2021-10-17 2089 瀏覽
-{觀塘cafe西餐🍲}之前save低過book左枱 特登為咗tiramisu🥰不過真係好失望😢🤤Spanish Pork Belly🤤 ($178)份量係唯一滿意嘅 份量夠同肥瘦分明 油脂感啱啱好唔會膩 不過啲醬有啲怪👀👖褲評: 7.5/10🤤Angus Sirloin🤤 ($198)個牛扒好薄同冇乜牛味😢薯條似熱浪粉嘅味普普通通👖褲評: 5/10🤤Tuna Risotto🤤 ($178)Tuna煎得幾香不過份量好少 飯質地太硬 香草味似有啲草青味咁。。👖褲評: 5.5/10🤤Black Country🤤 ($178)墨汁意粉配帶子 帶子幾彈不過意粉普通啲 真係好貴😀👖褲評: 6/10🤤Abalone Crab Rie Risotto 🤤 ($168)蛋黃醬加牛油果醬嘅飯 食落超似咖喱唔係講笑😳個鮑魚就正常冇特別 但食落個汁味道好怪👖褲評: 4/10🤤Signature Tiramisu🤤 ($68)啲lady finger 浸唔夠酒唔夠淋又冇乜酒味 似係食cream加lady finger😪👖褲評: 5/10又貴又唔好食!份量亦好少😕性價比好低 tiramisu
{觀塘cafe西餐🍲}

🤤Spanish Pork Belly🤤 ($178)

👖褲評: 7.5/10

🤤Angus Sirloin🤤 ($198)
個牛扒好薄同冇乜牛味😢薯條似熱浪粉嘅味普普通通

👖褲評: 5/10

🤤Tuna Risotto🤤 ($178)

👖褲評: 5.5/10

🤤Black Country🤤 ($178)
墨汁意粉配帶子 帶子幾彈不過意粉普通啲 真係好貴😀

👖褲評: 6/10

👖褲評: 4/10

🤤Signature Tiramisu🤤 ($68)

👖褲評: 5/10

又貴又唔好食!份量亦好少😕性價比好低 tiramisu又得個樣🥲觀塘有好多更好嘅餐廳選擇😢

性價比: 2/10
服務: 7/10
環境: 8.3/10

🚩The Hunt Coffee & Roastery🚩
地址: 觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖

#fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai觀塘 #fuudjai伏
Spanish Pork Belly
Tuna Risotto
Black Country
Abalone Crab Rie Risotto
Signature Tiramisu
Spanish Pork Belly
  • pork belly
2021-10-13 302 瀏覽
近排女小編比呢間嘅tiramisu吸引咗 特登嚟到觀塘試吓 唔知好唔好食呢😚👅𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝐿𝑖𝑛𝑔𝑢𝑖𝑛𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐿𝑜𝑏𝑠𝑡𝑒𝑟 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒 $158佢意粉嘅份量都幾多 意粉唔會太淋 食落龍蝦汁嘅味道都幾突出😋蝦都算新鮮🦐不過如果多啲蝦同龍蝦醬汁會更好 而家食落有少少寡🤫👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 $68呢個就幾好食🤤佢嘅mascarpone cream 幾滑 ladyfinger 偏淋身 酒味濃度啱啱好😍而上面嘅橙乾都只係裝飾用途 因為食落唔係好食得出橙味 啱晒唔食橙味嘅女小編🙈👅𝑆𝑙𝑜𝑤 𝐶𝑜𝑜𝑘 𝐷𝑢𝑐𝑘 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑠𝑡 $148呢個相對一般🧐佢嘅鴨胸偏細份 食落比較肥膩 調味就正正常常🤔👅𝐼𝑐𝑒𝑑 𝑀𝑖𝑛𝑡 𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎 $58飲落普普通通🤫總括嚟講 呢間餐廳嘅主食一般 不過tiramisu唔錯😛同埋坐得幾舒服😌大家可以嚟一試😋 好味:7.56/10🤑 價錢:7.00/10🤗 服務:7.61/10😝 環境:7.89/10😚 衞生:7.76/10🤩 整體:7.49/10

👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 $68

🤗 服務:7.61/10
😝 環境:7.89/10
😚 衞生:7.76/10
🤩 整體:7.49/10
Prawn Linguine with Lobster Sauce
Tiramisu
Slow Cook Duck Breast
Tiramisu
2021-10-11 95 瀏覽
The Hunt Coffee & Roastery Hunter Breakfast Hunt Signature Tiramisu Mint Mocha觀塘區高質食店。Hunter Breakfast 炒蛋好香,放係大磨菇上面,食起上嚟好容易😆。Tiramisu 造型好靚,簡單吸引,朱古力味同咖啡味好濃。份量好大,應該兩個人都無問題😆。Mint Mocha 正常,夠凍唔太甜,夾薄荷味夏天飲好舒服😌..Taste : 7.5/10 Service : 7.5/10 Environment : 7.5/10Revisit : 7.5/10
The Hunt Coffee & Roastery

Hunter Breakfast
Mint Mocha

觀塘區高質食店。
Revisit : 7.5/10
2021-10-11 98 瀏覽
前排同妹妹去左觀塘行街~~掃貨完之後又見有d攰有d餓,佢就提議去間靚cafe飲杯啡食件cake,呢間係佢之前去過既~咁就聽佢發辦喇~~~~3個人每人嗌左一杯野飲加2件cake,佢話呢間既tiramisu 好好食,咁我就好鍾意飲咖啡,咁就梗係要試喇!但結果我就覺得一般般,佢酒味唔出唔夠濃,唔係太驚喜~🙈🙈另外再點左一個甜品,我唔係太鍾意食雪既cheesecake,所以我都係一般........不過環境係靚係好岩吹番幾咀既~或者下次可以試下佢其他dish?🥰

2021-10-09 5322 瀏覽
自從觀塘工廈逐步發展成工廈食肆後,好多cafe都係觀塘漸漸冒起,當中The Hunt Coffee & Roastery 亦都係口碑唔錯呢間cafe較近碼頭個邊,係商業大廈地下個層,我5點幾去到都要等一陣先有位,樓底都幾高,環境幾舒適Tuna Risotto菠菜意大利飯個顏色好翠綠好靚呀,加入左芒果果肉,好有田園既味道,整個意大利飯味道偏淡,不過連埋三文魚籽,吞拿魚一齊食後令到成個飯增添左唔少味道Grilled Sea Bass鱸魚外皮煎至金黃香脆,魚肉亦能保持嫩滑,紫蕃薯同南瓜蓉顏色非常搶眼,配菜同鱸魚都好夾,唔會搶左大家既味道Angus Sirloin五成熟既安格斯西冷牛扒,煎到外面少少焦脆,肥瘦均勻,肉味香濃鮮嫩,配上香脆既薯條同原隻焗蒜頭,非常不錯Honey Lime Macchiato味道飲落似tonic espresso咁,咖啡味香濃,不過我都係鍾意無甜味既咖啡多dGreen Tea Latte轉了燕麥奶既綠茶Latte, 味道正常,唔算有太大驚喜Honey Lime Soda 加了蜜糖既青檸梳打,味道幾refreshing Hunt Signature Tiramisu呢

Tuna Risotto

Honey Lime Macchiato

Green Tea Latte
轉了燕麥奶既綠茶Latte, 味道正常,唔算有太大驚喜

Honey Lime Soda
加了蜜糖既青檸梳打,味道幾refreshing

Hunt Signature Tiramisu
呢個Tiramisu 既形態有別於平時食開個d,好似一件cake咁,好靚呀,lady fingers用上自家製既咖啡同白蘭地浸透,啖啖都有濃郁既咖啡酒香,芝士忌廉好輕好smooth,再咬少少橙皮乾一齊食,個味道真係意想不到既好味
Hunt Signature Tiramisu

