2024-10-13
朋友喺觀塘返工 嗌我嚟呢間露營主題嘅泰國菜餐廳食飯💃🏻 當日冇機會坐到帳篷位 不過餐廳裝修本體都幾有feel 好啱傾計👭🏻-🍽️特別二人餐 $428-🦐虎蝦冬蔭功湯 / 沙嗲串有得揀冬蔭功湯或者椰子雞湯 我哋就揀咗冬蔭功🌶️ 蝦味好似龍蝦湯咁濃郁😌 辣度頗強 如果唔太食得辣嘅可以試椰子雞湯😉 沙爹就揀咗雞肉同豬 燒到外面有啲脆身 幾正🔥-🥗芒果海蝦牛油果沙律 / 泰北香葉打拋豬生菜包兩款前菜我哋都揀咗比較健康嘅選擇💚 香甜嘅芒果撈埋落沙律度特別好味😋 生菜包有大量肉碎 大大羹咁𢳂都得唔使慳住🤣 味道香辣惹味 幾開胃😚-🐔泰式海南雞 半隻主菜朋友就揀咗海南雞 啱曬最近迷上健身嘅佢🤣 我自己食海南雞就最緊要個醬😏 呢度嘅辣椒醬有濃濃嘅薑味 非常特別嘅風味🤤-🥥椰子奶凍 椰子雪糕🍸熱帶果園 +$19 / 椰子果肉特調 +$21 (套餐半價)餐飲我哋加錢轉咗兩杯特飲 飲落都好清爽☀️ 最後由充滿泰式風情嘅椰子甜品做結尾💫 特別鍾意椰子奶凍 食落有啲似泰式椰汁西米糕 係我幾鍾意嘅味道🥰-📍 Thai Deer Factory (The Wave)觀塘興業街4號The Wave 6樓01室
🍽️特別二人餐 $428
🦐虎蝦冬蔭功湯 / 沙嗲串