2025-06-22
$258,免加一,任食牛扒,任食小食。呢間位於灣仔嘅THE BOTTLE & STEAK,做緊一個任食牛扒優惠,星期日至四,任食牛扒、小食等,只需$258一位。呢度嘅格局有啲似美式餐廳,亦都播住一啲輕快嘅美國歌,係咁樣嘅環境食牛扒真係有一番風味。美國安格斯牛板腱扒當然佢嘅牛扒都唔係揸流攤,煎出嚟嘅牛扒有格仔紋,份外有炭香。成熟度方面明顯佢係想盡量medium rare,亦都因為咁佢嘅牛扒咬落去都好腍。最重要係可以任食,好滿足!任食配菜跟埋牛扒嘅澳洲薯條、黑醋橄欖油沙律菜同車厘茄,冇錯都係任食。呢幾樣配菜令到牛扒唔會咁膩,可以食多幾塊😆。任食小食呢度有幾樣小食,同樣係任食。當中包括墨西哥脆辣雞翼鎚卡真炸雲吞脆脆魚手指吉列虎蝦吉列生蠔其實數量上真係唔少,雖然全部都係炸物,但食落都會有新鮮嘅味道,好似雲吞、魚手指我哋都覺得好食,虎蝦係好有蝦味。每位送一客雪糕今日嘅雪糕係椰子雪糕配焦糖漿,個人就好鍾意了。餐湯麵包每位一客呢個正常發揮啦,但有就會令到個餐再平衡啲。任飲非酒精飲品(+$68)只需加$68就可以有任飲,非酒精飲品,包括有汽汽水,同無汽嘅果汁等等。佢有幾種有汽汽水係無糖,好啱我心水。發
美國安格斯牛板腱扒
任食配菜
任食小食
呢度有幾樣小食,同樣係任食。當中包括
墨西哥脆辣雞翼鎚
卡真炸雲吞
脆脆魚手指
吉列虎蝦
吉列生蠔
每位送一客雪糕
今日嘅雪糕係椰子雪糕配焦糖漿,個人就好鍾意了。
餐湯麵包每位一客
呢個正常發揮啦,但有就會令到個餐再平衡啲。
任飲非酒精飲品(+$68)
發現而家餐廳真係唔易做,二百幾蚊已經要任食牛扒之餘,仲要免加一 (呢度好多嘢都可以自助做到,包括斟水),仲包飲食小食同沙律雪糕,唔使好貴,已經可以好滿足。