2020-01-24 1204 瀏覽
提早同阿爸阿媽食團年飯帶佢地去自助餐😋今次Novotel 酒店🏨的主題係shake shake海鮮袋🦞當然不能錯過廚師將龍蝦、青口、蝦等等6-7 款海鮮加入調味料一齊shake shake shake令今晚的風味又多多幾款😍我試左泰式口味香茅椰奶香真係令人食指大動😝同場除左海鮮外,仲有甜品係不能錯過真係手快有手慢冇架我中意食個蘋果批同cheeses cake 🍰 一定要食埋個雪糕呀~雪糕🍦仲係movenpick ❤️不過野食好快冇晒職員冇refill到,呢一點要改善,大約8點左右已經冇晒大部分食物
提早同阿爸阿媽食團年飯
帶佢地去自助餐😋

令今晚的風味又多多幾款😍
我試左泰式口味
香茅椰奶香真係令人食指大動😝
同場除左海鮮外,仲有甜品係不能錯過
真係手快有手慢冇架

我中意食個蘋果批同cheeses cake 🍰

一定要食埋個雪糕呀~雪糕🍦仲係movenpick ❤️

2019-07-15 1557 瀏覽
今晚約左同事們happy hour🍺知道九龍Novotel有紅酒、白酒、啤酒、Cocktails買1送1優惠🤑咁抵當然去啦😜嘻嘻又可以係酒店chill下🏨去到見到Tacos Thursday任食時段😍飲酒傾下計申訴下🍻都要食下野嘅Tacos唔係廚師整比你架👨🏻‍🍳 好似Mini Buffet咁🍽餡料你自己中意食幾多整幾多🥳Tocos個皮有脆夾餅🌮同軟包🥙選擇重點出場🐮牛肉腰豆🐮味道超濃郁😙超正配埋其他餡料蕃茄🍅生菜🥬粟米🌽芝士🧀等等......多重口感😚簡直一流亦有墨西哥飯配搭都唔錯架🇲🇽仲有燒菠蘿超多汁🍍最中意超開心原來星期五係Fish & Chips🍟下次再黎試試先
今晚約左同事們happy hour🍺

好似Mini Buffet咁🍽

餡料你自己中意食幾多整幾多🥳
Tocos個皮有脆夾餅🌮同軟包🥙選擇

重點出場🐮牛肉腰豆🐮味道超濃郁😙超正

配埋其他餡料蕃茄🍅生菜🥬粟米🌽芝士🧀等等......
多重口感😚簡直一流
亦有墨西哥飯配搭都唔錯架🇲🇽

仲有燒菠蘿超多汁🍍最中意超開心

原來星期五係Fish & Chips🍟下次再黎試試先

2019-07-13 839 瀏覽
呢間位於Novotel嘅Tasca Bar依家每逢星期四就做Taco Thursday Mini Buffet,最適合夜晚同朋友一齊去傾吓計,而且6-8pm叫指定酒精飲品仲做緊買一送一添🤩致酒鬼們🥂🍻cheers!1️⃣DIY Taco 🌮 $128 佢有得揀煙韌軟餅或者脆硬夾餅,我自己就食咗一個脆硬夾餅同兩個煙韌軟餅啦🐷🌯煙韌軟餅其中一個就加咗墨西哥飯喺裏面,碎芝士、蕃茄粒、生菜絲🥬同埋栗米就當配菜。另外一個就加咗牛肉紅腰豆同芝士粒喺裏面。我自己就比較鍾意食煙韌軟餅多於脆硬夾餅啦,可能因為我比較鍾意食麵包類,而且佢麵粉嘅味道比較重🙈牛肉紅腰豆配芝士粒幾夾,可能因為牛肉紅腰豆夠熱,將芝士粒🧀變成半溶狀態👍🏻🙆🏻‍♀️美味指數:6.55/10🌮脆硬夾餅脆硬夾餅帶粟米嘅味道,夾埋啲碎芝士、蕃茄粒、生菜絲🥬同埋栗米就喺裏面就飽肚啲。🙆🏻‍♀️美味指數:6.42/102️⃣烤菠蘿串燒🍍烤菠蘿🍍反而係我最鍾意食嘅嘢,咬落去有烤過同浸過糖水嘅味道,甜甜地解膩一流🙆🏻‍♀️美味指數:6.82/103️⃣Mojito 🍹 $78Rum同薄荷令到呢杯cocktail 🍹有清爽嘅感覺,而且唔會好似出面好多酒吧咁淨係飲到糖漿
1️⃣DIY Taco 🌮 $128
🌯煙韌軟餅
🙆🏻‍♀️美味指數:6.55/10
🌮脆硬夾餅
🙆🏻‍♀️美味指數:6.42/10
2️⃣烤菠蘿串燒🍍
🙆🏻‍♀️美味指數:6.82/10
3️⃣Mojito 🍹 $78
Rum同薄荷令到呢杯cocktail 🍹有清爽嘅感覺,而且唔會好似出面好多酒吧咁淨係飲到糖漿嘅味道🥰酒鬼們嘅福音啊🎉
🙆🏻‍♀️美味指數:7.23/10
💡整體來講,環境幾舒服,好適合happy hour來傾計!
2019-04-13 1346 瀏覽
好痴線之韓式炸雞放題😂 繼fish & chips任食之後Novotel推出咗韓式炸雞任食迷你自助午餐平時響韓國餐廳一碟都要賣成百幾蚊,而家一百蚊唔洗可以狂食😂除咗韓式炸雞之外,配菜仲有四款韓式前菜任食,包括泡菜/芽菜/蓮藕/黑豆,仲有白飯任裝添😂個炸雞雖然唔係話超嫩滑,但炸得脆得嚟又唔會乾硬,特別係新鮮出爐果陣仲好juicy添,加埋個醬汁夠哂韓feel✨當然仲有凍檸茶任斟任飲啦,食炸雞唔配凍飲點得㗎😗

