中午去吃西餐,叫了一個漢堡和意大利飯的午市套餐。首先來的是南瓜餐湯,味道還是可以的。漢堡切出來能看見裏面真材實料,大大的大啡菇,安格斯牛挺香牛肉味的,但略乾了一點,多一點juicy就更合口味了💕一個漢堡就非常夠飽了。意大利飯的熟度剛好,醬汁味道不錯,不會吃膩,帶子亦煎得很好,表面煎得金黃,但肉質鮮嫩的,值得一試。食物質素不錯,份量亦剛剛好,lunch time可能都需要等一會兒,可以的話就早一點去拿位置吧~坐位方面,枱之間都較貼,快吃就好。
中午去吃西餐,叫了一個漢堡和意大利飯的午市套餐。
南瓜餐湯

首先來的是南瓜餐湯,味道還是可以的。

帶子意大利飯

南瓜餐湯
帶子意大利飯
2020-08-07 75 瀏覽
自從夜晚禁咗堂食之後,夜晚想同男朋友好地地食餐飯都唔簡單,唯有喺公司附近買嘢返公司食啦。行過見到呢間餐廳好似咩都有得食,突然興之所知想食個豬手,於是就喺度買個外賣。佢個柚子豬手燒到外皮脆卜卜,而佢所講嘅柚子係有個柚子醬,點完同個豬手有幾夾味。而佢個豬手一啲都唔肥,仲好瘦添,食落去啖啖肉,又入晒味,我自己覺得好好食。而佢最犀利嘅係幫你起晒肉,條骨真係乾淨到不得了,絕對餵飽完自己可以拎埋去餵旺財。另外仲帶咗個青芥末蜜糖雞翼,佢個青芥末蜜糖醬都幾好食,啲雞翼都好嫩滑。另外仲嗌咗啲串燒,佢個雞肉串就比較細串,雖然係咁但係唔會燒到乾晒。不過最好食嘅係佢個脹卜卜嘅明太子雞翼,超足料。然後仲嗌咗一份多春魚,佢個多春魚真係超多春,同埋都燒到夠乾身,唔錯。最後當然唔少得我最愛嘅燒菠蘿做甜品啦,啲菠蘿真係超多汁又勁甜,早知嗌多兩份。呢個價錢,其實有咁嘅質素都算唔錯,只係喺疫情底下,比大部份有優惠嘅餐廳搶咗風頭。

2020-08-06
25 分鐘 (外賣自取)
2020-08-06 48 瀏覽
現在抗疫時期,基本上每天也是買外賣回家吃今日放工後在回家途中見到這一間有二人餐,價錢也是$400左右,菜式亦都相當之不錯,就一於買個二人餐!我選的二人餐,主菜要了香草薄荷汁焗羊架,飯麵類則選了帶子龍蝦汁意大利飯 還附送了日本池魚仔 ,兩客湯、蒜蓉包和法式牛仔批,等了一會就回家了回家後將所有食物放在枱上,份量很多呢! 餐湯是忌廉甘筍湯,非常濃郁的甘筍味道,超級好喝,配上蒜蓉包吃,日本池魚仔是一條條,就算在屋企吃還是有應有的脆度在,再加上沙律醬吃,和啤酒喝是一絕!帶子龍蝦汁意大利飯很濕潤,帶子煎得剛剛好意大利飯內裏有很多龍蝦肉,非常不錯羊架則叫了七成熟,上邊鋪滿了開心果碎一客大概有五件左右,份量也頗大~再配上薄荷醬汁吃肉質鮮嫩這麼多東西加起來也只是四百幾左右,性價比很高呀
現在抗疫時期,基本上每天也是買外賣回家吃

回家後將所有食物放在枱上,份量很多呢!

