2024-10-13 162 瀏覽
朋友喺觀塘返工 嗌我嚟呢間露營主題嘅泰國菜餐廳食飯💃🏻 當日冇機會坐到帳篷位 不過餐廳裝修本體都幾有feel 好啱傾計👭🏻-🍽️特別二人餐 $428-🦐虎蝦冬蔭功湯 / 沙嗲串有得揀冬蔭功湯或者椰子雞湯 我哋就揀咗冬蔭功🌶️ 蝦味好似龍蝦湯咁濃郁😌 辣度頗強 如果唔太食得辣嘅可以試椰子雞湯😉 沙爹就揀咗雞肉同豬 燒到外面有啲脆身 幾正🔥-🥗芒果海蝦牛油果沙律 / 泰北香葉打拋豬生菜包兩款前菜我哋都揀咗比較健康嘅選擇💚 香甜嘅芒果撈埋落沙律度特別好味😋 生菜包有大量肉碎 大大羹咁𢳂都得唔使慳住🤣 味道香辣惹味 幾開胃😚-🐔泰式海南雞 半隻主菜朋友就揀咗海南雞 啱曬最近迷上健身嘅佢🤣 我自己食海南雞就最緊要個醬😏 呢度嘅辣椒醬有濃濃嘅薑味 非常特別嘅風味🤤-🥥椰子奶凍 椰子雪糕🍸熱帶果園 +$19 / 椰子果肉特調 +$21 (套餐半價)餐飲我哋加錢轉咗兩杯特飲 飲落都好清爽☀️ 最後由充滿泰式風情嘅椰子甜品做結尾💫 特別鍾意椰子奶凍 食落有啲似泰式椰汁西米糕 係我幾鍾意嘅味道🥰-📍 Thai Deer Factory (The Wave)觀塘興業街4號The Wave 6樓01室

🍽️特別二人餐 $428
🦐虎蝦冬蔭功湯 / 沙嗲串

🥗芒果海蝦牛油果沙律 / 泰北香葉打拋豬生菜包

🐔泰式海南雞 半隻

🥥椰子奶凍 椰子雪糕

觀塘興業街4號The Wave 6樓01室
2024-10-12 168 瀏覽
唔係朋友帶我嚟都唔知原來觀塘隱藏呢間以露營作主題嘅泰國餐廳Lunch Set真係抵食除咗主菜之外仲有小食同飲品份量充足.性價比好高✨泰式炸鮮蝦雲吞外層嘅雲吞皮炸得份外鬆脆裏面包着鮮蝦點上清甜嘅糖漿,令味道更豐富✨田園海蝦沙律原隻爽口海蝦配上新鮮沙律菜.清新爽脆✨泰式雞肉扎肉金邊粉雞肉同扎肉份量充足同金邊粉比例恰好啖啖都充滿泰式味道✨泰式海南雞飯海南雞肉質嫩滑.無骨啖啖肉沾上兩款不同嘅醬汁係必食嘅主菜✨鳳梨氣泡特飲輕輕攪拌...鳳梨嘅味道融入梳打水之中味道唔會太甜✨咖啡咖啡味道香醇.不帶苦澀小杯盛裝好精緻

唔係朋友帶我嚟

份量充足.性價比好高

✨泰式炸鮮蝦雲吞
外層嘅雲吞皮炸得份外鬆脆
裏面包着鮮蝦
點上清甜嘅糖漿,令味道更豐富

✨田園海蝦沙律

午餐
  • 泰式海南雞飯
  • 泰式炸鮮蝦雲吞
2024-10-10 104 瀏覽
蟹肉白咖哩意粉。這道菜的蟹肉鮮甜,搭配濃郁的白咖哩醬,意粉吸收了醬汁的精華,每一口都是滿滿的海鮮風味。白咖哩的香氣融合了椰漿的絲滑,讓人回味無窮,絕對是值得推薦的選擇。虎蝦冬蔭功溃。這道菜的冬蔭功湯底酸辣適中,搭配的新鮮虎蝦煮得恰到好處,肉質鮮嫩。湯中的香料味道濃厚,讓人感受到正宗泰國料理的獨特魅力。每一口都讓我感受到熱帶的陽光,實在是夏季的完美選擇。泰式香葉打抛猪生菜。這道菜的香味撲鼻,打抛豬肉的香料調味讓人驚艷,生菜包裹著肉餡,吃起來清爽不膩,非常合口味,適合喜歡清新口感的人。

