呢間餐廳成間都係以藍色做主題,有好多打卡位,岩晒一班女仔去😗不過佢有時都要排隊,而要坐星空主題嗰啲位應該要預早訂位,可能就要預返時間⭐️焗法國黃油雞 $228雞食落去有淡淡酒味,就算係雞背既肉都唔會鞋。雞下面有薯蓉,偏稀,而且牛油味唔算濃🤔⭐️鹽焗魚伴法式手工薯蓉 $338店員會先將焗好既魚拎出黎比我地打卡,然後會拎番入廚房切開。魚食得出係新鮮,唔會overcook,好滑🤓食落去似中式蒸魚,好香魚油味,不過完全食唔出有鹽焗味🤔⭐️Asteroid 呢杯有青瓜同薄荷葉,飲落好fresh,仲有細細既青瓜粒,增加口感,唔錯!⭐️Mercury 呢杯係朱古力嘅cocktail,偏淡🥲總體嚟講呢間餐廳份量偏細,食物一般,價錢偏貴,覺得會有其他更加好嘅選擇,不過打卡一流😝

⭐️焗法國黃油雞 $228

⭐️鹽焗魚伴法式手工薯蓉 $338

⭐️Asteroid

⭐️Mercury
呢杯係朱古力嘅cocktail,偏淡🥲

焗法國黃油雞
鹽焗魚伴法式手工薯蓉
Asteroid
鹽焗魚伴法式手工薯蓉
Asteroid
2023-07-31 26 瀏覽
E間係IG不停被瘋狂洗版嘅餐廳星空做主題嘅西餐廳, 車車見到打卡勁靚緊係又想打埋一份, 於是今晚就約埋朋友仔一齊去試下! 一入到去,藍色嘅夜空, 繁星閃閃, 隨處影都可以影到張好靚嘅相! 餐廳設有海鮮魚缸, 同其他餐廳唔同, 餐廳以新鮮海鮮製作餐點而唔係用冰鮮貨⭐SunWhiskey, Lemon,Egg White, Red Wine⭐Saturn菠蘿汁,橙汁,熱情果,檸檬汁,茶⭐傳統肉醬手工千層麵身為車車至愛當然一定要叫, 千層麵麵條煙韌有嚼勁, 配搭足量嘅肉醬同芝士,口感非常濃郁, 每一層麵都可以融入係肉醬同芝士嘅味道, 食完好滿足⭐意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉燒乳豬肉質非常嫩滑, 肉汁鮮美, 配搭焦糖蘋果芥末籽蓉, 完美地平衡左肉嘅油膩感, 沾上芥末籽蓉, 微辣嘅口感, 令整道菜嘅層次感更加豐富

⭐Sun

⭐Saturn
菠蘿汁,橙汁,熱情果,檸檬汁,茶

⭐傳統肉醬手工千層麵
身為車車至愛當然一定要叫, 千層麵

⭐意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
2023-07-06
2023-07-30 12 瀏覽
又到星期六,去拍拖食個晚飯。我搵咗間西餐廳要佢帶我去朝聖,貪有星空主題環境好靚,啱晒女仔或者情侶。裏面好新淨,燈光以藍色為主調,有星星月亮相伴,好浪漫,情調好好。我們點了一個Pizza, 一個Pasta加一個Main Course 3樣share,好期待在咁靚嘅環境用餐。意大利餃子手工薄餅同平時食既pizza唔同,呢個都係傳統意大利薄餅,餃子造型,d餡料收埋晒喺入面面。外皮焗得金黃色,都幾巨型,切開餡料有肉醬、火腿、芝士的傳統pizza配菜,幾好味,賣相又可愛。18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉慢煮既牛小排食落肉質嫩好多,唔會韌而且牛味幾突出,牛小排外層煮熟,但入面是剛剛煮到粉紅色,極吸引,唔係太多脂肪,配搭香滑重牛油香嘅薯蓉一齊食,精緻好味又飽肚。手工寬麵配意式煙燻豬肉呢個手工寬麵食落係唔同d,口感薄滑。煙燻豬肉夠咸香,好天然又惹味,個汁好夠芝士,勁creamy,如果份量多啲就好啦。環境真係冇得輸,食物都很好,可以介紹Daddy同Mummy黎拍拖,或者慶祝重要日子也不錯。