帶子龍蝦汁意大利飯很濕潤,帶子煎得剛剛好
意大利飯內裏有很多龍蝦肉,非常不錯

羊架則叫了七成熟,上邊鋪滿了開心果碎

一客大概有五件左右,份量也頗大~再配上薄荷醬汁吃肉質鮮嫩

這麼多東西加起來也只是四百幾左右,性價比很高呀

2020-08-06 47 瀏覽
🍔抗疫外賣-🔸蒜片紅椒蟹肉扁意粉 $105🔸三重奏芝士安格斯牛肉漢堡 $96-近排又實施限聚令,唯有買外賣返屋企食。今次食咗個漢堡包塊漢堡係用咗安格斯牛肉,而且煎得剛剛好,切開塊漢堡扒仲見到有少少粉紅色,同埋好juicy啊!跟漢堡嘅薯條分開裝,所以個包唔會拎到返屋企就散晒,幾細心。意粉有蟹肉、魷魚、紅椒等配料,仲有大大片香口蒜片,加埋調味有少少辣味,幾好味😋餐廳仲有外賣自取八五折優惠,好抵食!
🍔抗疫外賣
🔸蒜片紅椒蟹肉扁意粉 $105
🔸三重奏芝士安格斯牛肉漢堡 $96
近排又實施限聚令,唯有買外賣返屋企食。

跟漢堡嘅薯條分開裝,所以個包唔會拎到返屋企就散晒,幾細心。

餐廳仲有外賣自取八五折優惠,好抵食!

跟住屋企人食好野,介紹呢間餐廳,外賣Lunch Set超抵食,外賣仲有折👍🏻推介推介澳門穀飼牛肉眼扒,果然比起一般嘅牛係好味好多。牛味好濃郁,打開蓋,成個廳都充滿香味😍大啡菇安格斯漢堡,大大個,除咗牛同菇,仲有芝士蕃茄生菜,味道一流。卡邦尼意粉好充料,仲有粒粒菇同煙肉,大大盒,好滿足😋價錢抵食,仲有咁好質數,性格比極高👍🏻餐廳環境氣氛唔錯,疫情快d完結,好想介紹埋班同事坐低聚下食餐好🤗

卡邦尼意粉好充料,仲有粒粒菇同煙肉,大大盒,好滿足😋

價錢抵食,仲有咁好質數,性格比極高👍🏻
大啡菇安格斯牛肉漢堡
燒澳洲穀飼肉眼扒
2020-08-04
燒澳洲穀飼肉眼扒
  • 大啡菇安格斯漢堡
疫情關係...今日一家幾口外賣Lunch, 成日經過德福商場見到呢間餐廳好吸引,Lunch Set價錢好抵食,幾十蚊個餐,外賣仲有折,抵上加抵。有主菜.餐飲,仲可以揀薯條/沙律/餐湯👍🏻街坊價錢食到高質野。「燒澳洲穀飼肉眼扒配雜菜」愛牛一定喜愛,豐富肉汁,牛味濃郁,最重要唔靭,加咗d黑椒 點埋個汁超好味👍🏻「大啡菇安格斯牛肉漢堡」大大個,厚厚嘅牛肉配大啡菇味道好夾,咬落啖啖都湧出肉汁。小朋友最愛「卡邦尼意粉」wow...個汁好濃郁,襯熱食,好好味😍沙律菜好新鮮😍 薯條係我最愛 粗身嗰隻。加$8仲可以轉特飲,咁抵...梗係試試唔同口味嘅梳打果汁啦。我自己好鍾意檸檬蜜桃蘋果梳打,入面仲有新鮮生果肉。估唔到幾種水果味道mix埋好夾喎👍🏻外賣拎到返去依然熱辣辣,屋企人大讚好好食👍🏻餐廳環境好舒適,有種酒吧嘅感覺。下次一定要堂食坐低慢慢嘆🤗

沙律菜好新鮮😍 薯條係我最愛 粗身嗰隻。

2020-08-04
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 燒澳洲穀飼肉眼扒
  • 經典安格斯牛肉漢堡
2020-08-02 53 瀏覽
/SuperNormal (九龍灣)人均💰100‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧‧/三重奏芝士牛肉漢堡 💰97 7⃣️分漢堡份量大份滿足,包皮外脆內軟,食落去酥脆既聲音縈繞口腔內,仲有濃郁既芝士味。牛肉多汁,入味,同樣出色。/青芥蜜糖雞翼 💰69 8⃣️分雞翼被烹調得如黃金般外表,數量十足,香氣迫人。入口之後酸酸甜甜,有仲回甘味,好開胃!食完都唔會覺得膩。/菠蘿荔枝梳打 💰39 7⃣️分水果味豐富,菠蘿荔枝結合得天衣無縫,令人心醉和迷戀,好有夏日戀情既感覺。
SuperNormal (九龍灣)人均💰100
三重奏芝士牛肉漢堡 💰97 7⃣️分

