韓國街頭文化嘅韓燒同部隊鍋就食得多,真正高質嘅韓式居酒屋,真係第一次嚟享用!聽講餐廳嚴選韓國直送食材,用料新鮮,朋友生日終於有機會嚟試吓🥰餐廳位於ELEMENTS 一樓,地鐵站上嚟就見到,餐廳裝潢走暗黑型格路線,裝修雅緻,而且座位寬闊,見到不少外國人食客,同公司會揀選造這家搞聚餐,好熱鬧👍🏻Surasang有多樣化的菜單,提供韓國風格的小食、韓牛同多種韓國直送海鮮。🩵前菜 🩵海鮮煎餅 $226🩵韓國大蔥卷配泡菜炒飯 $880🩵韓國鮑魚釜飯 $220🩵Snowing Night🍸 $118🩵See You🍸 $108餐廳貼心嘅服務,我哋都好滿意,燒韓牛和炒飯係由侍應代為即席烹煮,以防肉汁濺到身上🥰侍應將最出色嘅韓牛烤得剛剛好,韓牛脂肪和網紋比例均勻,而且保留咗嚼勁十足的牛肉風味😋海鮮煎餅都做得好出色,有帆立貝,魷魚,白飯魚等,充滿海鮮的餡料,外皮又極為酥脆。至於鮑魚真係唔錯,有自家製風味醬搭配蓬鬆熱米飯,飯粒口感爽又香,仲有少少焦脆飯焦添😋 整體用餐體驗極佳,好快又會再嚟食。📍 Surasang 수라상 (尖沙咀) 📞25199182尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓102

🩵前菜
🩵海鮮煎餅 $226
🩵韓國大蔥卷配泡菜炒飯 $880
🩵韓國鮑魚釜飯 $220
🩵Snowing Night🍸 $118
🩵See You🍸 $108

📍 Surasang 수라상 (尖沙咀)
📞25199182
圓方其實有好多餐廳可以選擇,但係呢間韓國餐廳有好出名嘅韓牛大蔥卷,所以終於同朋友可以嚟試吓,同埋有朋友鍾意嘅Cocktail🤭❤️海鮮煎餅 (hkd 226)用料非常豐富,有超級多魚仔,完全鋪滿成個煎餅,而且有好多炸帶子,仲有韭菜,咁樣就唔怕太油膩!而且欣賞佢唔會將煎餅切得太大,方便食用!必點!!❤️ 韓牛大蔥卷 (hkd 880)有成16卷,份量唔輸蝕。件件韓牛雪花都好靚,好均匀,嫩紅色,睇到非常新鮮,每卷卷住嘅大蔥唔會過多,方便一口食一件。侍應幫忙用傳統韓式鐵板即場煎熟,熱辣辣上碟,伴上特調芝麻油,好惹味。再加埋泡菜用韓牛油即場炒飯,夠哂滿足!❤️ 慶州五花肉釜飯 ($168)五花肉肥瘦剛剛好,而且切得很薄很易入口。還有很多配菜,鴻禧菇,洋蔥、配上獨特的豆瓣醬和半熟蛋,就連配菜木耳都好好味!❤️cocktails: Snowing Night (hkd 118)果香味重,又唔會過甜,加上杯邊少許鹽巴,飲落好清爽好順口,好啱女生飲。❤️cocktails: Lavender Seoul 127 (hkd 118)紅酒底好香好醇,加上少許花香襯托,比人感覺穩重得嚟又安靜,好Gentleman嘅一

❤️海鮮煎餅 (hkd 226)

❤️ 韓牛大蔥卷 (hkd 880)

❤️ 慶州五花肉釜飯 ($168)

