾開胃😝
整體甜味強烈易膩,建議同友人分享😉
Hunt Signature Tiramisu

朱古力味明顯,但冇蓋過薄荷香
每啖依然散發輕薄薄荷清香
惟咖啡味唔突出
拉花持久細緻
Mint  Mocha

📍The Hunt Coffee & Roastery
觀塘鴻圖道75號KOHO地下A&B號鋪
Mint  Mocha
2020-11-04 470 瀏覽
🇭🇰💛The Hunt Coffee & RoasteryBookmark🏷左好耐聽人講tiramisu🍮好正Tiramisu 狂迷👩🏻終於有時間黎面聖🙌🏻🙌🏻餐廳舒服闊落 水吧位幾靚 樓底都高卡位仲有sofa cushion 🦦感覺幾chillMenu 都用左leather去做 幾特別的😍-🍔Hail to King Burger (💰$168)Burger超大份 配上細細既木板感覺好搞笑 厚身配料好多蛋🍳蕃茄🍅菠菜🥬酸瓜🥒煙肉🥓芝士🧀紅蔥🧄牛味🐃就不過不失 比配料搶哂風頭🤣整體都好食既不過未去到好難忘包包🍞同牛肉🐃較乾身 靠芝士🧀答救薯條🍟炸得好脆 仲落左辣粉調味 有點熱浪薯片既感覺😆-🥩US Prime Rib Eye (💰$198)朋友揀左7成熟有點後悔 有點太熟🤨下次會叫返medium 肉質OK 👌🏻唔韌牛扒較細塊 大胃男生👦🏻可能會唔夠滿足🐃牛肉味唔算好出但配少少鹽🧂都OK隔離仲有個用牛肉煮的汁👐🏻雖然最後冇點黎食不過試落覺得 牛肉味好出😱😱面頭仲有焗蒜頭花🧄架-🍮Signature Tiramisu(💰$68)‼️必食傳統手指餅用酒浸過 所以比較軟身Mascarpone c
🇭🇰💛The Hunt Coffee & Roastery
Bookmark🏷左好耐聽人講tiramisu🍮好正
Tiramisu 狂迷👩🏻終於有時間黎面聖🙌🏻🙌🏻
餐廳舒服闊落 水吧位幾靚 樓底都高
卡位仲有sofa cushion 🦦感覺幾chill
Menu 都用左leather去做 幾特別的😍
🍔Hail to King Burger (💰$168)
Burger超大份 配上細細既木板感覺好搞笑 厚身配料好多
蛋🍳蕃茄🍅菠菜🥬酸瓜🥒煙肉🥓芝士🧀紅蔥🧄
牛味🐃就不過不失 比配料搶哂風頭🤣
整體都好食既不過未去到好難忘
包包🍞同牛肉🐃較乾身 靠芝士🧀答救
薯條🍟炸得好脆 仲落左辣粉調味 有點熱浪薯片既感覺😆
🥩US Prime Rib Eye (💰$198)
朋友揀左7成熟有點後悔 有點太熟🤨
🍮Signature Tiramisu(💰$68)‼️必食
傳統手指餅用酒浸過 所以比較軟身
Mascarpone cheese🧀好creamy
而且甜度適中 濕潤度岩岩好 keep到蛋糕的口感👌🏻🍰
(之前食過有間落得太多rum好濕😢冇左蛋糕鬆軟的口感)
始終Mascarpone cheese份量多 甜味比較突出少少
個人覺得咖啡☕️&rum酒🍷份量可以濃多DD
面頭仲有可可粉🍫脆片 香橙🍊果乾作點綴
幾靚 📷味道都唔錯的甜品😋😋
份量唔會過大 2人分岩岩好唔會太飽👍🏻👍🏻
Hail  to  king  burger
Hail  to  king  burger
2020-10-01
2020-11-02 200 瀏覽
以前做yoga成日經過呢間餐廳一直都好想試但唔知講下講下都無左件事結果yoga轉埋會都無食到😂今日想食好d係 見到呢間餐廳決定要試一試了😍-佢既主菜平均都$200一碟不過真係睇得又食得😋龍蝦意粉個賣相仲要超得😍甜品個個signature tiramisu($68) 都真係不得了(我決定以後掛住意大利某餐廳時就黎呢到食佢個tiramisu😂😂😂)由於夜晚關係無飲到咖啡,下次一定要再試但佢杯朱古力好濃好好飲,仲要估你唔到有埋拉花添,搞到我更加期待佢杯咖啡🤩下次黎試!!
以前做yoga成日經過呢間餐廳
決定要試一試了😍
佢既主菜平均都$200一碟
不過真係睇得又食得😋
龍蝦意粉個賣相仲要超得😍
由於夜晚關係無飲到咖啡,下次一定要再試
下次黎試!!
2020-11-02 134 瀏覽
一路都想試既一個間咖啡今日終於有機會黎試下,滿心期待為免人多又係一早黎,大約12:15到已經有幾枱客了,單拖既我照樣直入環境感覺上比較似高級西餐廳餐牌也是英文呢但我黎之前已經決定左食咩,哈哈先叫Latte,比較細杯,有兩個size選擇我諗依杯應該係細的6oz但味道先係重點,咖啡味道平衡易入口奶泡棉密,到我食完d奶泡仍然無點變浠絕對係有質素,I like it主菜點了吞拿魚意大利飯賣相真係一流,高級西餐擺盤味道都好好,雖然唔多試到菠菜汁味道但配合埋d配料,芒果粒,魚子頓時感覺層次豐富,正半熟既吞拿魚也不錯,外層煎過試到黑椒檸檬既調味但如果生d會更好,本人覺得煎老左少少總括黎講食物有質素,但午市要加一就貴左少少都係留返夜晚先再黎試下😆以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
一路都想試既一個間咖啡
今日終於有機會黎試下,滿心期待

