餐廳: Sky726
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
感情就好似建築物,總會有離別一刻,難以估計下一秒會否被轉上新裝。新人事新作風,留戀係凡間既快快樂時光,可能永遠被埋葬。噓!唔好講呢d衰野,其實人既步伐應該要跟貼時代,浪漫呢家野唔係淨係得情情塔塔先有既。好似呢間空中餐廳「S K Y 7 2 6」,無論日與夜既時光,都有一份筆墨難以形容既浪漫氛圍,而家仲要係12點至3點半Brunch Menu仲有7折呀,相當抵食!👇📌S a l a d -▪ Smoked Salmon · Salad - $148▫ 一個靚既Brunch time,當然要整返個「煙三文魚 · 沙律」開下胃先,水準一樣keep住,砌成玫瑰既賣相,特別吸晴。而質感夠肥美,又夠亮澤,食落感受到每啖油脂既口感;連隨既沙律好新鮮,唔錯。📌P a s t a -▪ Assorted Seafood · Spaghetti - $178▫ 不得不試既「海鮮什錦 · 意粉」,以青口、大蝦、菇菌一齊炒,黎到既時侯都聞到香呀。每條意粉沾滿蕃茄醬,食落口感爽彈,份外有種濃郁既既惹味感;加上大蝦同青口夠新鮮,多重口感特別吸引!📌B r u n c h - ▪ Eggs Benedict - $
新人事新作風,留戀係凡間既快快樂時光,可能永遠被埋葬。
📌S a l a d -
Smoked Salmon · Salad - $148
食落感受到每啖油脂既口感;連隨既沙律好新鮮,唔錯。
📌P a s t a -
▫ 不得不試既「海鮮什錦 · 意粉」,以青口大蝦菇菌一齊炒,黎到既時侯都聞到香呀。
每條意粉沾滿蕃茄醬,食落口感爽彈,份外有種濃郁既既惹味感;加上大蝦青口夠新鮮,多重口感特別吸引!
📌B r u n c h -
Eggs Benedict - $128
▫ 又一招牌傑作「賓尼迪蛋 · 鬆餅」出埸啦,佢地既benedict口感滑溜,用刀輕輕吉穿中間,
仲有大量蛋汁流出黎;視角非常治癒。而底部既鬆餅烤得非常香脆,
配搭煙三文魚加強油潤軟綿既口感,令整體有多一份鹹香,食得過!
Belgian · Liège Waffles - $118
▫ 估唔到係呢到都食到我最鍾意既甜點「士多啤梨 · 香蕉比利時窩夫」,
呢到既Waffle都係即叫即烘,所以黎到既時侯外層非常香脆,口感一流;
配搭士多啤梨醬藍莓既配襯,旁邊仲鋪上大量香蕉,賣相瞬間變得更有色彩。
📌M a i n -
Confit · Duck - $168
▫ 輪到主菜出埸啦,呢個「油封 · 鴨脾」真係食過返尋味,呢到既鴨脾肉非常香濃,
鴨肉外層帶少少微脆,而中間肉質經過慢煮,變得更加軟腍,
加上既油香瞬間被迫哂出黎,相當惹味。
📌D e s s e r t s -
Strawberry · Parfait - $78
▫ 最後兩款甜品打卡真係一流,第一道「草莓 · 芭菲」以士多啤梨為主題。
誘人既賣相真係令人欲罷能,底層既雪糕加上草莓醬、大量脆片,令成個口感更豐富;
雪糕夠冰凍涼快,又唔會太甜,幾好食。
Baked Cheese Tart - $68
▫ 呢個「半熟流心 · 芝士撻」暫時係我食過最滿意既一次,事關一入口芝士味好濃烈,
就算影相影耐左,裡面既芝士仲保持得非常微熱,唔錯;而餅底亦做得有驚喜,
焗得非常靚仔,仲帶少少焦香,呢個一定要食!
2020-09-20
  • 油封 · 鴨脾
  • 草莓 · 芭菲
  • 半熟流心 · 芝士撻
2020-07-09 3707 瀏覽
之前同朋友傾起話大家都連續番左咁多個月工,係時候好好獎勵下自己,所以就約左黎呢度食番餐好既餐廳位於大廈頂層25樓,踏出𨋢門左方係成塊落地玻璃,可以眺望到大半個旺角、深水埗區既景色望住個咁開揚既景食飯覺得特別放鬆可能因為有book同埋早到既關係,有得坐窗邊位,好好彩~食住飯睇日落真係好chill,入黑之後店內氣氛唔同晒,天花板鋪滿燈飾成個星空咁,氣氛變得十分浪漫-呢度食物水準好高,雖然晚餐價錢中上,但個人認為係值得既食物選擇眾多,有選擇困難症既我地揀左成三個字先決定到食咩:‘(同埋呢度有得食生蠔~-煙三文魚沙拉上第一道菜已經同朋友一齊wow左聲佢既擺盤特別用心,廚師用多塊煙三文魚砌左朵玫瑰花出黎,沙拉菜就放左係朵花下方,外圍再用薄切青瓜包左下,成個presentation好工整、artistic除左個樣好掂之外,食材都十分新鮮,抵讚!-虎蝦義大利飯伴龍蝦牛油汁義大利飯醬汁帶有十分濃郁既大蝦味,醬汁做得好creamy,好惹味如果大蝦有多幾隻就好啦🥺佢個size好大、做得好彈牙又燒得好香最鍾意係係大蝦下面既risotto,因為d 大蝦醬汁超級可口,mix埋d risotto醬汁真係好鬼正-

