Sol House Oyster Bar and Restaurant

2025-06-13 443 瀏覽
我哋坐低之後,先叫咗兩杯Cocktail,準備慢慢享受呢個特別嘅夜晚。✨生蠔新鮮到爆,入口即化,帶有淡淡海水味,完全唔腥。每一隻都肥美多汁,配埋檸檬汁同辣醬,味道更加突出。男友話佢平時唔係好鍾意食生蠔,但今次都食到停唔到口。🦪💦德國豬手拼烤雜腸拼盤配青木瓜沙律 🌟🌟🌟✨呢個拼盤份量十足,德國豬手外皮脆卜卜,肉質嫩滑,唔會太乾。烤雜腸有幾款口味,每款都幾香口,配埋青木瓜沙律,酸酸甜甜,可以中和返啲油膩感。不過豬手略嫌鹹咗少少,要配埋沙律食先平衡到。🐷🥗烤龍蝦配意式香辣蒜片闊條麵 🌟🌟🌟🌟龍蝦烤得啱啱好,肉質彈牙,鮮味十足。闊條麵煮得al dente,香辣蒜片嘅味道好突出,帶少少辣勁,但唔會搶咗龍蝦嘅風頭。整體嚟講,呢道菜幾有層次感,龍蝦同麵嘅配搭好夾。🦞🍝Cosmopolitan 🌟🌟🌟呢杯Cocktail酸酸甜甜,帶有少少果香,酒味唔算好濃,幾易入口。不過對我嚟講,味道有啲普通,唔算好特別。🍸Blue Moon 🌟🌟🌟✨呢杯藍色嘅Cocktail幾靚,味道帶有少少花香同果香,酒味比Cosmopolitan濃少少,但都係易入口嘅類型。男友話佢鍾意呢杯多啲,因為味道比較清新。🌙🍹  環境同
德國豬手拼烤雜腸拼盤配青木瓜沙律 🌟🌟🌟✨
烤龍蝦配意式香辣蒜片闊條麵 🌟🌟🌟🌟

Cosmopolitan 🌟🌟🌟
Blue Moon 🌟🌟🌟✨

環境同氣氛都幾適合慶祝特別日子。雖然有啲菜式味道偏鹹,但整體體驗都幾滿意。🍴✨同男友食得開心,傾得盡興,呢個週年慶過得幾圓滿。💑🎉
2025-06-13 397 瀏覽
時令生蠔 😚😚😚😚生蠔新鮮,入口即化,帶有淡淡海水味,蠔肉飽滿,配上檸檬汁同辣椒醬,味道更加突出,食落好清爽,開胃之選。烤焗法國脆皮黃油雞配煙肉脆薯 😚😚😚😚雞皮烤得金黃香脆,肉質嫩滑多汁,黃油香味濃郁,煙肉脆薯外脆內軟,薯仔吸收咗煙肉嘅鹹香,整體口感豐富,食落好滿足。慢煮塔斯曼尼亞三文魚扒配蟹子昆布汁義大利飯 😚😚😚😚三文魚扒慢煮得剛剛好,肉質細嫩,入口即化,蟹子昆布汁帶有淡淡海洋風味,同三文魚好夾,食落好鮮美,唔會太膩。烤薯仔配煙肉 😚😚😚薯仔烤得外皮香脆,內裡軟糯,煙肉嘅鹹香滲入薯仔,味道唔錯,但略嫌煙肉份量少咗啲,如果可以多啲就更好。意大利咖啡蛋糕 😚😚😚😚蛋糕口感綿密,咖啡味濃郁,帶有微微苦澀,同甜味平衡得好好,食落唔會太甜膩,作為飯後甜品好適合。Cocktail: Apple Flower 😚😚😚蘋果味清新,帶有淡淡花香,酒精味唔算太重,飲落好順口,適合鍾意輕盈口感嘅人。Mocktail: Sassy Lemon 😚😚😚檸檬味突出,帶有微微酸味,飲落好清爽,解膩效果唔錯,適合唔飲酒嘅人。尋晚同男友去咗荃灣 Sol House Oyster Bar And Restauran
時令生蠔 😚😚😚😚

