餐廳: Sky726
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
國泰會員用餐消費最高可賺取HKD4=3里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次可賺取「亞洲萬里通」里數之消費額上限為港幣10,000元。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費港幣4元可賺取2里數。
  • 渣打國泰Mastercard®客戶可享餐膳里賞(每港幣4元賺取2里數)及基本餐飲類別之合資格簽賬獎賞( 每港幣4元賺取1里數),即合共每港幣4元賺取3里數。
  • 賺取之「亞洲萬里通」里數將根據餐飲與膳食消費,包括服務費、稅項及小費的總和而計算。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別「賺里餐廳」查詢。
  • 賺取的「亞洲萬里通」里數將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他條款及細則約束
2023-03-12 395 瀏覽
Sky726 位於 T.O.P. 隔離,行完一日街行幾分鐘就到餐廳,好方便~上到最頂嘅25樓,一出𨋢就留意到餐廳嘅佈置,成個天花佈滿小燈,好有情調~晚餐時段嚟可以由日落睇到夜景,去到夜晚嘅景色如繁星點綴一般,同餐廳嘅佈置互相映襯.前菜叫咗燒焗南瓜湯、流心水牛芝士伴蕃茄同香煎煙薰慢煮北海道帶子。南瓜湯用燒焗方式製成濃湯,令南瓜嘅甜味突出,而且又濃郁又滑。水牛芝士配蕃茄排得好精緻,切落去真係幾流心,本身食芝士有啲漏,但配埋番茄個配搭就較易入口,配搭一流~帶子就好厚肉,中間配以菇同石榴粒,令整體味道更加昇華!主菜就叫咗兩款意粉 - 意大利手卷意粉伴野菌、珍寶虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁。手卷意粉比較少見,係比較硬身嘅意粉,只是略嫌辣肉腸太多,但咁樣先可以令意粉更有味。至於意大利飯,唔係煮得過軟或太硬,完全吸收哂龍蝦汁嘅味道,加埋啖啖虎蝦肉,味道一流!成餐食咗大約每人$500 ,好抵食。雖然望落每碟唔算大份但食落又幾飽。而且食物選擇都唔少,主菜亦設有素食選擇,非常貼心。除咗係拍拖/紀念日好去處,餐廳寧靜嘅格局亦適合老朋友聚舊傾談一番.

流心水牛芝士伴蕃茄
燒焗南瓜湯
香煎煙薰慢煮北海道帶子

帶子就好厚肉,中間配以菇同石榴粒,令整體味道更加昇華!
意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士

香煎煙薰慢煮北海道帶子
意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士
珍寶虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁
2023-03-07 437 瀏覽
情調美景的西餐廳🌸海鮮什錦意大利粉$178🌟🌟🌟🌟🌟大大碟,材料豐富有蜆肉、鮮甜藍青口、爽脆蝦仁、炸過而保留到肉汁既魚柳、彈牙魷魚圈,仲有雜菌,意大利粉煮得軟硬適中,而且鮮茄醬非常多,能每一啖都吃到滿滿既醬汁。😋😋🌸手打和牛漢堡(肉眼牛肉、蕃茄、洋蔥、芝士)配薯條 $168 🌟🌟🌟🌟🌟上一枱個漢堡好吸晴呀!和牛漢堡超juicy,d肉汁爆晒出黎,而且肉質非常嫩,完全唔會有嚡口,麵包面及底有烘過,非常脆口,芝士溶左落和牛度,夾埋麵包,每一啖都超滿足。薯條炸得香脆,而且灑左些黑椒,添加左點調味,再配蕃茄醬真係不錯。還有些配料,酸瓜味道超開胃,新鮮蕃茄、新鮮紫洋蔥及爽脆生菜。🌸另加$48 (餐包、是日餐湯、迷你沙律、茶/咖啡)🌟🌟🌟🌟🍀餐包〰️ 略為硬左點,不過搽點奶油就增加了口感,再掂埋湯一齊食,就不錯。🍀是日餐湯〰️大蒜薯仔湯好香薯仔味,再飲就開始飲到少少大蒜味,不過個湯都既特別,冇想過會咁好飲架!🍀迷你沙律〰️有新鮮車厘茄及新鮮沙律菜。🍀凍奶茶〰️奶及糖水是自行加,所以自行調制,不過茶味好飲。🍀凍咖啡〰️先上枱是黑咖啡,再自行加入奶及糖水,咖啡味濃郁帶點苦味。======詳情======Sk
情調美景的西餐廳