望住個咁開揚既景食飯覺得特別放鬆
可能因為有book同埋早到既關係,有得坐窗邊位,好好彩~

呢度食物水準好高,雖然晚餐價錢中上,但個人認為係值得既

同埋呢度有得食生蠔~
煙三文魚沙拉

上第一道菜已經同朋友一齊wow左聲
除左個樣好掂之外,食材都十分新鮮,抵讚!
虎蝦義大利飯伴龍蝦牛油汁

義大利手卷意粉伴野菌、辣肉腸及巴馬臣芝士

上網查先知道呢隻義大利麵叫做“Strozzapretti”,中文叫做掐死麵
係源於義大利既一個大區Strozzapretti,起源十分有趣
(Copy from web)“這種麵的起源有著許多的傳說:一說是古羅馬馬涅地方的婦女做麵給教士來抵扣部份地租,她們的丈夫見到腦滿腸肥的神父吃自己妻子做的麵就生氣,恨不得把他們都掐死;也有一說是這種麵形狀像是扭乾的毛巾,可以用來勒死神父。總之就是反教會人士發明出來的料理。”

入番正題先,意粉面質厚實有好香既蛋黃麵粉味道
辣肉腸質素很不錯,佢濃烈既鹹香風味令我唸番起之前去外國食到既個d腸仔味haha
醬汁偏酸十分可口,食落會有仲上癮既感覺,真係會食到唔停口!!
檸檬蛋白脆炸彈

