2007-09-26
今日同女朋友行街見到有個廣告牌係「SUGAR甜品屋」,記得o係Openrice見到好多人好評,所以諗住順路去試一試。開頭都真係唔太搵到間野...真係辟到唔信...-___-...仲要發現左一間隱閉霸王山莊o係隔離...不過Anyway,我地都冇咩所謂,就入去一試。入到去唔係好知咩好食,就去左Menu到話必食既「SUGAR芭菲(二人份量) $68」,揀左曲奇同芒果雪糕。個芭菲係兩個自選雪糕球+ 軟雪糕+ 兩條百條枝+ 少少西米+ 芒果+ 西瓜+ 哈蜜瓜+ 兩個格餅+ 兩個迷你芒果Pancake + 粟米片+ 可可片+ 朱古力奶凍一黎到就食個格餅先(因為係即製,仲熱),夾埋o的雪糕食。um~~都幾好食~~不過整體黎講又唔覺好特別,個芒果雪球好似係牛奶公司味咁,唔會好驚喜。另外有少少有進步空間既係,o的生果同埋個奶凍都唔夠凍,同食個芭菲唔係好match。不過總體黎講都滿意既,不過又未至於話會專登成日走去食啦。相信o係特式方面要多下功\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\夫,修補地點問題。
個芭菲係