🌸海鮮什錦意大利粉$178🌟🌟🌟🌟🌟

🍀是日餐湯〰️大蒜薯仔湯

🍀迷你沙律〰️有新鮮車厘茄及新鮮沙律菜。

🍀凍奶茶〰️奶及糖水是自行加,所以自行調制,不過茶味好飲。

======詳情======
Sky726 (旺角)
旺角彌敦道726號25樓
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #旺角美食 #旺角好去處 #浪漫餐廳 #打卡餐廳 #情調 #美景 #手打和牛 #海鮮什錦 #意大利粉 #漢堡包 #薯條 #漢堡控 #Sky726
2023-03-04
  • 手打和牛漢堡
  • 海鮮什錦意大利粉
2023-01-24 1940 瀏覽
🌃 餐廳位於旺角彌敦道726號25樓全層,鄰近於旺角港鐵站B3出口,係一間高級西餐廳, 餐廳定位於酒吧, 以星空設計,擁有滿天花嘅星星燈,仲有無敵落地大玻璃, 可以俯瞰旺角鬧市靚景, 如果在黃昏時間進食的話, 仲可以睇到日落, 滿滿嘅浪漫情調, 好適合情侶黎一餐燭光晚餐, 慶祝特別紀念日也好適合。.🥗 新鮮生蠔(半打) ×2💲 198 ×2👉 我同朋友都好鍾意食生蠔, 見到餐廳有生蠔供應, 二話不說叫了一打, 每人食半打😍, 每個拼盤都有兩個產地嘅生蠔, 不過已經唔記得咗係咩產地了, 食落到好creamy, 而海水味有分別, 其中一款較濃郁。.🥘 珍寶虎蝦意大利飯配龍蝦牛油汁💲 218👉 珍寶虎蝦size好巨型, 仲有兩隻㖭, 可以每人分一隻, 意大利飯配上龍蝦牛油汁好creamy, 龍蝦湯汁味好出🤤。.🐔 香草燒春雞半隻💲 188👉 半隻春雞以香草碎及麵包糠醃製,再經過高溫燒烤而成,雞皮格外香脆,肉質比較嫩滑,仲有一份香脆嘅炸粗薯條、 烤蒜頭同埋沙律菜, 估唔到配菜都咁豐富😍.📍 Sky726旺角彌敦道726號25樓=====================.*此價格只供參考及以當時

🥗 新鮮生蠔(半打) ×2
💲 198 ×2

🥘 珍寶虎蝦意大利飯配龍蝦牛油汁
💲 218

🐔 香草燒春雞半隻
💲 188
👉 半隻春雞以香草碎及麵包糠醃製,
再經過高溫燒烤而成,雞皮格外香脆,

📍 Sky726
旺角彌敦道726號25樓

=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2023-01-04 1816 瀏覽
呢間鬧市中嘅餐廳上到去,原來環境非常寧靜,能夠望到旺角嘅夜景,環境仲非常浪漫🌹啱啱完咗聖誕節,見到餐廳入邊仲有一些聖誕節嘅氣氛,餐廳價錢唔算太貴服務同環境我都非常滿意依度仲有好多款式嘅紅酒可以選擇如果要慶祝生日,週年紀念,呢個地方非常推介呢一個晚上令我非常享受Dinner set 包左個非常精緻嘅小食,就係三文魚慕絲,我都係第一次食呢一個前菜,味道好特別好香濃嘅三文魚味,而食落口感又似腐乳,非常特別今晚叫咗個set dinner , 本身係食羊架,點知餐廳賣晒,轉左羊柳,竟然有意外嘅驚喜,羊柳做到非常林身,夠嫩滑,最重要係完全沒有羶味,我相信廚師先前功夫做得非常好,羊扒份量手掌一樣大,而旁邊狀況有幾粒薯仔同埋洋蔥絲作為伴菜晚餐有一個餐包餐包熱辣辣,牛油一查完就融入左個麵包🥯,面包軟身,有夠鬆軟,非常好食😋三文魚沙律,當沙律送到我的面前,非常漂亮,很像一個藝術,三文魚砌到一朵玫瑰花,用青瓜薄片包起沙律菜,吃一口三文魚,肉質軟腍,三文魚越食越香口,沙律菜也非常新鮮,入口卜卜脆十分爽口,而且很健康仲有幾粒蕃茄仔非常鮮甜,鮮紅色,望落都知非常新鮮黑松露蘑菇意大利飯$198,職員一放低我已經聞到
服務同環境我都非常滿意
依度仲有好多款式嘅紅酒可以選擇
如果要慶祝生日,週年紀念,呢個地方非常推介
呢一個晚上令我非常享受

