2024-03-30
韓國街頭文化嘅韓燒同部隊鍋就食得多,真正高質嘅韓式居酒屋,真係第一次嚟享用!聽講餐廳嚴選韓國直送食材,用料新鮮,朋友生日終於有機會嚟試吓🥰餐廳位於ELEMENTS 一樓,地鐵站上嚟就見到,餐廳裝潢走暗黑型格路線,裝修雅緻,而且座位寬闊,見到不少外國人食客,同公司會揀選造這家搞聚餐,好熱鬧👍🏻Surasang有多樣化的菜單,提供韓國風格的小食、韓牛同多種韓國直送海鮮。🩵前菜 🩵海鮮煎餅 $226🩵韓國大蔥卷配泡菜炒飯 $880🩵韓國鮑魚釜飯 $220🩵Snowing Night🍸 $118🩵See You🍸 $108餐廳貼心嘅服務,我哋都好滿意,燒韓牛和炒飯係由侍應代為即席烹煮,以防肉汁濺到身上🥰侍應將最出色嘅韓牛烤得剛剛好,韓牛脂肪和網紋比例均勻,而且保留咗嚼勁十足的牛肉風味😋海鮮煎餅都做得好出色,有帆立貝,魷魚,白飯魚等,充滿海鮮的餡料,外皮又極為酥脆。至於鮑魚真係唔錯,有自家製風味醬搭配蓬鬆熱米飯,飯粒口感爽又香,仲有少少焦脆飯焦添😋 整體用餐體驗極佳,好快又會再嚟食。📍 Surasang 수라상 (尖沙咀) 📞25199182尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓102
🩵前菜
🩵海鮮煎餅 $226
🩵韓國大蔥卷配泡菜炒飯 $880
🩵韓國鮑魚釜飯 $220
🩵Snowing Night🍸 $118
🩵See You🍸 $108
📍 Surasang 수라상 (尖沙咀)
📞25199182
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