Hi Dear 唔係 🦌 Thai Deer factory . 寬敞空間|星空露營風佈置 ⛺️本來想搵個地方 有位食個簡單泰菜 . 🔹🔹 主菜 MAIN MENU 🔹🔹🍜 冬蔭功湯河粉 拌 豬頸肉 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️豬頸肉🐽好味 😋 咬落好有煙靭咁撈勻聞到濃濃冬蔭功湯底|半碗湯料 香料河粉🍜 泰式偏寬款|半掛湯汁 . 🍚🍤 泰式蝦頭油豬頸肉炒飯 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️大大隻太陽蛋🌞|粒粒豬頸肉份量都幾多~| 有淡淡蝦頭香 豆角 肉碎 同 蛋碎🦐擺碟是火山形 ~ 非常有特色! . 🔸🔸 小食 SNACK🔸🔸🥢 泰式魚餅 Thai fish cake 🫔 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️三塊魚餅口感一流 札實 又有香料味 🍽️ 田園海蝦沙律 Garden shrimp salad 🥗 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️凱撒沙律 🥗 同蝦仁都好好食🍤|菜葉好fresh 蝦仁入口札實 | 半切蕃仔 | . 🧊🥤 凍泰式奶茶 | Thai Milk Tea 🧋 🧊🟡 龍眼班蘭冰 |Logan & Pandan ▫️▫️▫️▫️▫️▫️氣氛感拉滿|袋裝飲料 好Thai 🇹🇭 好街頭風少冰🧊 泰奶 茶底好香 有調教過適合我哋口味嘅微甜龍眼乾 有好多粒 微甜啱啱好 好好飲 . 大家想chill 可以避開Lunch 午市或 Dinner 晚市時段
凍泰式奶茶  &  龍眼班蘭冰
田園海蝦沙律
冬蔭功湯河粉 伴 豬頸肉
2024-10-06
凍泰式奶茶  &  龍眼班蘭冰
田園海蝦沙律
冬蔭功湯河粉 伴 豬頸肉
2024-10-07 152 瀏覽
平時都好鐘意去camping,不過天氣太熱真係令人卻步,不過唔怕,最近搵到觀塘有間以露營為主題既餐廳,一入去就見到一個個Campsite,餐廳原來係食泰菜,Menu選擇都好豐富,值得一試蛋炒咖哩炭燒雞扒蛋炒咖哩咖喱味香濃不辣,帶點蛋香,大大塊炭燒雞扒雞肉有咬口,十分香配上酥香既薄餅一齊食大滿足泰北炭燒豬頸肉沙律豬頸肉份量好充足,爽口有炭燒肉味,沙律菜好新鮮,酸甜開胃脆脆黃金蝦餅蝦餅有四嚿,外皮香脆入口彈牙,可以沾上甜酸醬一齊食更滋味雞肉沙嗲牛肉沙嗲沙嗲選擇都好多,雞肉多汁有咬口,幾鐘意個醬汁香口惹味,帶鹹香芒果熱情果沙冰芒果熱情果酸酸甜甜好開胃,沙冰甜度剛好,冰凍夏天飲透心涼椰子果肉特調椰子清涼開胃,飲既時候可以食到粒粒果肉,值得一試

