佢地今日就搬左去太子啦,唔好再去大角咀啦!🤪門面張相係佢地之前大角咀舖頭,特此留作紀念😂小編一直都有留意呢間舖頭,因為佢有賣好多健康嘅產品🥰岩曬愛健康嘅你,因為佢啲product真係好diverse,總有一樣岩你😏最緊要係冷凍bagel可以放成2個月,咁就唔洗怕麻煩要成日特登去買🤤佢仲有教你用唔同方法去翻熱bagel咁就唔怕整衰左網站亦都好體貼有標明每款bagel嘅卡路里,方便大家去計番自己食左幾多🥺==============================🥯 T.H.E. Deli Blendit @blendithk📍 太子荔枝角道73號地舖 (太子地鐵站C2出口)⏰ 星期一至日11:00 - 19:30==============================小編買左一袋mix裝,一袋4個無得揀味 $100/袋佢啲bagel個樣雖然比平時啲bagel無咁圓同光滑🤨但呢個絕對唔影響佢味道,唔好歧視佢!🥺佢外皮好有彈性,入面結構亦都相對濃密,好有口感!1️⃣ 【烏龍茶貝果】 佢表面有啲茶葉嘅一點點😗烏龍茶味係幾出,第一啖咬落去已經食到有烏龍茶味😌唔會話好濃郁,但你一食就會知係咩味😚
佢地今日就搬左去太子啦,唔好再去大角咀啦!🤪
門面張相係佢地之前大角咀舖頭,特此留作紀念😂
小編一直都有留意呢間舖頭,因為佢有賣好多健康嘅產品🥰
佢仲有教你用唔同方法去翻熱bagel咁就唔怕整衰左
📍 太子荔枝角道73號地舖
(太子地鐵站C2出口)
⏰ 星期一至日11:00 - 19:30
小編買左一袋mix裝,一袋4個無得揀味 $100/袋
佢啲bagel個樣雖然比平時啲bagel無咁圓同光滑🤨
但呢個絕對唔影響佢味道,唔好歧視佢!🥺
佢外皮好有彈性,入面結構亦都相對濃密,好有口感!

1️⃣ 【烏龍茶貝果】
佢表面有啲茶葉嘅一點點😗
烏龍茶味係幾出,第一啖咬落去已經食到有烏龍茶味😌
唔會話好濃郁,但你一食就會知係咩味😚
個人比較偏向茶味都好鍾意呢隻味😋
(🔥 怒食指數:9/10)

2️⃣ 【紅菜頭貝果】
佢個樣勁似流血發炎嘅bagel,紅色一撻撻,好可愛😂
食落個陣微微紅菜頭味,感覺很新鮮好特別☺️
(🔥 怒食指數:8/10)

3️⃣【油浸番茄貝果】
期待左陣到底番茄味嘅bagel係咩味,因為真係好少見🧐
表面同樣地會見到有啲番茄籽同番茄皮係到🍅
但食落反而無乜味,食唔出係番茄😶
(🔥 怒食指數:7/10)

4️⃣【黑芝麻貝果】
同其他bagel一樣,表面真係有一粒粒黑芝麻係上面
小編本身唔鍾意食黑芝麻,但黑芝麻味都幾出色😗
(🔥 怒食指數:8/10)
🔥評分:
環境:8/10 (外賣)
味道:8.5/10
性價比:8/10
服務:9/10
總分:8.4/10
💢 網站下單滿$600可免運費!
Mix裝貝果
油浸番茄貝果
油浸番茄貝果
紅菜頭貝果
2021-02-27
紅菜頭貝果
2021-03-14 439 瀏覽
🤎Blendit🤎冷凍白芝麻Bagel🥯 (一袋3個) $75為著健康著想,呢幾年真係好興食Bagel,而中大有個女仔,當年Gap year創業去左開一間bagel店,希望令上班族食得健康啲💼 (我知咁多係因為我都係山城人🙊佢地賣既Bagel全部都係人手製造,雖然比一般貴,但你試過出面平價個啲,你就知點解佢地賣呢個價,真係好食好多。我通常都用焗爐翻熱,預熱180 度烤焗爐中重新加熱 6-8 分鐘。大家都仲可以用微波爐或者煎鍋翻熱。呢個係我自己既食法,我會加smoked salmon同salad做Bagel sandwich🙊佢地有新舖頭了,聽日正式試業,經過太子一定會去睇下!📍Blendit💛太子荔枝角道73號地舖————————————味道: 🤎🤎🤎🤎🤍服務: 🤎🤎🤎🤎🤍環境: 🤎🤎🤎🤎🤍價錢: 🤎🤎🤎🤎🤍————————————
🤎Blendit🤎