烤焗法國脆皮黃油雞配煙肉脆薯 😚😚😚😚
慢煮塔斯曼尼亞三文魚扒配蟹子昆布汁義大利飯 😚😚😚😚

烤薯仔配煙肉 😚😚😚

Mocktail: Sassy Lemon 😚😚😚
檸檬味突出,帶有微微酸味,飲落好清爽,解膩效果唔錯,適合唔飲酒嘅人。尋晚同男友去咗荃灣 Sol House Oyster Bar And Restaurant 食晚餐,餐廳環境舒適,燈光柔和,坐低之後感覺好放鬆。食物整體水準唔錯,生蠔新鮮,主菜份量足,甜品同飲品都幾有特色。雖然價錢唔算平,但係質素對得住價錢,食得好滿足。😋🍽️🍷
2025-06-13 403 瀏覽
今日同男友黎咗荃灣嘅Sol House Oyster Bar And Restaurant食晚餐,坐低之後即刻感受到一種放鬆嘅氣氛。🍷 我哋揀咗個靠窗嘅位置,望住街景,心情都靚啲。餐廳嘅裝修簡約得嚟又有啲型格,音樂輕輕播住,好適合傾偈同享受美食。🍽️生蠔 ⭐️⭐️⭐️⭐️生蠔新鮮到不得了,入口即化,帶有淡淡嘅海水味,加少少檸檬汁同辣醬,味道更加突出。蠔肉肥美,食落去好滑,真係好滿足。🦪豬手拼烤雜腸拼盤配青木瓜salad ⭐️⭐️⭐️⭐️豬手外皮烤得香脆,肉質嫩滑,咬落去有啲juicy,配埋烤雜腸,味道豐富。青木瓜沙律清新爽口,中和咗肉類嘅油膩感,整體搭配得幾好。🥗烤龍蝦配意式香辣蒜片闊條麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️龍蝦烤得啱啱好,肉質彈牙,鮮味十足。闊條麵煮得al dente,香辣蒜片嘅味道好突出,帶少少辣味,令人食到停唔到口。Cocktail: Cosmopolitan ⭐️⭐️⭐️ & Blue Moon ⭐️⭐️⭐️⭐️Cosmopolitan酸酸甜甜,帶有少少果香,飲落去好清爽,適合配搭海鮮。🍸Blue Moon帶有淡淡嘅花香,味道清新,飲落去好舒服,同今晚嘅晚餐好夾。🌙意大利咖啡蛋糕 ⭐️⭐️⭐️⭐️蛋糕嘅咖啡味好濃郁,口感綿密
生蠔 ⭐️⭐️⭐️⭐️

豬手拼烤雜腸拼盤配青木瓜salad ⭐️⭐️⭐️⭐️
烤龍蝦配意式香辣蒜片闊條麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
意大利咖啡蛋糕 ⭐️⭐️⭐️⭐️
蛋糕嘅咖啡味好濃郁,口感綿密,甜度適中,食完之後有種滿足感。🍰

每一道菜都各有特色,餐廳嘅環境同服務都令人滿意。😊 同男友一齊享受美食,真係一個美好嘅夜晚。🌃
2025-06-13 307 瀏覽
入到荃灣Sol House Oyster Bar And Restaurant,環境幾舒服,燈光偏暗但唔至於睇唔清餐牌🤣牆上掛住海洋風畫作,配上輕鬆嘅音樂🎵氣氛幾chill,同男友傾計都幾自在。食西餐真係好耐冇嚟過,今次點咗生蠔開始我哋嘅晚餐🍴生蠔 😊😊😊新鮮度OK,入口滑溜帶少少海水味🌊但味道唔算太突出,伴碟嘅檸檬🍋可以再酸啲提升層次,整體中規中矩啦。義大利飯三文魚肉質細嫩多汁🐟蟹子昆布汁味道唔會太鹹,反而帶陣陣鮮甜,意大利飯軟硬適中🍝不過分量對大胃仔黎講可能稍嫌唔夠。豬手拼烤雜腸拼盤配😊😊😊😊😊真係一流!豬皮酥脆得嚟唔會太油膩🍖雜腸香口彈牙,配上清新嘅青木瓜沙律🥗平衡得好,最愛係佢哋嘅芥末醬 impactful !焦糖菠蘿雪葩酸甜適中🍍焦糖味濃郁,凍凍地食完感覺好滿足,完美end一餐!餐廳食物質素唔錯👍🏻服務態度亦都OK👌🏻價錢合理,適合情侶約會或者朋友聚會🥰生蠔雖然唔算特別出色,但其他菜式補足咗,值得一試!🎶
焦糖菠