平時響韓國餐廳一碟都要賣成百幾蚊,而家一百蚊唔洗可以狂食😂

當然仲有凍檸茶任斟任飲啦,食炸雞唔配凍飲點得㗎😗
2019-03-16 492 瀏覽
又到朝聖時間✨ 話說九龍Novotel響一月尾出咗個炸魚薯條迷你buffet,平時食fish & chips就咁一份都要近百蚊,而家一舊水都唔洗俾你任食都真係幾吸引😍炸魚所用嘅係鱈魚,雖然未到比目魚果種入口即溶嘅感覺但都幾嫩口,而且個炸漿又薄又脆炸功確係幾好✨ 而薯條係用厚切果種,脆得嚟內面又幾軟腍,而且幾有薯味唔似雪藏貨😗除咗兩款主角之外仲有其他嘢任食,例如另一回本位魷魚圈啦,雖然冇主角咁高質但勝在外脆內彈牙,點埋他他沙律醬食夠哂過癮而怕熱氣的話仲有沙律同青豆蓉嚟幫你保持飲食均衡添😂不過最重要就係佢仲有凍檸茶任斟,食炸嘢又點可以冇凍嘢飲送呢😏 如果係好酒之徒都可以另叫啤酒,而家有本地手工大圍啤應該都幾正😛(唔識飲酒表示睇包裝做人😂)至於缺點就係其實個攤都幾細,而且都幾多人食有時會出現排隊等夾嘢嘅情況,不過個refill速度都幾快,轉個頭又食得,同埋果個位本身係做酒吧,所以啲位好闊落坐得好舒服下,另一個缺點就係得閒日lunch time先有,想假日再戰都唔得添😂

而怕熱氣的話仲有沙律同青豆蓉嚟幫你保持飲食均衡添😂

2019-03-09 1145 瀏覽
Happy Friday 🎉 梗係要食好啲話說今日同同事去了Novotel Hotel裡面嘅Tasca Bar食 Fish & Chips Mini Lunch Buffet,估唔到而家嘅mini lunch buffet可以咁特別,連炸魚薯條都有得任食,除了炸魚薯條之外,炸魷魚圈,沙律菜,青豆蓉都係任食,仲有冰茶任飲😊 炸魚嘅炸皮唔會話好厚好油膩,亦都唔會淋晒,而且魚肉都算不錯,厚身一絲絲的,當然炸嘢梗係熱食先好食,好彩refill得幾快同密😊而我比較喜歡炸魷魚圈,因為相對上炸得比較脆口,同埋剛好新鮮出爐😊整體來說,以$88加一呢個價錢係幾抵食
Happy Friday 🎉 梗係要食好啲
2019-03-01 697 瀏覽
而家既放題種類已經去到無奇不有既地步🤯連炸魚薯條都有專屬既任食🤤🤤🤤Fish and chips mini lunch buffet🐟🍟 💲88即日起至29/3平日1200-1430供應(公眾假期除外)✅ 除咗主菜炸魚薯條 仲有配菜魷魚圈、青豆蓉同沙律菜都係任食😋 仲有自助冰茶解膩🍹❔ 炸魚既炸皮好薄 但係都幾脆👍🏻❔ 薯條厚切 但唔夠新鮮😕❔ 青豆蓉食得出係粒粒豆🤣 視乎個人口味❌ 魷魚圈炸得太過火👅Taste:3.5/5💰CP值:3.5/5🙋🏻‍♂️Service:3.5/5👁‍🗨Stylishness:3/5
而家既放題種類已經去到無奇不有既地步🤯
連炸魚薯條都有專屬既任食🤤🤤🤤
即日起至29/3平日1200-1430供應(公眾假期除外)