無諗過觀塘會有間食物咁高質既cafe,cafe既價錢,fine dining 既擺碟,店員亦都好親切,非常有驚喜

2021-10-08 80 瀏覽
餐廳位置位於商業大廈大堂,幾光猛但經常見到有人經過。虎蝦扁意粉虎蝦好大隻,結實又彈牙,但調味太重手好咸,扁意粉比較硬,醬汁都無咩味,要伴住蝦肉食。鮑魚上面有牛油果醬,食落有啲檸檬汁味,鮑魚用醬油醃過,但只食到醬油味,意大利飯質地正常水準,醬汁creamy但帶有咖哩味,好新奇的配搭自家制 tirimisu,夾心係沾過咖啡酒蛋糕, tirimisu奶味濃質地香滑,面層朱古力粉幾香。整體食物質素普通,定價偏高,但環境舒適,服務有禮
2021-10-05
2021-10-06 2010 瀏覽
屋企人話成日行過見到好多人等位想試 襯我生日要食飯就揀左呢間😌不過我地帶左蛋糕去要收切餅費$120 都有啲貴😲同埋佢有sofa位 早知book尼坐下😛Tiramisu ($68)聽聞呢到嘅tiramisu好出名 緊係要試下啦~外觀好靚 真係一層層嘅tiramisu😍 蛋糕酒味好香濃 冇飲開酒嘅可能會頂唔順🧐 蛋糕好鬆軟 而且cream唔會過甜😋😋 US Prime Rib Eye ($248)我地叫左7成熟 但尼到好似全熟咁😅😅 火喉控制得麻麻地...牛質有啲鞋😞 仲有半個蒜蓉配尼食 本身驚成粒蒜蓉食會好辣好臭 但經過烹調其實又冇咩味 只係用尼豐富個味道🤗Sea Urchin & Foie gras Linguine ($188)Prawn Linguine w. Lobster Sauce ($158)2個意粉都比較清淡 醬汁唔算好香 建議可以香濃啲🤔🤔 而且隻蝦感覺梅梅地 唔夠新鮮😟 好彩鵝肝同海膽份量都正常~ 不過鵝肝係入口即溶 但未煎到個面脆脆地嘅地步😗Turin Spicy Chicken Wings ($68)雞翼有得揀唔辣嘅 不過我諗辣嘅會好食啲~ 而有啲雞翼好細隻 感

Tiramisu ($68)

US Prime Rib Eye ($248)

雞翼有得揀唔辣嘅 不過我諗辣嘅會好食啲~ 而有啲雞翼好細隻 感覺發育不良😅😅

Cappuccino ($38)
Iced Green Tea Latte ($52)
2021-09-28
慶祝紀念
生日
2021-09-30 94 瀏覽
星期六黎到, 咁岩前面要等一張, 等左20分鐘度~嗌左2個野食, 1個tiramisu, 1杯野飲, total 5xx, lunch黎講有d貴, 不過食物質素頗高, 值得試一次!Tina risotto 無論顏色同味道都好有驚喜!tuna略少 但好好味!Burger juicy 都不錯 份量足Signature 好濃酒味 好香必試野飲無咩特別 但一坐都坐左3 4個鍾 期間waiter 都勤力斟水serve 我地環境都坐得舒服,如果想打卡可以排佢窗邊既sofa位
星期六黎到, 咁岩前面要等一張, 等左20分鐘度~

Tina risotto 無論顏色同味道都好有驚喜!
tuna略少 但好好味!

Burger juicy 都不錯 份量足

Signature 好濃酒味 好香
必試

環境都坐得舒服,如果想打卡可以排佢窗邊既sofa位
2021-09-26 222 瀏覽
同bb試完婚紗之後,又行吓工業大廈,行行吓又過七點啦,跟住就去搵下有咩好嘅西餐食,終於揀咗呢一間。個環境幾舒服又有啲格調,唔會有迫嘅感覺一攞起個餐牌睇頭嗰頁全部都係啲扒啊!叫咗個Angus sirloin 牛扒,煎吞拿魚 risotto, 叫咗杯咖啡和一杯Bloody Mario特飲,仲加咗一個tiramisu甜品, 因為唔係平日,所以杯嘢飲同甜品都係要分開叫。首先嚟咗杯咖啡先,冇乜特別,都係起泡整朵花仔俾你睇吓咁啦。之後嚟咗煎吞拿魚意大利飯,個黑椒吞拿魚煎到外面脆脆地,個波菜飯就綠色幾得意嘅,軟硬都符合標準,調味都OK,見到有食用花擺喺上面點綴下,啲魚子審喺吞拿魚嘅周圍就睇落碟嘢高貴啲。重點第三碟就係sirloin 牛扒,我問侍應係咩扒,佢話係美國安格斯扒,所以我就有啲信心可以叫佢煎到medium rare呢個牛扒配薯條同埋成個焗蒜頭薯條都係配茄汁冇特別,不過個焗蒜頭就令到呢碟加晒分啦,我估計佢應該用錫紙包住嚟焗嘅,因為我可以好容易就咁用個叉就吉到個蒜頭肉出嚟。蒜頭肉又出奇地冇好大陣蒜味,唔會話食完就成條街都認到你食咗蒜頭咁燒汁都夾個牛扒,唔會話好多筋、D肉都淋的,食到有肉汁。驚喜嘅
個環境幾舒服又有啲格調,唔會有迫嘅感覺
一攞起個餐牌睇頭嗰頁全部都係啲扒啊!