冷凍白芝麻Bagel🥯 (一袋3個) $75

冷凍白芝麻Bagel

佢地有新舖頭了,聽日正式試業,經過太子一定會去睇下!

📍Blendit💛
價錢: 🤎🤎🤎🤎🤍
————————————
冷凍白芝麻Bagel
2020-12-10 1006 瀏覽
Being a bagel-lover, I regularly visit this bagel shop for bagels🥯 It usually offers fresh bagels on Monday Tuesday and Friday. You can choose different flavours for fresh bagels, but not that for frozen ones. I tried many before like blueberry sundried tomato everything etc I like their chewy texture and it’s perfect to match with honey or cream cheese and the shop also does offer different flavours of cream cheese but quite expensive)
之前係giveaway抽中左Blendit嘅bagel,終於去左拎黎試下!之前都有留意過依間bagel,主打健康無油少鹽少糖,不過一直都未試到,今次好好彩終於可以試下😍**********<Blueberry bagel><Plain bagel><Everything bagel>三款Bagel嘅口感都差唔多,都係好煙韌有嚼勁,勁鍾意依種嘅口感🥰藍莓味唔算好突出,其實同原味差唔多,不過食食下會咬到少少藍莓乾!另外everything就係表面加左好多罌粟籽同埋芝麻,感覺更加健康啊🤪Bagel如果唔係即日食嘅話,可以放喺冰箱keep到兩個月嫁,想食嘅時候拎返出黎翻熱真係好方便!今次我就試左兩款翻熱嘅方法,分別係蒸同埋焗,蒸嘅話比較似fresh bagel即食嘅口感會煙韌啲,而焗嘅話個外皮就會變左脆身啲😋

**********
<Blueberry bagel>
<Plain bagel>
<Everything bagel>

$25 (其他)
2020-06-21 2575 瀏覽
又係呢間嘅bagel😍真係幾鍾意冇餡嘅bagel😝自己加餡又得 就咁食都得😚.Jalapeño🌶 $25第一次食辣味嘅包包 好新奇刺激🤣但係我自己唔食得辣🥵雖然冇餡 但係包體好多辣椒碎碎😳我覺得真係幾辣下🙈係幾特別🤔.Blueberry💙 $25睇食評好多都話藍莓味唔夠 但係隻顏色真係好吸引 所以都忍唔住揀左😚食過咁多隻味 最鐘意呢款😍bagel冇額外落糖 食落甜甜地係藍莓嘅天然甜味🤤呢款嘅口感冇其他咁煙韌耐咬🤔不過佢有一粒粒藍莓乾喺入面🥰豐富左口感👍🏻.Matcha🍵 $25上次試完隻焙茶味覺得佢茶味唔夠濃唔夠苦澀🙈所以今次就揀埋另一款茶系bagel黎試😛呢款茶控一定鐘意‼️食落每一啖都係濃茶嘅苦澀味 仲要有回甘✨不過我就覺得太苦...好似就咁食茶葉咁😟