手工寬麵配意式煙燻豬肉

2023-07-28 50 瀏覽
📍Starò尖沙咀諾士佛臺1號9樓 🦔⸒⸒西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388隻蝦好大隻 蝦頭有唔少蝦膏 幼蛋麵軟淋配蝦膏醬一齊食幾好味🤓 蝦肉彈牙鮮甜 正巴馬火腿手工薄餅 $158薄餅厚薄適中 有唔少巴馬火腿喺上面再配芝士一齊食有鹹香 Mocktail $98味道好似朱古力奶 飲落去甜甜地 朱古力味同埋奶味香~
📍Starò

薄餅厚薄適中 有唔少巴馬火腿喺上面
再配芝士一齊食有鹹香

Mocktail $98
味道好似朱古力奶 飲落去甜甜地
朱古力味同埋奶味香~
2023-07-28 639 瀏覽
今晚同舊同事食飯聚舊🤗🤗上網搵到間打卡好靚嘅餐廳 去到真係好似去左星空般🪐🌍⭐️一出升降機 已經好有氣氛 有兩個搖搖椅 好似坐在月球下餐廳內環境闊落 燈光偏暗但有好多不同嘅燈串 營造出星空浪漫✨主題 我地先叫左3個頭盤🤗🤗🧀芝士併盤 $128有4款芝士 每款大約3-4件 還有麵包棒 時令水果🍇 可以配搭一齊食☺️☺️我自己特別喜歡食水牛芝士 好香奶味🤗🦀鮮拆蟹肉牛油果芒果卷$178 賣相非常精緻 用咗青瓜片🥒包裹住牛油果🥑及蟹肉🦀口感層次豐富 味道清新開胃🤤 而且呢度嘅海鮮都非常新鮮 即叫即整 唔似食冰鮮貨😍😍 🐙麻辣西西里八爪魚沙律 $168味道酸酸辣辣 好有驚喜💕😍 八爪魚🐙質感好有嚼口 鮮味十足🤩意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉$248呢道菜等得耐都值得嘅😚☺️ 雖然件數唔多 但勝在件件都仍持香脆 脆豬肥瘦比例平均 食落好鮮嫩多汁😋😋🍕意大利餃子手工薄餅 $138賣相非常有趣 以餃子的造型亮相🤩🤩批底都係用手工意大利薄餅所製成😍小麥粉味道香醇☺️☺️內餡係傳統既薄餅配料 番茄醬味道濃郁☺️ 簡單而美味😋🍹Saturn $128由多款不同的果汁調製而成🥭🍍🍊飲到有酸酸甜甜的菠蘿汁,橙汁及熱情果香味入
今晚同舊同事食飯聚舊🤗🤗