蛋炒咖哩炭燒雞扒

配上酥香既薄餅一齊食大滿足

泰北炭燒豬頸肉沙律
豬頸肉份量好充足,爽口有炭燒肉味,沙律菜好新鮮,酸甜開胃

脆脆黃金蝦餅
蝦餅有四嚿,外皮香脆入口彈牙,可以沾上甜酸醬一齊食更滋味

雞肉沙嗲
牛肉沙嗲

芒果熱情果沙冰
芒果熱情果酸酸甜甜好開胃,沙冰甜度剛好,冰凍夏天飲透心涼

椰子果肉特調
椰子清涼開胃,飲既時候可以食到粒粒果肉,值得一試
2024-10-05 147 瀏覽
餐廳裝修設計好特別,以露營為主題,擺設多個露營帳幕,帳幕內設有露營餐枱、餐椅和餐具、營做出在郊外露營野餐的感覺。蛋炒咖哩配炭燒香茅雞扒香茅雞扒烤到好焦香,食落香口肉嫩,配蛋炒咖哩好惹味。泰式燒原隻鮮魷魚魷魚彈牙爽口,色澤燒得好靚,配有青瓜和泰式辣汁。雞肉和牛肉串燒各一牛肉燒到微微焦香,有牛味甚香口。雞肉燒到金黃色,嫩滑惹味。配有青瓜和醬汁。 牛油香檸單骨雞翼配秘製芫荽腐乳醬單骨雞翼烤到好香脆,食落香口,帶有香檸和牛油味,點埋個腐乳醬仲更美味,好驚喜。蒜蓉包蒜蓉包有五件,蒜香撲鼻,包身軟綿,外邊脆口有煙勒口感,好香口。泰式香濃朱古力凍朱古力用膠袋盛載,朱古力味非常濃郁!入口清涼,口感順滑,微甜。芒果熱情果沙冰用酒杯盛載,大大塊芒果浮在杯面,好醒胃。

蛋炒咖哩配炭燒香茅雞扒
香茅雞扒烤到好焦香,食落香口肉嫩,配蛋炒咖哩好惹味。

泰式燒原隻鮮魷魚
魷魚彈牙爽口,色澤燒得好靚,配有青瓜和泰式辣汁。

雞肉和牛肉串燒各一

牛油香檸單骨雞翼配秘製芫荽腐乳醬

蒜蓉包

泰式香濃朱古力

芒果熱情果沙冰
用酒杯盛載,大大塊芒果浮在杯面,好醒胃。

好耐冇來觀塘區吃好西🤭🤭今次好友特別搵左位於觀塘The Wave 6樓Thai Deer Factory好友話呢間餐廳最特別之處是結合了泰國風味和露營氛圍🏕️走進餐廳瞬間被那三個靚靚的露營帳幕⛺️吸引,讓人彷彿置身於大自然中,放鬆感倍增🤩🤩帳幕裡還有露營餐具,露營椅子,增添不少趣味性,非常適合拍照打卡,尤其是門口那個小千秋和小鹿🫎為整個環境增添了一絲童趣呢😬今次我地食lunch 點了幾道招牌菜🔸蛋炒咖喱香茅豬扒飯,色香味俱全,蛋炒咖喱濃郁,香茅豬扒肉質柔軟,唔會乾爭爭🔸軟殼蟹•蟹肉白咖喱意粉,意粉的口感滑順,白咖喱的醬汁不會過於重口味,反而讓軟殼蟹的鮮味更加突出🔸田園海蝦沙律,沙律清新可口,海蝦鮮嫩,搭配各種新鮮的蔬菜,健康又開胃😋🔸泰式鳳爪酸酸辣辣,脹卜卜,係我至愛❤️用露營小碗盛載,別有一番風味食泰國菜梗係要飲番杯特飲啦😎藍蝶花荔枝,藍蝶花💜顏色美艷,搭配荔枝的甜美,使我心情愉悅😁芒果桔子特飲💛夏日的完美選擇,酸甜適中,十分解渴,爽呀😆Thai Deer Factory唔只有美味的泰國餐更創造了一個獨特露營餐廳,使我留下深刻的印象,一家大細來親子或與朋友聚餐都是一個不錯的好去處🫶🫶
好耐冇來觀塘區吃好西🤭🤭
今次好友特別搵左位於觀塘The Wave 6樓
Thai Deer Factory