Jalapeño🌶 $25
Blueberry💙 $25
Matcha🍵 $25
Bagel
𝙱𝙻𝙴𝙽𝙳𝙸𝚃 𝙱𝙰𝙶𝙴𝙻𝚂🥯.好開心🥳中左 @mysoulrestinfood 個giveaways🙌🏻想買呢度嘅bagels好耐💓除左bagels,仲有superfood powder賣🤤好健康嘅感覺🥰識我嘅都知我鐘意食冇餡嘅bagel😎過吓口癮 又唔會太邪惡🤫重點係多數都冇蛋奶成分 食齋都可以食😝呢到嘅bagel無油無糖 又夠煙韌有咬口😚口感我幾滿意😋.Everything🤍 $25面頭灑滿晒poppy seeds & sesame seeds😍口感好得意😚個底其實就係plain bagel🙈食落有啲重麵粉味😳不過芝麻味好香🤤但係佢地一邊食一邊跌🥺感覺好浪費😭.Whole wheat🌾 $25其他款係用高筋麵粉 呢個就用咗全麥麵粉+麵粉🤫揀呢隻款純粹係想試吓口感有咩分別🤣原本以為佢會有好重嘅麥香味 但係佢食落有啲鹹🙈所以我自己夾左啲甜辣嘅泡菜落去 又幾夾😚幾過癮😝.Hojicha🖤 $25好多人都推介呢隻款 所以就試下🤤呢款係寫住用麵粉整 其實我都唔係幾知三款麵粉有咩分別🙈聞落焙茶味真係好香 但係食落又唔算係好濃🍵因為我自己好鍾意飲茶 所以好鍾意濃茶系列🥰呢個bagel係食到少
𝙱𝙻𝙴𝙽𝙳𝙸𝚃 𝙱𝙰𝙶𝙴𝙻𝚂🥯
Bagels

Everything🤍 $25
Everything

Whole wheat🌾 $25

Hojicha🖤 $25
好多人都推介呢隻款 所以就試下🤤呢款係寫住用麵粉整 其實我都唔係幾知三款麵粉有咩分別🙈聞落焙茶味真係好香 但係食落又唔算係好濃🍵因為我自己好鍾意飲茶 所以好鍾意濃茶系列🥰呢個bagel係食到少少茶嘅苦澀味 不過就未滿足到我🥺可以再濃啲😚
Hojicha

Bagels
Everything
Hojicha
2020-06-11 1896 瀏覽
其實我基本上每日都食bagel / sourdough🥯🍞,而 @blentit 一定係我全港最愛的貝果店🥯!不論口感、味道、大小都係我在香港食過最好的!我真心俾10000000千億分!✨而blendit 係真正做到包體實淨口感,而外皮包體有嚼勁😋,不會因發酵太耐而過分鬆軟😋,更不會賣放到硬骨骨的包俾客人🙌🏻!!!即使係買「冷凍果貝」,我再自己拎返屋企雪一個月再食都「完全冇問題」!!都依然好正!!!📍價錢唔貴,$25一個左右,買多啲就更加平啦當然任何包都總有人喜歡的,而ig網試 果啲,乾到水泡餅咁q 難食都有人買,真係百貨應百客,衰嘢總有人鍾意嘅,我就啃唔落喇....要食返一打blendit 洗洗口!

📍價錢唔貴,$25一個左右,買多啲就更加平啦

2020-05-16 1771 瀏覽
🥯最近一次過喺IG 訂左3間店嘅bagel,宜家分享住一間先,有一間下星期拎,有一間等緊確認單!📍#blendithk 嘅貝果$150有6個bagel,可以喺清單上面揀唔同口味。(買完下一個星期,就再岀返6+1set),但如果喺門市直接買,就只可以一次過買3個同口味嘅。第一次訂,我哋揀左:【淨係得頭3個有影相,其他3個唔記得影相🙊】。1️⃣Beetroot:本來以為係成個都紅色,但原來係用紅菜頭粒整,視覺上有少少失望。但慢慢咬係食到有紅菜頭味。用小焗爐翻熱,五分鐘,外面少少脆,入面有彈性2️⃣Matcha:自覺茶味bagel比較岀色,上次食過hojicha(有encore),今次係綠茶,兩個茶味都好岀,就咁食都已經有味。哩個用toaster翻熱,如果鍾意乾食,哩個方式不錯!3️⃣Blueberry:顔色鮮艷,有粒粒藍莓,食落莓味唔太重4️⃣〔無相〕Whole-wheat:普通。5️⃣ 〔無相〕 Everything:本來以為everything係好豐富嘅,但原來只有有表面嘅poppyseeds 同sesame。不過,兩個加埋bagel有變香口(有encore)。6️⃣ 〔無相〕 Poppyseeds:家中老人

