2023-03-26 857 瀏覽
💓韓式甜蜜滋味 | 閔大人(新都城中心三期) 之前聽講過紅磡啟岸嗰間韓式餐廳閔大人好多人去,咁啱今日行新都城中心見到原來新都城中心三期開咗間新分店,見佢裝橫好少女風,用粉紅色tone,好IG-able💕就索性入去食個久違嘅韓國炸雞‼️鋪頭座位唔多,大約坐到6枱2-4人客,好彩我weekend晚市walk in都有位🙌🏻見佢外賣單比較多。我好好彩坐咗個喺霓虹燈下嘅位,影出嚟嘅相都好靚😍店舖基本上係自助形式,所以係冇加一服務費,但店員都好friendly同helpful,例如炸雞醬油唔夠等都好樂意額外提供☺️全日套餐及正價餐牌🍽人均:$50-$100🕰時間:週末19:00(⭕️walk in)🍗有骨雞(全份)$178大滿足‼️估佢唔到咁大份,大約有8-10件雞,好脆好香,雞肉都滑嫩,口感好好👍🏻配搭韓式醬油加甜酸白蘿蔔,韓式滋味一流,醬油唔夠店員都好樂意添加😊🥐韓式泡菜雞胸牛角窩夫三文治套餐(配炸蕃薯片)$48推薦依個全日set‼️個set可配搭炸蕃薯片式南瓜湯,蕃薯片好爽脆,本身就好鍾意蕃薯片嘅我表示十分滿意😍牛角窩夫三文治都rich,本身牛角窩夫係帶甜味,夾埋鹹嘅泡菜同雞胸,又甜又鹹,意外哋我覺
💓韓式甜蜜滋味 | 閔大人(新都城中心三期)

全日套餐及正價餐牌
🍽人均:$50-$100
🕰時間:週末19:00(⭕️walk in)

🍗有骨雞(全份)$178

🥐韓式泡菜雞胸牛角窩夫三文治套餐(配炸蕃薯片)$48
推薦依個全日set‼️個set可配搭炸蕃薯片式南瓜湯,蕃薯片好爽脆,本身就好鍾意蕃薯片嘅我表示十分滿意😍牛角窩夫三文治都rich,本身牛角窩夫係帶甜味,夾埋鹹嘅泡菜同雞胸,又甜又鹹,意外哋我覺得好好食😋

🍝炸醬麵(主食set)$78
炸醬麵有青瓜絲同醃蘿蔔配碟,炸醬都夠多,唔會話食到最尾得返啲乾麵😋主食set係搭配無骨雞,但因為咁啱我order個時賣哂無骨雞,就轉做雞翼,一樣好食🥳

🫕韓式年糕(主食set)$68
年糕微辣,煙煙韌韌,口感唔錯,如果可以加啲芝士喺上面半熔,相信會更加好吃(不過好邪惡🤭)

Bible rating: 8.5/10

📍地址:閔大人 (新都城中心3期) (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖
韓式泡菜雞胸牛角窩夫三文治
炸醬麵
韓式年糕
2023-03-25 22 瀏覽
閔大人 (新都城中心3期)新都城三期經過一輪大裝修,喺L1 gym隔離開咗條小路落去茵怡花園嘅電梯旁邊,原來嗰度有一間不太起眼但好fancy嘅韓式嘢,有炸雞、麵食、小食、飲品同甜品!-------------------------炸醬麵 $58炸醬麵面頭有大量青瓜絲,配上炸醬,香濃惹味食落一啲都唔漏,加上麵條韌度適中見隔離枱嘅小朋友都食到唔停口🤣紫菜飯卷 (雞肉) $58飯卷裡面有青瓜、雞肉、紅蘿蔔、蟹柳、醃蘿蔔等等,口感豐富食落好清新爽口酸甜味無骨炸雞 (半份) $68炸雞皮脆肉滑我哋叫咗甜酸味,呢到嘅汁係另上,甜酸汁偏稀身,十分解膩令炸雞感覺不會太熱氣骯髒朱古力牛角窩夫 $45雖然係“骯髒”朱古力窩夫,但係賣相非常“打卡able”!呢到嘅窩夫即叫即整,好新鮮上面仲沾有層焦糖,令口感更加酥脆,配上朱古力同濃厚嘅忌廉,好邪惡但好好味!😈熱朱古力 $38香濃嘅熱朱古力,配上棉花糖,絕配!士多啤梨奶 $38香濃嘅鮮奶與新鮮嘅士多啤梨混和唔會太甜,醇厚得嚟又好清新-------------------------閔大人 (新都城中心3期)地址🎈將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖
閔大人 (新都城中心3期)