呢餐我同朋友票選既No.1都係呢個甜品
佢好得意架,上菜既時候仲附上埋個鎚仔比你dup難黎食

(有d核突請見諒:P)
外科硬身甜度高但放入口後會瞬間融化,有d似食緊棉花糖既感覺
入面又有分兩層,上層係酸酸甜甜balance得剛剛好既蛋白泡層
而舖係下面既係d 酸度較高既mixture,食家朋友話似係檸檬,蛋黃同糖既mix
整體黎講,雖然價錢偏貴但係個人認為係真係值得比既
呢度環境很不錯,d食物又做得十分用心有水準,遲d有節日聚餐想食好d既時候都會想番黎呢度食多次!
2020-07-06
2020-04-27 9508 瀏覽
今日小編同朋友放假,我哋去咗旺角行街,朋友帶咗我上嚟食,嘩呢間餐廳好靚呀,可以望到香港滿滿嘅高樓大廈,縱橫交錯嘅街道,咁靚咁舒服嘅環境好chill呀😍。而且餐廳嘅廚房係開放式,可以望住廚師整嘢食,同埋可以望住調酒師調酒👍🏻。🍽頭盤我地食左Buffalo Mozzarella Tomato salad$138,蕃茄好新鮮,水牛芝士亦唔會太鹹,Parma Ham 肉質嫩滑,肥瘦適中,上面配上橄欖油同埋鹽粒,再加上羅勒葉👍🏻,聽講呢道菜嘅綠白紅三隻色係代表意大利🇮🇹。Crispy fried chicken$98炸雞我就食得多,而佢哋最特別嘅就係墨汁炸醬整既炸雞,真係第一次試呀,好新穎有創意,另外金黃色嘅炸雞係用咗啤酒醬造成既,雞炸得好酥脆,而且入邊肉質嫩滑👍🏻。Oyster soup$90蠔湯拌魚子醬,忌廉打到好滑,湯好濃郁,海鮮味道好鮮甜,配上牛油麵包👍🏻,好鐘意呀🥰👍🏻。到左主菜 我地叫左Iberico pork chop(2pcs)$358,黑毛豬肉質外脆嫩滑,係用左慢煮既方便去烹調,以面頭兩邊都煎得好脆,底下有啲牛肝菌同埋鮮菌炒埋一齊👍🏻😋。而另外我哋叫咗Asparagus kim
今日小編同朋友放假,我哋去咗旺角行街,
咁靚咁舒服嘅環境好chill呀😍

Crispy fried chicken$98

Oyster soup$90

而另外我哋叫咗Asparagus kimchi pasta$158
呢道菜好新穎,好fusion,將泡菜混入西餐,有幾夾喎,意粉夠晒「 al dente」,好鍾意呀,喺香港好少餐廳可以做到👍🏻👍🏻

最後我哋甜品叫咗Lava Cheese tart$68
個塔嘅餡料係流心芝士,好好味,個Tart皮都焗得岩岩好。另外,仲有一個雪芭雪糕,簡直係甜入心,甜品控必食😍😍

Bay Breeze$98
有檸檬同青檸既味道,再加上Gin,感覺好清新好Fresh😆

Lavender Garden$88
紫色嘅薰衣草,味道酸酸甜甜,而且充滿花香,好有獨特風味😛

另外,只要起Happy Hour時段嚟到,飲品就可以享有八折優惠😎😆

2020-04-26
  • 濃郁奶油蠔湯伴魚子醬
光係一種魔力,對我黎講,呢種輕如紙,薄如紗既物質,佢既重要性係佔呢個地球既首屈一指。能夠輕易咁貫穿眼球,透過感官細胞傳輸訊息,如果無佢既存在,我地唔可能正常生活,係漆黑中你會被迷失方向,相機既價值唔會瞬間消失,所有美好既回憶唔會再存在。就等於你係呢間「Sky726」餐廳,黃昏時刻,成間餐廳既落地玻璃比你飽覽整個旺角既夜景,加埋大型酒吧,因為光線令佢變得更加瑰麗堂皇,呢種奢侈感特別令人珍惜,Oh!Yeah~ Woo~!👇📌S A L A D - ▪ Smoked Salmon Salad - $148▫ 就算連前菜都整得特別有心思,呢個「煙三文魚沙律」砌成一朵紅玫瑰咁,賣相夠哂精緻。而質感肥美,表面非常光澤,食落油脂味突出,加埋新鮮既沙律菜,配埋蕃茄乾、青瓜條,鮮甜開胃,又可以中和返油膩感,唔錯。📌A P P E T I Z E R S -▪ Red King Prawn Carpaccio w/ Mint Mayo - $168▫ 三文魚刺身就食得多,都係第一次試「阿根廷紅蝦刺身」,肉身呈現半熟刺身狀,透光感十足,睇落就知相當新鮮。大廚將整條蝦身洗得乾乾淨淨,食落完全無腥味,仲有淡淡海

📌S A L A D -
Smoked Salmon Salad - $148

配埋蕃茄乾、青瓜條,鮮甜開胃,又可以中和返油膩感,唔錯。

📌A P P E T I Z E R S -

仲有淡淡海蝦鮮清甜感,食落肉質爽彈帶黏性,口感好特別,絕對係高質之作!

