2025-03-24 399 瀏覽
呢間開放式西餐廳,成日都要排隊,今晚夜咗食飯先唔駛等,咁就要試下啦。自己掃二維碼落單,有小食,沙律,主菜可以有薄餅/烏冬/肉類等選擇。今晚就叫咗個石鍋照燒鷄扒烏冬 ($88),上枱時成鍋係滾住上,超級夠熱,內有粟米,木耳絲及日本魚蛋作配料,湯底就叫白鷄湯。味道幾清甜,帶點奶嘅香滑度。照燒鷄扒就係另上,都有成隻碟咁大塊,有D焦香位。甜甜地嘅照燒汁與啖啖肉嘅鷄扒,易食入口無難度。加$28可以另叫炸薯條,份量足2個人分享,條條都熱辣脆炸,沾D甜甜地嘅茄汁食,好食。仲可以用半價享用精選特色飲品,叫咗杯牛奶咖啡配燕麥奶都係$16,平過快餐店。絶對可以回頭。

照燒鷄扒就係另上,都有成隻碟咁大塊,有D焦香位。

甜甜地嘅照燒汁與啖啖肉嘅鷄扒,易食入口無難度。

絶對可以回頭。
2025-03-21 378 瀏覽
《小清新咖啡廳🍃》———————————————#Table 🍽️-餐廳位於商場中庭,採開放式設計,環境光猛,坐位亦好舒適,走木系自然style 🪵-🍝 刺身帶子海膽汁意大利粉北海道刺身級嘅帶子厚身有彈性,味鮮入口嫩滑,海膽醬略帶咸香,意粉煮得爽口彈牙又掛汁❤️-🥩 炭燒頂級封門牛柳嗌咗三成熟都好容易切開嚟食,牛味好香濃,油脂感十足,肉質有咬口,肉味濃郁,配搭埋醬汁同燒蒜一齊超正🧄旁邊仲有薯仔粒同菜伴碟,幾豐富~-🐔 三色醬雞翼小食都整得好出色,雞翼嫩滑唔會乾,炸到外皮脆卜卜❤️-🏔️ Table雪山最後我哋嗌咗個甜品,賣相極佳,滿滿嘅奶油忌廉堆滿成一個雪山咁嘅樣,上面滿咗馬卡龍、爆谷同雪糕,層次豐富😍
《小清新咖啡廳🍃》
———————————————
#Table 🍽️
🍝 刺身帶子海膽汁意大利粉
🥩 炭燒頂級封門牛柳
🐔 三色醬雞翼
小食都整得好出色,雞翼嫩滑唔會乾,炸到外皮脆卜卜❤️
🏔️ Table雪山
2025-03-18
2025-03-21 365 瀏覽
呢日黎到將軍澳呢間tabel, 呢間餐廳成日過左夜晚7:30 都見到有人排隊, 我地今日早左到所以唔駛等就直入, 坐左陣見到都好快滿座~ 好彩早黎! 呢度有D 做緊Promotion 既餐, 你亦都可以叫主菜再加錢叫main course! 我地就揀左啤雞香脆燒雞同埋封門柳! 再加左薯條、湯、伯爵茶芝士蛋糕, 藍莓芝士蛋糕同埋Table 雪山! 樣樣都好想試,又好肚餓所以就決定試哂佢! 先講下隻燒雞, 真係好嫩滑,燒得非常好! 好香啤酒味! 同埋個皮勁脆… 好好食! 仲要有薯仔粒伴碟, D 薯仔粒都好好食! 好正! 跟住個封門柳都好正, 好嫩, 我地叫左7成熟, 係我最中意既熟度! 佢唔會好UN, 仲好易咬,同埋勁香牛味又冇乜肥位, 真係必叫呀! 跟住就係芝士蛋糕,兩隻都好出色! 超好食! 好滑, table 雪山好誇張, 係勁多cream配雪糕, 仲有好多粒macaron ! 好誇張! 飲埋佢既抹茶燕麥奶同埋奶蓋, 真係勁勁勁滿足!一定要再黎食其他野!