-------------------------
炸醬麵 $58
炸醬麵面頭有大量青瓜絲,配上炸醬,香濃惹味
食落一啲都唔漏,加上麵條韌度適中
見隔離枱嘅小朋友都食到唔停口🤣

紫菜飯卷 (雞肉) $58
飯卷裡面有青瓜、雞肉、紅蘿蔔、蟹柳、醃蘿蔔等等,口感豐富
食落好清新爽口

酸甜味無骨炸雞 (半份) $68
炸雞皮脆肉滑
我哋叫咗甜酸味,呢到嘅汁係另上,甜酸汁偏稀身,十分解膩
炸雞感覺不會太熱氣

骯髒朱古力牛角窩夫 $45
雖然係“骯髒”朱古力窩夫,但係賣相非常“打卡able”!
呢到嘅窩夫即叫即整,好新鮮

熱朱古力 $38
香濃嘅熱朱古力,配上棉花糖,絕配!

士多啤梨奶 $38
香濃嘅鮮奶與新鮮嘅士多啤梨混和
唔會太甜,醇厚得嚟又好清新

-------------------------
閔大人 (新都城中心3期)
地址
🎈將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖

2023-03-22 29 瀏覽
被門口滿滿窩夫相片吸引入去,先叫了主食原味有骨雞 $98半份以為半份量好少,其實有好多件雞,雞皮炸得皮薄好像薯片脆香一樣,雞肉嫩滑多汁,不會炸到乾柴柴,原汁惹味,再試TIRAMISU窩夫,即叫即製熱辣辣再配上忌廉香又滑,TIRAMISU咖啡酒落得好足,同窩夫鬆軟香平衡,幾有驚喜😚
TIRAMISU窩夫
2023-03-21
TIRAMISU窩夫
閔大人 📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖將軍澳新開炸雞🍗甜品鋪🍮🧇價錢實惠~食物即叫即製~唔錯喔👍🏻裝修以粉紅色為主題💞好靚啊叫左半份無骨雞同優惠套餐~每款$68 好抵。無骨雞半份 - 有成8舊 蒜香 🧄炸雞外皮香脆~入口唔油膩~最正係啖啖肉配埋蒜香醬~惹味。紫菜飯卷+無骨雞 估唔到紫菜飯卷份量幾多~好足料啊跟餐無骨炸雞🍗係原味~更能食出炸雞鮮嫩。意大利提拉米蘇牛角窩夫 $48 超級~超級好味~牛角窩夫香脆中間夾住咖啡醬🤪超香濃~配埋忌廉同咖啡粉一齊食😝好正啊。鮮奶咖啡 $42 咖啡香~仲要有埋拉花😍超靚。紅火龍果沙冰 $38 鮮果沙冰🍧有4款口味~紅火龍果、菠蘿、香蕉、士多啤梨佢地用上新鮮水果去整飲到生果鮮甜👏🏻👏🏻好味。南瓜片 $35即叫即炸~香脆可口#tiramisu #croffle #hkfoodie #hkfood #香港美食#相機食先 #hkkol #hkfoodblogger #hkblogger #將軍澳美食 #韓式炸雞 #炸雞#韓國菜 #天婦羅
閔大人
📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期
地下G25A號舖

