2024-02-22
Thai Deer Factory地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓01室餐廳非常有特色,係以露營為主題既餐廳,裝潢設計用心,時尚有格調,每張枱都好大,適合一大班朋友黎聚會👍👍脆脆黃金蟹餅•牛油果醬 $148Deep Fried Crab Cake with Avocado Sauce脆脆黃金蟹餅搭配牛油果醬係非常夾!蟹餅外表金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,帶有濃郁的海鮮香氣,令人垂涎欲滴。牛油果醬的奶油口感與蟹餅的酥脆形成完美對比,賦予整道菜色彩斑斕的風味。煙燻西班牙黑毛豬鞍•班蘭香茅燒汁 $248Smoked Iberico Pork Pandan & Lemongrass Gravy呢個真正煙燻,上菜式時係用個木盒盛住,一打開個木盒,香噴噴既煙燻豬鞍味隨即撲鼻而黎!而且係煎得極好!顏色勁靚!然後味道亦係非常頂級,唔會覺得難咬,肉既質感超好,好好味!做到真正既色香味俱全!😋😋芒果糯米飯•椰子雪糕 $68Mango Sticky Rice & Coconut Ice Cream芒果糯米飯搭配椰子雪糕是一道令人驚艷的組合!糯米飯香甜軟糯,芒果鮮美多汁,椰子雪糕清涼濃郁,口感絕佳。這道甜
地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓01室
脆脆黃金蟹餅•牛油果醬 $148
煙燻西班牙黑毛豬鞍•班蘭香茅燒汁 $248
芒果糯米飯•椰子雪糕 $68
芒果糯米飯搭配椰子雪糕是一道令人驚艷的組合!糯米飯香甜軟糯,芒果鮮美多汁,椰子雪糕清涼濃郁,口感絕佳。這道甜點既有濃厚的糯米香氣,又有芒果和椰子的鮮甜風味。
鳳梨氣泡特飲 $38
鳳梨氣泡特飲是一款清新又有趣的飲品!它結合了鳳梨的香甜和氣泡水的爽口,帶來一種獨特的口感體驗。這款特飲不僅解渴,而且味道鮮明,令人愉悅☺️😊