餐廳: Sky726
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2019-12-19 1298 瀏覽
同朋友在旺中行完街,朋友仔話行過去太子食飯,話有間餐飯唔錯,所以就跟住佢行去到太子,朋友帶左我去726號25樓,一家叫sky726既西餐廳,入面氣氛真係唔錯,有落地大玻璃,可以飽覽窗外景色,台上仲有蠟燭,好浪漫💕!生蠔見到生蠔menu好似幾吸引咁,6隻都係$198,加$78仲有兩杯白酒,真係幾抵!6隻生蠔中有兩個品種,左邊既係澳洲蠔,右邊既係美國蠔澳洲蠔味道較淡味,配上餐廳特製既醬汁,帶點酸甜,味道幾得意!美國蠔既海水味比較濃,口感爽口,食完飲返啖白酒,味道好配!白酒白酒一開始飲時覺得味道有啲淡,但配埋生蠔,味道慢慢出黎,味道帶酸,味道口感都唔錯,同生蠔幾配!生蠔餐加$78就有兩杯白酒真係好抵!香煎美國頂級安格斯肉眼扒我叫左五成熟,上枱時已聞到好香~ 塊扒好高質,唔需要特別既醬汁,只需要加小小岩醫鹽就足夠,肉味濃郁,好juicy,肉質鮮嫩,五成熟岩岩好!墨魚汁意粉伴茄燴海鮮及虎蝦大大隻虎蝦,配上青口,鮮味十足!意粉充滿住墨魚既香味,軟硬適中,再配埋茄醬,更令味道豐富!72%朱古力心太軟最後又點少得甜品呢~72%朱古力濃度剛好,味道唔太甜,一切開仲見到暖暖既朱古力流出,再配埋雲呢拿雪糕,

生蠔

6隻生蠔中有兩個品種,左邊既係澳洲蠔,右邊既係美國蠔
美國蠔既海水味比較濃,口感爽口,食完飲返啖白酒,味道好配!

白酒

香煎美國頂級安格斯肉眼扒

我叫左五成熟,上枱時已聞到好香~

墨魚汁意粉伴茄燴海鮮及虎蝦

大大隻虎蝦,配上青口,鮮味十足!
意粉充滿住墨魚既香味,軟硬適中,再配埋茄醬,更令味道豐富!

72%朱古力心太軟

最後又點少得甜品呢~
72%朱古力濃度剛好,味道唔太甜,一切開仲見到暖暖既朱古力流出,再配埋雲呢拿雪糕,一熱一凍咁,好食到停唔到口

2020-01-11 0 瀏覽
經app Eatigo 有特價,某啲時段有半價, 即使係午餐都有半價, 食物質素好, 服務好, 午餐款式多, 意粉 啲汁多咗少少 少啲汁 會更好食, 餐湯配餐包, 餐包暖兼 軟淋淋好好味
2020-01-10 0 瀏覽
都係嗰句 期望越大失望越大睇咁多好嘅comment but... signn 本人只可以講食材嘥曬喺廚師手上慢煮豬扒 黑毛豬扒sorry講句垃圾 慢煮烤雞仲衰過我自己喺佳寶自己拎返屋企烤嘅雞。。 嗰個牛骨髓加三塊 toast查半塊都唔夠搽半塊都查唔勻 。 香港人發生什麼是食嘢質素降到咁q低真係陰公。。。hongkonger deserves better...😔 甜品都麻麻地。。。 唔好立亂信openrice comment! happy new year !

2020-01-09 0 瀏覽
念住生日慶祝一下(唔係周末),於是到Openrice上訂位,轉頭就打電話話無位,取消了我的訂單,睇完電影之後上去行了一圈都係想食,walk in入去整晚都未坐滿人,真係…………
2019-12-27 480 瀏覽
今日三個人去食晏,點左三個set lunch,挺好吃,特別係西冷牛扒啱啱好熟但又冧,七折完每個人除開120樓下。最重要係麵包同配咖啡嘅牛奶都係暖暖哋,感覺好用心。讚。

