2023-03-23 137 瀏覽
服務態度差全程黑面仲要睇返open rice apps顯示我取消booking?我已經準時出席消費完老實講就算好食都唔會再去店員心情唔好唔該唔好返工啦顧客係冇必要承受你嘅壞心情架
服務態度差
全程黑面
仲要睇返open rice apps
顯示我取消booking?
我已經準時出席消費完
老實講就算好食都唔會再去
店員心情唔好唔該唔好返工啦
顧客係冇必要承受你嘅壞心情架
💛Texas Burger (旺角)🤜🏽德州燒烤牛肉漢堡 $88炸洋蔥圈偏濕潤,牛肉偏乾😟煙肉就炸到脆卜卜~相當香口🤤.👍🏻墨西哥雞肉菠蘿漢堡 $68入邊爆多雞絲,新鮮菠蘿勁juicy💦😋但係要食就啦啦聲啦🥹擺耐左啲菠蘿汁會浸濕個包😵‍💫.👍🏻啤酒、薯條、酸青瓜$58 (🍔套餐)食Burger點少得薯條啤酒😛🍻配埋酸青瓜開胃解膩🌱.✨Tacos~芝士夾餅(軟皮)X2 $88🫶🏻燒烤手撕豚肉餡必試💓豬肉絲唔柴爆多汁🤩配埋牛油果蕃茄莎莎醬好清新🌱.👎🏿煎牛柳條餡完全搞唔掂😟牛柳條又柴又乾配埋都係乾既軟皮,好考牙力🤧.💁🏻‍♀️差唔多等左半個鐘先有位🥹坐得舒服~但場地唔大🙌🏻岩情侶/3-4朋友chill既地方🍻
💛Texas Burger (旺角)
🤜🏽德州燒烤牛肉漢堡 $88
炸洋蔥圈偏濕潤,牛肉偏乾😟
煙肉就炸到脆卜卜~相當香口🤤
👍🏻墨西哥雞肉菠蘿漢堡 $68
入邊爆多雞絲,新鮮菠蘿勁juicy💦😋
但係要食就啦啦聲啦🥹
擺耐左啲菠蘿汁會浸濕個包😵‍💫
👍🏻啤酒、薯條、酸青瓜$58 (🍔套餐)
食Burger點少得薯條啤酒😛🍻
配埋酸青瓜開胃解膩🌱
✨Tacos~芝士夾餅(軟皮)X2 $88
🫶🏻燒烤手撕豚肉餡
必試💓豬肉絲唔柴爆多汁🤩
配埋牛油果蕃茄莎莎醬好清新🌱
👎🏿煎牛柳條餡
完全搞唔掂😟牛柳條又柴又乾
配埋都係乾既軟皮,好考牙力🤧
💁🏻‍♀️差唔多等左半個鐘先有位🥹
坐得舒服~但場地唔大🙌🏻
岩情侶/3-4朋友chill既地方🍻
Tacos~芝士夾餅
墨西哥雞肉菠蘿漢堡
燒烤手撕豚肉餡
煎牛柳條餡
30 分鐘 (堂食)
Tacos~芝士夾餅
墨西哥雞肉菠蘿漢堡
燒烤手撕豚肉餡
2023-03-17 166 瀏覽
次次黎朗豪坊食野,都想過黎食漢堡包,今次零食都冇失望。藍芝士漢堡包外脆內暖,芝士味濃郁,薯條特別好食,杯沙冰就非常普通,可以不叫。另外叫咗個龍蝦肉嘅漢堡,啖啖龍蝦肉,非常正,都非常推介。
次次黎朗豪坊食野,都想過黎食漢堡包,今次零食都冇失望。
另外叫咗個龍蝦肉嘅漢堡,啖啖龍蝦肉,非常正,都非常推介。
2023-02-16 249 瀏覽
🍽藍芝士牛肉漢堡 $88 ❤️3.7/5 吾同岀面常見既車打芝士,漢堡用左藍芝士,味道非常特別,漢堡包用左牛油去煎香,令麵包既香味更加突岀+$66 升級套餐包括是日精選奶昔+薯條+酸青瓜 🥤士多啤梨奶昔略嫌普通,有啲似McDonald 既士多啤梨奶昔😂🍽 Carolina BBQ baby ribs $148 ❤️4/5 肉汁好juicy同淋身,肉同骨都好容易分開,比例40:60,比較多肉,再配上薯條,份量對於女仔黎講剛剛好