服務員態度友善,細心介紹菜單,讓人感到賓至如歸。👨‍🍳👩‍🍳餐廳位於海濱,環境舒適,營造出一種輕鬆的氛圍感。🧀 芝士火腿拼盤 🧀  這道前菜以多種芝士和火腿組合而成,搭配新鮮的葡萄和堅果,口感豐富。🧀🍇 芝士的濃郁與火腿的鹹香完美融合,每一口都讓人感到滿足。葡萄的甜味中和了芝士的厚重感,讓整體味道更加平衡。雖然份量不算大,但作為開胃菜已經足夠。🥦 忌廉芝士焗西蘭花 🥦  這道小食以西蘭花為主,搭配濃郁的忌廉芝士,焗烤至金黃色。🧀🔥 西蘭花保持了脆嫩的口感,忌廉芝士的奶香與西蘭花的清新相得益彰。雖然味道不錯,但芝士的份量稍多,吃多了會有點膩,建議搭配其他菜品一起享用。🦑 烤完隻西班牙墨魚配墨魚汁意大利飯 🦑  這道主食是今晚的亮點,烤墨魚外皮微焦,內裡鮮嫩多汁,口感極佳。🦑🔥 墨魚汁意大利飯濃郁香滑,米粒吸收了墨魚汁的精華,每一口都充滿海洋的鮮味。墨魚的烤製火候掌握得恰到好處,既保持了肉質的彈性,又不會過於乾硬。整體來說,這道菜無論是味道還是口感都非常出色。用餐體驗非常愉快,菜品質量高,環境舒適,服務周到。烤墨魚配墨魚汁意大利飯則是今晚的明星菜品,絕對值得一試。🌊✨ 如果你喜歡海鮮和西式
用餐體驗非常愉快,菜品質量高,環境舒適,服務周到。烤墨魚配墨魚汁意大利飯則是今晚的明星菜品,絕對值得一試。🌊✨ 如果你喜歡海鮮和西式料理,這裡會是一個不錯的選擇。
2025-06-03 457 瀏覽
今天難得休假,決定帶老媽一起來享受一頓悠閒的早午餐。這家餐廳之前在朋友的限時動態上看到,環境看起來很舒適,於是決定親自來體驗。餐廳的裝潢以簡約現代風為主,燈光柔和,搭配輕音樂,整體氛圍讓人感到放鬆。座位間隔寬敞,不會有壓迫感,適合好好享受美食。🌿🎶1. 菌蘑菇湯 🍄這道湯品濃郁香滑,蘑菇的香氣十足,入口後能感受到細膩的質地。湯中帶有微微的奶油香,但不會過於膩口,搭配烤得酥脆的麵包片,整體口感非常平衡。作為開胃湯,它確實讓人胃口大開。🍞✨2. 辣蕃茄汁牛肉粒意大利潤麵 🍝這道意大利麵的醬汁以蕃茄為基底,帶有微辣的風味,吃起來很開胃。牛肉粒份量適中,口感嫩滑,與麵條的搭配還算不錯。不過,麵條的質地稍微偏軟,如果能更有嚼勁會更好。整體來說,是一道中規中矩的主食。🍅3. 烤雞胸蘋果沙律+檸檬油醋汁   這道沙律的雞胸肉烤得恰到好處,外皮微脆,內裡多汁,搭配新鮮的蘋果片和生菜,口感清爽。檸檬油醋汁的酸度適中,為整道菜增添了層次感,吃起來非常輕盈,適合喜歡健康飲食的人。🍋🍎4. 紅酒燴雞飯 這道菜的雞肉燉得軟嫩,紅酒醬汁的香氣濃郁,但味道稍微偏鹹,蓋過了紅酒的風味。米飯的質地普通,如果能更粒粒分明
1. 菌蘑菇湯 🍄
2. 辣蕃茄汁牛肉粒意大利潤麵 🍝
3. 烤雞胸蘋果沙律+檸檬油醋汁