【淨係得頭3個有影相,其他3個唔記得影相🙊】

Beetroot

Matcha

Blueberry

4️⃣〔無相〕Whole-wheat:普通

6️⃣ 〔無相〕 Poppyseeds:家中老人家話鍾意,因為有一粒粒seed可以咬(有encore)

🍽Spread 就試左:
✅Truffle :鹹食⋯⋯屋企人同同事都十分喜歡,配每個口味嘅bagel都好夾,Cream cheese 同truffle味都岀到。

✅Honey Pecan:甜食⋯⋯入面有粒粒pecan,仲好似有少少cinnamon 味,其實佢都夾大部分嘅bagel,但唔知係咪因為甜,屋企人麻麻哋鍾意
2020-05-09
外賣自取
$100 (其他)
Matcha
鋪頭外貌好得意,好似一架綠色小巴,顏色鮮豔唔怕搵唔到間舖。🤣 自己第一次食新鮮嘅,所以想問嘅比較多。店員好樂意解答,服務態度幾好。🙈 Ps. 各位Bagel專家,如果呢個食評寫得唔好唔好介意。--第一次食Fresh Bagel,發現口感其實不錯。因為以前食嘅都係現成,所以冇咩特別好感。😛 中意Bagel相比普通麵包更有口感, 煙韌有咬口。早餐就算唔加材料,就咁食半個都已經好飽肚。🤣🙈 得閒嘅可以自己裝飾下,不過我覺得自己擺得一般,唔好見怪。.BTW 翻熱可以選擇用多士爐、焗爐、煎pan返熱,後面相有details。🤣 不過我無焗爐,而且人比較懶,所以用微波爐翻熱。💜 Blueberry Bagel原本藍莓呢種水果味唔係好突出,所以藍莓味道唔算重,但視覺上顏色比較突出。.🍵 Hojicha Bagel竟然有焙茶味,茶嘅味道好香,茶味甘甘澀澀咁,喜歡茶味嘅我覺得不錯。.🍇 Cinaman Raisin玉桂提子乾味,包裝一打開肉桂味就湧出嚟好香。🤣 三種入面,香味道上相對有味道啲。--📌 放雪櫃保存大概10-14日📌 放冰格最多可保存一個月

💜 Blueberry Bagel
🍵 Hojicha Bagel
🍇 Cinaman Raisin
📌 放雪櫃保存大概10-14日
📌 放冰格最多可保存一個月
2020-02-26 2165 瀏覽
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 T.H.E Deli Blendit (大角咀)📍大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟講到香港既貝果,我既最愛一定係呢間Blendit💛又黄又高質,最欣賞係店主嗰份對健康飲食既熱誠!🔥嗰團火🔥逢星期一、二、五,係fresh bagel day,可以買到新鮮整好既貝果,仲可以試食添!唔會sell你,好free冇壓力,可以試到啱先買🤩今次終於試到molten chocolate bagel 🥯 好正啊入面有包d朱古力餡🥺🥺❤️用既係黑巧所以甜中帶點苦,好喜歡💛💛💛貝果體都係一如既往地咁煙韌、嚼勁十足🤣💕超愛!✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 T.H.E Deli Blendit (大角咀)
📍大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