Caramel Sous-Vide Foie Gras w/ Beetroot Gel - $168

▫ 呢款係我食過印象最深刻既前菜「焦糖低溫浸鵝肝」,大廚先將鵝肝抽出真空,再以慢煮半個鐘,
將油香迫哂出黎,濃香感即刻提升。同時大廚係鵝肝最外層灑上砂糖再輕燒後,形成一層焦糖化,

食落口感好似餅底咁脆口,同時裡面幼滑得黎又夠濕潤,多重味蕾既刺激,夠哂震撼。
配搭旁邊既脆薏米,驚喜十足。

📌S O U P S -
Cream of Wild Mushroom & Black Truffle - $88

▫ 再黎就係充滿誘惑既「野菌黑松露忌廉湯」,忌廉打得夠幼滑,質感上feel到非常濃稠。
加上湯頭十足,裡面食到粒粒軟綿既野菌,配埋陣陣松露香,整體口感同味道兩者都好到位,
Staff係呢個時侯安排埋熱辣辣既麵包,非常細心!

📌M A I N S -
Confit Duck w/ Pinot Noir & Orange Glaze - $258

▫ 輪到主菜方面,繼續以慢煮為主題,今次「法式油封鴨」就係佢地既招牌菜之一。

罕見地試到大廚將鴨脾鴨胸分開處理,一次過體驗兩種唔同既部位,鴨脾外皮脆口,
裡面肉質非常經慢煮後變得相當軟腍,鴨肉味濃郁,好易入口;

而鴨胸淋上紅酒配搭橙汁做成既自家製醬汁,清甜酒香將成個鴨胸肉昇華另一個層次,
入口特別醒胃,肉質亦相對比較煙韌,更加有咬口,無得輸!

Sous-Vide Iberico Pork Chops w/ Blasamic Glaze & Cèpes Purée - $358

▫ 好野唔好比佢停!再黎第二道主菜有兩大塊既「慢煮黑毛豬鞍扒」,大廚用既西班牙黑毛豬
厚度十足,同樣經慢煮處理,岩岩好7成熟,再將外皮煎香,將肉汁緊緊鎖住。切開仲見到粉嫩色,

食落肉質非常鬆軟,後勁帶少少爽口感,配搭底部既黑醋汁同埋牛肝菌醬做既泥蓉,夾埋一齊相當惹味!

📌D E S S E R T S -
Flamin’ Chocolate Fireball - $88

▫ 女士們見到都會瘋狂既「火焰朱古力球」,Staff係上枱時先比我地影左相先,跟手淋上白蘭地再點火,

成個過程相當吸晴。係燒到半溶狀後,裡面既雲呢拿雪糕球朱古力核桃蛋糕加埋朱古力既外殼
三層唔同既口感配搭酒香,係非常非常好食,呢個真係必食推介!

Lady in Red w/ a shot of Strawberry Rouge - $98

▫ 另一招牌甜品有好浪漫既別名,其實佢係「檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪葩 」。
一黎到照舊相機食左先,Staff再係周邊倒入乾冰,形成仙境既效果,真係靚到不行了!