味道好特別好香濃嘅三文魚味,而食落口感又似腐乳,非常特別

仲有幾粒蕃茄仔非常鮮甜,鮮紅色,望落都知非常新鮮

黑松露蘑菇意大利飯$198,
職員一放低我已經聞到好香濃嘅黑松露味
入面仲有非常多嘅蘑菇加上大量嘅芝士
仲配埋濃厚嘅cream
口感非常creamy , 意大利粉嘅製作需時大約30分鐘,我覺得係值得等嘅

下一次有機會我會用OpenRice book呢間餐廳
原來係有折扣嘅

• 餐包
  • 野菌意大利飯
  • 煙三文魚沙律
2022-10-22 1121 瀏覽
今日去左旺角一間高層打卡餐廳,就快到Halloween 🎃餐廳嘅裝飾非常有Halloween氣氛一望無際嘅窗口,你會見到喧嘩熱鬧嘅旺角鬧市😝今日嘅天氣真係唔錯㗎😍Lunch time 只有一個set lunch menu ,都有好多款式俾揀,而且性價比都幾高㗎,一個set lunch 入面包左一個沙律、餐湯、主菜仲有餐飲🔺是日餐湯今日個餐湯係南瓜湯,南瓜香味濃郁,質感既濃稠而且又creamy用嚟沾熱辣辣軟鬆餐包一齊食,very nice 🔺是日沙律沙律菜非常新鮮爽清脆配埋黑醋汁,非常開胃😁🔺香煎盲曹魚配玉米忌廉汁(配薯菜)魚皮煎得香脆而且又乾身,魚質嫩滑🤤加埋玉米忌廉汁真係好夾魚下面有d薯菜,包括薯角同蘆筍,薯角炸到金黃色😉趣卜卜🔺慢煮澳洲草饲西冷配红酒汁呢個慢煮西冷肉色帶一d粉紅又唔見血慢煮既方法,可以容易控制之餘又可以做到外面香脆入面juicy多汁既效果,非常考起廚師嘅功力😝📍Sky726📍旺角彌敦道726號25樓

🔺是日餐湯

🔺是日沙律
沙律菜非常新鮮爽清脆配埋黑醋汁,非常開胃😁

🔺香煎盲曹魚配玉米忌廉汁(配薯菜)
魚皮煎得香脆而且又乾身,魚質嫩滑🤤加埋玉米忌廉汁真係好夾

魚下面有d薯菜,包括薯角同蘆筍,薯角炸到金黃色😉趣卜卜

🔺慢煮澳洲草饲西冷配红酒汁

📍Sky726
📍旺角彌敦道726號25樓
2022-10-21
  • 餐包
  • 慢煮澳洲草飼西冷配紅酒汁
4天前 0 瀏覽
慶生餐廳✨估唔到旺角都有d咁靚景浪漫既高空餐廳😆有靚景之餘 食物質素都唔錯🥰餐廳裝潢好有格調,一入到去感覺好舒服,我地揀既位仲要可以睇到曬成個夜景,打卡冇得輸!凱薩沙律配溫泉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️蜜糖炸雞腿⭐️⭐️⭐️⭐️炸得好香脆,加埋蜜糖好夾,上菜既時候都好熱,咬落有肉汁,有驚喜!意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士⭐️⭐️⭐️辣肉腸有啲硬,其他整體唔錯!香煎美國頂級安格斯肉眼扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️塊扒煎得啱啱好,juicy 好食!份量好足,2個人食完之後都好夠飽,每人大約$500,性價比高!好適合情侶/閨蜜去打卡!

