2014-04-09
第一間試既supermondays餐廳就係The Bellbrook Bistro Oz by Laris!Main Course 買一送一~ (此餐廳只限"Bigger Bites"有此優惠.啲間係食澳洲菜既餐廳首先上既係免費的焗麵包 (8/10), 這款包的皮比較硬,不過是佢的特色。牛油超軟超香,讚!前菜是Black pork scotch egg (8.5/10) $98之前見好多食評家試食時已post過,當時已覺得好吸引,嗰日終於試到!果然不負所望, 炸到表層脆脆的豬肉,配上生熟度剛好的蛋,真不錯!可惜份量太了><好想食多隻!Kangaroo Loin on Smoked hay $298 (7/10)第一個主菜終於黎了!亦即是supermonday買一送一的main course! 這個main course嘛..本身是有點抗拒的,因為是未食過的肉類,感覺又有點殘忍...因為是袋鼠肉! >_< 不過男朋友又想試,最後決定入鄉隨俗,試一試.肉質其實比較接近牛肉,不過比較硬同乾,亦沒什麼肥肉。個人覺得煙薰得比較重,遮蓋了肉本身的味道。感覺上都不是我
肉質其實比較接近牛肉,不過比較硬同乾,亦沒什麼肥肉。個人覺得煙薰得比較重,遮蓋了肉本身的味道。感覺上都不是我的菜,不過一試無妨。反而薯仔整得幾好食
揀左medium, 感覺剛剛好,不錯的牛肉。雖然唔係我最鐘意,充滿肥油肉汁嗰種,但也不失望。
sticky date puddinh $98 (9/10)
這個甜品第一次食,十分推薦給不怕甜的朋友!! caramel的汁滲入了軟軟的朱古力蛋糕,加上冷凍口感的雲尼拿雪糕,是我從未試過的味道! *0*
最後,雖然不平,但試想想,如果無supermonday card, 啲個價錢連一個主菜都食不到! 所以,我相信我還是會好好善用張card😊有興趣的朋友都申請啦,是免費申請的喔;)