草莓雪葩上面有支試管,其實係士多啤梨清湯,撈埋蛋白餅同埋底部用意大利芝士打出黎既
泡沫一齊食,清新得黎又可以消滯,睇得又食得,無得輸!
2020-04-15
  • 慢煮黑毛豬鞍扒
  • 火焰朱古力球
  • 檸檬意大利軟芝士泡沫伴草莓雪葩
2020-04-04 4783 瀏覽
Sky726這個名稱一看而知是在高層有景觀的餐廳,726 是甚麼呢? 原來是街號,這家在彌敦道724- 726號的樓上餐廳,名字很易記啊! 果然是居高臨下,一排寬濶的落地玻璃窗,相當開揚。倚窗邊吃邊看街景,欣賞都會夜色,心情特别舒暢!主打法國菜,餐牌的食物選擇不少,頭盤、沙律、主菜、甜品、飲品等。散點主菜 $188-348,晚餐 $428-568 ,點了套餐,主菜是慢煮羊西冷$498。Set Dinner (小食、沙律、湯、主菜、甜品、咖啡或菜。)  精緻小吃 - 鵝肝醬水餅~ 將鵝肝醬唧成花在香脆的餅乾上,味道很夾,拿起才看到下面鋪了苜宿芽,細緻位都很認真。 龍蝦肉沙律 ~ 沙律只是一小碗,但龍蝦肉不少,鮮甜而啖啖肉。生菜、紫椰菜、車厘茄都很新鮮,麵包粒夠香脆。自家製沙律汁有淡淡柚子味,略輕手了,放多點更好。 牛油麵包~ 麵包鬆軟,配咸味牛油,不錯。 是日餐湯 - 甘筍湯~ 橙黃色的甘荀湯,賣相已很醒胃,香滑濃郁,十分美味。 主菜- 慢煮羊西冷伴手指薯~西冷部位的紐西蘭羊架慢煮,熟度恰到好處,軟嫩多汁,緋紅的肉質夾著潤滑的羊脂,齒頰留香。手指薯粉腍綿密,連皮焗甘香可口。

$498。

精緻小吃 - 鵝肝醬水餅~
龍蝦肉沙律 ~
牛油麵包~
麵包鬆軟,配咸味牛油,不錯。

是日餐湯 - 甘筍湯~
橙黃色的甘荀湯,賣相已很醒胃,香滑濃郁,十分美味。

主菜- 慢煮羊西冷伴手指薯~
手指薯粉腍綿密,連皮焗甘香可口。蕎頭托底,伴以番茄乾、甘荀汁、黑醋汁,酸酸甜甜,與羊味相當配合。
慢煮羊切成三大卷,擺盤精緻獨特,從外觀至內在都一絲不苟,回味無窮,記憶猶新,超贊!

甜品 - 杏桃撻~
口感幼滑,清甜帶杏桃果香,味覺有幸福感。
咖啡或茶~

室內燈光柔和昏黃,天花以小燈泡裝/飾點綴,營造了點點像聖節的歡樂氣氛,餐枱上放了水晶蠟蠋座,映襯著迷人的都會夜色。
牆上畫滿顏色對比強烈的牆畫,連電梯門也畫了鮮黄色的巨型羽翼,型格帶點浪漫,下次打算與另一半再來吃飯!

地址: 旺角彌敦道724-726號25樓
+852-  23903889
  • 慢煮羊西冷伴手指薯
  • 甘筍湯
2020-09-20 37 瀏覽
第一次寫食評今年的生日,想選一間特別少少嘅餐廳慶祝。由於疫情關係,只有午餐時間可以出街食。平時睇食評或別人介紹法國菜好吸引,就決定選這間sky726同老公一齊試吓入正題~環境:我地安排坐喺窗邊位置,餐廳在26樓,望出去嘅景好開揚,晚上應該更有情調食物:黑毛豬好食意粉幾特別,偏辣,對於食少辣嘅人就麻麻Brunch Iberico Pork Chop慢煮黑毛豬鞍扒配意大利黑醋汁 $153Mushroom Strozzapreti 意大利手卷意粉伴辣肉腸 $132Truffle Mashed 黑松露薯蓉 $62飲品:好靚同好飲🍹Lavender Garden $62🍹Choco clip $55甜品:普通,呢個甜品有乾冰,好仙氣但生日寫字在碟就無乾冰Lady in red 意大利軟芝士泡沫伴草莓雪芭 $62
第一次寫食評