❔ 炸魚既炸皮好薄 但係都幾脆👍🏻

💰CP值:3.5/5
🙋🏻‍♂️Service:3.5/5
👁‍🗨Stylishness:3/5
2019-02-14
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節
2019-02-27 410 瀏覽
突然想起這間餐廳有任食魷魚而且快到期限,即刻去試其實主要之前無時間安排到現在有時間當然去試其實佢主打係炸魚同薯條但我只對魷魚有興趣先講價錢連加一,100元有找,算抵食主要食物有,生的菜沙律?炸魚,薯條,炸魷魚,重有凍檸茶D菜係生的,所以我無試炸魚,味道普通10分滿分6/10薯條,味道差3/10炸魷魚,味道都可以7/10一開始我來到,食物已經唔係即整,所以唔熱唔係熱的炸魷魚,結果唔好食,有一陣魚味薯條又唔脆,炸魚味道好普通,主要係層皮唔好,某快餐的魚柳包比這魚好,主要係層皮比較好,當然件魚係任食的比較好,不竟魚柳包用的魚只係平價貨.如果魚柳包果件炸魚皮配這件魚效果會更好.好彩食物補充速度都算快,見到即整炸魷魚,我馬上去拿,一食,分別巨大,即整炸魷魚,同唔係即整的炸魷魚,完全係兩種質素,我比7分係比即整的炸魷魚,如果唔係即整的炸魷魚,我會比好低分,如果你去食,一定要選擇剛剛整起的炸魷魚,而且要選擇魷魚圈較大的,因為魷魚圈較大的比較好口感.魷魚圈同一般出面賣的魷魚鬚相比,我覺得出面D魷魚鬚更好食......薯條真係唔得佢主打係薯條同炸魚,但兩者都係好普通,薯條完全係差要脆無脆,要味道無味道唔
突然想起這間餐廳有任食魷魚
而且快到期限,即刻去試
其實主要之前無時間安排到
現在有時間當然去試

其實佢主打係炸魚同薯條
但我只對魷魚有興趣

先講價錢連加一,100元有找,算抵食
主要食物有,生的菜沙律?
炸魚,
薯條,
炸魷魚,
重有凍檸茶

D菜係生的,所以我無試

炸魚,味道普通
10分滿分
6/10

薯條,味道差
3/10

炸魷魚,味道都可以
7/10

一開始我來到,食物已經唔係即整,所以唔熱
唔係熱的炸魷魚,結果唔好食,有一陣魚味
薯條又唔脆,
炸魚味道好普通,主要係層皮唔好,
某快餐的魚柳包比這魚好,主要係層皮比較好,
當然件魚係任食的比較好,不竟魚柳包用的魚只係平價貨.
如果魚柳包果件炸魚皮配這件魚效果會更好.

好彩食物補充速度都算快,見到即整炸魷魚,我馬上去拿,
一食,分別巨大,
即整炸魷魚,同唔係即整的炸魷魚,完全係兩種質素,
如果你去食,一定要選擇剛剛整起的炸魷魚,
而且要選擇魷魚圈較大的,因為魷魚圈較大的比較好口感.

薯條真係唔得
佢主打係薯條同炸魚,但兩者都係好普通,薯條完全係差
要脆無脆,要味道無味道
唔食唔可惜
炸魷魚係最出色

佢重有4種醬選擇,可惜好普通,同食物唔太配合
重有果D鹽要自己扭,我真係唔明有咩好,
平日出面果種細細粒的鹽比這種更好,更容易分在食物上.