凱薩沙律配溫泉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️

蜜糖炸雞腿⭐️⭐️⭐️⭐️

意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士⭐️⭐️⭐️
辣肉腸有啲硬,其他整體唔錯!

香煎美國頂級安格斯肉眼扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
塊扒煎得啱啱好,juicy 好食!

6天前 0 瀏覽
Sky Bar has its romantic ambience and I revisited it with a long-lost friend. Meeting a long-lost friend is romantic, isn’t it? I recommend visiting in the evening on a sunny day for the aerial view of Mongkok under the beautiful sky of changing colour. Food wise? Here comes a quick review. Roasted Pumpkin Soup with Crab Meat, priced $78. As a pumpkin lover, I appreciate the sweet, creamy and thick soup base. Pan-Seared Sous-Vide Hokkaido Scallops with Carrot Puree & Wild Mushrooms, priced $198

Pan-Seared Sous-Vide Hokkaido Scallops with Carrot Puree & Wild Mushrooms, priced $198. Scallops are not my favourite food, but I'm glad to share them with friends. Delicate presentation it is.

Lava Mozzarella and Tomatoes, priced $128. Mozzarella and tomatoes are two of my favourite. As a healthier cheese option, mozzarella is relatively low in fat and calories. It strikes a perfect balance of milky, grassy, and floral notes. Again, lovely plating of red and yellow-orange tomatoes. Fun fact: the color of tomatoes is genetic and encoded in the ancestry. It is the result of both the pigments in the tomatoes skin and the color the interior. Cheese and tomatoes always pair well. Sad to say, I can’t really tell the taste difference between the red vs yellow-orange tomatoes.

Strozzapreti with Mushrooms, Chorizo & Parmigiano-Reggiano, priced $188. Strozzapreti seems to be a less common type of pasta, and I like the combination of the sides, so I gave it a try. Made with a mixture of all-purpose and semolina flours, the 3-inches long rope-like strozzapreti gets its distinctive shape from a twisting motion. There is a small central channel for the sauce to cling to. It gives a rich flavor together with the spicy smoky chorizo and hard dry Parmigiano-Reggiano.

P.s. Set dinner at around $500 is available.
2023-02-27
餐廳位於旺角區,室內環景有情調 燈飾夠浪漫 佢其實喺旺角東附近 寵物街嗰邊餐廳大部分設計落地玻璃窗位置啱鐘意睇景同鐘意高高在上食嘢嘅靚仔靚女們🌃🌟餐廳牆上好多畫作🖼️做設計嘅我最鐘意咁有藝術感嘅地方 可以邊睇靚嘢 邊食飯👍😍講到嘢食 我哋今次食咗好多嘢😋🤭· 炸魚柳手指 (小食/前菜)· 燒帶子(小食/前菜)· 生蠔🦪 1/2 dozen· 烤豬肋骨 (主食)· 黑松露意大利飯 (主食)· 心太軟 (甜品)我真心好推介大家叫佢嘅小食類因為我最滿意嘅就係🌟🌟🌟炸魚柳手指、燒帶子、生蠔(愛爾蘭同蘇格蘭)🌟🌟🌟簡單啲講 炸魚柳手指最有驚喜因為佢唔係急凍魚柳 硬繃繃個種佢用咗新鮮魚柳嚟炸,外脆內軟質感同味道都非常好👍生蠔新鮮 又抵食 $198/半打🦪佢嘅酒精飲品到幾多選擇今次試咗兩杯白酒都唔錯整體今晚都係一個滿意嘅體驗建議情侶們有機會都去試吓☺️
餐廳位於旺角區,室內環景有情調 燈飾夠浪漫