好友話呢間餐廳最特別之處是結合了
泰國風味和露營氛圍🏕️

走進餐廳瞬間被那三個靚靚的露營帳幕⛺️吸引,
讓人彷彿置身於大自然中,放鬆感倍增🤩🤩

帳幕裡還有露營餐具,露營椅子,增添不少趣味性,

今次我地食lunch 點了幾道招牌菜
🔸蛋炒咖喱香茅豬扒飯,色香味俱全,
蛋炒咖喱濃郁,香茅豬扒肉質柔軟,唔會乾爭爭

🔸軟殼蟹•蟹肉白咖喱意粉,意粉的口感滑順,
白咖喱的醬汁不會過於重口味,反而讓軟殼蟹的鮮味更加突出

🔸田園海蝦沙律,沙律清新可口,海蝦鮮嫩,
搭配各種新鮮的蔬菜,健康又開胃😋

🔸泰式鳳爪酸酸辣辣,脹卜卜,係我至愛❤️
用露營小碗盛載,別有一番風味

食泰國菜梗係要飲番杯特飲啦😎

藍蝶花荔枝,藍蝶花💜顏色美艷,
搭配荔枝的甜美,使我心情愉悅😁

芒果桔子特飲💛
夏日的完美選擇,酸甜適中,十分解渴,爽呀😆

Thai Deer Factory唔只有美味的泰國餐
更創造了一個獨特露營餐廳,使我留下深刻的印象,
一家大細來親子或與朋友聚餐都是一個不錯的好去處🫶🫶

2024-09-28
午餐
  • 軟殼蟹·蟹肉白咖喱意粉
2024-10-01 123 瀏覽
🍛觀塘Thai Deer Kitchen🍲🍤泰式蝦頭油豬頸肉炒飯這道炒飯的用料十分考究,蝦頭油和豬頸肉的搭配簡直是絕配!炒飯粒粒分明,每一粒米都充分吸收了蝦頭油的香氣,入口回味無窮。豬頸肉的肉質鮮嫩,油脂分布均勻🥗田園海蝦沙律清新爽口,海蝦的鮮美和各種蔬菜的甜味完美融合。酸甜適中,讓整道菜的味道更加豐富。每一口都能吃到海鮮的鮮美和蔬菜的清脆🍹香茅青檸薏米水薏米水的口感清甜,香茅和青檸的加入讓整個飲料更加提神醒腦。😊💫
🍛觀塘Thai Deer Kitchen🍲

🍤泰式蝦頭油豬頸肉炒飯

🥗田園海蝦沙律

🍹香茅青檸薏米水
有一日嚟咗觀塘朋友介紹呢間餐廳,開喺工廈裏面,由於我去嘅時間已經係過晒食飯時間,所以呢餐廳基本上係包場,佢都做得幾有心思,好似去咗一個露營營地咁樣,本身我對食物嘅期望呢諗住唔係咁高,但係又出乎我所料,佢整啲嘢係幾好食。我哋點咗三樣嘢,第一呢就係炭燒豬頸肉,第二呢就係咖喱炒蛋飯+炭燒豬扒,第三就係一隻泰式燒雞,三樣嘢都好好食。我諗我鍾意個燒雞,個皮又脆脆哋!咖喱炒蛋好食!炭燒豬扒同埋炭燒雞扒燒出嚟都非常之香!
2024-09-06
2024-09-28 129 瀏覽
今日我同朋友去咗觀塘一間泰國餐廳食飯,真係好開心!一入去就感受到濃厚又舒適嘅露營裝潢,燈光柔和,令人有種放鬆嘅感覺。我哋叫咗星洲麥片蝦,呢道菜真係令我驚喜。蝦煮得剛剛好,外面裹住香脆嘅麥片,味道鮮美又唔油膩,配埋啲泰式香料真係好夠味!跟住,我哋又叫咗牛油香檸單骨雞翼,雞翼外脆內嫩,牛油香味濃郁,特製嘅腐乳芫荽醬加上檸檬嘅酸酸甜甜,真係好開胃,食完一隻忍唔住想再黎多一隻。終於食魚嘅我哋叫左泰式酸辣農湯烤魚,呢道菜色香味俱全,魚肉鮮嫩,湯底酸辣開胃!我哋仲叫咗蛋炒咖哩蟹肉同軟殼蟹,蟹肉混合咖喱醬真係超級豐富,味道好濃厚,蟹肉滑膩,軟殼蟹炸得金黃酥脆,口感真係一流!而且仲有新鮮香脆既蒜蓉包可以用黎沾咖哩,真係食到好滿足。最後,甜品方面我哋叫咗榴槤咖央西多士,西多士外脆內軟,榴槤雪糕味濃郁,搭配榴槤果肉,真係令我哋食得極之開心。仲有芒果熱情果沙冰,清爽可口,正好可以中和之前嗰啲辣味同油膩感^_^班蘭紅豆奶綠亦都好好飲,味道香甜!