小麥粉味道香醇☺️☺️
內餡係傳統既薄餅配料 番茄醬味道濃郁☺️ 簡單而美味😋

🍹Saturn $128
由多款不同的果汁調製而成🥭🍍🍊
飲到有酸酸甜甜的菠蘿汁,橙汁及熱情果香味
入口清新 甜度適中☺️☺️👍🏻👍🏻

芝士併盤
麻辣西西里八爪魚沙律
Saturn
2023-07-27 33 瀏覽
呢間酒吧西餐廳喺諾士佛台上面,裝修好有格調,以星空做主題,有唔少打卡位!菜式選擇都唔少,裏面有自家嘅海鮮魚缸,所有海鮮彩色用嘅都係用嘅都係新鮮海鮮,絕對唔係冰鮮嘢!佢仲有啲以星座🌌做主題嘅signature cocktail,又靚又好飲,啱晒同朋友嚟慶祝生日嘆個西餐飲番杯嘢,chill一chill佢~🥂------------------------------🐂◖薄切生牛肉片◗ $98生牛肉薄片淋上少少芥末醬,仲有即刨嘅芝士,奶味同牛肉嘅味道混合一齊,好creamy~🥠◖意大利餃子手工薄餅◗ $138呢個意大利餃子唔係周圍都食到,其實佢係一個整成餃子形狀嘅Pizza,餃子邊偏厚嘅地方口感好煙韌~餡料係好多層嘅火腿同芝士片,鹹鹹香香加上啲麥味,🐓◖燒法國黃油雞◗ $228有一件雞胸同雞髀扒,肉質鮮嫩一啲都唔乾柴,食落去滿滿嘅雞味,仲有淡淡嘅油香,好食!配合佢下面嘅薯蓉,有啲火炙過嘅粟米粒,味道層次幾豐富!🍹◖Saturn◗ $98佢係茶底唔會好甜,加上菠蘿汁、熱情果汁、橙汁同少少檸檬汁,好有熱帶風情!🌟 Encore指數:9/10

🐂◖薄切生牛肉片◗ $98

🥠◖意大利餃子手工薄餅◗ $138

🐓◖燒法國黃油雞◗ $228

🍹◖Saturn◗ $98

🌟 Encore指數:9/10
2023-07-27 346 瀏覽
佈置好細心,仲有幾個打卡位,而且天花板佈置到好似星空咁,仲會見到流星☄️鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 $178新鮮蟹肉,整個卷口感豐富,搭配埋沙律菜,好開胃。傳統四式芝士手工薄餅🍕 $138正宗意式薄餅,岩哂芝士控,整個薄餅面都係芝士🧀️。西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388紅蝦好香甜,肉質細嫩。手工幼蛋麵麵質幾特別。本身餐廳有魚缸,所以呢到既海鮮都係新鮮撈起整。意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248估唔到西餐都食到乳豬,外皮好脆,唔會太油膩。意大黑松露薯條 $108薯條新鮮炸起,搭配黑松露醬同蕃茄醬。

鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 $178
新鮮蟹肉,整個卷口感豐富,搭配埋沙律菜,好開胃。

傳統四式芝士手工薄餅

傳統四式芝士手工薄餅🍕 $138
正宗意式薄餅,岩哂芝士控,整個薄餅面都係芝士🧀️。

西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388

意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248
估唔到西餐都食到乳豬,外皮好脆,唔會太油膩。

意大黑松露薯條

意大黑松露薯條 $108
薯條新鮮炸起,搭配黑松露醬同蕃茄醬。

2023-07-18
傳統四式芝士手工薄餅
意大黑松露薯條
最近見好多朋友都推薦哩間超級人氣星空西餐廳🌠Starò餐廳非常獨特嘅餐廳🌟好多閃閃的星空裝飾🌛🌕哩晚約埋朋友真係瘋狂地打卡😆食物方面都有特色菜🔷️意式白酒香茜煮蜆🔷️辣肉腸手工薄餅🔷️西西里红蝦手工幼蛋麵蜆肉依道菜會跟埋薯條的🍟蜆肉肥美,全碟只吃到一隻有沙,酒味不算太濃,整道菜的味道清新而不膩😋接著是辣肉腸手工薄餅手工薄餅鬆脆,味道都幾濃,喜歡濃味會喜歡最後一道菜西西里红蝦手工幼蛋麵成碟份量好多,望落色澤好深,但味道唔算太濃,蛋麵的口感細膩,紅蝦比較淋身在飲品方面選擇了Mocktail Saturn🍹味道香甜口感清爽餐廳感覺非常有驚喜,很多打卡靚位📷店員都好有耐性幫我地影相👍
最近見好多朋友都推薦哩間超級人氣星空西餐廳🌠Starò

