2022-07-11
🍳Baked Portobello $128車打芝士大啡茹 面頭滿佈芝士 好有罪惡感 好重既芝士味 即使無其他既調味 都好多味 而且大啡茹一咬有爆汁 非常juicy🙌🏻🦞Seafood Platter $418海鮮我地揀左小龍蝦 蜆 同魷魚 食落都夠新鮮無霉味 不過最欣賞係佢呢個蒜蓉汁 超多蒜又有少少既辣味 非常之惹味 海鮮最推介蜆 因為最索到啲汁 啖啖蒜伴隨入口 另外薯仔同粟米加上呢個汁都非常入味 簡直無咩挑剔 🍝Carbonara $158卡邦尼嗰汁真係超濃郁 忌廉味都好重 不過因為我細食 所以最後已經好飽 再食呢個意粉會覺得有少少膩 🍹Peach on the peach $58飲品加入左少少薄荷葉 所以入口非常清新 可以減輕口入面既蒜味 而且甜度都適中總括而言 我覺得呢度嗰招牌菜真係好出色 不過相對岩一啲重口味既人士 如果食開清淡既 可能會覺得口味重左少少 但我自己就好鍾意啦😆
🦞Seafood Platter $418
🍝Carbonara $158