2025-03-20 337 瀏覽
今日同朋友去將軍澳行街見到呢間環境都幾靚嘅西餐 啲嘢又唔係好貴 所以就入去試吓蒲燒鰻魚石鍋烏冬個石鍋烏冬嚟到仲係滾嘅 我哋分完啲烏冬之後 啲職員都好好 即刻加返啲湯俾我哋 驚我哋個烏冬唔夠湯 鰻魚都有好大塊 真係好抵食🤣招牌酒香乳鴿配黑松露忌廉意大利飯啲乳鴿真係好香酒味 唔洗點汁都好夠味 個黑松露忌廉意大利飯好Creamy 加埋啲牛肝菌忌廉汁 真係一流西京燒挪威三文魚扒伴十五穀米飯三文魚扒燒得好滑 好多汁 配飯真係好好食🤤仲要用十五穀米真係好健康👍🏻我哋仲跟餐配咗兩個小食一個係胡麻醬秋葵 另一個係是日餐湯配蒜香酸種包 今日個湯係南瓜忌廉湯 再加埋個牛油味好重嘅酸種包 好正🤤另外我哋仲叫咗一個小食 蜜糖芥茉醬番薯條 新鮮炸起 熱辣辣 而且有番薯嘅甜味 十分推介最後嘢飲我哋就叫咗一杯胚芽抹茶沙冰同另一杯Oreo香蕉奶昔😋

蒲燒鰻魚石鍋烏冬

招牌酒香乳鴿配黑松露忌廉意大利飯

西京燒挪威三文魚扒伴十五穀米飯

1910 瀏覽
2025-03-18 342 瀏覽
🤑甜品價錢約$100🪑 係商場ge open area 食 都幾chill 商場又唔會太多人行黎行去 weekend去等左一陣位坐得舒舒服服 價錢又唔算好貴店員幾貼心 臨走果陣 我地漏左野係位都見到 即刻提我地🫶🏻▪️砵酒野菜燴牛肋肉 配飯/意粉 $78D牛肉都幾多 而且幾腍 👍🏻 個醬又唔會好膩▪️唐揚炸雞北海道咖喱蛋蓋珍珠飯 $88呢個咖喱飯配唐揚雞都幾特別 平時都少見跟餐仲有杯飲品 性價比都幾高 今次試ge養生茶同果茶都唔錯

🤑甜品價錢約$100

▪️唐揚炸雞北海道咖喱蛋蓋珍珠飯 $88
呢個咖喱飯配唐揚雞都幾特別 平時都少見

跟餐仲有杯飲品 性價比都幾高 今次試ge養生茶同果茶都唔錯
2025-03-18 383 瀏覽
將軍澳都有出色既人氣打卡Cafe ?小編今次同朋友就埋帶大家黎到將軍澳,同大家介紹位於將軍澳中心既人氣打卡Cafe 一 Table @tablecafehk🌟炭燒安格斯西冷牛扒薯條 $118薯條炸得香脆,份量亦比得相當大方西冷牛扒肉味濃之餘,亦食得出炭燒香味🤤👍🏻👍🏻*+$22是日餐湯 香蒜牛油手工酸種包🌟紅絲絨蛋糕 $38紅絲絨蛋糕除左好適合用黎打卡,蛋糕本體口感亦非常鬆軟🤤👍🏻👍🏻🌟英倫紳士炸魚薯條 $68炸魚既炸衣輕盈無負擔,食埋薯條都吾會覺得太邪惡🤤👍🏻👍🏻🌟香橙手搖咖啡 $36香濃咖啡帶一絲清新橙香🤤👍🏻🌟Table雪山 $78口感輕盈既蛋白霜入面包住朱古力雪糕🤤👍🏻📍Table地址:將軍澳中心G樓G87及G90號舖]
將軍澳都有出色既人氣打卡Cafe ?