講到香港既貝果,我既最愛一定係呢間Blendit💛

又黄又高質,最欣賞係店主嗰份對健康飲食既熱誠!🔥嗰團火🔥
bagel  taster

molten  chocolate  bagel

貝果體都係一如既往地咁煙韌、嚼勁十足🤣💕超愛!
molten  chocolate  bagel

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
bagel  taster
  • bagel
2020-02-06 1418 瀏覽
有heart 又健康的小店<Blendit - T. H. E>機緣巧合,認識到呢間小店,知道佢地專做Bagel 同健康既Superfood powder,其實仲有好多,但由於我今次只係幫襯左Bagel 同辣木葉粉,所以集中介紹下;辣木葉粉($112/1個月份量)其實我都係第一次接觸呢類型超級食物,平時只會食下藜麥,亞麻籽,辣木葉我聽都冇聽過,但係經過店員簡介後,加上試左味,我都購入左一包黎試下,因為佢係一種天然既Superfood, 唔會擔心佢食後有咩不良反應。將5g(一茶匙)溝落任何飲品就可以,非常之簡單,最基本係溝落水啦,味道有抹茶味,有少少草味,朋友覺得似雨後陽光曬落d草果種清新味,有好好好微既辣係喉嚨,微到冇咩感覺,其實飲落口冇咁複雜。但就對身體非常健康,上網查過d資料,辣木有護肝效果,改善代謝症候群,有助提升抗氧化效力;當然唔係飲一次就能夠做到以上效果,Superfood係日常生活中慢慢幫你改善的❤️<Bagel - Everything>Everything係咁多隻貝果入面,我最鍾意既,面頭灑上罌粟種子,芝麻,咸香味夠,口感唔會好韌,有咬口,配上濃濃crea
有heart 又健康的小店
<Blendit - T. H. E>

辣木葉粉($112/1個月份量)

<Bagel - Everything>

Everything係咁多隻貝果入面,我最鍾意既,面頭灑上罌粟種子,芝麻,咸香味夠,口感唔會好韌,有咬口,配上濃濃cream cheese同埋鷹嘴豆醬,個味道好好食,食完一個就剛好完成早餐,再飲埋杯加左辣木葉粉既阿華田,成個人叉曬電

<Bagel - Black Sesame>
黑芝麻外表雖然唔討好,但咬落口,有粒粒芝麻,口感冇Everything咁豐富,但味道不俗

<Bagel - Moringa >

係用辣木葉汁做成,所以有帶點草味,今日食既時候配上左蕃茄粒,酸酸地,好醒胃。

問過店員,Bagel可以焗,蒸同toast佢 我試過幾種方法,發現蒸佢5-6分鐘既口感係最適合我,因為一朝早唔想食太硬既野,同埋Bagel要帶淋淋地既感覺先係最好食😭😭😭😭