將軍澳新開炸雞🍗甜品鋪🍮🧇
價錢實惠~食物即叫即製~唔錯喔👍🏻
裝修以粉紅色為主題💞好靚啊

叫左半份無骨雞同優惠套餐~每款$68 好抵

。無骨雞半份 - 有成8舊 蒜香 🧄
炸雞外皮香脆~入口唔油膩~
最正係啖啖肉配埋蒜香醬~惹味

。紫菜飯卷+無骨雞
估唔到紫菜飯卷份量幾多~好足料啊
跟餐無骨炸雞🍗係原味~
更能食出炸雞鮮嫩

。意大利提拉米蘇牛角窩夫 $48
超級~超級好味~牛角窩夫香脆
中間夾住咖啡醬🤪超香濃~
配埋忌廉同咖啡粉一齊食😝好正啊

。鮮奶咖啡 $42
咖啡香~仲要有埋拉花😍超靚

。紅火龍果沙冰 $38
鮮果沙冰🍧有4款口味~
紅火龍果、菠蘿、香蕉、士多啤梨
佢地用上新鮮水果去整
飲到生果鮮甜👏🏻👏🏻好味

。南瓜片 $35
即叫即炸~香脆可口

#韓國菜 #天婦羅
2023-03-18 40 瀏覽
今晚係happy Friday 特登出去搵啲嘢食吓所以就去咗呢間韓國嘢平時食炸雞多數都係諗起麥當勞同KFC 其實我都知道韓式炸雞都有佢嘅特點所以見到呢間韓式炸雞專門店裝修都幾雅致價錢唔算太高叫兩個餐都係百零蚊所以我哋再叫多咗兩個小食呢度嘅炸雞 肉質都幾Juice 唔會有太多粉嘅感覺而佢嘅炸番薯同炸南瓜 味道都唔錯而且韓國嘢來講 我覺得佢都算落得比較少味精所以一個餐有三件炸雞同埋紫菜飯卷 其實都幾飽最後我哋買單二百零蚊但係仲食淨好多嘢要打包
今晚係happy Friday
所以一個餐有三件炸雞同埋紫菜飯卷 其實都幾飽
最後我哋買單二百零蚊
但係仲食淨好多嘢要打包
2023-03-18 845 瀏覽
大長今相信應該大部份人都睇過,當中嘅閔大人鮮為人知,炸雞店以佢黎命名好容易令人留下深刻印象😆先後有土瓜灣同埋將軍澳分店,將軍澳分店係粉紅色主題,好有少女心💕✿ 紫菜飯卷 (雞肉) $58傳統韓國菜式,有青瓜🥒火腿 醃蘿蔔 紅蘿蔔🥕腐皮,同日本壽司有異曲同工之妙😄涼品開胃,有埋雞肉好食啲。✿ 蜂蜜醬油無骨雞 $108呢度比較特別,醬汁系另上,客人自己淋落炸雞度就👌🏼醬油味濃厚,炸雞外皮脆卜卜吾油膩,裡面雞肉新鮮熱辣辣,啖啖肉好正😋✿ 玫瑰花茶 $2222蚊就飲到花茶好抵呀🌹玫瑰花瓣系杯中杯裝住😁難怪浸咁耐玫瑰花味會更出,有美顏功效✨✿ 青蘋果梳打 $24梳打24蚊就飲到又系抵!表面有士多啤梨粒🍓青蘋果糖漿喺底部,撈勻後甜味可口吾會死甜。✿ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 $48甜品黎講我超中意𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮,揀𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞都要揀𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮味🤎朱古力粉好多🍫咖啡粉恰到好處,忌廉吾會好膩,手指餅濕潤,重點系𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞又幾脆❣️本身冇乜期望下非常有驚喜😍

