2023-09-11
星空主題|打卡高質西餐廳一出𨋢已經係打卡位,非常吸睛。餐廳以星空做主題,整體格調係深藍色系,但又唔會暗得濟,恰到好處。環境乾淨有情調,喺咁嘅環境下食嘢真係好享受。值得一提嘅加分位係:1. 餐牌會發光,成件事更有氣氛2. 連洗手間都明顯係好有心思配合返星空主題,而且好整潔食物質素都想相當好,特別係海鮮類!海鮮控唔好錯過。Mermaid 法國生蠔 $68/pc見到餐牌簡介寫「甜味回甘,肉質肥美」,覺得好吸引,叫咗2隻。食落真係好鮮甜。加埋個Red wine sauce,真係好適合主菜前食。巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 $138食得出火腿係靚火腿,冇乜豬騷味。羅馬甜瓜亦同平時嘅哈密瓜唔同,值得一試。意式龍蝦濃湯 $98龍蝦味非常濃郁,亦唔會太咸,讚~意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248乳豬食落有肉汁,唔會乾爭爭,啲醬汁畫龍點睛。西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388西西里紅蝦嘅精髓在於蝦頭嘅蝦膏。侍應教我哋要切開蝦頭,擠啲蝦膏落個麵到。個麵索晒啲汁,非常惹味,而手工麵口感彈牙,真係冇介紹錯。Mars $128呢杯cocktail絕對係po IG之選。侍應喺我哋面前點起個泡泡,都維持好幾十秒。成份有lim
一出𨋢已經係打卡位,非常吸睛。
環境乾淨有情調,喺咁嘅環境下食嘢真係好享受。
值得一提嘅加分位係:
1. 餐牌會發光,成件事更有氣氛
2. 連洗手間都明顯係好有心思配合返星空主題,而且好整潔
食物質素都想相當好,特別係海鮮類!海鮮控唔好錯過。
Mermaid 法國生蠔 $68/pc
巴馬火腿伴羅馬甜瓜沙律 $138
意式龍蝦濃湯 $98
龍蝦味非常濃郁,亦唔會太咸,讚~
意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉 $248
乳豬食落有肉汁,唔會乾爭爭,啲醬汁畫龍點睛。
西西里紅蝦手工幼蛋麵 $388
Mars $128
呢杯cocktail絕對係po IG之選。侍應喺我哋面前點起個泡泡,都維持好幾十秒。成份有lime juice, mango puree, orange juice,所以整體感覺都幾fresh。
My Sign $148
餐牌話每個月都會轉一次,而今次呢杯係有啲花香,感覺少女啲。