為免人多又係一早黎,大約12:15到
已經有幾枱客了,單拖既我照樣直入

環境感覺上比較似高級西餐廳
餐牌也是英文呢
但我黎之前已經決定左食咩,哈哈

先叫Latte,比較細杯,有兩個size選擇
我諗依杯應該係細的6oz
但味道先係重點,咖啡味道平衡易入口
奶泡棉密,到我食完d奶泡仍然無點變浠
絕對係有質素,I like it

主菜點了吞拿魚意大利飯
賣相真係一流,高級西餐擺盤

味道都好好,雖然唔多試到菠菜汁味道
但配合埋d配料,芒果粒,魚子
頓時感覺層次豐富,正

半熟既吞拿魚也不錯,外層煎過
試到黑椒檸檬既調味
但如果生d會更好,本人覺得煎老左少少

總括黎講食物有質素,但午市要加一就貴左少少
都係留返夜晚先再黎試下😆

以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
2020-11-02 180 瀏覽
終於都食咗 Tiramisu ,可能期望太高啦,食落都冇想像中咁出眾,佢啲Cream 同 蛋糕 都滑同鬆軟 只不過未到 刻意去食嘅地部 ,但講打卡嘅話,佢的確好高分。 杯嘢飲太普通,我見意試飲吓其他。🙈🙈
Iced Honey Lime
2020-09-07
2020-10-13 395 瀏覽
Boston Lobster Linguine​賣相吸引😍有幾舊大大嘅龍蝦肉🤤好味架👍​​Tuna Risotto​意大利飯粒粒分明,味道濃淡適中​吞拿魚咁紅都唔覺得腥!食落仲幾嫩口😋​​另外直得一讚個環璄幾舒服💙​不過價錢就貴左啲,份量又唔多😌​​
Boston Lobster Linguine​
賣相吸引😍有幾舊大大嘅龍蝦肉🤤好味架👍​

Tuna Risotto​
意大利飯粒粒分明,味道濃淡適中​
吞拿魚咁紅都唔覺得腥!食落仲幾嫩口😋​

另外直得一讚個環璄幾舒服💙​
不過價錢就貴左啲,份量又唔多😌​
2020-10-03 490 瀏覽
環境舒適,非常有情調既餐廳適合情侶或者一大班朋友聚餐-甜蒜頭好特別,味道唔算太濃烈,配牛肉食好滋味牛扒肉味濃郁,但略嫌煎得太熟鯛魚魚肉味道較淡,紫薯既甜味唔算突出,比較清淡既料理King Size 既Burger 份量十足,混合多種調味料以多重味道衝擊你既味覺,不過未去到好Match同唔夠Juicy 爆汁意粉份量好多,麵條軟淋,醬汁Creamy,蝦肉彈牙Affogato 雪糕甜味十足,正好沖淡咖啡既苦澀味,超讚既甜品‼️

