2019-04-27 202 瀏覽
行行下街想食下甜品,路過citysuper嘅sweets house cha cha,好耐無食又食下啦😆原本淨係諗住食個抹茶沙冰軟雪糕,點知收銀姐姐話加多$5有埋個大判燒,死唔蝕就叫埋啦🤣抹茶沙冰少少少少少甜,加埋抹茶味,甘甘甜甜👍🏼抹茶軟雪糕非常香濃抹茶味,質地幼滑,唔算太甜👍🏼抹茶吉士大判燒即叫即翻熱,暖暖地幾好,餡料十足,抹茶味有少少回甘👍🏼作為一個下午茶都幾飽肚,建議兩個人share🤣

抹茶沙冰少少少少少甜,加埋抹茶味,甘甘甜甜👍🏼

抹茶軟雪糕非常香濃抹茶味,質地幼滑,唔算太甜👍🏼

作為一個下午茶都幾飽肚,建議兩個人share🤣
抹茶沙冰軟雪糕
抹茶吉士大判燒
2019-04-27
下午茶
抹茶沙冰軟雪糕
抹茶吉士大判燒
2019-04-13 144 瀏覽
今日用某CLUB積分換左呢間嘅軟雪糕,佢開到夜晚十點半,食完飯行左陣先過黎食甜品都仲趕得切。換嘅時候揀左抹茶軟雪糕,黎到問佢轉扭紋得唔得,一樣價錢,店員即時話可以,真好 呢度買雪糕一向都係去citysuper food court俾錢,之後再返去拎雪糕,但換嘅就可以直接去雪糕櫃檯show個QR code俾店員,十分方便。抹茶牛奶扭紋軟雪糕扭紋扭得好功整,我見到所有人都係三層半,有需要可以問店員攞隻匙仔,不過為左環保決定唔要。雪糕唔易溶,可以慢慢享受,我先食牛奶,再食抹茶,之後先混埋一齊食。牛奶味香濃,抹茶味雖然未去到回甘,但都足夠過下抹茶癮,兩種加埋一齊食都仍然唔錯,唔會俾牛奶蓋過抹茶味。窩夫筒幾脆,少少牛油味,我會揀佢唔揀杯。如果喺尖沙咀想食飯後甜品,又唔想食太heavy嘅,呢個係可以考慮嘅選擇。

抹茶牛奶扭紋軟雪糕
窩夫筒幾脆,少少牛油味,我會揀佢唔揀杯。
2019-04-04
外賣自取
宵夜
用餐優惠
現金券
  • 抹茶牛奶扭紋軟雪糕
2019-03-30 145 瀏覽
睇完戲路過搵嘢食。阿囡想食雪糕,路過City Super見到有院子嘅雪糕好吸引。豪華版三重士多啤梨味牛奶雪糕。士多啤梨味雪糕好滑,但又唔算好容易士多啤梨。唔係好甜,味道唔錯。雙色軟雪糕窩夫。 北海道十勝紅豆蓉,唔算丸甜,夾埋綠菜雪糕,味道剛好。 最鍾意就係粒丸子,原來係日本直送白玉丸子。仲有一粒栗子添! 咖啡冇特別章魚燒味大判燒,平時食開都係甜嘅,今次呢個咸嘅。完全係一粒章魚小丸子塞落去,但係果皮唔係吹嘅,都幾特別嘅.🤣
豪華版三重士多啤梨味牛奶雪糕。