入正題~

食物:
黑毛豬好食

意粉幾特別,偏辣,對於食少辣嘅人就麻麻

Truffle Mashed 黑松露薯蓉 $62
Truffle Mashed 黑松露薯蓉

飲品:好靚同好飲

🍹Lavender Garden $62
Lavender Garden

🍹Choco clip $55
Choco  clip

甜品:普通,呢個甜品有乾冰,好仙氣
但生日寫字在碟就無乾冰
Lady in red 意大利軟芝士泡沫伴草莓雪芭 $62
2020-07-26
Lavender Garden
2020-09-16 42 瀏覽
這餐廳我都已去過三次,奶油蠔湯非常有蠔味,令口腔滿有蠔的味道,每次我都會order都唔夠喉。慢煮黑豚豬有驚喜,好味👍,牛扒也煮得好食,意粉也用心煮,如果甜品可以增加一些蛋糕或梳乎厘就更加好。由於疫情,所以餐廳於十點鐘要關門就有點趕,因為近期限聚令關係,幾個朋友相聚食飯已經非常少,如果可以坐夜D先走,就不用急住食甜品,可以坐多一回才order ,不需要食到太飽後離開。餐廳整體來說食物都係很好味值得推介比大家。👏🏻
2020-09-11
  • 濃郁奶油蠔湯伴魚子醬
  • 海膽香檳墨魚汁意大利麵
  • 香煎美國頂級安格斯西冷扒
2020-09-04 181 瀏覽
4 Course Set Menu由前菜伏到甜品,我不嬲都唔會寫食評,但係因為今次真係太差所以要寫。My expectations were high because I saw so many good reviews on openrice, but my expectations were crushed.前菜Tomato Mozarella 很普通,then for the next starter Scallops唔新鮮。Main Course西冷無牛味,asparagus on the side 好老好難咬。另一個Main Course魚又不新鮮(also a strange dish, fish on top of a large piece of white carrot surrounded by soup??) Lastly dessert Brownie again was very average. And this was HKD500+ each person!! 最後又催我哋走我地走... I will never come back again

2020-09-02 133 瀏覽
對住個靚境食個lunch真係好正食左碟意粉加個牛扒(唔係好記得個名)👉🏼三文魚蘆筍忌廉意大利粉(4/5)⭐️夠味唔會淡啱啱好⭐️多汁夠creamy 又唔會太漏⭐️意粉軟硬適中⭐️蘆筍爽口同意粉好夾👉🏼牛扒(3/5)⭐️薯條好熱夠脆⭐️牛扒格離嘅燒蘆筍好香口好夠味⭐️牛扒夠味有汁 略為難咬但都煮得算軟林最後兩個人食左around$170‼️OpenRice 訂坐有折 有靚境欣賞啲野又好食依間lunch set 值得黎試下
對住個靚境食個lunch真係好正
食左碟意粉加個牛扒(唔係好記得個名)
👉🏼三文魚蘆筍忌廉意大利粉(4/5)
⭐️夠味唔會淡啱啱好
⭐️多汁夠creamy 又唔會太漏
⭐️意粉軟硬適中
⭐️蘆筍爽口同意粉好夾
👉🏼牛扒(3/5)
⭐️薯條好熱夠脆
⭐️牛扒格離嘅燒蘆筍好香口好夠味
⭐️牛扒夠味有汁 略為難咬但都煮得算軟林
最後兩個人食左around$170‼️
OpenRice 訂坐有折
有靚境欣賞啲野又好食
依間lunch set 值得黎試下
2020-08-27 156 瀏覽
好友生日, 在旺角尋找環境好的西餐廳, Sky726位於Nathan Road (724-726), 交通方便。由於12點到達餐廳, 所以選了最近窗外的位子, 景觀非常開揚。點了(1)香煎日本水飼豬扒配香橙燒汁; (2) 慢煮澳洲草飼西冷配紅酒汁Set lunch , 是日餐湯(薯仔忌廉湯) 和沙律比預期高水準Main course, 牛扒是慢煮, 所以不用選幾分熟, 肉質鮮嫩, 薯角即炸夠曬脆日本水飼豬口感比起以往常吃的西班牙黑毛豬稔身和鬆軟沒加錢, 只點了即磨咖啡, 個人覺得夠香味, 不是頹廢咖啡的貨色Overall, 服務態度良好, 食物水準好, 環境佳, 景觀真的非常少地方如此開揚, 好店好介!
點了(1)香煎日本水飼豬扒配香橙燒汁;
(2) 慢煮澳洲草飼西冷配紅酒汁