🌟炭燒安格斯西冷牛扒薯條 $118
薯條炸得香脆,份量亦比得相當大方
西冷牛扒肉味濃之餘,亦食得出炭燒香味🤤👍🏻👍🏻

*+$22是日餐湯 香蒜牛油手工酸種包

🌟紅絲絨蛋糕 $38

🌟英倫紳士炸魚薯條 $68
炸魚既炸衣輕盈無負擔,食埋薯條都吾會覺得太邪惡🤤👍🏻👍🏻

🌟香橙手搖咖啡 $36
香濃咖啡帶一絲清新橙香🤤👍🏻

🌟Table雪山 $78
口感輕盈既蛋白霜入面包住朱古力雪糕🤤👍🏻

📍Table
地址:將軍澳中心G樓G87及G90號舖

]
2025-03-16 506 瀏覽
這間位於將軍澳中心中庭位,地點真係好方便,每次經過依間餐廳都發現長長人龍,佢嘅空間感都好正,開放式裝修設計,整體以木系設計為主,帶俾人溫馨舒服嘅感覺,唔會覺得擠迫,啱曬一班朋友慢慢傾計。今次把心一橫去試試,叫左兩個下午茶,佢哋嘅下午茶性價比都幾高,價錢唔算好貴,而且食物份量都算大。百里香脆皮燒春雞燒春雞好大件,但個皮燒得不太脆,肉質嫩滑,配上百里香烤焗,調味唔會太濃,亦都好入味!旁邊還有一碗迷你肉醬意粉同沙律菜伴碟,材料十足。安格斯牛肉芝士漢堡麵包質地鬆軟,牛肉餡料選用安格斯牛肉,牛肉味濃郁,配上新鮮的生菜和特製醬汁,口感十足,上枱時新鮮熱辣,十分好吃。是日餐湯+香蒜牛油手工酸種包蕃茄南瓜忌廉湯,入口順滑,味道濃郁,酸味很突出,配搭香蒜牛油手工酸種包更是美味可口。而酸種包質地鬆軟,外脆內軟帶蒜蓉香味。總結:環境大,乾淨企理,坐得舒服,裝修好靚,服務態度都很好。

百里香脆皮燒春雞

安格斯牛肉芝士漢堡

是日餐湯+香蒜牛油手工酸種包

2085 瀏覽
1975 瀏覽
2025-01-22
下午茶
上次去將軍澳探fd 見到佢樓下有間木系cafe望落都幾舒服又多卡位而且價格都唔貴 平日亦都有特別優惠就比佢吸引咗去試了🍴三色醬雞翼👉🏻常見小食主角加點驚喜 黑松露、蜜糖芥末等三款醬汁 炸雞翼都變得有新意 🍴波士頓龍蝦冬蔭公汁扁意粉🍴炭燒安格斯西冷牛扒👉🏻主菜份量都比想像中大份 一定夠食 牛扒肉質偏軟腍👉🏻扁意粉啱哂嗜辣人士 冬蔭公咪道偏辣 開邊波士頓龍蝦肉質爽口結實 係惹味之選🍴炸薯條🍴瑪格麗特披薩👉🏻每日都有做一啲Special 星期二係做瑪格麗特Pizza半價 十分抵食 跟餐都可以加配炸薯條等小食🍹凍芒果湯力咖啡🍹凍檸檬海鹽手搖湯力咖啡👉🏻最鍾意唔同嘅果味湯力咖啡 呢到有好陰種類嘅咖啡/奶/茶/沙冰/果茶 睇到都覺得吸引👉🏻晚市可以跟餐加錢飲大部份飲品款式真係幾多 有排先食得哂 的確引起好奇平日優惠都會用到 亦都抵用值得放工同朋友一聚嘅地方
上次去將軍澳探fd 見到佢樓下有間木系cafe