班蘭紅豆奶綠亦都好好飲,味道香甜!
2024-09-13 221 瀏覽
餐廳係以露營風格嘅室內餐廳,環境舒適又輕鬆,同三五知己過嚟真係一流!叫咗個蛋炒咖哩配蟹肉•軟殼蟹~ 係咖喱軟殼蟹既輕食版!美味嘅軟殼蟹加入去椰汁香濃嘅咖喱汁入邊!仲有大量嘅啖啖蟹肉,輕度奢華嘅豐富小食誕生啦!加埋香香嘅軟殼蟹同埋一粒一粒看得見蒜蓉既新鮮出爐蒜蓉麵包真係一流!原來午餐都會有埋呢一個同款蛋炒咖喱 軟殼蟹飯!下要lunch time沖過嚟~性價比仲非常之高!仲叫咗個最新款牛油香檸單骨雞翼配芫荽腐乳醬!芫荽腐乳醬呢一個組合真係非常新鮮!超香嘅牛油蛋個雞翼配埋香檸真係中和咗牛油雞翼嘅油膩感~ 芫荽腐乳醬係食落去非常之惹味!誠意推薦!食泰菜真係必須有芒果!熱情果芒果冰呢個特飲真係超級美味!百香果嘅酸味同芒果成為一個完美嘅混合組合!超級好飲!清新又解油膩!
餐廳係以露營風格嘅室內餐廳,
環境舒適又輕鬆,同三五知己過嚟真係一流!

叫咗個蛋炒咖哩配蟹肉•軟殼蟹~ 係咖喱軟殼蟹既輕食版!

觀塘搵食 搵左間打卡餐廳平日嘅晚上 餐廳只有小貓🐱🐱🐱🐱🐱餐廳怖置讓客人置身露營環境⛺️ 連🍴全部係露營餐具📌職員安排左帳篷位置比我地 打卡係幾靚嘅 但帳篷內空氣有啲焗促....📋揀左兩份2人餐每份2人餐包1款小食➕ 兩串串燒➕2主食(1粉麵1肉)➕1甜品➕2茶/啡/象啤🥗泰北炭燒豬頸肉沙律er....同我對沙律嘅定義....有啲出入....原來兩條洋蔥 幾粒車厘茄 兩條菜就係沙律😑啲菜感覺似墊底多啲🫣朋友食到啲豬頸肉有幾舊變左味🫣🍢沙嗲-豬/牛/雞個沙嗲醬幾香 唔錯唔錯🍤脆脆黃金蝦餅·黒松露醬其實係為左個黑松露醬🤣 可惜係失望嘅😞 松露味唔出🍝軟殼蟹 • 蟹肉白咖哩意粉幾特別 第一次食白咖喱意粉但份量偏細 每一只係share到一啖🙃🍲香葉肉碎泰式炒河粉炒得幾香 但朋友覺得太辣🤣🐷煙燻西班牙黑毛猪鞍見佢搞咁多花臣 以為會有驚喜點知....塊扒係未熟嘅😅我係食到生肉嘅口感.....叫職員整返熟左▶️▶️▶️煎豬扒🙂↕️🐟香煎鮮三文魚薑椰菜花飯每人分到一啖 係好食嘅🫣🫢🍺Chang Beer 最穩陣嘅選擇😎見佢唔洗加錢 所以揀左佢🤣🔵藍蝶花茘枝特調朋友表示好難飲 甜到飛起見佢飲左半杯就放棄🫣 好彩我
觀塘搵食 搵左間打卡餐廳
平日嘅晚上 餐廳只有小貓🐱🐱🐱🐱🐱
餐廳怖置讓客人置身露營環境⛺️ 連🍴全部係露營餐具

📌職員安排左帳篷位置比我地
打卡係幾靚嘅 但帳篷內空氣有啲焗促....