凍檸茶任飲,
原本我想酒店的凍檸茶應該比茶記好吧,
結果我錯了,竟然比茶記差.....
凍檸茶,無檸檬味,茶又唔好飲.........
你比茶記果種質素我都收貨.......
好吧,我對酒店食物有點期待,
點知連杯茶都做唔好..........
杯檸茶同飲清水差唔多

當我食到第二輪食物時,我已經開始頂唔順,
食物太油膩了,佢比果4種醬料,完全無法減去油膩,
由於食物種類太少,所以我已經唔太想食了.
幸好,我剛好坐在兩位女士旁邊,
由於一個人進食實在太悶,兩位女士一直在講說話,
如果無佢地兩個不斷講故事,我真係好難食落去,
果兩位女士一直在講佢地的故事,可能佢地唔知,我一直係度聽,
我一直在聽佢地講故事,一路食野,
我並不在意故事內容,因為食物種類太少,再加上無娛樂的情況下,
聽佢地講故事,成為我唯一解悶的方法,
可以坐係佢地旁邊,更證明我的選擇是正確
曾經有人話,當你一人去食飯,坐係一班女性旁邊係最好,
因為佢地會講唔停,事實證明,這真係有智慧,
好彩有佢地兩個人不停講故事,我先可以食到第3輪食物........
我一直在聽佢地講故事,我更覺得佩服,佢地竟然可以一小時不停講,
我開始留意佢地在談論什麼,當我集中去聽時,竟然聽到我擅長的部份,
我擅長解決問題,佢地談論的話題我知道怎解決,
但我大腦非常快閃過別人對女性的睇法,
別人話女性唔係想解決問題,佢地只想談論,
所以我沒有參與佢地的討論,
而且經過一陣的思考後,我放棄提供幫助,
因為如果我真的幫到佢地,
佢地可能出現兩個情況,
1放棄談話,因為問題已解決.
2持續向我提出困難的問題,想我幫助更多.
兩種情況都對我不太有利,所以我選擇是沉默地食我的魷魚圈,
佢地持續講故事,對我來說最有利,
我還沒吃完食物,這兩位女士竟然比我早走......
等一下,我還沒吃完,先等我吃完才走吧,我心裡是這樣想.......
當這唯一的娛樂消失後,我的食物變得很難食....
太油膩了,再加上無娛樂,食物種類又少.........
我只係食到第3輪,食物已經變得......難食.....主要是油膩的問題,
我只能不停飲凍檸茶,飲到我成肚都係水,
現在環境真係唔得,桌面太矮搞到我食得好辛苦,
作為一個傾計的地方可能唔錯,但進食就完全唔合格,
我記得某5星酒店餐廳都係咁設計,桌面太矮完全唔適合進食,
服務方面,可能我對酒店有期待,我覺得這服務只係放題質素,無話好又無話差,

食過一次好難有下一次,因為實在太油膩,環境又唔得,
播放這一些嘈雜的英文歌,純音樂我比較能接受到,但有歌詞的歌.....

如果下次會推出多種香腸任食或多種魷魚菜式,我可能會再考慮一下,
一百元有找,真係算抵食,
不過希望下次可以提供一些減油膩的熟菜,例如,上湯浸西蘭花咁.
凍檸茶我真係無期望佢地可改善到,但起碼提供橙汁,主要用來減少油膩感,
食物咁油膩,真係好難持續食.......

我係好多謝果兩位不停講說話的女士,
無你地的故事,我真係食唔到落去,
如果下次再有機會,我希望繼續坐係你地旁邊,聽你地講故事,
多謝你地.
唔知佢地有無上食評網睇到我這段說話呢,呵呵