咖啡冇特別

2019-03-25 98 瀏覽
放假黎到tst 口痕痕想食個雪糕 見到新出的士多啤梨口味 當然要試一試 有別於平時食士多啤梨的鮮粉紅色 相信佢的色素比較少 因為係淡淡的粉紅色 吃下去有酸酸甜甜的感覺 猶如食緊新鮮士多啤梨的味道 再配上 綠茶味 🍵綠茶味相比不濃 但2者配合得宜可以一試
可以一試
2019-02-10
2019-03-13 149 瀏覽
🔅🔅🔅早幾日已經落雨落唔停今日天氣終於放晴啦~隨之行街心情都特別好所以經過Citysuper即刻買返個雪糕再開心下~🔸<宇治抹茶味雪糕> 超級愛呢家的抹茶雪糕即時有得兩溝都唔會揀呢排仲新出左波子汽水味顏色和賣相都特別吸引但係專一的我堅持初衷一定揀淨抹茶口味~~抹茶味濃得黎唔苦澀口感好creamy唔太甜而且唔會好快就融化可以慢慢食都唔驚~朱古力味雪糕筒超脆🔹今次我地每人一個不用爭住食hahaha🤩原來一個人食晒都幾飽下🔅🔅🔅
🔅🔅🔅
早幾日已經落雨落唔停
今日天氣終於放晴啦~
隨之行街心情都特別好
所以經過Citysuper即刻
買返個雪糕再開心下~
🔸
<宇治抹茶味雪糕>
超級愛呢家的抹茶雪糕
即時有得兩溝都唔會揀
呢排仲新出左波子汽水味
顏色和賣相都特別吸引
但係專一的我堅持初衷
一定揀淨抹茶口味~~
抹茶味濃得黎唔苦澀
口感好creamy唔太甜
而且唔會好快就融化
可以慢慢食都唔驚~
朱古力味雪糕筒超脆

🔹
今次我地每人一個
不用爭住食hahaha🤩
原來一個人食晒都幾飽下
🔅🔅🔅
2018-12-22 470 瀏覽
今天在海港城吃過午餐後,仍然未飽,眾所週知女人都有第二個胃用來吃甜品的,所以就四周看看有沒有好吃的甜品來滿足我的第二個胃走著走著來到City Super,看到這家Sweet House Cha Cha,便想起網上很多Foodie都推介過,又指味道不錯,於是就決定買一個試試! 這裡的大判燒有咸和甜,口味選擇很多,不過唯一吸引我的還是它的店舖No.1「抹茶吉士紅豆大判燒」抹茶紅豆吉士大判燒 首先大判燒的麵團烘得不夠脆,造不到外脆內軟的效果。而麵團部份缺乏甜味,不與饀料一同吃,幾乎沒有任何味道,不過抹茶味也挺濃,這點不錯饀料方面,吉士和紅豆甜度適中吉士抹茶味不算十分濃郁,但也略帶少許回甘,吉士口感不夠濃滑,如果可以結身一點會比較好 整體來說,沒有想像中那樣好吃,有機會的話會試試其他口味。

抹茶紅豆吉士大判燒

饀料方面,吉士和紅豆甜度適中

整體來說,沒有想像中那樣好吃,有機會的話會試試其他口味。
2018-12-17 472 瀏覽
次次經過其實覺得有啲貴,但因為朋友想食所以就嚟試下!估唔到city super嘅雪糕店咁高質!!抹茶特濃朱古力雪糕 $68Chacha雪糕好高質!😍質感滑密度高,又好企身,抹茶味道香濃微甘!朱古力帶有少少苦甜,2樣混合一齊2樣味道都食得出😋底下嘅抹茶沙冰唔太甜,較抹茶雪糕淡味,沙冰打得好碎好沙沙,喺杯身較窄份量多返啲就再開心啲🤣抹茶紅豆大判燒 +$8 臨近收工時份去到,製好嘅大判燒放喺爐邊暖住,大判燒拎上手喺暖暖哋。呢隻抹茶味道又唔同,咬落有抹茶嘅香味同甘甘哋,中間嘅粒粒紅豆質感帶有天然甜味😍香濃得嚟大判燒十分軟熟,細細個食完唔夠喉😛

抹茶特濃朱古力雪糕 $68

抹茶紅豆大判燒 +$8

2018-12-12
$30 (宵夜)
  • 抹茶雪糕
2018-12-13 223 瀏覽
✏️抹茶吉士大判燒 ($18)微微脆嘅大判燒入面注滿左抹茶吉士忌廉入口順滑得黎抹茶味重 唔太甜 反而有些少抹茶微甘 太好食🤤不過如果再熱啲就perfect🤭-✏️抹茶牛奶軟雪糕筒 ($48)牛奶同抹茶相比 抹茶味實在係太正💚濃濃抹茶香非常突出 一如以往嘅水準我自己一個食嘅話一定會要全抹茶🤭💚
✏️抹茶吉士大判燒 ($18)