🍽藍芝士牛肉漢堡 $88 ❤️3.7/5
+$66 升級套餐
包括是日精選奶昔+薯條+酸青瓜

2022-12-21 475 瀏覽
/ / 朗 豪 坊 美 式 良 心 漢 堡 店 / /講到食飯就腳, 就一定係旺角而對我嚟講係旺角要就腳, 就一定係朗豪坊奈何隔咁耐, 朗豪坊嘅良心小店數量仍然屈指可數結果再次係到開餐, 都係食呢間𝘛𝘦𝘹𝘢𝘴 𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳❝ 熱熔拉可雷特芝士漢堡 ( ᴴᴷᴰ 108 )❝ 煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 ( ᴴᴷᴰ 78 )❝ 是日精選奶昔 + 薯條 + 酸青瓜 ( ᴴᴷᴰ 66 )這個 ≡ 熱熔拉可雷特芝士漢堡 ≡ 是𝘖𝘧𝘧-𝘮𝘦𝘯𝘶的價錢相對貴少少, 但味道物超所值!見到芝士如熔岩般流出, 切下去仍有拉絲效果店家所用的芝士是𝘙𝘢𝘤𝘭𝘦𝘵𝘵𝘦常見於熱熔芝士味道較普通芝士又濃郁更帶鹹香夾層除咗牛肉、仲有豬肉腸, 份量十足但整體好油, 浸淋/扁曬最底層嘅包另外可以見到漢堡包面層都炸焦曬, 有點失水準啊
/ / 朗 豪 坊 美 式 良 心 漢 堡 店 / /

講到食飯就腳, 就一定係旺角
而對我嚟講係旺角要就腳, 就一定係朗豪坊
奈何隔咁耐, 朗豪坊嘅良心小店數量仍然屈指可數
結果再次係到開餐, 都係食呢間𝘛𝘦𝘹𝘢𝘴 𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳

❝ 熱熔拉可雷特芝士漢堡 ( ᴴᴷᴰ 108 )
❝ 煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 ( ᴴᴷᴰ 78 )

這個 ≡ 熱熔拉可雷特芝士漢堡 ≡ 是𝘖𝘧𝘧-𝘮𝘦𝘯𝘶的
價錢相對貴少少, 但味道物超所值!
見到芝士如熔岩般流出, 切下去仍有拉絲效果
店家所用的芝士是𝘙𝘢𝘤𝘭𝘦𝘵𝘵𝘦常見於熱熔芝士
味道較普通芝士又濃郁更帶鹹香
夾層除咗牛肉、仲有豬肉腸, 份量十足
但整體好油, 浸淋/扁曬最底層嘅包
另外可以見到漢堡包面層都炸焦曬, 有點失水準啊
  • 熱溶拉可雷特芝士漢堡
2022-09-29 1491 瀏覽
成日經過朗豪坊頂層 見到有間餐廳細細地 但好多人食 今次夜晚就同朋友專程黎試下🤣軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡🍔由於小弟好鐘意食軟殼蟹🦀 所以見到有軟殼蟹漢堡就直接簡好食咩🤣 漢堡包皮吾係好大舊 正常大細 但有好多材料😛 有軟殼蟹 牛肉 中間再夾雜左啲芝士 椰菜🥬 口感好豐富👍🏽 軟殼蟹整得幾脆口 味道幾好 係啲炒厚左啲🤫 牛肉幾淋身 而且多汁☺️ 漢堡包皮表面煎左一煎 但包身有啲煙韌 口感一般🫠德州燒烤牛肉漢堡🍔材料都係差吾多 有牛肉 煙肉🥓 生菜 芝士🧀 同埋好似洋蔥圈嘅食材 味道都吾錯 係好食嘅漢堡包黎☺️ 但就冇咩特別到要專登黎試下🫣 薯條脆口但炸得有啲乾 有少少黑椒粉係表面 幾好食嘅🍟墨西哥芝士夾餅 (軟皮)🌮簡左一份配燒烤手撕豚肉🐷 有牛油果醬🥑 蕃茄粒 沙律醬 柳菜🥬 味道酸酸辣辣幾好食😋 豚肉味道都吾錯👍🏽 另一份就配煎牛柳條🐮 材料相同 係配嘅肉轉左牛😛 牛柳味幾濃而且多汁 但稍為煙靭左啲🥹 最後埋單人均差吾多$200 依個質素黎講偏貴左少少🤏 有興趣嘅都可以試下☺️

軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡🍔

德州燒烤牛肉漢堡🍔

墨西哥芝士夾餅 (軟皮)🌮

2022-09-26
2022-09-25 621 瀏覽
餐廳地方小小,專注十檯八檯客人,主食除了漢堡還有墨西哥卷餅可選擇,一心來吃漢堡,卷餅就留在下次吧!上檯時漢堡擺放得並不精緻,幸好餡料豐富,把漢堡塞得滿滿!🚩軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡 $108升級套餐 雜莓奶昔+薯條+酸青瓜 $66✢漢堡軟綿,牛油果醬和軟殼蟹相得益彰,大大中和了油膩感,薯條非常鹹香,即使放涼,也保持脆口。🚩 煙燻鴨肝牛肉漢堡 $148升級套餐 黑牛+ +薯條+酸青瓜 $56✢ 微微的煙燻味鴨肝,煎得十分香脆,可惜非常油膩,導致成個漢堡都是油浸的感覺!整體味道不俗,但不會再點!

上檯時漢堡擺放得並不精緻,幸好餡料豐富,把漢堡塞得滿滿!

🚩軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡 $108
升級套餐 雜莓奶昔+薯條+酸青瓜 $66

🚩 煙燻鴨肝牛肉漢堡 $148
升級套餐 黑牛+ +薯條+酸青瓜 $56

• 軟殼蟹牛油果醬牛肉漢堡
2022-09-19 544 瀏覽
去到餐廳6點多,已經滿座。好彩有預約,唔使等位。環境幾好,座位都幾舒服。我地兩個大人+ 一個小朋友。叫左個龍蝦牛漢堡套餐 (包奶昔+酸瓜+薯條),墨西哥牛柳條夾餅,墨西哥手撕雞卷餅,水牛城雞翼+棒棒雞,墨西哥玉米片,椰子奶昔,雜莓奶昔,黑牛。餐點份量唔算多,但食完都幾飽,可能樣樣都係澱粉質😆。除左個漢堡,其他都好好味。椰子奶昔都係一般。不過呢間餐廳係可以再黎既。今次食唔到甜品,見隔離枱叫左個噴煙既甜品,應該係冰鎮朱古力蛋糕新地,賣相幾吸引。可以一試。
墨西哥玉米片
墨西哥手撕雞卷餅
雜莓奶昔
  • 墨西哥芝士夾餅
2022-09-03 251 瀏覽
Burger fans一定要留意啦😍 雖然小編唔係食過好多間漢堡包餐廳🍴但要間絕對係會食第二次嘅漢堡餐廳🥰實在係太好食啦🍔 比起其他出名嘅漢堡包餐廳 (bxxxxx rxxx都好食🙈藍芝士牛肉漢堡呢個牛肉真係好好食😋 啖啖肉既感覺就係呢種啦!唔知係藍芝士定係佢個醬 (白白地色果個) 特別,小編覺得好啱胃口🤩 (不過芝士可能溶左) 除咗肉之外仲有脆bacon同埋洋蔥圈🧅 加埋啲醬汁非常惹味🥳 推薦!德州燒烤牛肉漢堡同上,牛肉肉質好正🍔😍 同埋個麵包都烘得好好🍞 非常鬆軟🙈 小編覺得德州燒烤醬麻麻哋 (可能太香口),都係鍾意藍芝士多啲😎 呢個餐我哋加左薯條🍟做set,薯條合格⭐️ 即叫即做熱辣辣😍當日係中午時段去食,開門冇幾耐已經滿座😝 餐廳係朗豪坊頂層💫 所以中午時段會比較曬🌞 (陽光從天花板透入黎) 下次再試好多人推薦嘅軟殼蟹牛油果牛肉漢堡先😋😋