日本水飼豬口感比起以往常吃的西班牙黑毛豬稔身和鬆軟

2020-08-24
  • 香煎日本水飼豬扒配香橙燒汁
  • 慢煮澳洲草飼西冷配紅酒汁
2020-08-26 100 瀏覽
又到咗慶祝紀念日嘅日子當然要揀一間超有情調嘅餐廳啦呢間Sky726簡直係情侶撐枱腳首選呀! 室內掛咗藍色嘅吊燈, 好似置身於星空下, 加上餐廳位於高層, 旺角夜市嘅景色盡在腳下, 有氣氛又有格調☺️沙律加咗溫泉蛋, 以溫泉蛋當一個醬汁, 食起來有滑捋捋, 第一次咁樣食, 好新奇另一半都鍾意食薯角熱辣辣上枱, 外脆內軟, 值得一讚嘅係就算凍左少少食, 都仲非常脆卜卜! 至於主菜嘅黃油雞, 面頭鋪滿七味粉, 惹味肉質嫩滑, juicy牛扒面烤至微焦, 上枱好香燒烤味, 配菜都絕不馬虎, 薯蓉奶油味重, 好香好creamy奶凍非常啱我胃口! 甜酒嘅微苦中和咗奶凍本身嘅甜, 加上面層嘅酸酸甜甜嘅水果作點綴, 提升咗成個甜品嘅層次, 果然越簡單嘅越考功夫, 超有驚喜最後附上餐牌供參考
又到咗慶祝紀念日嘅日子
當然要揀一間超有情調嘅餐廳啦

吞拿魚他他

另一半都鍾意食

溫泉蛋沙律
雜菜湯

肉質嫩滑, juicy
香草燒法國黃油雞

香草燒法國黃油雞
香煎美國頂級安格斯西冷扒
百利甜酒奶凍
2020-08-17 150 瀏覽
星期六揀左間樓上西餐食午餐。本身諗住會冇咩人,點知去到嘅時候好多人。 好彩book左位,等左五分鐘到好快有位。二人行,叫左香草雞胸意大利粉 (158蚊)同埋香煎蟹餅138蚊。午餐有set叫,都幾抵,加 48蚊就有餐包,餐湯,迷你沙律同一杯飲品。我地叫左一杯咖啡。呢幾樣野質素幾好。咖啡面頭仲有啲泡,飲落都幾滑幾香。餐包餐湯沙律都唔差,質素絕對對得住價錢。講下個香草雞胸意大利粉先,由於朋友想減肥,所以叫左雞胸。佢個整法幾好食,將啲雞胸切薄片,加少少調味略煎,食落唔un, 少少咸香味,幾好味。個香草汁係綠色嘅,好香香草味,仲食得出有啲奶,幾creamy。整體我會比80分👍😍佢個香煎蟹餅好香口,入囗鬆化,入面好多料。 擺碟好靚,好高級😂😂😂
星期六揀左間樓上西餐食午餐。