紅酒底好香好醇,加上少許花香襯托,比人感覺穩重得嚟又安靜,好Gentleman嘅一杯。

🏡環境:裝飾好新又大又有韓式感

💁🏼‍♀️服務:職員都比較年輕,個日拎住好多物品,員工都主動比個盒我放好👍🏼
  • 韓牛大蔥卷配泡菜炒飯
  • 海鮮煎餅
  • 前菜
2024-03-28 164 瀏覽
平日晚市都坐滿7成,食物、環境及服務都很好,令人回味無窮👍🏽餐前有泡菜、菠菜、芽菜等韓式小食小食點咗🐥韓式炸雞($208),有原味、甜辣、芝士、柑橘、洋蔥汁及蜜糖味6款口味可選,揀咗柑橘🍊及甜辣味🌶️ 柑橘味道清新,甜辣只係微辣,內裏雞肉滑溜,外層亦脆,炸粉唔厚,剛剛好😋見好多人推介🐂韓牛大蔥卷($880),一於試一試😆 韓牛充滿細緻雪花紋理,睇見已經流口水🤤 店員即席燒熱食物,表面燒至剛熟,內裏呈淺粉紅,牛肉肉質非常細嫩,口感滑而香軟,牛油香氣溢瀉,非常滋味,係令人感到幸福嘅味道!😋 亦可蘸鹽味麻油食用。店員會將3件牛肉卷留在鐵盤,用作泡菜炒飯配料。以先前燒肉時溢出嘅牛油炒飯,味道十分香濃,令人回味無窮🤤🦪韓國鮑魚釜飯($220) 鮑魚已預先切粒,方便進食,爽口易嚼🥰 有冬菇及西蘭花、紫菜等配菜,近底部有飯焦,口感微脆🥂飲品分別點咗柚子cider($108)及柚子梳打($48),清甜又清新

餐前有泡菜、菠菜、芽菜等韓式小食

韓牛大蔥卷
以先前燒肉時溢出嘅牛油炒飯,味道十分香濃,令人回味無窮🤤

2024-03-27 11 瀏覽
今日嚟到圓方呢間餐廳🔖一入到去環境都好舒適啊~睇住日落🌅~~坐底左店員會俾一系列嘅前菜我地💕全部都好好食!!~~~~🔖泡菜有清爽嘅口感同微辣嘅風味。真係好開胃💕💕🔖韓牛大蔥卷配泡菜炒飯🥩叫個由韓牛肉同大蔥卷成嘅,店員會幫我地燒💕💕再配上即粉嘅泡菜炒飯,好香好濃郁🤍🤍實室令人回味無窮😋海鮮煎餅🦑煎餅有好多款💕我就揀左呢個有海鮮味~煎烤而成,外皮酥脆,裡面充滿鮮美嘅海鮮味💕💕一啖咬落口~超爽脆🤍仲有啲魚仔好好口感🫶🏻韓式牛肉釜飯🍚牛肉粒鮮嫩多汁,飯香氣四溢,加上其他配料,有玉子、菇💕味道豐富,大大滿足😍😍Surasang 수라상 💕尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
今日嚟到圓方呢間餐廳🔖一入到去環境都好舒適啊~
睇住日落🌅~~

坐底左店員會俾一系列嘅前菜我地💕全部都好好食!!~~~~

🔖泡菜
有清爽嘅口感同微辣嘅風味。真係好開胃💕💕

🔖韓牛大蔥卷配泡菜炒飯🥩
海鮮煎餅🦑

韓式牛肉釜飯🍚

😍Surasang 수라상

2024-03-27 111 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗尖沙咀調查呢間韓式居酒屋,餐廳走木系風格,地方闊落,環境清幽,好有格調,嚴選高質食材,由韓國直送,質素有保證🍗韓式炸雞 $208🙋🏻‍♂️表示個韓式炸雞有多款口味選擇,餓底揀咗蜜糖同芝士,炸雞份量多,炸得酥脆,食落嫩腍啖啖肉,芝士味香濃,蜜糖味香甜🦪韓國鮑魚釜飯 $220🙋🏻‍♂️表示個釜飯除咗有鮑魚,仲有香菇,西蘭花,紫菜等配料,鮑魚食落鮮甜,口感有嚼勁,個飯食落焦香,配埋個醬料味道更加惹味🥩韓牛大蔥卷 $880🙋🏻‍♂️表示個韓牛大蔥卷有16件,份量超多,仲配上泡菜炒飯,店員會先將韓牛卷煎熟,之後留起幾件剪碎再加入泡菜同飯一齊炒,韓牛卷食落脂香,咬落有清新嘅大蔥味,炒飯食落焦香,味道香濃帶微辣,非常惹味 🍷Lavender Seoul 127 $118🍹Snowing Night $118🙋🏻‍♂️表示兩杯cocktail賣相精緻,杯Lavender Seoul 127用韓國桑莓酒,檸檬汁同薰衣草糖漿調配,面頭有枝薰衣草做裝飾,飲落甜甜地,味道fruity,杯Snowing Night用咗韓國清酒,橘子醬同青檸調配,杯入面有片檸檬果乾,杯邊有海鹽,飲落味道清甜,鹹鹹