4. 紅酒燴雞飯
這道菜的雞肉燉得軟嫩,紅酒醬汁的香氣濃郁,但味道稍微偏鹹,蓋過了紅酒的風味。米飯的質地普通,如果能更粒粒分明會更好。整體來說,這道菜的味道還算可以,但沒有特別突出的地方。🍗🍚
用餐體驗整體還算愉快。餐
廳的環境舒適,適合放鬆心情,菜品的表現中規中矩,沒有特別驚艷,但也沒有讓人失望。如果喜歡輕鬆的用餐氛圍,這裡是一個不錯的選擇。🌿🍽️ 下次或許可以試試他們的海鮮類菜品,看看是否更有特色。🦪✨
2025-05-31 540 瀏覽
生蠔新鮮到爆,入口即化,帶少少海水味,好鮮甜😋。每隻都幾大隻,兩個人share咗半打,食完已經有啲滿足感。配埋檸檬汁同辣汁,味道更加豐富,正!呢個芝士火腿拼盤拼盤有幾款芝士同火腿,芝士有軟有硬,味道層次分明,火腿鹹香得嚟唔會太膩。份量都幾多,兩個人食啱啱好。配埋啲酸瓜同橄欖,食落更加開胃,係個唔錯嘅前菜👍。龍蝦烤得啱啱好,肉質彈牙,鮮味十足。闊條麵煮得啱啱好,唔會太軟,蒜片同辣椒嘅香味好突出,帶少少辣味,食落好過癮。份量都幾大,兩個人食完全夠晒,仲有啲意猶未盡😍。墨魚烤得幾香,肉質鮮嫩,墨魚汁意大利飯味道濃郁,帶少少海洋嘅鮮味。飯粒煮得啱啱好,唔會太硬或太軟,整體配搭幾好。份量都幾足,兩個人食完全冇問題,食完仲有啲飽飽嘅感覺😋。西蘭花焗得幾入味,忌廉芝士嘅味道濃郁,但唔會蓋過西蘭花本身嘅清甜。口感軟硬適中,作為小食幾好,不過如果芝士再多啲就更加正啦!食物質素高,環境舒服,服務都幾貼心。兩個人食咗咁多嘢,份量啱啱好,食得滿足又唔會太飽。

2025-05-30 483 瀏覽
今天難得休假,決定來荃灣的Sol House Oyster Bar And Restaurant 吃晚餐。這家餐廳之前在朋友的限時動態上看到,感覺挺不錯的。餐廳的環境很舒適,燈光柔和,營造出一種輕鬆的氛圍。牆上掛著一些藝術畫作,增添了幾分文藝氣息。座位之間的間隔也足夠,不會讓人感到擁擠。整體來說,這裡是一個適合放鬆享受美食的地方。🍷🍴生蠔新鮮,口感滑嫩,帶有淡淡的海水味。搭配檸檬汁和特製醬料,味道更加豐富。每一口都能感受到海洋的鮮美,非常開胃。🍣意式醃製薄切煙三文魚配蒔蘿酸忌廉汁🍣煙三文魚的薄切處理得很好,口感細膩。蒔蘿酸忌廉汁的酸味與三文魚的鹹香完美融合,帶來一種清新的味覺體驗。作為前菜,非常適合。Cosmopolitan調得恰到好處,酸甜平衡,帶有淡淡的果香。酒精濃度適中,喝起來很順口,是一杯不錯的開胃酒。House White Wine口感清爽,帶有淡淡的果香。雖然不是特別複雜,但搭配海鮮和肉類都很合適,是一款百搭的餐酒。從前菜到主菜,每一道菜都展現了廚師的用心。餐廳的環境和服務也讓人感到舒適。如果你喜歡海鮮和肉類的搭配,這裡絕對是一個不錯的選擇。🍽️🍷
試食活動
今次同女友行街後黎到食午餐,餐廳喺街角轉彎位,落地玻璃透曬自然光入嚟☀️,枱面仲擺咗啲乾花裝飾🌼,簡約得嚟幾 chill。平日中午人流唔多,播住輕爵士樂,啱曬我哋慢慢 hea~🍴煙三文魚凱撒沙律 🖤🖤🖤沙律菜夠凍脆,煙三文魚有兩大卷,鹹香唔腥,但芝士碎撈得唔夠勻,有啲位淡口咗少少。🍴芝士墨西哥脆片 🖤🖤🖤🖤熱辣辣上枱仲拉絲!脆片蘸滿溶咗嘅車打芝士🧀,面頭灑咗啲辣椒粉,微辣惹味,不過食多幾啖會想飲嘢解膩。🍴意式香草醬海鮮貓耳朵意粉 🖤🖤🖤🖤貓耳朵咬落煙韌,青醬唔會油淋淋,帶松子香🌿,蜆肉同蝦都彈牙,係魷魚圈有啲韌。🍹凍奶茶+凍Cappuccino 🖤🖤🖤奶茶茶底夠濃但奶香略薄,Cappuccino 面層泡沬夠綿,不過咖啡味再重啲更好。🍰伯爵茶朱古力脆餅 🖤🖤🖤🖤估唔到甜品最掂!曲奇底脆脆脆脆脆脆🍪,中間伯爵茶慕絲茶味出得嚟又唔澀,面頭朱古力脆脆增加口感,甜度剛好唔漏。特別係個海鮮意粉同脆餅,女友食到眼仔碌碌猛點頭👩🏻🍳,話下次想試埋佢哋嘅生蠔拼盤。臨走仲見到隔離枱個牛肉漢堡,mark定下次目標!🎯
🍴煙三文魚凱撒沙律 🖤🖤🖤