微微脆嘅大判燒入面注滿左抹茶吉士忌廉
入口順滑得黎抹茶味重 唔太甜 反而有些少抹茶微甘 太好食🤤
不過如果再熱啲就perfect🤭
✏️抹茶牛奶軟雪糕筒 ($48)

牛奶同抹茶相比 抹茶味實在係太正💚
濃濃抹茶香非常突出 一如以往嘅水準
我自己一個食嘅話一定會要全抹茶🤭💚
外賣自取
  • 抹茶吉士大判燒
🌱抹茶+特濃朱古力雪糕$68🍫芝麻口味走了 迎來了朱古力🎉選了這個什麼都有的配搭😎雪糕質地企身 密度高又唔易溶 仲要夠滑我非常滿意呢個口感👏抹茶帶微甘 雖說不上很濃郁 但絕對不錯朱古力是苦甜的 但我偏愛更苦的丸子依舊非常有糯米香 煙韌不黏牙🍡香脆窩夫底亦與雪糕很夾🍪.ermm 但還是很想念芝麻味😭😭.🍂焙茶吉士 抹茶吉士🍵章魚丸子 🐙銅鑼燒 $18-22Sweetshouse chacha 真係好多口味 暫時呢3樣係我最愛😍😍其實焙茶係新定固有口味?!🙈我八掛見到收銀隔離有佢個名先知 👀焙茶比抹茶更濃茶香 亦較少甜 一定會翻買😍.第一次食章魚燒口味🐙很有驚喜喜歡酸甜美乃滋 亦算多章魚粒 最愛的咸口味😎.抹茶吉士🌱🌱鐵膽無誤 每次必叫啦😆
🌱抹茶+特濃朱古力雪糕$68🍫
第一次食章魚燒口味🐙很有驚喜
喜歡酸甜美乃滋 亦算多章魚粒 最愛的咸口味😎
抹茶吉士🌱🌱鐵膽無誤 每次必叫啦😆
2018-12-08 179 瀏覽
邊忽特濃🤔🤔 邊忽朱古力🤔🤔 邊忽special?!?!?!?!??!!?????????採用French chocolate and Hokkaido milk worrrrrrr🤔🤔是真的嗎🤔🤔似係朱古力粉同奶粉lehhhhhhhhhh🤔🤔都是eat翻佢嘅cha cha products吧啦 相信其他non-茶味道都會咁上下恐怖吧🤔🤔味道:4/10Sweets House Cha ChaChristmas SpecialRich Chocolate Soft Cream 特濃朱古力軟雪糕$48📍多間分店
是真的嗎🤔🤔
似係朱古力粉同奶粉lehhhhhhhhhh🤔🤔

味道:4/10

Sweets House Cha Cha

Christmas Special

📍多間分店
2018-12-02 147 瀏覽
今日經過Cha Cha忽然間好口渴,想試下d凍飲,見選擇唔係好多,就叫左個沙冰試下。個賣相成杯五青汁,自問十分驚食青色食物,當堂嚇一嚇不過覺得對Cha Cha出品要有信心,就試左啖。又幾好飲,幾香抺茶味,甘甘甜甜,飲兩啖得返d冰,攪兩攪等佢溶多d再飲啖,沙冰都係抺茶味而唔係水唯一需改善既地方係太細杯,價錢卻係星爸爸級數,性價比唔算高。店內仲有好多選擇,例如大判燒同泡芙。都係我下次既目標飲品方面主打抺茶,巨峰提子🍇就⋯比較出眾,有機會先試最抵食似乎係套餐,雪糕加泡芙都係$50如果你鍾意我今次既分享,請你馬上立即宜家就俾個like同關注我😬
個賣相成杯五青汁,自問十分驚食青色食物,當堂嚇一嚇
不過覺得對Cha Cha出品要有信心,就試左啖。
宇治抹茶沙冰