2019-12-27
2019-12-25 490 瀏覽
老公book左平夜夜食SKY726, 不過精打細算的我覺得節日出街食太貴, 所以建議提早慶祝,趁老公收早食Lunch。用eatigo book枱, 不同時段有不同折扣, 我選12點, 有50% off。本以為set lunch冇半價 (但like facebook都有7折), 點知有喎, 又慳了一筆!12點得幾枱客, 好清靜。waitress只得一個,不過做事都好有效率。老公本來想晚餐食晚煮法國菜, 望住這景色, 夜景一定更靚。午餐都有慢煮菜式, 我地order 慢煮西冷,lunch set lunch set 跟餐湯, 沙律, 主菜, 飲品。我覺得這個湯好好味! 幼滑creamy! 沙律也是中上, 醋不多也不少。這個慢煮西冷冇得揀幾多成熟, 我不時食牛肉食5成熟, 所以覺得這西冷太熟,個汁不夠鹹。令我意外的是配菜, 法邊豆好味呀! 我地加$15 order 是日甜品,唔記得問係咩, 味道似 chocolate brownie + cake。 埋單見lunch set都有半價很驚喜。 lunch time上菜很快, 走時一點幾, 全餐廳滿座了。

老公本來想晚餐食晚煮法國菜, 望住這景色, 夜景一定更靚。

是日餐湯 薯仔湯
我覺得這個湯好好味! 幼滑creamy!

是日沙律

沙律也是中上, 醋不多也不少。
慢煮澳洲草飼西冷配紅酒汁

是日甜品

埋單見lunch set都有半價很驚喜。

2019-12-20
聖誕節
信用卡優惠、優惠券
是日餐湯 薯仔湯
是日沙律
慢煮澳洲草飼西冷配紅酒汁
是日甜品
2019-12-22 0 瀏覽
以為環境不錯,怎知只是一般。D玻璃又污糟,個境唔特別(望旺角屋頂)。食物又貴又難食。Lunch time 叫咗一沙律一burger一小吃兩普通飲品折後也要5佰元.....我以後一定唔會再去
2019-12-22 408 瀏覽
最近真係好忙啊,今日出開旺角難得有時間可以休息下。即刻諗起呢間Sky726,係鬧市入面可以飽覽城市景色,安靜進餐,靜靜地settle一下~泡菜煙肉意大利粉~味道好夠!多料! 泡菜同意大利麵既組合簡直就係韓式同西式嘅結合,見佢咁特別諗住試吓佢!原來佢哋組合埋一齊有另有一番風味!泡菜辣辣的帶點酸,意大利粉索晒泡菜汁,撈埋煙肉同菇類~的確味道不一般~口味較重,喜味濃人士必試!跟着set餐~有湯、面包🥯、同沙律~ 望住個景慢慢食,真係好舒服~嘆杯熱檸茶,覺得這個下午非常不錯!
最近真係好忙啊,今日出開旺角難得有時間可以休息下。

泡菜煙肉意大利粉~
味道好夠!多料!

跟着set餐~有湯、面包🥯、同沙律~
望住個景慢慢食,真係好舒服~

嘆杯熱檸茶,覺得這個下午非常不錯!
2019-12-08
2019-12-22 226 瀏覽
22/12 星期日中午去食,比想像中少人,好似得兩三台客。餐廳冇開燈,全部靠自然光。感覺上裝修一般, 同樓上Cafe差唔多,但個景就幾開陽。就到聖誕節所以水bar佈置左唔同嘅聖誕裝飾。餐牌個設計好似一般般,睇咗好耐有似唔夠吸引。羊架唔so唔un。好食!簡單製作但已經好好食,黑松露同薯蓉係絕配。呢個食法都幾得意,田螺有牛骨髓嘅味道。牛骨髓嘅精華仲可以配小多士食埋。臨近聖誕同男朋友都想打下卡,request係甜品上面寫Merry Christmas~ 檸檬蛋白炸彈幾值得試!因為出邊食唔到,同埋佢呢隻黃色好靚,影相一流。有蜂蜜、檸檬、蛋、cream嘅味,好食的,仲會俾埋一個錘仔你,要自己博爛佢先可以食。叫咗一杯有薄荷、vodka、雲呢拿、棉花糖嘅signature cocktail,不錯不錯,但個人覺得棉花糖唔好咁焦好味d。最後買單兩個人$600,整體來說性價比OK的,post上story都有啲睇頭。星期日晏晝唔多人所以可以坐到窗口位。