🍴芝士墨西哥脆片 🖤🖤🖤🖤

🍰伯爵茶朱古力脆餅 🖤🖤🖤🖤
試食活動
同老婆行開街諗住去食個靚嘅西餐,無意之中揀咗呢一間。我哋兩個人叫咗一個六百幾(未加一) 既二人餐,另加4隻生蠔 餐包: 蕃茄乾香草餐包 feel 到依間餐廳有心做。麵包熱,外脆內軟,亦有蕃茄嘅香味,唔似一啲大型嘅連鎖西餐,會用好硬嘅白法包就算湯: 蘑菇餐湯,粟米濃湯加蟹肉個人prefer蘑菇湯,蘑菇味濃個粟米湯加蟹肉,個人覺得有啲太甜佢有心嘅地方就係啲蟹肉會先放上咗隻湯碟度,再倒粟米濃湯入去擺明俾你睇佢真係用咗好多蟹肉前菜: 蟹肉漢堡包,韓式炸雞蟹肉漢堡包正常重點係個紅色炸雞,完全冇估到佢個韓式炸雞幾好食,甜辣都平衡,老婆都難得話好好食主菜: 龍蝦海鮮意大利飯,烤乳豬拼薯菜 蘋果蓉汁兩個主菜都表現正常,份量大個烤乳豬,皮脆,肉入味個人覺得啲意大利飯可以再硬一啲,再改善下個口感就會更加好味可能因為麵包,湯同前菜都好出色。相對之下,主菜就比較正常服務: 重點! 侍應服務態度好好,亦好留意我哋用餐嘅次序,換碟生蠔: 做緊特價$10 一隻,有海水味,肉質都正常講真,人均$400既晚餐係荃灣唔會叫做平依一間餐廳,係你俾$400 ,佢就真係俾返值得$400嘅食物同用心服務你我哋幫襯嘅時候,間餐廳連
同老婆行開街諗住去食個靚嘅西餐,無意之中揀咗呢一間。