✿ 紫菜飯卷 (雞肉) $58

✿ 蜂蜜醬油無骨雞 $108

✿ 玫瑰花茶 $22

✿ 青蘋果梳打 $24

✿ 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 $48
2023-03-12
2023-03-13 33 瀏覽
住附近見到呢間餐廳新開,環境幾舒服,訓醒就落黎試下我地叫左兩個套餐,有骨雞(半份)-酸甜炸醬麵套餐,吞拿魚牛角窩夫三文治套餐同紫菜飯卷,餐飲叫左兩杯特色梳打炸雞🍗份量十足,食得出係新鮮炸起,炸雞本身係原味,另外再沾上酸甜醬,熱辣辣既一定好食😋😋😋炸雞有附上酸蘿蔔,好開胃吞拿魚牛角窩夫三文治🥪最近好流行呢種牛角窩夫,見到餐廳有好多款簡,樣樣個樣都好吸引,最後店員推介我地簡呢個套裝,有包埋野飲,窩夫三文治入口好脆口,好有牛油味,再配埋足料既吞拿魚👍👍👍炸醬麵套餐炸醬好韓式好正宗,面質粗身爽口煙韌有口感,係我鐘意食既質地👍👍紫菜飯卷飯卷好有芝麻香,令人想一舊接住一舊食,飽肚之選~~野飲賣相好吸引,飲落都好清新,味道好好,好解渴👍環境好少女風,店員服務態度好好,驚我地熱,仲主動幫我地較大啲冷氣~~

住附近見到呢間餐廳新開,環境幾舒服,訓醒就落黎試下

我地叫左兩個套餐,有骨雞(半份)-酸甜

吞拿魚牛角窩夫三文治🥪

炸醬麵套餐

紫菜飯卷
飯卷好有芝麻香,令人想一舊接住一舊食,飽肚之選~~

2023-03-09 33 瀏覽
📍 閔大人🇭🇰 將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖好耐冇去過寶琳呢邊原來開左好多新餐廳係呢個咁隱蔽嘅地方竟然開咗間韓國餐廳閔大人呢個名勁old school😂😂😂我諗依家啲後生仔都唔知佢嘅來源其實就係以前大長今個男主角唔係謝東閔🙏🏻🙏🏻😑😑由於小店 佢上菜速度比較慢餐廳座位都好搞笑 除左卡位之前 其他凳係硬卡紙嚟😋 韓式豬腩片飯 $68份量幾多 唔算好辣好多泡菜同蔥 豬肉都唔算少😋 韓式年糕配無骨雞(原味) $68年糕有少少辣 但我覺得啱啱好年糕分量都唔少個炸雞超脆 炸得好好食同平時食嘅韓式炸雞有少少唔同咁呢個set就有三舊好飽😋 Tiramisu 牛角窩夫 $48至於呢個窩夫應該唔係即刻整所以唔係新鮮熱辣 有啲硬不過都脆 好食 同埋幾大舊但我覺得佢唔可以話係tiramisu味只係cream+朱古力粉😂但都幾好食的總結 唔錯 幾抵食 但就不是hungry korean個種快餐 係chill chill的 同埋我見到佢學生優惠好抵可以-$20 有機會會再食 係寶琳一間唔錯嘅韓國嘢👍🏼

📍 閔大人

只係cream+朱古力粉😂
但都幾好食的

2023-03-07
2023-03-09 28 瀏覽
成日聽人講閔大人,原來仲有埋餐廳,真係要見識吓。主打炸雞同窩夫食物,炸雞細分有骨,冇骨同雞翼。窩夫都有好多種配搭口味,配合粉嫩的裝修,打咭走唔甩。無骨雞 $68蜜糖芥末 $10就咁睇個價錢唔貴,以為份量好少,其實有好多件雞,如果平時唔大食既話單挑會有難度。炸雞出品幾好,雞皮炸得香脆,雞肉嫩滑多汁。揀咗蜜糖芥末醬都值得加,酸甜味開胃又唔咁膩。髒髒朱古力 $45朱古力控見到會忍唔住揀佢,因為係裡裡外外都是朱古力。窩夫鬆脆,滿滿忌廉又香又滑,最重要係有外型,食之前可以瘋狂打咭。
成日聽人講閔大人,原來仲有埋餐廳,真係要見識吓。