食物方面都有特色菜
🔷️意式白酒香茜煮蜆
🔷️辣肉腸手工薄餅
🔷️西西里红蝦手工幼蛋麵

接著是辣肉腸手工薄餅
手工薄餅鬆脆,味道都幾濃,喜歡濃味會喜歡

最後一道菜西西里红蝦手工幼蛋麵

在飲品方面選擇了
Mocktail Saturn🍹
味道香甜口感清爽

2023-07-21
  • 意式白酒香茜煮蜆
2023-07-26 191 瀏覽
朋友生日帶佢黎打卡食好嘢🤤意式白酒香茜煮蜆清香湯汁加上蜆肉非常夾,蜆肉一粒沙都無,因為我好怕蜆有沙,尼間就做到無沙啦👍🏻黑松露牛肝菌忌廉湯淡淡黑松露入口香濃蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅🍕餅底薄,鋪滿了滿滿水牛芝士加入蕃茄味道剛剛好又吾會酸和膩18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉🐮用左18小時慢煮既安格斯牛小排肉質嫩滑,配上法式薯蓉點上旁邊既醬汁加上牛小排系一種不同既食法,味道相當出色,好好味😋鮮折珍寶蟹肉手工闊條麵🦀蟹肉新鮮清甜,手工闊麵好有咬口亦好掛汁,味道咸鮮份量剛剛好
朋友生日帶佢黎打卡食好嘢🤤
黑松露牛肝菌忌廉湯
淡淡黑松露入口香濃
蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅🍕
餅底薄,鋪滿了滿滿水牛芝士加入蕃茄味道剛剛好又吾會酸和膩
18小時慢煮美國安格斯牛小排配法式薯蓉🐮
鮮折珍寶蟹肉手工闊條麵🦀
蟹肉新鮮清甜,手工闊麵好有咬口亦好掛汁,味道咸鮮份量剛剛好
黑松露牛肝菌忌廉湯
蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅
鮮折珍寶蟹肉手工闊條麵
黑松露薯條唔
2023-07-24 32 瀏覽
以前已經見好人去打卡,走左潮流最末端嘅我終於有時間去試。餐廳門口已經係打卡位,有兩張藍色鞦韆坐椅,即刻連同餐廳招牌影一張相先。入到餐廳亦都見到好多網狀嘅燈飾,彷彿置身於外太空一樣。巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 $138羅馬甜瓜口感同蜜瓜差唔多,爽脆又香甜。巴馬火腿就充滿咸香。意式白酒香茜煮蜆 $168蜆肉完全冇沙。白酒煮到酒精完全揮發,更加帶出蜆肉嘅鮮甜味。傳統肉醬手工千層麵 $148外型貌似西多士,其實就係千層麵。外層焗到乾身又香乾,加上濃厚嘅肉醬汁好惹味。鮮拆珍寶蟹肉手工闊條麵 $298蟹肉非常新鮮,廚師新鮮拆肉,所以食落啖啖肉。手工闊條麵亦都相當掛汁,充滿鮮味。蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 $138用左薄皮嘅設計,咁就唔會咁heavy。加入大量嘅芝士、蕃茄和羅勒葉,充滿芝味。最後試埋兩款甜品紫薯麻糬蛋糕 $78 和 伯爵茶慕絲蛋糕 $68,食得好滋味嘅一餐。

巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 $138
羅馬甜瓜口感同蜜瓜差唔多,爽脆又香甜。巴馬火腿就充滿咸香。