藍芝士牛肉漢堡

德州燒烤牛肉漢堡

在Texas Burger剛發業的時候已經有吃過他們家的burger 🍔 印象中是不錯的 可是又一直提不起勁再試一次 haha 這次剛好到旺角辦事 想吃個快的下午茶 便想起了Texas! 平日大概5點多到達店面 店員沒精打彩 沒有理我🤣 然後我去問她是不是自行找座位就可 她冷淡回答「安心出行先」😂😂 好啦 我完手程序後便逕自坐了下來 〰️ 每張枱均附有飲用水、水杯、餐具、餐牌📋 水杯和餐具都有污跡🥵 不過幸好餐廳有附上酒精濕紙巾 讓客人自行清潔Iced Americano ☕️ $32Nutty 順滑 質感偏厚重 是我喜歡的美式🫡冰的份量剛好🧊 即便溶冰了也不會過份沖淡味道燒烤手撕豚肉墨西哥卷餅 🌯 $82上枱時只有2個反應 一是 「哇好美呀」 二是「應該沒法餵飽我」🤣🤣 因為份量是真的小啦墨西哥卷餅裏面的材料非常豐富⭐️ 卷餅外脆內軟〰️裡面有很多被bbq醬包裹著的手撕豚肉 酸酸甜甜很開胃🐷 同時還有許多新鮮的生菜🥬、蕃茄粒🍅、墨西哥辣椒🌶 面頭還有牛油果醬、凱撒沙律醬和莎莎 也是酸甜酸甜的 讓人胃口大開!-伴碟的還有bbq醬味的薯蓉 好吃☺️-不過說真的 這個價錢和份量 性價比就不高了 同區

Iced Americano ☕️ $32
Nutty 順滑 質感偏厚重 是我喜歡的美式🫡
冰的份量剛好🧊 即便溶冰了也不會過份沖淡味道

燒烤手撕豚肉墨西哥卷餅 🌯 $82

伴碟的還有bbq醬味的薯蓉 好吃☺️
不過說真的 這個價錢和份量 性價比就不高了 同區有更多更好的選擇〰️ 可能burger才是他們家的主打吧 有機會會再來試一下的🫡
2022-09-02
  • 墨西哥卷餅
2022-08-24 216 瀏覽
成日經過朗豪坊都好想試🥰入座後坐左係卡位 坐得好闊落餐廳要先點餐店員之後就會為你送上厚厚嘅burger🍔.🌟德州牛肉漢堡 $88 +薯條 酸瓜飲品 $36牛肉用bbq sauce調味🥫好惹味又夠重牛味🐮而且好厚芝士溶到有得拉絲🧀薯條熱辣辣炸起🍟夠晒脆酸瓜得半條就咁食實在太咸太酸🥲食左一啖就冇食.🌟手撕豚肉及豬腩肉漢堡 $88豚肉一絲絲再加大大塊豬腩肉🥓口感好豐富而且調味有少少辣❤️‍🔥都幾香口面包烘到好鬆軟🥯.📍 Texas Burger (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
成日經過朗豪坊都好想試🥰