📋揀左兩份2人餐
每份2人餐包

🥗泰北炭燒豬頸肉沙律
er....同我對沙律嘅定義....有啲出入....
原來兩條洋蔥 幾粒車厘茄 兩條菜就係沙律😑

炒得幾香 但朋友覺得太辣🤣

🐷煙燻西班牙黑毛猪鞍
見佢搞咁多花臣 以為會有驚喜
點知....塊扒係未熟嘅😅
我係食到生肉嘅口感.....
叫職員整返熟左▶️▶️▶️煎豬扒🙂↕️

朋友表示好難飲 甜到飛起
見佢飲左半杯就放棄🫣 好彩我飲象啤

🧋班蘭泰式奶茶
用袋裝上 幾特別

🍨班蘭椰汁棵條。班蘭珍珠
食左啖 酸嘅 ...
徹底放棄🤷🏻‍♀️

🍮泰式奶茶奶凍•奶茶雪糕
個奶凍太硬掙 no good no good

全晚食得最開心係 我地自攜左個生日蛋糕🎂
切餅費承惠60大洋

呢餐真係食到好失望🙍🏻‍♀️🙍🏼‍♀️🙍🏽‍♀️🙍🏾‍♀️🙍🏿‍♀️
份量係女仔都食唔飽
食到後期已經無心機影相🙃
觀塘有好多更好的選擇🙂↕️

慶祝紀念
生日
2024-08-24 688 瀏覽
觀塘返工嘅我哋冇book枱訂咗呢一間發現啲嘢食係求其煮,仲要有一浸雪藏嘅味,叫咗個蟹餅感覺仲差過自己氣炸鍋做嘅,$140先得$3細細嘅餅,仲要係勁重雪藏味,跟住佢最新推介嘅菜式,感覺似清湯牛腩撈麵,但係改咗咖喱汁咁 咁就300幾 慘過食m記,因為一啲都唔抵喺觀塘返工嘅人試過一次就夠,我都真係永遠唔會再去,唔係女友話想揀一間乾淨少少嘅餐廳,我都唔會揀呢一間。餐廳環境係OK嘅,不過對食嘢冇要求嘅人可以試吓祝大家好運

餐廳環境係OK嘅,不過對食嘢冇要求嘅人可以試吓

祝大家好運
2024-08-22 576 瀏覽
今日同個女仔朋友試下呢間甚麼露營餐廳,點左個泰式鳳爪,咖哩蟹,蒜蓉包,炒金邊粉,串燒拼盤,呢餐真係不得了,個咖哩蟹,有咖哩有蟹,冇乜好冇食,度度差唔多,蒜蓉包有頭髮,相圈左可以睇到,不過都係小事,個鳳爪份量好足,但冇乜味,適合唔中意食酸野嘅朋友體驗下,到金邊粉,粉同配料炒完都合唔到體,根本係炒金邊粉兜两下炒熟個粉就擺左一邊好耐等客叫再翻丁嘅感覺,仲要冇乜味,唔香唔感唔甜唔辣,比味道食麥皮精彩,最後係要撈咖哩食,重頭戲,串燒拼盤,都係嗰啲豬雞牛組合,牛食落似叉燒,真係似叉燒,半肥瘦嗰隻,雞串燒好野,除左表面熟,入面係雞刺身,冰鮮雞刺身,我DLLM,我仲以為係燒得嫩,最後唔對路督左幾下試下,我發覺督唔穿個雞串燒,你好野,我如果唔肚屙,你應該要裝香,最後成盤拎入去回爐翻燒,但我唔會講多謝囉。張露營櫈坐坐下爛左,成個人坐左落地,過100kg嘅朋友唔建議去露營囉,而且啲櫈個人覺得唔好坐。最後成餐盛惠7xx,我見到張單呆左,人生三大哲學問題,我是誰我在哪我在幹甚麼。性價比為負數
觀塘露營主題泰式fusion西餐廳🏕️提供多種類泰式食品🇹🇭好似沙律、串燒、咖哩、小食、主食、意粉、飯、蔬菜、湯、甜品等等🤩海鮮同肉類料理都相當惹味😛餐廳設有6人帳篷座位,地方寬敞,好似去咗露營一樣⛺️適合打卡📸係一大班朋友飲酒暢聚之選,涼住冷氣都可以露營😚泰北椰香燒春雞原隻燒春雞啖啖肉🐔肉質細嫩鮮美,外層燒得香脆😋食落勁juicy💦散發陣陣椰香味🥥馬拉盞炒椰菜苗食泰國菜必點嘅馬拉盞炒椰菜苗🥬馬拉盞味道帶點辣,鹹香十足👍🏻嫩嫩綠綠嘅椰菜苗口感爽脆😛🌯鹹蛋黃脆薯條我最愛嘅鹹蛋黃脆薯條🍟香脆可口,每一條都食到鹹蛋黃嘅味道😋令人一條接一條咁食啊😚蒜蓉包另一樣食泰國菜都好鐘意點嘅蒜蓉包🧄🍞金黃酥脆、香氣四溢😛每一口都係香濃蒜蓉味,外脆内軟😝

泰北椰香燒春雞

馬拉盞炒椰菜苗