首先嚟咗杯咖啡先,冇乜特別,都係起泡整朵花仔俾你睇吓咁啦。

呢個牛扒配薯條同埋成個焗蒜頭
燒汁都夾個牛扒,唔會話好多筋、D肉都淋的,食到有肉汁。驚喜嘅係佢將成條Rosemary
擺咗喺塊扒嘅上面,睇開西片嘅我就即刻順着條Rosemary 脫晒啲葉出嚟表演俾bb睇,咁呢啲咪就係促進關係昇華囉

嘆完塊扒同吞拿魚之後呢就嘆埋兩杯嘢飲
講講杯特飲,都有啲睇頭嘅

杯嘢飲側邊有個冰球,仔細睇有北半球和南半球,北邊呢就冇乜,齋冰,南半球呢就有啲心思,有啲冰凍火龍果肉, 成個咁舐又冇乜味㗎喎,不過呢嗰杯嘢剩載住嗰個波呢係有加咗syrup, 原來係用嚟溝落去杯特飲裏面飲嘅,杯嘢又有得飲又有得玩都有啲互動吖

最後個甜品賣相都唔錯,塊手指餅又唔硬,原來唔係用cream, 係用芝士,冇咁罪惡感,加埋杯咖啡就一流

食飽飯張單都只係五百零蚊咁嘅質素都唔算太貴,都算性價比OK啦

Tuna  risotto
Angus  sirloin
Bloody  Mario
Hunt signature Tiramisu
2021-09-24 68 瀏覽
中秋節假期無野做諗住睇戲點知Full House,Search Openrice Search到呢間Coffee Shop好似唔錯,於是決定去飲杯咖啡Hea下,呢間Coffee Shop的咖啡及飲品都幾靚仔而且味道都唔錯。三個人一人一杯是常識,分別叫咗Sparkle Coffee Ball、Honey Coffee同埋一杯茶不過又唔記得叫乜野名佢連埋個壺,好靚。Sparkle Coffee BallHoney Coffee
Sparkle Coffee Ball
Honey Coffee
2021-09-22
2021-09-22 60 瀏覽
呢度係一間輕食慢活CAFE 甜品,輕食都選擇豐富!全日早餐,火腿,肉腸,番茄仔,沙律菜,法包 松露醬炒蛋炒蛋夠滑身,份量少但夠香滑,上面仲要點埋黑松露醬肉腸夠彈牙,番茄仔有煎香過, 沙律菜明顯有擺碟,圍住隻碟放仲有埋水果粒伴碟法包薄切夠脆身,火腿係用巴馬火腿片 份量擺碟都靚 味道亦唔錯溫泉蛋水果沙律 2隻蛋黃係生既,一層薄薄既蛋白包住,一切就流黃以野莓士多啤梨等水果 係一份幾清新食法既水果沙律甜品賣相都非常靚仔 好似精品一樣,朱古力好濃,入口即溶既感覺精品咖啡拉花都幾精緻,入口濃香幼滑,味帶果仁香氣消費$400地址: 觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖
呢度係一間輕食慢活CAFE 甜品,輕食都選擇豐富!
全日早餐,火腿,肉腸,番茄仔,沙律菜,法包 松露醬炒蛋
炒蛋夠滑身,份量少但夠香滑,上面仲要點埋黑松露醬
以野莓士多啤梨等水果 係一份幾清新食法既水果沙律
精品咖啡拉花都幾精緻,入口濃香幼滑,味帶果仁香氣

消費$400
地址: 觀塘鴻圖道75號KOHO地下A及B號舖
2021-09-21 73 瀏覽
今次黎到裝修簡約舒適 樓底高 很有空間感的一間cafeUS prime rib eye $198 🌟肉眼肉質嫩滑 比過比較細塊唔點汁都夠晒牛味🤤較特別係食到其他地方少有嘅焗蒜花第一次食到 超好食😳😳Tuna risotto $174 🌟以為吞拿配芒果再加菠菜飯會好奇怪意外地夾😳吞拿魚再煎香啲會更好-Sea Urchin & Foie gras linguine $188鵝肝油香有加分 海膽沒有很新鮮 意粉少少怪味 有啲失望😓-Mango crab meat salad $88無點食到蟹肉😓草青味重….唔岩我口味😢Forbidden Lover $68知道成份嘅話 可能同期望會有啲落差Cheese cake食唔出baileys味 但係幾滑幾好食 反而食到sake味淋面嘅莓醬解膩 但好食得酸嘅我都覺得有啲太酸了香橙雪糕清甜 有下本 見到小小香草籽Luxurious Desert $58非常濃厚嘅伯爵茶燕麥奶後勁透出淡淡嘅rum少少金箔灑係面 精致嘅一杯🍵總結:太高期望 味道還好嘅一餐
今次黎到裝修簡約舒適 樓底高 很有空間感的一間cafe