青芥蜜糖雞翼 💰69 8⃣️分

菠蘿荔枝梳打 💰39 7⃣️分
2020-07-30 56 瀏覽
因為出去買書所以去左淘大商場 。晏左番屋企所以決定買外賣番屋企。老公想食羊架既關係去左間一間叫supernormal 既西餐,叫左一個帶子蟹肉炒飯,有兩粒大大粒既帶子 啖啖都有蟹肉重加有勁蟹子 咬落卜卜聲!好清新👍🏻卡邦尼扁意粉,個醬汁好rich而且夠多汁 我搭左半個中車番去 都唔會乾哂。一份羊架,我order左5成熟!非常恰當 唔會過熟唔會覺得咬唔開好un, 番到去食落口都好滑。而且職員好細心 重分左汁 唔好浸到個羊架濕淋淋。一路搭車都聞到香味 正呀🥰
2020-07-25 45 瀏覽
位於九龍灣淘大商場2期的SuperNormal。是家高質素的西餐廳。入去覺得餐廳的裝飾好有特色幾靚。因疫情限禁令生效期間,只能外買了。我們選擇了二人套餐:主菜是燒羊架和帶子龍蝦汁意大利焗飯,還有餐前小食日本魚仔、沙律、法式牛仔批、蒜蓉包、餐湯及飲料。先講小食日本魚仔炸得好香口。沙律很新鮮,味道中規中矩。餐湯甜甜的,有南瓜味很不錯。到主菜我的至愛燒羊架,好大塊,有二條骨厚,我要了3成孰,一點沒有膻味,油脂分布均勻,肉質軟腍,點上配醬,滿口羊肉香超級好吃👍。帶子龍蝦意大利飯,大大隻帶子新鮮彈牙,還有龍蝦肉落好多料的。蒜蓉包又香又脆又笳鬆化。法式牛肉批酥皮包住牛肉好有特色。外買餐廳還有折扣,二人套餐不用400元,性價比超高。值得推薦。

2020-07-24 45 瀏覽
疫情關係,所有餐廳而家夜晚都唔可以堂食,但係放工都已經成六,七點。有夜又攰唔想煮,就同男朋友去買外賣食喇,呢度外賣自取重有78折,真係好抵ar夜晚餐廳一個客都冇了,個個都係黎叫完外賣就拎走。雞軟骨好吃,雞軟骨又爽口,個調味又啱啱好,唔會偏鹹香煎鵝肝蘆筍牛肝菌意大利飯呢個飯真係好推介,我本身唔太鍾意食意大利飯的,因為覺得只係一堆硬飯溝啲忌廉汁。但呢個真係好好食。佢啲飯好足料,每次用匙羹不一羹飯,都會夾雜到d蘆筍同牛肝菌,唔會只係得飯咁簡單。而且個汁好creamy, 唔會好似出邊d 餐廳咁水流流。飯ge質地啱啱好,唔會好硬,亦都唔會過軟。鵝肝煎得好香,咬少少鵝肝再食一啖飯, 即刻拎個飯提升到更高層次明太子原隻軟殻蟹漢堡呢個又係好好食,隻軟殼蟹成隻上,真係好足料。漢堡包皮係預先烘過,再塗上牛油,所以好香。加埋芥末沙律醬,蔬菜同埋彈牙嘅蝦,成個包真係好出色,而且軟殼蟹又唔會霉,真係抵讚薯條可能因為外賣嘅關係,所以我地食ge 時候已經唔太脆了,而且已經冇咁熱,當係普通薯菜咁食白酒煮法國藍青口食得出少少白酒的香味,青口唔會煮得過分,所以啲肉都唔會話好縮水,我鍾意將青口肉拎出嚟,再沾汁食,咁就可以食