佢其實喺旺角東附近 寵物街嗰邊
餐廳大部分設計落地玻璃窗位置
啱鐘意睇景同鐘意高高在上食嘢嘅靚仔靚女們🌃🌟

餐廳牆上好多畫作🖼️
做設計嘅我最鐘意咁有藝術感嘅地方 可以邊睇靚嘢 邊食飯👍😍

講到嘢食 我哋今次食咗好多嘢😋🤭
· 炸魚柳手指 (小食/前菜)
· 燒帶子(小食/前菜)
· 生蠔🦪 1/2 dozen
· 烤豬肋骨 (主食)
· 黑松露意大利飯 (主食)
· 心太軟 (甜品

我真心好推介大家叫佢嘅小食類
因為我最滿意嘅就係
🌟🌟🌟炸魚柳手指、燒帶子、生蠔(愛爾蘭同蘇格蘭)🌟🌟🌟
簡單啲講 炸魚柳手指最有驚喜
因為佢唔係急凍魚柳 硬繃繃個種
佢用咗新鮮魚柳嚟炸,外脆內軟質感同味道都非常好👍
生蠔新鮮 又抵食 $198/半打🦪
佢嘅酒精飲品到幾多選擇
今次試咗兩杯白酒都唔錯
整體今晚都係一個滿意嘅體驗
建議情侶們有機會都去試吓☺️
2023-03-15
紀念日
2023-03-19 29 瀏覽
餐廳有落地玻璃讓食客俯瞰旺角景色, 可惜今日好大霧😶‍🌫️小食揀咗雞軟骨即炸熱辣辣 外酥內脆的酥脆雞軟骨,嚼勁十足燒慢煮16小時🌶 豬肋骨🐽, 啲肉真係fall off the bone!辣辣地又有少少煙燻味,好味。意大利手卷意粉伴野菌🍄、🌶辣肉腸及巴馬臣芝士🧀,新鮮菇菌鮮味重而且爽口又帶點煙韌的口感食完主菜到甜品,係大熱嘅佳麗💕有非常吸睛👀嘅🔥火焰🍫朱古力球🥰加入高濃度酒精燃燒令🍫朱克力球瞬間燃起藍色火焰,吸👀睛度破表,隨著溫度升高酒香慢慢地溶化🍫朱古力,🍫 朱古力球裏面有Brownie,🍦雲呢拿雪糕冰火交融口感很特別!
餐廳有落地玻璃讓食客俯瞰旺角景色, 可惜今日好大霧😶‍🌫️

小食揀咗雞軟骨即炸熱辣辣 外酥內脆的酥脆雞軟骨,嚼勁十足

食完主菜到甜品,係大熱嘅佳麗💕
有非常吸睛👀嘅🔥火焰🍫朱古力球🥰

2023-03-18
  • 燒慢煮16小時辣豬肋骨
  • 意大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士
  • 火焰朱古力球
2023-03-15 0 瀏覽
海景餐廳聽得多,今次試下城景餐廳,仲要係旺角區,可能我地太早去,居然係第一個到,可以揀位同包場一小陣XDD,餐廳內只係簡單工業風,中間BAR枱,客人就圍圈圈坐,我地當然坐近窗邊啦,旺角逼開大家都知,依度可以感覺到不一樣嘅旺區,空間感十足,可以chill住傾chill住食主菜可以單點,都可以加48蚊要個套餐,懶人之選當然揀套餐啦~套餐有個小沙律 + 餐包 + 湯,今日係椰菜花忌廉湯其中一個主菜叫左海鮮什錦意大利粉,本身以為係普通茄汁,估唔到係海鮮汁,有小小驚喜,海鮮同雜菌量佔1/3,非常足料手打和牛漢堡,好少係香港餐廳會見到,漢堡嘅菜類係分開上,好窩心,個漢堡包終於唔洗比菜整濕曬啦,芝士係溶曬落塊牛度,切開嗰下有少少拉絲套餐仲有杯咖啡/茶飲下次要試下夜晚黎食,朝早感受唔到其他朋友所講嘅浪漫氣氛,反而過左個好chill嘅下晏

套餐有個小沙律 + 餐包 + 湯,今日係椰菜花忌廉湯