總結一百元有找的任食,
食物質素普通,但抵食度就一定滿分,
當然你比多幾十,可以食到更多食物的中午任食,
但如果你的目標係好似我咁,只想食魷魚圈,這算可一試.
10分滿分
食物:6
環境:2
服務:5
抵食度:10分
2019-02-12 659 瀏覽
早上去教補習,在等小巴的閒暇時間看了看蘋果日報的飲食版,當中介紹這間餐廳有無限食 Fish n Chip,我眼前一亮,二話不說,補完習後就馬上去食。姐姐我在新加坡很喜歡吃 Fish n Chip,來到香港後發现 Fish n Chip 不但价錢不便宜,而且也不像新加坡那樣容易吃的到。有時候會突然 crave.for fish n chip,然後吵著伴侶帶我去吃,但伴侶也不知道哪裡有好吃的 fish n chip。今天終於有機會吃到,而且難得的可以享受一個人的 precious moment,我很珍惜,也很感恩。其實我也是 try my luck walk-in,幸好還不是很多人知道有這個優惠,所以12.15pm 去到時餐廳還沒有滿。餐廳的工作人員非常有禮貌,也很專業,看見我的餐巾被我油膩膩的手擦髒了,馬上幫我換一條,好細心哦!衹要食物差不多要被食客拿完了,就會聽見工作人員打電話到廚房叫廚師馬上 refill fresh and hot fish n chip。這個 fish n chip buffet 价錢是$88+10%,我覺得這個价錢十分抵,因為在外面一份 a la cart 也要
這個 fish n chip buffet 价錢是$88+10%,我覺得這個价錢十分抵,因為在外面一份 a la cart 也要一百多元,現在從 12 點到 2.30pm 可以無限食 fish n chip,已經係唔話得了。除了 fish n chip 外,餐廳還提供沙律,魷魚圈和檸檬茶。如果你是一個喜歡吃 fish n chip 的人,不妨來這裡享用大海的恩物,一個人也好,一班好友也好,在餐廳享受快樂的中午時光。
餐廳是一間 Bar,所以地方不是很大,椅子和桌子的設計是 Bar 的概念,桌子會比較低,方便大家聊天。我也發现很多進來 Bar 的顧客都是酒店的住客,他們都有一張免費飲料可以在 Bar 享用,所以基本上餐廳一半人數都是進來喝免費飲料的。
我很意外 fish n chip 的 quality 真的很不錯,魚肉扎實,一絲絲的。當然,食物一定要熱騰騰才好吃。如果你們看見廚房 refill 食物,就要馬上出去拿

我就是一個人悠閒的享受了一個人的 quiet moment,吃著 fish n chip,然後發呆
。不過說真的,因為食物的選擇有限,所以對有些人來說可能不夠吸引。姐姐我是一個容易滿足的人,況且我有很愛吃 fish n chip,所以這一餐對我來說已經十分滿意了。聽說這個優惠只做到三月尾,喜歡 fish n chip 的人就不要錯過了。

2019-02-12
$96.2
2018-10-03 864 瀏覽
話明係 Bar,呢度就真係酒吧咁嘅格局,張枱好低,梳化椅係舒服既,但係食嘢要烏低身食真係扣哂分。簡簡單單諗住食個lunch,叫咗一個burger叫咗個 smoked salmon salad。 漢堡包食落都正常不過毫無驚喜, close up 見到塊芝士完全唔溶真係勁奇怪,薯條好多都好燶,一陣油味,唔香脆,沙律淡而無味,好似無落醬咁。 講起依碟沙律就把幾火,佢勝在煙三文魚嘅份量好多,其他就可以用四個字來形容:不知所謂。首先啲菜係苦苦地嘅,啲醬完全無撈過, on the side 咁,仲要啲醬係無味的,有幾滴沙律醋係側邊,都幾好味,但得幾滴囉,最緊要既係啲菜,完全無切過,我只能講佢真係好天然,其實沙律需要既廚藝已經接近係零,佢直情連切野都懶,真係塊塊都大大塊,同直接摘落黎食無分別,我食得好辛苦,已經要烏低身食,仲要係咁切菜,總括黎講,不知所謂。

15 分鐘 (堂食)
午餐
2018-05-27 1411 瀏覽
竟然搵到呢一間下午茶好去處,真係CP值極高有機會會再去!我哋叫咗一個甜品架,價錢只係$238再加送兩杯飲品,驚喜嘅係用恒生信用卡/匯豐信用卡/Citibank信用卡會額外再有八五折。真係超抵啊!我哋只係兩個人去~但係就俾咗個超舒適嘅位置坐梳化仲有咕臣環境極優美!食物方面樣樣都好精美又好味!架上有牛油果醬小多士,薯蓉法國螺肉,牛油薯蓉勁香好好味,又有焦糖燉蛋同埋馬卡龍Tiramisu,有個雜菌酥皮撻,車厘茄配芝士串,煙肉卷,提子鬆餅,迷你漢堡包🍔超滿足好好味~好幸福啊!期待出新既tea set
竟然搵到呢一間下午茶好去處,
真係CP值極高
有機會會再去!我哋叫咗一個甜品
真係超抵啊!我哋只係兩個人去~但係就俾咗個超舒適嘅位置
坐梳化仲有咕臣
環境極優美
!食物方面
樣樣都好精美又好味!
架上有牛油果醬小多士,薯蓉法國螺肉,牛油薯蓉勁香
好好味,又有焦糖燉蛋
超滿足好好味~好幸福啊!期待出新既tea set
2017-08-05 2318 瀏覽
好失望,今天諗住去酒店的吧吃午餐relax 一吓,點知水杯有唇膏印,酸甜豚肉飯的豚肉得塊炸皮,好!超鞋口, 冇肉!d 飯是隔夜的,硬夾乾,咁都好意思拿出來,千祈唔好去!
2017-08-05
2017-07-24 2188 瀏覽
係朋友嘅介紹下,知道呢度有勁抵食嘅下午茶,立即book枱同我女神開餐慶祝生日其實啲嘢唔算話超級好食,不過呢度地方傾計談心真係唔錯,其實好多地方嘅下午茶都係甜點多個鹹點,呢度啱啱好,比例係八比二。個人來講下午茶鍾意食鹹多個甜,其實性價比來講叫做好好食,因為真係好抵食,冇諗過二百幾蚊係兩個人咁物超所值嘅下午茶邊度搵話晒都係酒店入面吖,環境又唔錯,侍應服務態度又好,其實一大班人來聚下傾吓計係一個唔錯嘅選擇
咁物超所值嘅下午茶邊度搵