意式白酒香茜煮蜆 $168
蜆肉完全冇沙。白酒煮到酒精完全揮發,更加帶出蜆肉嘅鮮甜味。

傳統肉醬手工千層麵 $148

鮮拆珍寶蟹肉手工闊條麵 $298

蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 $138

2023-07-23 65 瀏覽
位於諾士佛臺Starò係一間以星空為主題嘅餐廳,店內有好多燈飾同佈置不同區域有不同打卡位,氣氛好浪漫餐廳更設有海鮮魚缸,所以係用新鮮海鮮黎煮,並非急凍貨!意大利黑松露薯條 薯條即叫即炸,非常香脆薯味香濃,而且選用粗薯條,食落更有口感份量都好多,好啱同朋友share附上兩款醬汁分別有松露醬同茄汁鮮拆蟹肉牛油果芒果卷 啖啖鮮甜蟹肉,非常鮮味用上青瓜薄片包住,入面仲有牛油果,口感有層次中間仲有好多沙律菜,係一道清新又開胃既餐前小食西西里紅蝦手工幼蛋麵 有原隻紅蝦,店員提醒可以撈埋蝦膏一齊食幼蛋麵質非常柔軟,醬汁濃郁,有豐富茄味意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 乳豬外皮燒得好香脆,肉質嫩滑,口感外脆內軟配上兩款醬汁,包括香甜蘋果蓉同芥末醬伴碟仲有沙律菜

不同區域有不同打卡位,氣氛好浪漫
餐廳更設有海鮮魚缸,所以係用新鮮海鮮黎煮,並非急凍貨!

意大利黑松露薯條
薯條即叫即炸,非常香脆
薯味香濃,而且選用粗薯條,食落更有口感
份量都好多,好啱同朋友share
附上兩款醬汁分別有松露醬同茄汁

鮮拆蟹肉牛油果芒果卷
啖啖鮮甜蟹肉,非常鮮味
用上青瓜薄片包住,入面仲有牛油果,口感有層次
中間仲有好多沙律菜,係一道清新又開胃既餐前小食

西西里紅蝦手工幼蛋麵
有原隻紅蝦,店員提醒可以撈埋蝦膏一齊食
幼蛋麵質非常柔軟,醬汁濃郁,有豐富茄味

意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
乳豬外皮燒得好香脆,肉質嫩滑,口感外脆內軟
配上兩款醬汁,包括香甜蘋果蓉同芥末醬
伴碟仲有沙律菜

2023-07-18
2023-07-21 50 瀏覽
之前見到尖沙咀新開既星空主題酒吧餐廳【Staro】,非常靚同打卡able,所以就去試下。客人都幾多,所以建議要book位。 意大利餃子手工pizza:餃子形狀既pizza,裏面有mozzarella 同肉,非常熱辣辣,pizza皮好有麵粉香。 手工寬麵配意式烟熏豬肉:手工寬麵好有咬口,而且好挂汁。個sauce調味唔會太濃,少少鹹香。個人幾推薦呢款。 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉:皮燒得非常脆,肉又非常juicy嫩滑,一D都唔覺得油膩。焦糖蘋果芥末籽蓉好香甜。 Mercury Mocktail:朱古力加hazelnut既沙冰,唔會太甜,非常適合夏天。

• 意大利餃子手工薄餅
  • 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
2023-07-21 40 瀏覽
尖沙咀諾士佛台新開意大利菜餐廳✨🌙💖🦥以星空為主題,讓人放鬆心情,慢活在瞬間,餐廳內的佈置相當精緻,閃閃發光的卡位,多個打卡位置,月亮和星星彷彿在你身邊。此外,餐廳使用的食材也讓人萬個放心!💖用上了高質新鮮的食材來製作西餐,餐廳更設有海鮮的魚缸,放滿了新鮮的海鮮,不用冰鮮!新鮮新鮮!👍🏻👍🏻如果想吃生蠔和海鮮拼盤,會即叫即開!保持新鮮度!而且餐廳的薄餅,是正宗的意大利薄餅,不論口感和賣相,都是100分!👍🏻手工製作!保持新鮮!👍🏻餐廳不只是環境美,食物的質素也是有水準的!前菜方面,點了海鮮的菜式。《意式白酒香茜煮蜆》 $168新鮮的味道!!的確是使用了新鮮的蜆!吃得出鮮味和甜味!意大利式的烹調方法,令白酒和香茜的味道完完全全地融入蜆湯之中,非常惹味!👍🏻此菜式配搭一份薯條。《意大利餃子手工薄餅》 $138餐廳自家製的手工薄餅,有特色的意大利餃子外型的,特大的餃子,把它切開,內裏是有芝士、番茄肉醬、火腿等食材,夾著鬆軟的薄餅皮,很好吃!👍🏻《西西里紅蝦手工幼蛋麵》 $388超級推薦!✨超爆多膏的西西里紅蝦!把蝦頭壓扁,蝦頭內的爆膏與手工製作的蛋麵融為一體,超級惹味!而且蛋麵是非常幼,口感
尖沙咀諾士佛台新開意大利菜餐廳✨🌙💖🦥