🍗韓式炸雞 $208

🦪韓國鮑魚釜飯 $220

🥩韓牛大蔥卷 $880
Lavender Seoul 127|Snowing Night
🍷Lavender Seoul 127 $118
🍹Snowing Night $118
🙋🏻‍♂️表示兩杯cocktail賣相精緻,杯Lavender Seoul 127用韓國桑莓酒,檸檬汁同薰衣草糖漿調配,面頭有枝薰衣草做裝飾,飲落甜甜地,味道fruity,杯Snowing Night用咗韓國清酒,橘子醬同青檸調配,杯入面有片檸檬果乾,杯邊有海鹽,飲落味道清甜,鹹鹹地又帶有果香

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
2024-03-24 22 瀏覽
這間餐廳位於圓方, 環境帶點型格、裝潢時尚, 顏色是採用木糸設計, 空間感十足, 座位寬敞舒適, 設有卡座, 主打韓國料理、下酒小食、一品料理及酒精飲料✨一來到餐廳就來了數碟前菜, 有泡菜、涼拌豆芽菠菜、醃酸菜及魚板, 非常豐富我們點了韓牛大蔥卷 配泡菜炒飯🐮 服務員會在客人面前展現烹調, 選用頂級韓牛, 卷上大蔥, 香氣撲鼻、牛味濃郁, 油脂分佈均勻, 再配泡菜炒飯, 整個精華更加提升, 除了色香味俱全, 滿足了視覺、嗅覺與味覺的高級享受, 必點推介😍韓式炸雞🍗 選了蜜糖、甜辣口味炸雞外皮香脆、無骨啖啖肉, 蜜糖夠香口入味, 甜辣醬汁帶點酸又開胃, 喜歡食炸雞的朋友不可錯過韓國鮑魚釜飯 用了石鍋盛載著, 配料有紫菜、香菇、西蘭花及原隻鮑魚兩個, 非常細心地將鮑魚切條, 入口爽口彈牙, 石鍋被燒至熱辣辣, 米飯口感煙韌、底部有香脆飯焦, 搭配韓式辣醬更加惹味👍🏻飲品🍸ʟᴀᴠᴇɴᴅᴇʀ sᴇᴏᴜʟ127 紫酒顏色很特別, 散發著淡淡薰衣草芳香, 非常適合女任飲用sɴᴏᴡɪɴɢ ɴɪɢʜᴛ 果香清甜味道, 酒精不算太濃, 非常清新食物質素高, 賣相很精緻, 氣氛良好, 服務員招呼親切有禮

我們點了
韓牛大蔥卷 配泡菜炒飯🐮

韓式炸雞🍗
選了蜜糖、甜辣口味

飲品🍸
ʟᴀᴠᴇɴᴅᴇʀ sᴇᴏᴜʟ127
紫酒顏色很特別, 散發著淡淡薰衣草芳香, 非常適合女任飲用

sɴᴏᴡɪɴɢ ɴɪɢʜᴛ
果香清甜味道, 酒精不算太濃, 非常清新

食物質素高, 賣相很精緻, 氣氛良好, 服務員招呼親切有禮, 由帶位至用餐完都招呼周到, 值得再回顧💕
  • 韓牛大蔥卷配泡菜炒飯
  • 韓國鮑魚釜飯
2024-03-23 26 瀏覽
香港嘅韓國嘢好多,但要揀高級高質可以試吓圓方嘅 Surasang 수라상!環境好食物🤤 dating 或者 gathering 都係一個好地方!同埋食物portion 夠大,share 其實好ok! 韓牛大蔥卷配泡菜炒飯🥩睇相都睇得出韓牛啲油花幾咁均勻幾咁靚!包著大量鮮嫩大蔥,每一啖都係幸福嘅感覺🥰 店員仲係即場係檯度煎,先黎個香味同視覺享受,之後入口油香四溢,嫩滑多汁之餘啲蔥做到個中和,成件事好夾🤤同一鍋嘅牛油仲會粆泡菜飯,好邪惡好正😎😎海鮮煎餅🥘好爽脆嘅煎餅!唔同平時嘅韓國煎餅,唔油膩仲唔重口味!用料好豐富,有蝦、魷魚、魚乾!食得出材料嘅新鮮感,足料滿足!鮑魚釜飯🍛大大隻新鮮鮑魚已經好吸引👍加埋釜飯同配料,色香味俱全!加入韓式辣醬,成件事好夾,越食越開胃!鍋底仲有飯焦😍😍Cocktails 唔算重酒味,好岩女仔飲仲好靚好啱打卡!