就到聖誕節所以水bar佈置左唔同嘅聖誕裝飾。

餐牌個設計好似一般般,睇咗好耐有似唔夠吸引。
露絲瑪利羊架伴薄荷汁

羊架唔so唔un。好食!
黑松露薯蓉

簡單製作但已經好好食,黑松露同薯蓉係絕配。
燒焗牛骨髓配香草田螺

露絲瑪利羊架伴薄荷汁
黑松露薯蓉
燒焗牛骨髓配香草田螺
2019-12-08 1191 瀏覽
琴日同朋友慶祝生日,專登揀左間有格調既西餐廳靜靜地傾下計。因為餐廳係大廈頂樓,所以景觀好開揚,落地大玻璃望出去就係旺角既夜景。我早一個星期前已經打電話book定窗口位。餐廳環境幽暗,每張枱都放左蠟燭,好有氣氛。適合情侶慶祝特別日子或者約fd飲返杯傾下計。餐牌菜式以西餐為主,主菜既款式都幾多。飲品方面叫了一杯有菠蘿汁味的飲品😇我地前菜叫左份香草炸原粒磨菇,外脆內軟,裡面仍然保留好多磨菇汁,再配埋兩款甜酸醬,一口一粒,轉眼間已經食晒成碟。叫了一個龍蝦汁帶子意粉,帶子超級大粒!意粉煮得剛剛好,不會太軟,配上龍蝦汁吃很好味!主菜我點了一份香煎羊架配蘆筍薯蓉。羊架香而不羶,熟度剛好,配搭蘆筍,份量也不少!這裏的裝修非常浪漫,而且很有聖誕氣氛聖誕節可以再相約朋友來光顧。

餐牌菜式以西餐為主,主菜既款式都幾多。

飲品方面叫了一杯有菠蘿汁味的飲品😇

羊架

2019-11-13
羊架
2019-12-07 709 瀏覽
同男朋友紀念日揀咗呢間位於彌頓道726號頂樓的高級西餐廳食飯,待應安排了靠窗的位置,可以觀賞晚上的旺角人來人往的大街同高樓,好浪漫。慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬黑毛豬鞍煮得夠腍身,切落去能夠感受到濃濃的肉汁鎖在當中,放入口覺得軟硬剛好。牛肝菌醬落在豬鞍之間,廚師沿著碟邊點了意大利黑醋汁及紅寶石(紅石榴),十分有心思,兩種醬汁不會溝在一起,比人客可以按需要點適量的黑醋汁配豬鞍食,我個人喜歡酸,所以豬鞍扒點了相當多意大利黑醋汁,味道開胃。秘製雞軟骨雞軟骨炸得香脆可口,食得出加入咗孜然粉係當中,可口送酒一流。整餐飯環境同氣氛都好好,慶祝生日紀念日最適合不過,在場都好多情侶同埋姊妹幾個談心,是一個令人愛上的餐廳。

慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁及牛肝菌醬

秘製雞軟骨

2019-12-06 590 瀏覽
旺角區一向都好多唔同種類既野食早排朋友就帶左小編去左一間睇景既西餐廳到試下😋餐廳位於高層🏢所以如果坐窗邊位既話就可以居高臨下望到旺角區百樓林立 燈火通明既夜景 景色相當靚🌃.今次同朋友叫左一個set dinner再加多一個意粉🍝雖然份量唔多 但都夠飽肚🙈.Set dinner既價錢由$468-598不等係根據主菜而定🍽成個套餐就包括精緻小食 沙律 主菜 甜品同餐飲💁🏻‍♀.🐟三文魚mousse眼見係泡沫mousse🌬但食落係三文魚既味道 感覺幾特別🙈.🍖柏爾瑪火腿蜜瓜沙律清甜既蜜瓜 香脆既麵包粒🍞爽甜蕃茄仔🍅加上酸酸甜甜既沙律 清新開胃🥗.🦢香煎鵝肝伴鵝肝油寬條麵鵝肝外層煎得幾香 入口即融🔥而寬條麵係比教硬身 咬落幾有質感 加上鵝油香味質素頗高🤤但可能為左令麵條都沾上鵝油 所以用量較多🤭令麵條比較偏油 如果乾身少少應該會更好😌.除此之外仲叫多左個主菜🍝🦞虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁($198)虎蝦都幾大隻 食落爽口彈牙 🦐每粒米飯都沾滿龍蝦牛油汁🍴而且粒粒分明有咬口 表現唔錯🍚.黎得食西餐就緊係唔少得叫返杯特色飲品啦🍸🥃Godiva Delight($88)一開始Baileys同冰係會分開
旺角區一向都好多唔同種類既野食

質素頗高🤤
但可能為左令麵條都沾上鵝油 所以用量較多🤭
令麵條比較偏油 如果乾身少少應該會更好😌

除此之外仲叫多左個主菜🍝
🦞虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁($198)
虎蝦都幾大隻 食落爽口彈牙 🦐
每粒米飯都沾滿龍蝦牛油汁🍴
而且粒粒分明有咬口 表現唔錯🍚