環境舒適,非常有情調既餐廳
適合情侶或者一大班朋友聚餐
甜蒜頭好特別,味道唔算太濃烈,配牛肉食好滋味
牛扒肉味濃郁,但略嫌煎得太熟
鯛魚魚肉味道較淡,紫薯既甜味唔算突出,比較清淡既料理
意粉份量好多,麵條軟淋,醬汁Creamy,蝦肉彈牙
2020-10-01 540 瀏覽
難得嚟到觀塘梗係要去下我最鍾意嘅店舖the hunt超級欣賞呢度嘅裝潢😘塗鴉同埋藍綠色牆身嘅裝修令人好似置身喺美式街頭之中🌕坐低就點左男朋友嘅最愛—tuna Risotto 吞拿魚煎得非常出色,肉質非常嫩意大利飯軟硬適中,食得出分明嘅顆粒感蕃茄調味亦濃淡適宜,非常推薦嘅一道菜色!然後就是試新野—叫咗番薯伴鱸魚(記得英文菜式名)顧名思義係非常肥美嘅鱸魚,下面伴隨着超級甜嘅紫薯,以及打成醬汁嘅紫薯汁鱸魚表面魚皮香脆,食落真係颯颯聲🥳🥳魚肉有好嫩滑,番薯汁嘅調味唔會蓋過鱸魚本身嘅鮮味👍保留返魚嘅鮮同嫩🤩男朋友同我又係食唔停口,超級有驚喜呀!最後,我哋叫咗兩杯特調咖啡☕️因為我哋兩個都唔喜歡飲太苦嘅咖啡☕️所以添加左汽水底嘅咖啡就好適合我哋啦!第一杯係Sparkling ball coffee🥰到晒啲咖啡入去汽水底嘅杯後入口係酸酸地,有汽水嘅味道,然後就有咖啡嘅味道🥰🥰係一杯集甜酸甘嘅咖啡😚第二杯係蜜糖青檸咖啡又係酸酸甜甜甘甘嘅味道,超級醒胃啊!唯一美中不足嘅係,每到菜式嘅份量比較少,如果係大食嘅朋友仔可能要叫三道主菜先夠飽啊🥳🥳
難得嚟到觀塘
梗係要去下我最鍾意嘅店舖the hunt

超級欣賞呢度嘅裝潢😘
塗鴉同埋藍綠色牆身嘅裝修令人好似置身喺美式街頭之中🌕

坐低就點左男朋友嘅最愛—tuna Risotto
吞拿魚煎得非常出色,肉質非常嫩
意大利飯軟硬適中,食得出分明嘅顆粒感
蕃茄調味亦濃淡適宜,非常推薦嘅一道菜色!

然後就是試新野—叫咗番薯伴鱸魚(記得英文菜式名)
鱸魚表面魚皮香脆,食落真係颯颯聲🥳🥳
魚肉有好嫩滑,番薯汁嘅調味唔會蓋過鱸魚本身嘅鮮味👍
保留返魚嘅鮮同嫩🤩
男朋友同我又係食唔停口,超級有驚喜呀!

最後,我哋叫咗兩杯特調咖啡☕️
因為我哋兩個都唔喜歡飲太苦嘅咖啡☕️
所以添加左汽水底嘅咖啡就好適合我哋啦!

第一杯係Sparkling ball coffee🥰
到晒啲咖啡入去汽水底嘅杯後
入口係酸酸地,有汽水嘅味道,然後就有咖啡嘅味道🥰🥰
係一杯集甜酸甘嘅咖啡😚

第二杯係蜜糖青檸咖啡
又係酸酸甜甜甘甘嘅味道,超級醒胃啊!