韓牛大蔥卷配泡菜炒飯🥩

同一鍋嘅牛油仲會粆泡菜飯,好邪惡好正😎😎

海鮮煎餅🥘

鮑魚釜飯🍛

Cocktails 唔算重酒味,好岩女仔飲仲好靚好啱打卡!
2024-03-19 61 瀏覽
去完韓國旅行,返到香港都心思思想食返韓國菜~ 【韓牛大蔥卷】$880上菜見到韓牛紋理就知道勁好食🤤韓牛嫩滑多汁,同大蔥卷埋一齊聽係勁夾!韓國大蔥就比較粗壯,好有濃郁的香氣和清爽的口感!職員就會幫你燒埋,再炒埋個泡菜炒飯!韓牛卷配調味料,由大蒜、醬油、芝麻油、黑胡椒等,夾埋一齊食真係好夾!【慶州五花肉釜飯】$168大量五花肉片加埋其他配菜,蛋汁再配埋少少嘅辣椒醬!食落去就有啲似韓式拌飯咁,好食!【辣炒無骨雞腳豬皮】$108雖然話係辣炒,但自己唔算食得辣都覺得唔辣🤪 好開胃~🍸The night begins🍸See you另外再叫左兩杯cocktails! 仲有張紙仔簡單介紹一下✨
去完韓國旅行,返到香港都心思思想食返韓國菜~

【韓牛大蔥卷】$880

【慶州五花肉釜飯】$168
慶州五花肉釜飯

【辣炒無骨雞腳豬皮】$108
雖然話係辣炒,但自己唔算食得辣都覺得唔辣🤪 好開胃~
辣炒無骨雞腳豬皮

🍸The night begins
🍸See you
慶州五花肉釜飯
辣炒無骨雞腳豬皮
係九龍站嘅圓方商場有間食韓國菜嘅餐廳坐得好舒服,環境空間夠大又好有格調,落地玻璃窗令到成間餐廳都唔會有侷促嘅感覺✨️餐牌上有好多選擇,就連釜飯都有好幾款可以揀👍🏻._.🐥 | 韓式炸雞 | 🐥(芝士、蜜糖)小食點咗韓式炸雞,六種味道可以揀兩款,我點咗一鹹一甜嘅味道,芝士味係芝士粉,偏甜味道,令到炸雞好香嘅芝士味。蜜糖係好清甜嘅口感,唔會過甜過膩👍🏻炸雞係無骨嘅雞肉,方便食,炸到外層好香脆,肉質唔鞋口·🐂 | 韓牛大蔥卷 | 🐂上次韓國旅行都無機會食到韓牛,所以今次見到韓牛就點咗,佢係用韓牛包住大蔥,好大舊,有成十舊咁多,好有滿足!而且會有店員幫你燒,完全唔洗怕唔識燒或燒焦👍🏻最後仲會有兩舊用黎炒飯食,連埋韓牛嘅油脂炒,好香又有口感✨️·🐙 | 鮮八爪魚拼帶子釜飯 | 🐙八瓜魚砌片,好多塊,帶子有兩粒,鮮味彈牙,釜飯配上少少辣嘅辣椒醬撈勻食,保持到熱辣辣嘅釜飯,配料都好豐富,加埋海鮮嘅鮮香,唔錯!.🥣 | RED MONKEY MAKGEOLLI | 🥣紅色嘅米酒好特別,口感比較黏黏厚身,甜甜哋,飲落口酒精味唔會太濃,味道幾好飲._.
._.
🐥 | 韓式炸雞 | 🐥
(芝士、蜜糖)
🐂 | 韓牛大蔥卷 | 🐂
🐙 | 鮮八爪魚拼帶子釜飯 | 🐙
🥣 | RED MONKEY MAKGEOLLI | 🥣
._.