口感好豐富
而且調味有少少辣❤️‍🔥
都幾香口
面包烘到好鬆軟🥯
📍 Texas Burger (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
德州牛肉漢堡
手撕豚肉及豬腩肉漢堡
  • 德州燒烤牛肉漢堡
  • 手撕豚肉及煎腩肉漢堡
2022-08-02 297 瀏覽
今日想舒舒服服食burger,揀咗朗豪坊嘅Texas 🍔 平日下午去到唔洗等位,直接入座😌起自然光底下,環境更加舒服1️⃣煙燻英國車打芝士牛肉漢堡($78)+套餐($36)汽水+薯條+PickleBurger 有蕃茄、生菜、牛肉漢堡扒、芝士、千島醬,見到溶晒嘅芝士即刻食慾大增,漢堡夠juicy ,肉汁滴滴下咁🤣麵包烘得岩岩好,唔會太硬/濕晒至於薯條🍟份量比較少,今次係即炸..外脆內軟,但凍咗果陣有d太油…有frd話依度嘅薯條唔係即炸應該係我食果陣係非繁忙時段無炸定,所以係睇時間嘅🤔下次起旺角平日食burger會再嚟,仲等候時間有啲耐…大概25 mins😪趕時間就不了
25 分鐘 (堂食)
2022-07-20 432 瀏覽
每次喺朗豪坊遊蕩都會被呢間餐廳吸引住,因為有幾個較特別嘅卡位🤣今次終於的起心肝入去食,朋友同我分別叫咗德洲燒烤牛肉漢堡 ($88) 同煙燻英國車打芝士牛肉漢堡 ($78),其中一個加錢變套餐,$36有半條酸瓜😂、薯條同普通飲品,其實佢哋嘅奶昔都幾出名咁、好多人叫,賣相真心唔錯,不過當日唔想食太多就冇叫到😝雖然漢堡係佢哋主打之一,但麵包唔似點樣烘過,不過芝士都叫拉到絲就算佢啦😛呢款煙燻芝士揀得唔錯,食得出佢獨特嘅味道又唔會喧賓奪主,好啱襯托漢堡扒👍🏻雖然成個包唔大,但食食下都幾飽🤣薯條都算脆,不過好快凍曬,可能翻炸嘅時間可以耐少少(?)🤔燒烤牛肉漢堡就仲有洋蔥圈同脆煙肉,疊得幾高下所以好難一啖咬落去,最後都係逐樣逐樣食😆煙肉煎得太耐所以有啲硬,洋蔥圈就正正常常,牛肉漢堡幾juicy幾香,整體嚟講唔錯不過其他配搭可能更好🙈可惜當時啲靚靚卡位全部滿咗,不過坐入面就私隱度高啲,職員都表示如果冇人排隊就可以繼續坐,成個感覺幾舒服😉

煙燻英國車打芝士牛肉漢堡加配套餐
德洲燒烤牛肉漢堡

2022-06-27 389 瀏覽
依間喺朗豪坊頂層嘅漢堡包店 真係幾出色😋個人好鍾意佢哋個墨西哥手絲豬肉三文治🥪🇲🇽手撕豬肉嘅份量好多 食落好嫩滑 辣辣地好開胃🌶再配埋芝士 好惹味🧀兩層麵包烘到外脆內軟 口感好豐富!
之前和朋友去了這間位於朗豪坊的美式漢堡店吃午餐,以美國菜和墨西哥菜為主,今次我們每人點了一份𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭,合共5款主食選擇,包括4款是漢堡和1款𝐓𝐚𝐜𝗼𝐬,另外還有餐湯和飲品^ 墨西哥芝士夾餅 ($118)𝐓𝐚𝐜𝗼𝐬的配搭可隨自己的喜好作出選擇,餅皮分別有軟皮和脆皮,而餡料亦有5種材料,最後我的配搭是軟皮配手撕雞,再以牛油果醬、蕃茄及酸忌廉作調味,雖然味道的確不錯,但份量不算多,對於食量較大的朋友可能會不夠吃~~^ 香煎焦糖蘋果夾餅 ($58)用了𝐓𝐚𝐜𝗼𝐬的餅皮製作的一款甜品,絕對是澱粉質愛好者的口味,但餡料卻帶了點肉桂的味道,個人而言不太喜愛(❍ᴥ❍ʋ)

墨西哥芝士夾餅

^ 墨西哥芝士夾餅 ($118)
香煎焦糖蘋果夾餅
^ 香煎焦糖蘋果夾餅 ($58)