2017-07-23
慶祝紀念
生日
2017-05-01 1838 瀏覽
而家食 afternoon tea 愈嚟愈貴如果三百蚊一個,我寧願食 dinner 😅今次呢個愛麗絲 afternoon tea set 都幾平係兩個人加埋先至二百零蚊!酒店頗舊,有好多梳化位、座位都尚算好坐tea set 望落都唔錯吖,份量都多愛麗絲嘅元素唔多,但係都對得起價錢味道正正常常唔難食另一個配合主題嘅甜品~我覺得鹹食好食過甜品,沙律同 burger 都唔錯甜品普遍都過甜個 set 包兩杯 mocktail,兩款都好酸另外一個餐可以加 $30 換購一支 eyeliner 我有用過呢隻,所以覺得好抵整體嚟講平平哋要求唔高呢度都幾好 hea
而家食 afternoon tea 愈嚟愈貴
如果三百蚊一個,我寧願食 dinner 😅
今次呢個愛麗絲 afternoon tea set 都幾平
係兩個人加埋先至二百零蚊!

酒店頗舊,有好多梳化位、座位都尚算好坐
tea set 望落都唔錯吖,份量都多

愛麗絲嘅元素唔多,但係都對得起價錢
味道正正常常唔難食

另一個配合主題嘅甜品
我覺得鹹食好食過甜品,沙律同 burger 都唔錯
甜品普遍都過甜

個 set 包兩杯 mocktail,兩款都好酸
另外一個餐可以加 $30 換購一支 eyeliner
我有用過呢隻,所以覺得好抵
整體嚟講平平哋要求唔高呢度都幾好 hea
2016-10-11 1985 瀏覽
周五晚約朋友到九龍飲杯嘢食飯,從港島出發,乘過海巴士十分鐘內可到佐敦,同時Tasca Bar Happy Hour 飲品買一送一,亦貴為Accor Plus 付費會員,就選擇了Tasca 。酒吧頗寬敞,中間有吧枱,左右有高枱和沙發,周五晚上坐滿八成。現場有歌手自彈自唱,燈光柔和,令人不禁從一週工作放鬆下來。我點了杯House Red,一邊喝一邊吃小食。紅酒是Table Wine級數,但六十多元一杯再買一送一,一邊搖著紅酒杯一邊聽歌,確係超值。[墨石哥雞肉餡餅 $95]賣相並不吸引,放上手軟淋淋。既不是鑊裡慢火煎香,更非焗爐焗熱。感覺真係似微波爐返熱。味道當然強差人意。沙律菜賣相強差人意,無謂多談。[燴牛尾 $195]燴牛尾亦算賣相吸引,一份五六件。牛尾炆得算淋,亦都入味,算是合格酒店水準。可惜,伴碟薯蓉再次是冰冷的。其實酒店環境氣氛完全無問題,主菜味道不錯。可惜餐廳卻忽略食物溫度和食材新鮮的基本要求,誠意反而不及一般小店。希望餐廳可以留意並改善,好讓我再回來歡樂時光。

現場有歌手自彈自唱,燈光柔和,令人不禁從一週工作放鬆下來。
Nuts
[墨石哥雞肉餡餅 $95]
墨西哥雞肉餡餅
沙律菜賣相強差人意,無謂多談。
伴碟沙律
[燴牛尾 $195]
燴牛尾
可惜,伴碟薯蓉再次是冰冷的。
伴碟薯蓉
2016-10-07