2024-03-17 30 瀏覽
Surasang 수라상📍位於圓方水區係一間高級韓國餐廳,裝修以木材為主調細緻優雅,座位寬敞坐得舒適!配菜種類很多👍泡菜,芽菜,菠菜,醃菜,魚板等等…韓牛大蔥卷配泡菜炒飯🌟韓牛雪花豐富油脂紋路牛肉香味更是一絕,加上大蔥減少油膩感口感更好味道高質😋店員會幫手烹煮,服務好貼心最後仲會有泡菜炒飯好惹味!韓國鮑魚釜飯🌟鮑魚口感爽脆鮮甜,有微微飯焦加入韓式辣醬辣辣地好開胃!韓式炸雞🌟叫左原味同甜辣,炸到金黃酥脆皮薄雞肉嫩多汁好出色!LAVENDER SEOUL 127🌟適合女生既Cocktail🤩桑椹果汁加薰衣草糖漿同檸檬汁酸酸甜甜好正!

配菜種類很多👍泡菜,芽菜,菠菜,醃菜,魚板等等…

韓牛大蔥卷配泡菜炒飯🌟

韓國鮑魚釜飯🌟
鮑魚口感爽脆鮮甜,有微微飯焦加入韓式辣醬辣辣地好開胃!

韓式炸雞🌟
叫左原味同甜辣,炸到金黃酥脆皮薄雞肉嫩多汁好出色!

LAVENDER SEOUL 127🌟
2024-03-17 109 瀏覽
韓牛大蔥卷配泡菜炒飯太!美!味!了!完全是為了這道菜而來❤️❤️以高質油花超美的韓牛包裹蔥段,煎香後可以先直接吃一口原味的,油脂香跟蔥段配合得太完美了,想再重味點可以沾一下附上一小碟黑椒海鹽香油,香油的香也跟韓牛好配,每一口都是幸福的滋味韓式炸雞最多可選兩款口味,選了香辣和柚子個人更愛香辣口味的,味道不會太辣,雞肉都嫩,外皮也炸得很脆韓國鮑魚釜飯看到有兩隻大鮑魚好吸引,都給你切好片十分方便,飯配了韓式辣醬,不會很辣,加了味道更惹味Lavender Seoul超愛這裡的cocktail,賣相美美的,酒精也不會太濃,味道會偏甜一點,很適合女生喝環境超級有格調,還有包箱,座位超舒適,想吃好吃韓料必去這家店
太!美!味!了!完全是為了這道菜而來❤️❤️
泡菜炒飯
韓式炸雞
最多可選兩款口味,選了香辣和柚子
個人更愛香辣口味的,味道不會太辣,雞肉都嫩,外皮也炸得很脆
韓國鮑魚釜飯
看到有兩隻大鮑魚好吸引,都給你切好片十分方便,
飯配了韓式辣醬,不會很辣,加了味道更惹味
Lavender Seoul
Lavender Seoul
See You
2024-03-12 42 瀏覽
韓國嘢不嬲都係我既favourite❤️早排同朋友去圓方行街🐾行下行下就俾我見到間好似好高檔嘅韓式居酒屋🇰🇷 第一眼☝🏻就俾餐廳🍴嘅高貴格調所吸引🤩餐廳走木系風格🪵以深灰同深木色作主調,加上木製嘅佈置,令到餐廳睇落格調十足🫶🏻仲有種高貴大方嘅感覺🥰睇埋門口餐牌,好多野都好吸引,就拍板決定試下😜💬呢間韓式居酒屋無論喺服務、用料、裝修同氣氛都好高大上💯😊為左個碟香港比較少有、勁入味既辣雞腳豬皮,我應該好快會再嚟過😂