夜晚餐廳一個客都冇了,個個都係黎叫完外賣就拎走。

雞軟骨
好吃,雞軟骨又爽口,個調味又啱啱好,唔會偏鹹

香煎鵝肝蘆筍牛肝菌意大利飯

明太子原隻軟殻蟹漢堡

薯條

白酒煮法國藍青口
食得出少少白酒的香味,青口唔會煮得過分,所以啲肉都唔會話好縮水,我鍾意將青口肉拎出嚟,再沾汁食,咁就可以食多d 個汁了

蒜蓉包好香好脆 又係出色的
2020-07-22
外賣自取
2020-07-22 70 瀏覽
原本今晚約左個朋友幫佢處理D好urgent既野順便食埋晚飯,但因為限聚令關係,唯有買外賣上佢度食~佢住黃大仙但係我搵過果頭無咩西餐,咁岩我係九龍灣出發,見到呢間Supernormal人氣咁高所以就買黎俾佢試下,宜家仲有78折添👍🏻我發版叫左個西班牙海鮮燴飯,蒜片紅椒蟹肉扁意粉,安格斯牛肉漢堡同埋一份芥末雞翼~西班牙海鮮燴飯配料非常豐富👍 飯比較煙韌有趙口,汁偏稠,個人認為如果多返少少汁會更好~蒜片紅椒蟹肉扁意粉帶有微微既辣,幾開胃,蟹肉好重手,意粉彈牙,仲有好多洋蔥紅椒草菇等等加強個口感👍安格斯牛肉漢堡塊牛肉好厚好juicy!!👏🏻👏🏻 蕃茄同生菜新鮮爽口,漢堡仲食到外面微微既脆,裡面好軟熟,如果即場食一定仲好食👍👍 芥末雞翼幾大隻,外皮好香唔油膩,芥末味黎自面頭既芥末醬,唔算好濃郁但都唔錯~朋友好滿意👏🏻 希望疫情好轉後可以快啲去堂食,因為個柚子豬手同啲串燒都好吸引,而且想試下即場食個漢堡睇下會好食幾多😁
西班牙海鮮燴飯

蒜片紅椒蟹肉扁意粉

安格斯牛肉漢堡

芥末雞翼

2020-07-21
15 分鐘 (外賣自取)
西班牙海鮮燴飯
蒜片紅椒蟹肉扁意粉
安格斯牛肉漢堡
芥末雞翼
  • 經典安格斯牛肉漢堡
2020-07-19 28 瀏覽
有時候想揀一間簡單但係又有特色嘅餐廳今次喺九龍灣行到攰左就入咗間西餐試下我覺得呢度環境都幾舒服!而且同朋友行到好攰,坐得都闊落,感覺上裝修都有心思菠蘿荔枝梳打菠蘿味道酸酸甜甜,搭配得啱啱好,同荔枝又真係夠晒Fresh!玫瑰荔枝梳打比較重嘅玫瑰味道,荔枝味好似唔太明顯,影落杯野又幾靚✨柚子德國咸豬手呢個真係要讚一下太大個豬手已經幫我哋切好咗!完全唔需要自己再郁手,柚子味香濃而且酸酸甜甜更加開胃!熱辣辣送上你脆皮真係幾惹味👍🏻✨蒜片紅椒蟹肉意粉我就覺得呢款比較偏淡,如果可以再重口味少少就好啦,份量都比較多同埋料都足夠!夜晚黎講,都係物有所值,真係好鍾意個豬手
有時候想揀一間簡單但係又有特色嘅餐廳