此外,餐廳使用的食材也讓人萬個放心!💖

如果想吃生蠔和海鮮拼盤,會即叫即開!保持新鮮度!

餐廳不只是環境美,食物的質素也是有水準的!
前菜方面,點了海鮮的菜式。
《意式白酒香茜煮蜆》 $168

《意大利餃子手工薄餅》 $138

《西西里紅蝦手工幼蛋麵》 $388
超級推薦!✨超爆多膏的西西里紅蝦!把蝦頭壓扁,蝦頭內的爆膏與手工製作的蛋麵融為一體,超級惹味!而且蛋麵是非常幼,口感軟綿,易咀嚼。👍🏻

《18時慢煮美國安格新牛小排配法式薯蓉》 $248
賣相精緻的牛小排,肉質非常嫩滑,呈粉紅色的嫩肉,非常易咀嚼,配上自家製作的法式薯蓉,和旁邊的醬汁,令牛小排更惹味!👍🏻

《Saturn》 $98
飲品方面有餐廳特色的酒精類飲品,打卡無得輸!如果不喝酒也不要緊,因為有非酒精的飲品,也很美味!

總結:星空下品嘗美味的意大利菜。
2023-07-21 1617 瀏覽
終於book到了人氣打卡星空主題靚靚餐廳✨️Starò餐廳真係非常夢幻😍感覺好似上了太空🚀好多閃閃星光🌠🌟空間感十足;每個角落都有唔同打卡位🌛⭐️🌟唔想影到太多人😆記得預早到就可以影到靚相哩晚就同老公在星空下享受晚餐🍽睇吓我地點咗乜?🌟意式白酒香茜煮蜆份量好多,每隻都飽滿厚肉😋白酒加香茜增添了獨特的風味🤤🌟辣肉腸手工薄餅薄餅酥脆,上面鋪著的辣肉腸則是鹹香可口🌟西西里红蝦手工幼蛋麵哩個手工麵係店員推薦,很喜歡幼麵是偏軟身,吸哂紅蝦汁,西西里紅蝦比較大隻,肉質比較淋🦐🌟意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉🐖乳豬外皮薄脆肉質香口,焦糖蘋果的甜味與芥末籽蓉的微辣,味道好夾😋🌟Signature CocktailsMars 店員向杯cocktail打氣形成個大月球🌕不過可能冷氣風口對正,一打就容易穿😆打了很多次先成功🤭Mars的口感順滑🍸酒精與果汁的比例調較剛剛好👍整體我覺得無論是食物的味道、 服務、還是裝飾及氣氛,我會比餐廳78/100😊扣少少分係因用餐時得90分鐘實在太短🥲一間咁靚打卡餐廳📸打完卡都冇咗一半時間⏳️起碼有2小時用餐🤭
終於book到了人氣打卡星空主題靚靚餐廳✨️Starò

哩晚就同老公在星空下享受晚餐🍽睇吓我地點咗乜?