意外地夾😳吞拿魚再煎香啲會更好
鵝肝油香有加分 海膽沒有很新鮮
意粉少少怪味 有啲失望😓
Mango crab meat salad $88
無點食到蟹肉😓草青味重….
唔岩我口味😢

後勁透出淡淡嘅rum
少少金箔灑係面 精致嘅一杯🍵

總結:太高期望 味道還好嘅一餐
2021-09-09 112 瀏覽
嚟到觀塘,本身諗住食另外一間,點知full哂,就轉去食呢間😬見好多人介紹過應該唔差掛🤓·✨𝑇𝑢𝑛𝑎 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜 $158飯有芒果,清新冇咁濟,吞拿魚都腍冇筋有三文魚籽,撈飯食唔錯,不過份量可以再多啲飯都煮得ok唔算硬😙·✨𝐻𝑎𝑖𝑙 𝑡𝑜 𝐾𝑖𝑛𝑔 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 $168牛肉漢堡🍔漢堡個包好厚,芝士多到漏哂出嚟有煙肉、太陽蛋、切開時蛋汁索埋落包到😋牛肉係homemade,食落好有牛味,但質地就略為鬆散,同埋食到有筋😅·✨𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎 10oz $52夠nutty,好飲到朱古力x咖啡味,正常發揮😆🍫☕️·✨𝐻𝑢𝑛𝑡 𝑆𝑖𝑔𝑛𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 $68賣相係靚,仲有塊橙皮添蛋糕比例多得濟,似食緊蛋糕多過tiramisu,蛋糕體都比較乾,冇話浸到酒味,味道一般·🌟整體不過不失🤓
✨𝑇𝑢𝑛𝑎 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜 $158
飯有芒果,清新冇咁濟,吞拿魚都腍冇筋
✨𝐻𝑎𝑖𝑙 𝑡𝑜 𝐾𝑖𝑛𝑔 𝐵𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟 $168
牛肉漢堡🍔漢堡個包好厚,芝士多到漏哂出嚟
有煙肉、太陽蛋、切開時蛋汁索埋落包到😋
✨𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎 10oz $52
夠nutty,好飲到朱古力x咖啡味,正常發揮😆🍫☕️
✨𝐻𝑢𝑛𝑡 𝑆𝑖𝑔𝑛𝑎𝑡𝑢𝑟𝑒 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 $68
賣相係靚,仲有塊橙皮添
🌟整體不過不失🤓
觀塘區都有不少小店的特色餐廳,假日的觀塘悠閒優靜好多,平時最繁忙的開源道、鴻圖道都少左好多車,去到搵間Café坐下慢活下,確實係有另一番體會。 依間位於鴻道圖KOHO 地下的Café都好唔錯,有落地玻璃採光,裝潢擺設都有歐陸風格,都幾CHILL下。最後二人都叫左個ALL DAY BREAKFAST、安格斯西冷牛扒、一杯Latte、一份Tiramisu,已經叫人滿足,仲可以慢慢傾計談心。ALL DAY BREAKFAST一份其實相當輕量,好多菜同埋BERRY汁,超Fresh!不過都有炒蛋、多士、啡菇、德國腸,份量剛好。安格斯西冷牛扒原本說好了是五成熟,不過黎到似乎係七至八成熟,估佢唔到肉質口感都好軟腍,牛味夠濃,無乜筋同脂肪;配搭原粒焗蒜,真係好重口味! Tiramisu + Latte好多人都話佢Tiramisu好食,果然無點錯! 真係好香滑同有層次; 夾埋杯Latte,依份下午茶真係好夾!

ALL DAY BREAKFAST

安格斯西冷牛扒

Tiramisu + Latte

• Tiramisu
2021-08-19 124 瀏覽
Yummy food and very good service! All desserts are awesome Nice staff and beautiful decorations! I will recommend to my friends!
  • US prime rib eye
  • Hunt Signature Tiramisu