款式真係幾多 有排先食得哂 的確引起好奇
平日優惠都會用到 亦都抵用
值得放工同朋友一聚嘅地方
2025-03-12 326 瀏覽
今日同朋友去咗將軍澳嘅 Table食飯,餐廳位置方便,環境寬敞,簡約得嚟有啲文青feel,燈光柔和,坐得幾舒服,啱晒同朋友傾偈慢慢食。 第一道係 是日廚師精選餐湯配 香蒜牛油手工酸種包🍞。南瓜湯好濃郁,飲得出係用心熬製,酸種包外皮脆,內裡軟熟,加埋香蒜牛油,真係好夾,食完暖笠笠。 跟住上咗 馬蘇里拉芝士粒 & 櫻桃蕃茄🧀🍅。芝士粒口感彈牙,蕃茄鮮甜多汁,兩樣嘢一齊食,味道清新,開胃得嚟又唔會太膩。 沙律方面,試咗 挪威煙三文魚紅洋蔥水瓜榴藜麥柚子油醋汁沙律🥗。三文魚煙燻味啱啱好,紅洋蔥同水瓜榴帶出少少酸味,藜麥增加口感,整體好fresh,食完覺得好清爽。 主菜揀咗 法式低溫慢煮紐西蘭羊膝🐑。羊膝煮得好腍,肉質嫩滑,完全冇羶味,醬汁濃郁得嚟唔會太鹹,配埋旁邊嘅蔬菜,好平衡。 另一道主菜係 香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架🐖。豬鞍煎得外皮香脆,肉質juicy,咬落去有肉香,簡單調味已經好夠味,食得出食材本身嘅質素。 甜品時間,試咗 紅絲絨蛋糕🍰 同 伯爵茶巴斯克芝士蛋糕配呍呢嗱雪糕🍦。紅絲絨蛋糕口感綿密,甜度適中;巴斯克芝士蛋糕有淡淡伯爵茶香,配埋雪糕一冷一熱,好滿足。 最後飲咗杯

最後飲咗杯 Gin Tonic with Grapefruit & Butterfly Pea🍸,西柚味清新,蝶豆花帶嚟少少夢幻嘅藍色,飲落好refreshing,為成餐飯畫上完美句號。

整體嚟講,Table嘅食物質素高,環境同服務都令人滿意,係一間值得再嚟嘅餐廳!👍
這間位於 商場中央 的人氣 打卡美店,幾乎每次來都要排隊!環境設計走 夢幻少女風,不僅食物精緻,就連蛋糕和飲品的擺盤都讓人眼前一亮,絕對是拍照打卡的好地方!這裡的晚餐沒有套餐,單點主菜,但可以優惠價加購 小食與飲品。我們這次點了: 波士頓龍蝦冬蔭公汁扁意粉 – 龍蝦肉彈牙鮮甜,意粉完美吸收冬蔭公醬汁的濃郁,醬汁偏酸辣,不能吃辣的人就不建議了。香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架 – 推薦!肉質軟嫩,帶有淡淡焦香,口感豐富且多汁。凍Table水果茶配椰果 & 玫瑰藍蝶花梳打 – 飲品色彩繽紛,水果茶酸甜開胃,玫瑰藍蝶花梳打則散發浪漫香氣,光是賣相就已經超吸引!美式炸薯條伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 – 伯爵茶的茶香濃郁,甜而不膩。這裡的一切都充滿少女感,無論是食物、飲品還是環境,絕對是拍照打卡的完美選擇!喜歡高顏值又美味料理的話,一定要來試試!
我們這次點了:
美式炸薯條
伯爵茶巴斯克芝士蛋糕 – 伯爵茶的茶香濃郁,甜而不膩。
喜歡高顏值又美味料理的話,一定要來試試!
2090 瀏覽
2025-02-18
  • 波士頓龍蝦冬蔭公汁扁意粉
  • 香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架
2025-03-04 360 瀏覽
今晚想食西餐,經過呢間Table cafe,剛好見到有位, 即時進入開餐囉🍴。餐廳環境光猛坐位舒適,食物多選擇,叫主菜加錢可升級套餐同小食。波士頓龍蝦冬蔭功汁扁意粉,有鮮味龍蝦半邊,肉質有彈性,醬汁惹味酸中帶辣,扁意粉有彈性,令人食得開胃。北海道刺身帶子海膽汁意大利粉,北海道刺身級嘅帶子,厚身有彈性,味鮮入口嫩滑,海膽醬汁帶咸香濃,意粉煮得軟硬適中又掛汁。加$38有是日餐湯,磨菇湯creamy熱度剛好,配搭煙靭手工酸種麵包,香蒜跟牛油味十足。加$28胡麻醬秋葵,秋葵新鮮清脆,配埋胡麻醬更正。凍玫瑰奶蓋咖啡,帶點微微玫瑰香氣,唔會太甜幾好飲。凍水果茶加椰果,清新美味。
今晚想食西餐,經過呢間