Tuna risotto
Sparkling ball coffee
  • 吞拿魚意大利飯
  • 紫薯伴燒鱸魚
2020-09-25 323 瀏覽
Weekday過嚟食lunch,點知下午一點幾都full house,可見呢間餐廳真係幾受歡迎😆 餐廳裝修以藍調為主,感覺幾有格調好啱打卡💙 今次就叫左 US Prime Rib Eye 🥩 同 Hunter Breakfast 🍳 牛扒就包埋一杯飲品,我地就揀左 Hot Lemon Honey 🍋🍯-牛扒肉質鮮嫩一d都唔韌,仲幾有牛味🥩 但以呢個價錢來講略嫌有少少薄🤔 配埋熱辣辣炸起嘅薯條🍟真係冇得輸😋 整體味道口感都唔錯,食得出用料幾靚👍🏻-Hunter Breakfast 一上桌真係份量好大好豐富😆 色彩繽紛就咁睇都幾開心😁 黑松露炒蛋好滑,配埋法包一齊食超夾 🍳 除咗超大份量嘅沙律菜同果肉之外,仲有食肉獸最鍾意嘅腸仔、煙肉、parma ham都一應俱全🥓🍖 全部味道唔錯用料新鮮,果然咁受歡迎係有原因嘅😌
Hunter Breakfast
2020-09-22 205 瀏覽
< The Hunt Coffee & Roastery > 📍觀塘Hunt Signature Tiramisu 🤎 $68終於食到呢間觀塘人氣西餐 佢最出名就係個tiramisu😛😛 雖然同我想像中有啲唔同 但係個擺碟真係好靚😍😍 我覺得手指餅淋咗少少 但係都好香咖啡酒味☕️ 另外個cream都好滑 而且唔膩😋做飯後甜品啱晒😆😆❤️

Hunt Signature Tiramisu 🤎 $68
2020-09-22 173 瀏覽
而家觀塘工廠區真係多左好多特色小店💛餐廳裝修得好有格調,外牆以湖水藍色做主調,配上落地玻璃窗。咁啱我地被安排坐係近窗位,望住人來人往好寫意。​US prime rib rye - 牛扒叫左medium, 輕輕切開後肉汁慢慢流出,超級juicy!肉質嫩而多汁,牛味濃郁。不得不提嘅係旁邊配菜嘅原粒蒜頭花,焗得好惹味,同牛扒一齊食更加豐富左牛扒嘅味道。​
US prime rib rye
Green  tea  latte
US prime rib rye
Green  tea  latte
  • US prime rib eye
2020-09-17 295 瀏覽
食唔到本身想食嗰間cafe🙈 跟住就臨時搵左第二間~由於大家都唔太餓,所以就淨係飲左杯野食左啲小食~🌹Rose Black Lattea☕️ $52想喊...我想叫親咩野就無咩野😭之前見到有杯nasty lava真係超想飲...點知又冇又唔想飲凍野,最終就叫左呢個tea ✦其實我係因為佢個樣而叫左😍覺得幾靚幾lady~ 我真係勁鍾意個茶壺🥰好得意啊好想買個返去✦ 佢啲茶好夠熱!所以倒茶嗰陣真係要好小心唔好辣親手~ 然後其實係幾香玫瑰花味🤩 不過建議要倒多啲茶落去飲~因為佢個茶底都有啲玫瑰糖漿,所以會甜甜地~ ✦上面啲泡泡其實係奶泡黎🤩所以頭幾啖會真係有啲似飲緊玫瑰latte咁~但下面嘅茶底濃味過奶泡,所以就變左有啲latte嘅質感同甜味,但其實係飲緊rose black tea~都幾特別😆(Lattea=扮latte嘅tea?😂🤎Hunt Signature tiramisu🍰 $68✦身為一個唔係真係特別愛tiramisu嘅人,我自己係覺得唔錯~因為我唔鍾意tiramisu 嘅原因就係我通常覺得tiramisu 好甜好膩好多cream,但呢個完全冇😳✦同埋手指餅係真係浸過咖啡酒,所以係

🌹Rose Black Lattea☕️ $52
Rose  Black  Lattea

想喊...我想叫親咩野就無咩野😭之前見到有杯nasty lava真係超想飲...點知又冇[抓狂]又唔想飲凍野,最終就叫左呢個tea

🤎Hunt Signature tiramisu🍰 $68
Hung  signature  tiramisu

✦同埋手指餅係真係浸過咖啡酒,所以係比較軟稔同埋散發住濃郁芳香嘅咖啡味😍自己就覺得佢外層雖然浸到入哂咖啡酒味,但入面中間部分其實仲見到白色,所以我覺得其實軟硬適中,外層軟而內層又唔會過分軟稔,其實同脆口少少嘅蛋糕夾層無乜分別

🍨Affogato ☕️$56
Affogato

✦第一次飲affogato😳朋友比我試左一啖~其實我又覺得唔錯喎🙈
✦Vanilla 雪糕溝hot espresso有冰火交融嘅感覺🤩好易入口又唔會苦~岩哂咖啡新手🙆🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