Surasang 수라상🖤 High Quality Korean Restaurant🇰🇷🍽🍸✨..去到九龍圓方,高質食肆林立,韓牛🇰🇷 又會是你的菜嗎❓今次就黎到位於水區既高級雅致、時尚型格既韓式餐廳🍽,無論食材、服務、環境都屬高水準,呢晚來一趟韓牛×海鮮味覺之旅吧。🔸前菜:醃辣魷魚、泡菜、豆乾、大豆芽、菠菜、辣芥菜(6款前菜都惹味開胃 特別醃制魷魚感覺新鮮)🔸海鮮煎餅 $226Haemuljon 每口餡料非常豐富,而餅皮煎得香脆。🔸韓牛大蔥卷 $880Hannu Rikeurol主角既韓牛😍 牛脂紋路清晰,油脂豐富,看著已非常吸引,包著大蔥煎香同吃,口感更富層次感🖤。餐廳貼心由店員烹煮💁🏻‍♂️,確保肉質在最佳狀態供客人享用,每口牛都令人吃著充滿幸福感🥰!最後更製成韓牛泡菜炒飯,酸辣中亦香口惹味。🔸鮮八爪魚拼帶子釜飯 $190Aeutobab Seteu , Stobap另一款海鮮釜飯🍚,雙重鮮🐚🐙,口感清淡中吃出原味。喜歡濃味口感不妨加入韓式辣醬做成伴飯喔。🔸Snowing Night $118Seosul Cheongju (Korean), Marmalade, Lime🔹F

🔸前菜:
醃辣魷魚、泡菜、豆乾、大豆芽、菠菜、辣芥菜
(6款前菜都惹味開胃 特別醃制魷魚感覺新鮮)

🔸海鮮煎餅 $226
Haemuljon 每口餡料非常豐富,而餅皮煎得香脆。

🔸韓牛大蔥卷 $880
Hannu Rikeurol

最後更製成韓牛泡菜炒飯,酸辣中亦香口惹味。

🔸鮮八爪魚拼帶子釜飯 $190
Aeutobab Seteu , Stobap
另一款海鮮釜飯🍚,雙重鮮🐚🐙,口感清淡中吃出原味。

喜歡濃味口感不妨加入韓式辣醬做成伴飯喔。

🔸Snowing Night $118
🔹Fruity & Savory

🔸Lavender Seoul $118
Buan Sea Breeze Mulberry Wine (Korean), Lavender Syrup, Lemon Juice
🔹Sweet & Fruity

最後美食當然要配上美酒,2款Mocktails 點綴一頓豐盛的韓牛晚餐🍽 絕!今晚呢得很盡興🥳。
×××[Surasang 수라상]×××
©尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
2024-03-07 47 瀏覽
Surasang呢間位於Elements既韓式餐廳定位都幾高級,餐廳既裝潢相當雅緻,食物質素亦令人相當滿意!Weekday晚餐估唔到都差唔多Full House!🌟前菜店員先送上幾道前菜,有泡菜、魚糕、辣魷魚、芽菜、菠菜等前菜。唔夠食可以再免費Refill!🌟韓牛大蔥卷配泡菜炒飯韓牛大蔥卷由店員親自協助燒熟,用上質感柔軟,油花均勻既韓牛片包裹着清香嘅蔥段。當初會有擔憂大蔥會搶奪牛肉既光環,估唔到冇不特止,仲協助減輕牛肉嘅油膩感。牛肉並無作任何調味,建議大家要點少量既鹽同麻油,為牛肉提升鮮味。店員有抽起其中四舊韓牛大蔥卷,剪碎並混入即炒嘅泡菜炒飯。飯底用上紅米飯,感覺比較健康。炒飯充滿和牛的牛油香同泡菜嘅酸辣風味,會令人食過不停!🌟鮮八爪魚拼帶子釜飯呢道菜既鮮八爪魚🐙同帶子真係極新鮮,食起嚟完全無雪味!整體份量都好夠,飯底🍚有唔少飯焦,海鮮撈埋飯同木耳、香菇、南瓜、炸蓮藕片,整體係清淡但華麗,令人滿足。🌟韓式炸雞 (芝士//蜜糖口味)炸雞有多款醬汁可以選擇,包括原味、甜辣、蜜糖、柑橘、芝士和洋蔥汁🧅,可以自選兩款口味。炸雞已事先去骨,炸衣極薄,咬落去雞肉極嫩滑,充滿肉汁。🌟Snowing

🌟前菜

🌟韓牛大蔥卷配泡菜炒飯

🌟鮮八爪魚拼帶子釜飯

🌟韓式炸雞 (芝士//蜜糖口味)

🌟Snowing Night
呢度嘅Cocktail全部用上韓國嘅特色酒,而Snowing Night就用上Seosul Cheongju 瑞雪清酒🍶、柑橘醬同青檸呢三款材料。杯變沾上少量鹽,可以更突出柑橘🍊的鮮甜!