好味指數:👅👅👅👅
是次消費:$200

2019-10-27 2072 瀏覽
Blendit想試左好耐,咁啱佢喺將軍澳有pop-up store就即刻去大量購入💸(要買最少六個bagels🥯)不過唯一嘅事試唔到佢嘅🍵茶味貝果🥯都係果句啦🤧我嘅不專業bagel 食評,敬請各位專業嘅貝果食家唔好打我🤯我好乖咁聽咗蒸咗先食㗎👻1️⃣Beetroot Bagel 🥯 $25紅菜頭嘅味道比較淡,呢個貝果🥯蒸完出嚟之後相對其他嘅冇咁濕潤。🥯美味指數:7/102️⃣Everything Bagel 🥯 $25雜味貝果超有口感。上面有罌粟籽,白芝麻等材料。鹹香味幾重,而且好耐嚼。🥯美味指數:7.42/103️⃣Cinnamon & Rasin Bagel 🥯 $25蒸完之後肉桂嘅味道非常香濃,加上有提子乾🍇,令貝果更有口感。呢個會相對其他比較甜,建議唔使搽spread都得!🥯美味指數:7.42/104️⃣Jalapeño Bagel 🥯 $25墨西哥🇲🇽辣椒味帶有微辣,食落去會微微刺激到你嘅味蕾,呢個味道會比較特別。蒸完嘅貝果🥯尚算濕潤,而且好有嚼口。🥯美味指數:7.02/105️⃣Poppy Bagel 🥯 $25罌粟籽貝果🥯都好有咬口,不過相對everything bagel,佢嘅口感就冇咁
[大角咀~T.H.E Deli Blendit]
🥯美味指數:7.42/10
4️⃣Jalapeño Bagel 🥯 $25
🥯美味指數:7.02/10
5️⃣Poppy Bagel 🥯 $25
罌粟籽貝果🥯都好有咬口,不過相對everything bagel,佢嘅口感就冇咁豐富。
🥯美味指數:7.32/10
6️⃣Black Truffle cream cheese spread $50
黑松露忌廉芝士醬好rich好creamy! 黑松露味超香濃,一打開味道就充斥成間屋。Spread落雜味同罌粟籽貝果🥯就更加突顯到黑松露嘅味道!
♥️美味指數:8.55/10
7️⃣Onion and chive cream cheese spread $30
洋蔥忌廉芝士醬加上小小香草嘅味道,味道都當濃郁。塗上一層薄薄嘅醬係紅菜頭貝果上面,真係大滿足😋
♥️美味指數:7.65/10
💡整體來講,blendit嘅貝果都較為濕潤耐嚼。不過我揀嘅口味比我之前其他地方食過嘅貝果較為淡。今次食到嘅貝果味道較為突出嘅係肉桂提子及墨西哥辣椒味。其實我最想係試佢嘅茶味貝果🥯同埋藍梅醬,不過今次真係無緣啦,唯有等下次!
T.H.E Deli Blendit
地址🐾:大角咀海景街36號富貴大廈西座地下6號舖
1K
2019-10-24 1525 瀏覽
@blendithk #大角咀之前一直都係網上留意到呢間bagel店,好欣賞店主咁年輕就可以自己開間麵包舖,仲有咁健康嘅概念。雖然bagel嘅外表唔算係最討好,但係味道口感的確一流!今次買咗一袋mixed同埋一盒onion and chive cream cheese spread, 果然冇令我失望。一袋mixed 入面分別有jalapeno, onion, cinnamon $75 Jalapeño 呢個係墨西哥辣椒味,帶點微辣,味道香濃刺激但係又唔會辣到好辛苦。Onion鹹鹹地咁,好香洋蔥味。Cinnamon 呢個真係好誇張,蒸完之後成間屋都係玉桂味,但係有時好驚玉桂味太重會變到好似中藥咁,但好好彩呢個又平衡得好好,亦唔會太甜,食得到肉桂本身嘅香氣。口感方面真係好好咬,佢係偏向new york style,但係有冇New Yorkstyle嗰啲咁乾身,相反係好煙韌,So far食過咁多間台灣嘅bagel同埋香港手作都未試過喺呢一個口感,真心好impressed。連我平時鍾意有饀都覺得好好食,完全唔需要加任何野,bagel麵團本身嘅食材已經夠晒味。Onion and chive cr
@blendithk #大角咀

Jalapeño
Onion
鹹鹹地咁,好香洋蔥味。
Cinnamon

不過因為當日店主問我會唔會想試吓佢哋嘅spread,我見難得去到,再加上本來唔知啲bagel本身已經咁好味,所以都買咗一個spread。
佢哋嘅spread係可以俾你自助試食,所以你可以試到啱先買。
Onion and chive cream cheese spread有少少似洋蔥忌廉薯片嗰隻味,入面有一粒嘅香草,非常香,重口味人士一定啱!

味道: 4.5/5
性價比: 4/5
從Instagram上得知這間店舖,主要售賣的是手工貝果還有cream cheese,有很多好評,之前他只有Pop up Store,但是現在在大角咀開了實體店,知道後就慕名去幫襯一下!這次試了他的期間限定奶黄咸蛋黃醬,表面上有很多很多的咸蛋黃碎,非常重手!👍🏻下面是奶黃醬,將兩者攪拌之後,味道非常濃郁,口感順滑,用來配抹茶bagel,非常配搭,令人回味無窮!可惜一年只有中秋節的時候才會出,又要等一年了TAT
鹹蛋黃奶黃醬

中秋限定

可惜一年只有中秋節的時候才會出,又要等一年了TAT
鹹蛋黃奶黃醬
中秋限定