我哋兩個人叫咗一個六百幾(未加一) 既二人餐,另加4隻生蠔

餐包: 蕃茄乾香草餐包

湯: 蘑菇餐湯,粟米濃湯加蟹肉

個人prefer蘑菇湯,蘑菇味濃
個粟米湯加蟹肉,個人覺得有啲太甜
佢有心嘅地方就係啲蟹肉會先放上咗隻湯碟度,再倒粟米濃湯入去
擺明俾你睇佢真係用咗好多蟹肉

前菜: 蟹肉漢堡包,韓式炸雞

蟹肉漢堡包正常

主菜: 龍蝦海鮮意大利飯,烤乳豬拼薯菜 蘋果蓉汁
兩個主菜都表現正常,份量大
個烤乳豬,皮脆,肉入味
個人覺得啲意大利飯可以再硬一啲,再改善下個口感就會更加好味

可能因為麵包,湯同前菜都好出色。相對之下,主菜就比較正常

生蠔: 做緊特價$10 一隻,有海水味,肉質都正常

講真,人均$400既晚餐係荃灣唔會叫做平

我哋幫襯嘅時候,間餐廳連半滿都無,仲有一台係疑似老闆自己友慶祝,真心覺得佢哋應該要有更加多人幫襯

2025-04-27
2025-04-08 478 瀏覽
享受二人世界燭光晚餐❤️前菜有大蝦沙律另外仲有個蘑菇湯超級濃郁😜套餐當然唔少得有餐包浸湯食係絕配食西餐點少得鵝肝,系至愛😋入口即溶,好香滑,推薦主菜叫咗個龍蝦闊條麵龍蝦質感,爽口彈牙唔會燒到好老闊條麵夠煙靭,夠味又唔會好溜仲叫咗個野菌牛肝菌黑松露忌廉汁燴意大利飯黑松露味夠香意大利飯會偏硬身唔會冧晒一pat pat 🙈好食整體黎講都好滿意想食西餐不妨可以試試高質西餐廳😍
享受二人世界燭光晚餐❤️
前菜有大蝦沙律
另外仲有個蘑菇湯超級濃郁😜
套餐當然唔少得有餐包浸湯食係絕配
食西餐點少得鵝肝,系至愛😋
入口即溶,好香滑,推薦
主菜叫咗個龍蝦闊條麵
龍蝦質感,爽口彈牙唔會燒到好老
闊條麵夠煙靭,夠味又唔會好溜
仲叫咗個野菌牛肝菌黑松露忌廉汁燴意大利飯
黑松露味夠香意大利飯會偏硬身
唔會冧晒一pat pat 🙈好食
整體黎講都好滿意
想食西餐不妨可以試試高質西餐廳😍
2025-03-05 1073 瀏覽
開瓶費 $ 150Riedel 酒杯供應餐湯跟餐包餐湯 - 磨菇忌廉湯出街食通常都係白湯加磨菇粒,見到咁灰嘅磨菇湯真係好少有濃郁細滑餐沙律 - 煙鴨胸沙律普普通通,不過都有誠意三文魚扒時蘿忌廉意大利飯 $ 88三文魚扒靚仔,唔係超市款直切圓形果種有骨扒。忌廉意大利飯份量十足,而且煮得香、滑、煙韌寶雲蘇烤焗豬扒配蘋果茸 $ 118以為係分開,點知原來佢用蘋果茸做黏合,放上香草麵包糠焗,非常聰明,不過擺碟就一般。豬扒好食,唔會過薄、乾柴烤紐西蘭西冷扒 12oz $ 118大大件西冷,仲用牛牛鐵板上好有feel。配菜又多又好味,黑椒汁好濃牛扒冇問我成數,咁我都免問。肉質絕無用梳打粉鬆肉,所以全熟有少少鞋,同埋有條大筋咬唔開,不過咁嘅價錢,我12oz當8oz咁食係OK嘅地點可能難搵少少,但係環境大,酒吧得嚟唔會好黑,店員都有禮貌,有晒制服兼打Bowtie午餐有88折,平上加平👍 食完行下商場一流
開瓶費 $ 150
Riedel 酒杯供應

餐湯跟餐包

餐湯 - 磨菇忌廉湯
出街食通常都係白湯加磨菇粒,見到咁灰嘅磨菇湯真係好少有
濃郁細滑

餐沙律 - 煙鴨胸沙律
普普通通,不過都有誠意

三文魚扒時蘿忌廉意大利飯 $ 88

寶雲蘇烤焗豬扒配蘋果茸 $ 118

烤紐西蘭西冷扒 12oz $ 118
大大件西冷,仲用牛牛鐵板上
好有feel。配菜又多又好味,黑椒汁好濃

午餐有88折,平上加平👍 食完行下商場一流
2025-02-11
優惠券
2025-02-26 1167 瀏覽
門口大大個招牌寫上[$10生蠔]就來試試,可惜原來你需要先點主食,才可點半打$10生蠔,注意⚠️兒童餐不入選為主食。 另外可賞$98/無限暢飲生啤,不過選擇不多,只有兩款味道,食物質素好,但選擇不多,服務員態度非常友善👍🏻 ,在荃灣區都算不錯的選擇
2024-11-29 4108 瀏覽
法國生蠔($10@)最少兩隻起,淺嚐要咗四隻。雖然細細隻,但食得出頗新鮮,淡淡海水鹹味帶少少鮮甜,帶子位爽口。以十蚊一隻嚟講,可以一試。午市套餐,有餐湯+餐包或沙律、主食、熱飲。是日餐湯係蘑菇湯,creamy,有菇味,還可以。餐包熱烘烘,外脆內軟,帶有香草味,好味。酥炸魷魚圈($28)套餐可加配小食,要咗炸魷魚圈,份量OK,即炸,唔油,炸粉算薄帶有少少香草味,味道不錯。烤紐西蘭西冷扒12安士($118)懷舊鐵板系列,已經諗唔起,對上一次食呢類型嘅鐵板牛扒喺幾時了。鐵板上枱淋汁(揀咗蒜蓉汁),員工提醒用布遮一遮,我仲load咗半秒先醒起(超尷尬)。牛扒約六七成熟,肉質預期之內,結實有咬口,肉味普通。配菜有薯條、粟米、西蘭花。烤鴨髀配南瓜汁意大利飯($88)南瓜汁意大利飯味道很好,米飯外軟裡面微硬,不錯,南瓜粒有蔬菜質地口感,個人覺得如果再腍啲會更好(反而事頭婆鐘意呢個偏實身嘅口感,話同個飯一軟一硬有對比仲好,well,每個人都有各自嘅偏愛)。烤鴨髀中規中矩,烤得夠香,有鴨味但無騷味,但肉質唔夠嫩。最後餐飲要咗熱咖啡,係即磨咖啡,而且奶仲係熱嘅,很好,加分。整體用餐體驗感覺良好,環境舒服,
法國生蠔($10@)