今次喺九龍灣行到攰左就入咗間西餐試下

菠蘿荔枝梳打
玫瑰荔枝梳打
比較重嘅玫瑰味道,荔枝味好似唔太明顯,影落杯野又幾靚

柚子德國咸豬手

蒜片紅椒蟹肉意粉
夜晚黎講,都係物有所值,真係好鍾意個豬手
2020-07-16 39 瀏覽
又想慶祝 又撞正疫情開始爆發工作又忙碌 又要收夜 所有不幸都好似沖緊埋嚟不過大家要記住 對自己好永遠都係第一位 啲句係我座右銘無時間? 買外賣啦Supernormal 位於九龍灣門口仲寫明有七八折打開餐牌 主打食西式 另外仲有串燒選擇困難症嘅我 想了又想有得食喇 職員好好 包裝得妥妥當當香煎鵝肝蘆筍牛肝菌意大利飯 $128如你所見 意大利飯超creamy 飯帶少許軟軟質地 鵝肝表面煎得乾脆驟眼觀察 份量唔算多 但其實係好飽肚芥末雞翼(五隻)$68由於係外賣 原本脆卜卜雞翼 有半邊皮因為倒汗水 淋左雞翼size屬於大隻 芥茉醬同雞翼都好夾雞翼下放有沙律菜 另外仲order 4串串燒茄子$16茄子燒至淋身 灑上調味粉及木魚翠玉瓜$16沒有苦澀味 淋上醬油司華力腸$22個人覺得串燒司華力腸正不過分量多些就好燒菠蘿$34好明顯菠蘿燒好後廚師切件裝 細心位 菠蘿超甜又juice 滿足的一餐七八折真係好抵
又想慶祝 又撞正疫情開始爆發

廚師切件裝 細心位 菠蘿超甜又juice

滿足的一餐
七八折真係好抵
外賣自取
同男朋友去食飯,比較喜歡選擇食西餐,感覺上有種拍拖feel😂係淘大商場行街,真係搵到間外望是一間頗高級的西餐廳,Supernormal,一個特別的名字,究竟normal有冇什麼特別🤪,入去看過究竟😂😂白酒忌廉煮法國藍青口,一見餐牌有就二話不說,即叫。青口上枱有微微嘅酒香,白酒忌廉汁滿滿一碗,啱晒我!每隻藍青口都剛熟,軟軟滑滑,吃時載滿忌廉汁一齊食,正到不得了!另,羊架是我至愛!喜歡煮法簡單,真正食到羊嘅肉味!略為點些少燒汁已經好好味,當然,生熟程度要控制得好才可昇華食物的質素。這間真係做得唔錯!加多個芝士蟹肉大啡菇,剛好一人一個,芝士、蟹肉味濃配以大啡菇,夾到呢!😋難得的是啡菇仍保留好多水份,非常juicy。 傾吓、食吓,好享受呀!
傾吓、食吓,好享受呀!

餐廳:SuperNormal (九龍灣)地址:九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下196-199號舖今次同大家介紹餐廳係SuperNormal,係喺九龍灣嘅一間酒吧餐廳🍻,位於淘大商場2期地下,提供唔同嘅西餐同串燒、酒水等餐廳裝修佈置似英倫、復古風格🇬🇧,有唔少趣緻嘅壁畫同inspiring嘅字句,食野之餘都可以留意下😆法式鮮蠔湯 Classic oyster soup $52先叫咗個湯黎飲🍲,外面比較少見用蠔做主打嘅湯🦪,除左有粒粒蠔碎之後仲有啲菌類,成個湯都唔會有蠔腥味,而且有忌廉湯底嘅口感😋,將香脆嘅蒜蓉多士輕輕蘸落湯再食就夠哂match👍🏼香煎鵝肝蘆筍牛肝菌意大利飯 Pan-fried Foie Gras, Porcini mushroom and asparagus with risotto $128呢個鵝肝意大利飯唔算貴🇮🇹,清楚見到煎香嘅鵝肝放咗係飯嘅中央,鵝肝嘅油向四周流開,將鵝肝切開再撈勻成個飯,連埋蘆筍、牛肝菌等配料一齊食🥄,每一啖都充滿香濃嘅鵝肝香🤤,又唔會好膩,it’s my favorite😍認識咗呢間唔錯嘅餐廳,下次跳舞前後就可以帶朋友黎食👬👭「基督耶穌降世
餐廳:SuperNormal (九龍灣)

法式鮮蠔湯 Classic oyster soup $52
將香脆嘅蒜蓉多士輕輕蘸落湯再食就夠哂match👍🏼

認識咗呢間唔錯嘅餐廳,下次跳舞前後就可以帶朋友黎食👬👭

「基督耶穌降世,為要拯救罪人。」這話是可信的,是十分可佩服的。在罪人中我是個罪魁。
——‭‭提摩太前書‬ ‭1:15‬ ‭
2020-07-13
10 分鐘 (堂食)