店內仲有好多選擇,例如大判燒同泡芙。都係我下次既目標

飲品方面主打抺茶,巨峰提子🍇就⋯比較出眾,有機會先試

最抵食似乎係套餐,雪糕加泡芙都係$50

2018-12-01
$35 (其他)
宇治抹茶沙冰
抹茶吉士紅豆大判燒 $18💚即叫即製,拿上手燙手的感覺很幸福😍💕💚因為人客太多,尖沙咀地帶嘛,一製好沒有給大判燒涼下就給客人😳握上去就是軟軟的😣💚皮是用抹茶漿製成,咬下去有抹茶味,稍有回甘💚紅豆是一粒粒的質感,天然甜味~吉士反而沒什麼驚喜💁🏼不太甜就是了💚整體而言沒大驚喜,普通💁🏼$18來說有點不值,寧願吃車輪餅小姐🤤不過該店還有特別的口味,例如漢堡排番茄什麼的😂也是$20,大家有興趣不妨一試❣️-✨評分✨😋味道: 3/5⭐️食物美觀: 3.5/5👻服務: 3/5⛲️環境: 3.5/5💰價格(越高越貴): 3/5🐷再食可能: 2/5總分: 3/5-📍Cha Cha地址: 尖沙咀海港城3樓 CitySuper外

抹茶吉士紅豆大判燒 $18
💚即叫即製,拿上手燙手的感覺很幸福😍💕
💚皮是用抹茶漿製成,咬下去有抹茶味,稍有回甘
✨評分✨
總分: 3/5
📍Cha Cha
地址: 尖沙咀海港城3樓 CitySuper外
2018-11-04 166 瀏覽
⚫黑芝麻雪糕配醬油丸子+紅豆$65⚫希望呢個萬聖節限定冇咁快完真心好好味😭😭😭芝麻濃香帶微澀 真的類似天然芝麻醬的感覺🙊雪糕口感亦很厚和企身 面頭仲有芝麻醬👏醬油丸子好煙韌有糯米香🍡紅豆就偏甜 但幸好整個甜度都很低 會想再吃💃💃
⚫黑芝麻雪糕配醬油丸子+紅豆$65⚫
希望呢個萬聖節限定冇咁快完
真心好好味😭😭😭
芝麻濃香帶微澀 真的類似天然芝麻醬的感覺🙊
雪糕口感亦很厚和企身 面頭仲有芝麻醬👏
醬油丸子好煙韌有糯米香🍡
紅豆就偏甜 但幸好整個甜度都很低 會想再吃💃💃

2018-10-09 221 瀏覽
✏️黑芝麻大判燒 ($16)見到有呢隻限定味 諗都唔諗即叫🤩個餡好濃黑芝麻味 同時帶吉士忌廉香 入口好滑 唔係好甜 好正呀🖤齋計個餡係好正 不過今次個大判燒唔知係未烘夠定點 個皮勁淋 同以往一路嘅水準好大差別😦我估佢係一時失手...掛🤥
✏️黑芝麻大判燒 ($16)

見到有呢隻限定味 諗都唔諗即叫🤩
星期六下午在 Harbour City 同朋友參觀化妝品牌展覽, 順便隨處逛逛。 被 cha cha sweet house food display 吸引著好精緻大判燒,有七款口味。 🌸外皮有兩款: 綠茶和蛋香原味🌸餡料有七款:抹茶吉士、紅豆、抹茶吉士配紅豆、原味吉士、蕃薯、白荳蓉、紅豆配原粒栗子🌰我選了紅豆配原粒栗子🌰 見是中秋精選🐇外形好似月餅栗子好似月餅中蛋黃配京都宇治抹茶;買時大判燒到手暖暖的👍🏻👍🏻👍🏻 餡料分佈平均。以尖沙咀大型商場小吃,$18 一個大判燒算合理。

大判燒

好精緻大判燒,有七款口味。

🌸外皮有兩款: 綠茶和蛋香原味

我選了紅豆配原粒栗子🌰 見是中秋精選🐇