午市套餐,有餐湯+餐包或沙律、主食、熱飲。
是日餐湯係蘑菇湯,creamy,有菇味,還可以。
餐包熱烘烘,外脆內軟,帶有香草味,好味。

酥炸魷魚圈($28)

烤紐西蘭西冷扒12安士($118)

烤鴨髀配南瓜汁意大利飯($88)

整體用餐體驗感覺良好,環境舒服,空間感足,員工有禮,食物質素唔錯。

PS:午市仲有88折,即係變相免加一。
法國生蠔
餐湯(蘑菇湯)、餐包
酥炸魷魚圈
烤紐西蘭西冷扒12安士
烤鴨髀配南瓜汁意大利飯
餐飲:即磨咖啡
$138.5 (午餐)
今日去咗荃灣慶祝生日俾呢間嘅 $10生蠔吸引咗🤩雖然話係星期二嘅晚上但其實餐廳都好快爆滿,係實力嘅證明🤩首先當然係半打生蠔🦪,生蠔冇特別名堂,只係講係法國🇫🇷但$10 價錢就可以食到生蠔唔敢講係超級好味,但絕對係少鮮甜,冇腥味,$10 嚟講性價比絕對係高😍跟住嗌咗呢個牛油果蝦沙律,賣相份量💯,喺下面嘅生菜亦有足夠嘅果醋絕對唔會食到好乾身無味嘅感覺蝦有細心地搣咗中間嘅蝦殼☺️但又保留住蝦頭,絕對有鮮味之後仲有聖子意粉,一開始覺得好似料少麵多但其實絕對冇啲咁嘅事🤭!反而想讚意大利麵彈牙😍口感方面絕對唔輸蝕✨調味唔會過鹹過油,絕對難得🥹最後突擊試咗呢一個甜品,Tiramisu 都冇令人失望☺️最後想讚呢度嘅待應一樣咁出色雖然大家都好忙,但服務一樣咁貼心🫶🏼有啲好細微嘅要求都會記得同知道星期二晚坐滿就知咩事😆👍🏻
今日去咗荃灣慶祝生日
俾呢間嘅 $10生蠔吸引咗🤩

雖然話係星期二嘅晚上
但其實餐廳都好快爆滿,
係實力嘅證明🤩

首先當然係半打生蠔🦪,
生蠔冇特別名堂,只係講係法國🇫🇷
但$10 價錢就可以食到
生蠔唔敢講係超級好味,
但絕對係少鮮甜,冇腥味,
$10 嚟講性價比絕對係高😍

跟住嗌咗呢個牛油果蝦沙律,
賣相份量💯,
喺下面嘅生菜亦有足夠嘅果醋
絕對唔會食到好乾身無味嘅感覺
蝦有細心地搣咗中間嘅蝦殼☺️
但又保留住蝦頭,絕對有鮮味
烤阿根庭紅蝦牛油果沙律配熱情果油醋汁

之後仲有聖子意粉,
一開始覺得好似料少麵多
但其實絕對冇啲咁嘅事🤭!
反而想讚意大利麵彈牙😍
口感方面絕對唔輸蝕✨
調味唔會過鹹過油,絕對難得🥹
意式辣椒蒜片西班牙蟶子寬條麵

最後突擊試咗呢一個甜品
Tiramisu 都冇令人失望☺️
意大利咖啡蛋糕

最後想讚呢度嘅待應一樣咁出色
雖然大家都好忙,但服務一樣咁貼心🫶🏼
有啲好細微嘅要求都會記得同知道
星期二晚坐滿就知咩事😆👍🏻