🌟意式白酒香茜煮蜆
份量好多,每隻都飽滿厚肉😋白酒加香茜增添了獨特的風味🤤

🌟辣肉腸手工薄餅
薄餅酥脆,上面鋪著的辣肉腸則是鹹香可口

🌟西西里红蝦手工幼蛋麵

🌟意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉

🌟Signature Cocktails
Mars

2023-07-20
  • Mars
  • 意式白酒香茜煮蜆
2023-07-20 50 瀏覽
最近大熱嘅打卡餐廳 非佢莫屬喇❣️呢間以星空為主題嘅西餐廳 吸引咗一眾打卡愛好者到場我都唔汁輸 約埋班靚女一齊去餐廳劃分為幾區 設有多個打卡位 不過大熱靚位就要等耐啲先有空檔可以影相最後成功幫朋友影咗幾張女神照 朋友表示好滿意呢💕*****************************食物s:🥗巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 ($138)巴馬火腿咸香味重 而羅馬甜瓜清甜可口呢個沙律作為前菜最適合不過跟配嘅粗薯條香脆 點埋茄汁就最美味喇😜🦪意式白酒香茜煮蜆 ($168)整體配搭同調味幾好 白酒同香茜比例恰到好處 唔會搶咗對方嘅味道且更能帶出新鮮蜆肉嘅鮮甜味道🍽️傳統肉醬手工千層麵 ($148)外型係一個正方型 精緻可愛濃濃嘅肉醬食落酸酸甜甜咁 非常惹味手工千層麵口感偏腍身 迎合香港人口味🦀鮮拆珍寶蟹肉手工闊條麵 ($298)餐廳設有海鮮魚缸 採用新鮮海鮮製作食物❣️呢道菜式嘅珍寶蟹肉非常新鮮 帶有海水嘅咸鮮味 蟹肉份量亦幾多 而手工意粉亦幾掛汁 味道唔錯💕🍕蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 ($138)正宗意式薄餅造法 批底較薄滿清嘅水牛芝士舖喺面上 十分邪惡😈加入蕃茄🍅同芫荽 可中和芝士嘅膩感🍑Peach
最近大熱嘅打卡餐廳 非佢莫屬喇❣️
呢間以星空為主題嘅西餐廳 吸引咗一眾打卡愛好者到場
我都唔汁輸 約埋班靚女一齊去
餐廳劃分為幾區 設有多個打卡位
不過大熱靚位就要等耐啲先有空檔可以影相
最後成功幫朋友影咗幾張女神照 朋友表示好滿意呢💕

*****************************
食物s:

🥗巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 ($138)
巴馬火腿咸香味重 而羅馬甜瓜清甜可口
呢個沙律作為前菜最適合不過
跟配嘅粗薯條香脆 點埋茄汁就最美味喇😜

🦪意式白酒香茜煮蜆 ($168)
整體配搭同調味幾好
白酒同香茜比例恰到好處 唔會搶咗對方嘅味道
且更能帶出新鮮蜆肉嘅鮮甜味道

🍽️傳統肉醬手工千層麵 ($148)
外型係一個正方型 精緻可愛
濃濃嘅肉醬食落酸酸甜甜咁 非常惹味
手工千層麵口感偏腍身 迎合香港人口味

🦀鮮拆珍寶蟹肉手工闊條麵 ($298)
餐廳設有海鮮魚缸 採用新鮮海鮮製作食物❣️
呢道菜式嘅珍寶蟹肉非常新鮮 帶有海水嘅咸鮮味
蟹肉份量亦幾多 而手工意粉亦幾掛汁 味道唔錯💕

🍕蕃茄羅勒水牛芝士手工薄餅 ($138)
正宗意式薄餅造法 批底較薄
滿清嘅水牛芝士舖喺面上 十分邪惡😈
加入蕃茄🍅同芫荽 可中和芝士嘅膩感

🍑Peach Soda ($78)
星空下嘆飲品感覺特別chill
記得要拌勻 底部較甜

🍠紫薯麻糬蛋糕 ($68)
形狀好似捲蛋咁 都幾軟滑 麻糬煙韌

🍰伯爵茶慕絲蛋糕 ($68)
伯爵茶味幾濃 茶控覺得幾滿意
食落口感軟滑