波士頓龍蝦冬蔭功汁扁意粉,

北海道刺身帶子海膽汁意大利粉,

加$28胡麻醬秋葵,秋葵新鮮清脆,配埋胡麻醬更正。

凍玫瑰奶蓋咖啡,帶點微微玫瑰香氣,唔會太甜幾好飲。
凍水果茶加椰果,清新美味。
2025-03-04
2025-03-01 443 瀏覽
🍴燒美國頂級封門牛柳北海道咖喱蛋蓋飯$178( 單點), 牛柳好嫩,蛋好滑,咖哩係日系唔太辣,好味👍🏻🍽️招牌酒香脆燒雞$208 半隻雞好大隻,燒雞皮脆肉嫩,好香花雕酒味👍🏻🍹濟州柑橘旺寶雪糕沙冰(跟主菜+$34.0), 係yogurt特飲酸甜開胃又消滯😽🧉oreo香蕉奶昔$46(單點),鐘意香蕉shake既就要點呀~🍟炸薯條(星期四任食),係即炸好,粗身熱㷫㷫,超開心~攪到我想個個星期四去幫襯😹

🍽️招牌酒香脆燒雞$208
半隻雞好大隻,燒雞皮脆肉嫩,好香花雕酒味👍🏻

2025-02-17 624 瀏覽
這家餐廳的菜品讓我驚艷,特別是他們的招牌海鮮意大利麵,鮮嫩的海鮮與Q彈的意大利麵完美結合,醬汁濃郁卻不膩。服務人員熱情周到,環境舒適,適合約會或聚餐。甜點的巧克力蛋糕更是不可錯過,口感濃郁,讓人回味無窮。強烈推薦!
好多時經過見到都會有人排吓隊咁,咁今日就諗住試吓。檸茶同咖啡一上枱,檸茶有一片乾檸檬,諗住會濃味啲或者香啲有層次感,不過原來無。咖啡就啡奶水分離,真心好難做到,不過佢做到,同某隻即冲咖啡差唔多味。匈牙利牛肉飯入面唔係牛肉係牛腩,看似淋但其實韌,味濃。黑毛豬東京黑蒜豬骨讚岐烏冬+鹿兒島黑豚餃子,味濃,重油,豚肉同某網上平台賣$20一包300g一樣質素,餃子係油揚豆腐一開三,釀咗肉碎入去再炸,第1啖同第3啖都係油,因為油揚豆腐本身係炸嘢,再吸油再炸,所以好油。黑松露牛肝菌雞油菇芝士意大利雲吞,應該係呢餐入面最好食,雖然食完唔飽,但係質素比起其他兩樣明顯好。整體來講,好多人都鍾意食濃味嘢,所以應該一路都會好好生意。不過杯回魂啡唔得就真心無回頭,本身見到有 Irish Coffee 想試,見到個價錢好彩無叫,試完杯啡唔得仲點會課金比杯貴啡。
匈牙利牛肉飯入面唔係牛肉係牛腩,看似淋但其實韌,味濃。
匈牙利牛肉飯
黑毛豬東京黑蒜豬骨讚岐烏冬
鹿兒島黑豚餃子
黑松露牛肝菌雞油菇芝士雲吞
2025-02-04
真實食評-今天去了將軍澳辦公,同事介紹我去一間西餐廳吃飯,感覺好像不錯,所以我跟他一起去那邊吃午餐,一進門門口就覺得裝修很漂亮-Table,這間餐廳.我選了一個套餐是魚的,沙朗尼白酒煎龍利魚,一上菜我嚇了一跳,是一個很漂亮的一道菜,味道是真的不錯,比我在外面吃西餐還好吃,所以也不便宜要一百多塊。同事點了另外一道菜安格斯,他說煎得很脆香好吃juicy,.我為什麼選這一家?因為我跟同事都喜歡吃酸種麵包,這一家有提供,還有我們也喜歡三種麵包配著餐湯吃,整體來說我覺得這一家餐廳是性價比很不錯對得起他的價錢,所以我下次還會來吃.
同事點了另外一道菜安格斯,他說煎得很脆香好吃juicy,.
2025-01-16