黎得食西餐就緊係唔少得叫返杯特色飲品啦🍸
🥃Godiva Delight($88)
一開始Baileys同冰係會分開上
食客可以根據自己需要而決定落唔落冰❄
小編就比較鐘意💁🏻‍♀️
混合左牛奶冰同朱古力冰後baileys既味道
酒精味無甘濃但又帶有牛奶同朱古力既香味🍫
香濃好飲🥛
🍹Tropical punch($70)
打卡一流 蜜桃味香 消暑解渴🍑

總括黎講 雖然餐廳既價位比較高
但食物質素都頗高 有景有美食🤤
適合特別節日黎食🙆🏻‍♀
2019-12-02 694 瀏覽
今年生日,老公在Sky 726訂左枱!其實我地之前都有黎過,就係鍾意呢度既環境,服務,食物又好食,所以決定encore! Oysters $198 見menu 做緊生蠔promote, 6隻生蠔,2種不同品種,加$78仲有兩杯白酒,見咁抵點左個試下!細啲果隻係澳洲蠔,大果隻係美國蠔,澳洲蠔比較淡味,美國蠔口感較爽口,海水味濃!配埋餐廳自制既醬,加埋一齊食,酸酸甜甜咁,好特別呀!Drinks $ 78 for 2白酒配生蠔🦪,仲加埋呢個咁靚既夜境,心情都靚好多~ 呢杯白酒一開始覺得比較淡,但慢慢飲下飲下,酸味先出黎,配生蠔味道幾配!Pumpkin Soup with Crab Meat $78食西餐,湯更加不能少!上次飲過呢度既湯覺得唔錯,今次再次encore呢個南瓜湯!南瓜湯有濃濃既南瓜香味,口感creamy幼滑,仲飲到一絲絲既南瓜纖維,味道鮮甜,因為有好多蟹肉在內,真係好好味啊Prime Ribeye $358我就最鐘意食安格斯肉眼扒,我點左五成熟,端上枱果下真係好香~ 切落去見到仲有少少血,真係五成熟,師傅煮得岩岩好!肉味非常濃郁,好多肉汁,非常juicy, 配菜有露筍,有種清
今年生日,老公在Sky 726訂左枱!

Oysters $198

Drinks $ 78 for 2

Prime Ribeye $358

肉味非常濃郁,好多肉汁,非常juicy, 配菜有露筍,有種清新既感覺!

Molten Chocolate $88

最後要點返個甜品!呢個心太軟真係食到心都甜埋,好味道!

2019-11-30 546 瀏覽
Overall 食物唔錯 環境都理想。我地叫左a la carte menu, total 1x salad, 1x starter(crab tart), 4x main course(beef sirloin, pasta, risotto, duck leg), 1x jar sangria, 4x dessert 。我地突別鐘意個mango and shrimp salad ,duck leg同佢地嘅Italian cheese with strawberry sorbet。但係risotto ,crab tart 同佢地好岀名果個famin’chocolate bomb 就麻麻地,不過影相嘅話效果not bad。即使佢個鋪位唔大,但係環境都唔會好嘈,我地request window seat佢地都俾到我。價錢我覺得有d貴,因為佢有d食物唔係好對得住個價,但係環境又搭救左d,都可以黎試下。
Overall 食物唔錯 環境都理想。

2019-10-29
2019-11-27 522 瀏覽
忌廉蠔湯蠔味爆燈! 配簡單牛油麵包,無得輸。炸蟹餅有圖有真相,蟹餅外層脆卜卜,切開裏面大量蟹肉,絕無偷工減料,啖啖肉,無得輸 !Prime Grade肉眼扒優質高質素牛扒,無需要任何醬汁,亦無需要任何調味,只需要配上一點點岩鹽就足夠。Medium做到剛剛好。肉味、油香皆充足,相對西冷牛扒比較軟諗。用 Chargrill 代替 Panfry, Perfect !和牛Cannelloni 呢個我自己喺意大利食過,香港就唔係經常見到。個製作概念有D似腸粉,但塊皮變咗做意粉,餡料就變咗西方口味,非常出色。檸檬蛋白脆炸彈裏面有檸檬醬,配合打起咗嘅蛋白,加上外面蛋白脆糖。好睇又好食。
忌廉蠔湯
蠔味爆燈! 配簡單牛油麵包,無得輸。

2019-11-18