🧡Turin Spicy Chicken Wings🐔 $68
Turin  Spicy  Chicken  Wings

✦自己覺得雞翼係正常水準,無論味道同口感就同水牛城雞翼差唔多~不過就唔會太辣🥰都算入味嘅~

整體黎講我都覺得okay嘅~正常水平😂但又唔會話去到覺得驚艷~同埋cp真係唔高🙈不過算係坐得舒服同可以坐幾耐🥰有梳化位~同埋膠片自帶模糊效果😂
2020-09-05
Rose  Black  Lattea
Hung  signature  tiramisu
Affogato
Turin  Spicy  Chicken  Wings
  • Hunt Signature Tiramisu
2020-09-12 320 瀏覽
上open rice 睇到呢間餐廳,貌似唔錯去試下囉!睇到menu ,以cafe黎講價錢都偏高!叫左個black country (即係墨汁意粉)同hunt breakfast (類似all day d frd)。上菜速度都算快。首先個意粉黎左,都係放係到影左張相,食落去,先講溫度,完全感覺唔到佢係岩岩煮起,同埋’瓊‘晒,好難夾得起!所謂嘅crispy ham,食落去脆口嘅,但令我有種去台灣嘅感覺,因為真係好似豬肉紙!再黎分享下個hunt breakfast! 隻碟就夠大,擺盤都懶精美,但係個份量小到喊,成碟野都係個車厘茄叫做ok ! 條腸就煎到金黃色, 但係食落口油淋淋之餘,食落去個口感同我水煮無分別! 最後,同大家分享下服務方面,侍應服務態度係ok 架,唯獨是叫佢拎兩杯水,等左一陣唔見有拎黎,所以再問喇,侍應都去了解左就話因為啲杯洗緊,所以暫時未有。咁我都見水吧係真心忙嘅,一腳踢,又整野飲又要洗杯又呢樣又個樣,所以唯有靜心等待喇!最可惜嘅係,我餐飯都食完!杯水都未見過,但隔離位叫左兩支酒就有杯裝!只能怪我自己唔叫野飲喇總結下,呢間野可一不可再。貴得黎又唔算好食!
上open rice 睇到呢間餐廳,貌似唔錯去試下囉!

總結下,呢間野可一不可再。貴得黎又唔算好食!
2020-09-11
2020-09-09 305 瀏覽
呢日嚟到觀塘 就去呢間book mark左好耐嘅cafe 環境主要都係藍色格調 打卡都唔錯☺️ 平日都幾多人去唔想等位嘅話可以打電話去book~~🦞Boston Lobster Linguine $198餐廳其中一個招牌之一 賣相好靚😍 擺返龍蝦嘅造型意粉份量正常 煮嘅時間啱啱好👍🏻 軟硬適中味道方面龍蝦汁都幾濃郁☺️ 另外都食到少少酸酸地嘅味原來係餐廳自家製嘅橙味橄欖油🍊 幾特別🤣龍蝦肉質彈牙🤤 唔會煎得太老調味都可以 另外反轉咗嗰個龍蝦殼 入邊都有幾多膏🤩.🍰Signature Tiramisu $68見每一枱都會叫嘅甜品不過食完我覺得普通 冇咩驚喜🤭蛋糕都幾濕潤 蛋糕食到咖啡酒🥃嘅香味不過我覺得濃味d會再好啲🙈Cream都好滑👍🏻但overall就係一個普通嘅tiramisù~~總結1)食物中上水平 環境幾chill ~~評分📈味道 7.5/10環境 7.5/10性價比 7/10
🦞Boston Lobster Linguine $198

味道 7.5/10
環境 7.5/10
性價比 7/10
2020-09-06 269 瀏覽
今日好肚餓去咗呢度食飯,呢度係幾好食嘅啲嘢不過價錢就偏貴少少,我都服務員不過佢哋顧住傾偈,但係因為太耐冇出街食飯啦,所以都唔緊要啦我仲帶咗個雞翼不過唔記得咗影相$68都幾好食嘅,辣嘅但呢間係黃店值得去下嘅!
今日好肚餓去咗呢度食飯,
呢度係幾好食嘅啲嘢
不過價錢就偏貴少少,
我都服務員不過佢哋顧住傾偈,
但係因為太耐冇出街食飯啦,
所以都唔緊要啦
我仲帶咗個雞翼不過唔記得咗影相
$68都幾好食嘅,辣嘅
但呢間係黃店值得去下嘅!
Tuna  risotto
Boston  lobster  linguine