🌟Lavender Seoul 127
Lavender Seoul 127就用上扶安海風桑酒、薰衣草糖漿同檸檬汁。桑葚酒略帶果酸味,質感柔和,配上天然嘅薰衣草香,同海鮮,尤其是係八爪魚十分匹配!

2024-03-06 146 瀏覽
朋友起外國返嚟,時間只夾到佢飛果個晚上所以揀咗樓下就有機場快線嘅圓方食飯食啲特別嘅菜就啱哂,因為香港咩菜式都有我想佢地起英國都唔會成日食到韓燒望哂openrice, 呢間自己都未試過,一於預早訂位餐廳內環境唔錯,入邊都有好大空間,座位都非常多侍應安排了卡座給我們(其實卡座是可坐六人)我們坐得非常舒服先來幾份前菜,食韓國菜的特色,好開心呢前菜除了基本的泡菜、芽菜和菠菜外,還有醃魷魚和魚片等,主菜未來都可以吃住先見到好多人都點呢份韓牛大蔥卷, 朋友都想試呢份肉仲會包埋一份泡菜炒飯, 正韓牛卷好靚, 粉嫩嘅肉色, 清晰見到的雪花紋, 內裡包著鮮嫩嘅大蔥事前"立"過下食評, 如果燒肉的話, 會有專人服侍的, 唔使客人自己落手落腳同埋想講, 我最怕的油煙味幾乎是零看著侍應將粉嫩的韓牛烤到啡色, 差點口水都流出來一份共14件的韓牛卷, 我們3人SHARE都覺得好飽可能油脂較重, 所以每人SHARE食幾件就剛好, 同埋幸好中間有大蔥, 整體無咁膩由於韓牛卷沒加任何調味, 所以另附上一小碟黑椒海鹽香油的調味對應客人口味而我就不加任何調味, 因喜歡吃原味道侍應地下手勢將韓牛卷烤熟,留了一兩卷用作炒飯,炒
朋友起外國返嚟,時間只夾到佢飛果個晚上
所以揀咗樓下就有機場快線嘅圓方食飯
食啲特別嘅菜就啱哂,因為香港咩菜式都有
我想佢地起英國都唔會成日食到韓燒
望哂openrice, 呢間自己都未試過,一於預早訂位
餐廳內環境唔錯,入邊都有好大空間,座位都非常多
侍應安排了卡座給我們(其實卡座是可坐六人)
我們坐得非常舒服
先來幾份前菜,食韓國菜的特色,好開心呢
見到好多人都點呢份韓牛大蔥卷, 朋友都想試
呢份肉仲會包埋一份泡菜炒飯, 正

同埋想講, 我最怕的油煙味幾乎是零
看著侍應將粉嫩的韓牛烤到啡色, 差點口水都流出來
一份共14件的韓牛卷, 我們3人SHARE都覺得好飽

而我就不加任何調味, 因喜歡吃原味道
韓牛大蔥卷配泡菜炒飯

侍應地下手勢將韓牛卷烤熟,留了一兩卷用作炒飯,炒飯同時加入泡菜,所以好惹味及夠味

由於炒飯有點辣,其中一位朋友不太吃得辣
所以點了一份
鮑魚釜飯
相比下,釜飯味道清淡好多,當中加入南瓜、香菇及西蘭花,而鮑魚也是韓國人常用的食材
釜飯附上韓式辣醬,愛味濃的朋友仔可以混埋一起吃
另一道不得不介紹的前菜
鮮橙色的海膽豆腐,
最初沒太大期望,切一小片再夾上韓式紫菜及青瓜絲
嘩….海膽味好出喎,意外意外
短點只是有點細份🤪

有機會嚟嘅朋友要試呢個豆腐喔