無骨雞 $68
蜜糖芥末 $10

髒髒朱古力 $45
2023-03-07
午餐
2023-03-08 726 瀏覽
最近寶琳新都城內有間新開韓國餐廳名叫【閔大人】,見到【閔大人】這名字就會想起「大長今」,唔知道兩者有什麼關係?商場善用每呎土地,【閔大人】就是位於電梯旁邊,一點也不起眼。餐廳只有幾張枱櫈,但是用上粉紅色及粉藍色,就多了點少女味。【閔大人】主打韓式炸雞,亦供應韓式炸醬麵、辣炒年糕魚糕、紫菜飯卷……等韓國小食。 餐廳有多款韓式炸雞,包括有骨炸雞(全份$178 /半份$98)、無骨炸雞(全份$108 /半份$68) 及 炸雞翼($118 / 10隻及 $78 / 5隻)。韓式炸雞必備的醬汁口味選擇多,分別有原味、酸甜、麻辣、香辣、蒜香、雪花芝士粉 +$10、蜂蜜醬油 +$10 及蜜糖芥末+$10。另外,餐廳供應Waffles,款式多而且實物吸引。原本打算叫一份,可惜食雞太飽,最後無緣享用。小編叫了有骨雞半份($98)及無骨雞半份($68)。炸雞即叫即炸,因此等了十多分鐘食物才預備好。揀了兩款醬汁:蜂蜜醬油(+$10) 及香辣醬汁。蜂蜜醬油有蜜糖甜香、又有醬油的黃豆鹹香,兩者味道并不特別明顯,反而更加平衡,沒有互相搶鏡。香辣醬汁正是韓式炸雞的最經典味道,同其他來自韓國的炸雞店比較,辣度較低,相
【閔大人】主打韓式炸雞,亦供應韓式炸醬麵、辣炒年糕魚糕、紫菜飯卷……等韓國小食。 餐廳有多款韓式炸雞,包括有骨炸雞(全份$178 /半份$98)無骨炸雞(全份$108 /半份$68) 炸雞翼($118 / 10隻及 $78 / 5隻)。韓式炸雞必備的醬汁口味選擇多,分別有原味、酸甜、麻辣、香辣、蒜香、雪花芝士粉 +$10、蜂蜜醬油 +$10 及蜜糖芥末+$10。
小編叫了有骨雞半份($98)無骨雞半份($68)炸雞即叫即炸,因此等了十多分鐘食物才預備好。
揀了兩款醬汁:蜂蜜醬油(+$10)香辣醬汁。蜂蜜醬油有蜜糖甜香、又有醬油的黃豆鹹香,兩者味道并不特別明顯,反而更加平衡,沒有互相搶鏡。香辣醬汁正是韓式炸雞的最經典味道,同其他來自韓國的炸雞店比較,辣度較低,相對容易入口。
有骨雞半份($98)表面有一層又薄又脆的炸漿,同之前吃過的韓式炸雞有少少分別,咬下去更鬆脆、又香口,中間的雞肉又夠熱辣辣、夠多汁 ⋯⋯ 好味。只嫌醃料味道唔夠惹味,稍為淡口,一定要蘸醬汁。
有骨雞半份
無骨雞半份($68)的炮制方法及味道同有骨雞一模一樣,份量也似乎只較有骨雞半份多少許。講抵食,似乎無骨雞更吸引;味道方面,有骨雞多了雞骨,心理上又似乎較滋味。
冇骨雞半份
小編原本點了雞翼,可是一早賣完,最後轉了半份無骨雞。雖然只見一位店員,但是工作勤快又有禮貌,值得一讚!順帶一提,食雞途中見到一班TVB藝人進入商場,估計係宣傳下週一播映的新劇集。其實,小編已經不只一次在這個商場遇上TVB的劇集宣傳;如果想見明星,就要留意一下啦!
2023-03-05
有骨雞半份
冇骨雞半份
2023-03-05 38 瀏覽
今日在寶琳行街,最近想吃韓國菜。這家餐廳是開放式餐廳,簡單的粉紅色裝潢,十分有少女心。午市午餐大約數十元,也有一些精緻的甜品。⭐有骨雞(半分)$98半份有骨雞份量已經不少,炸得夠酥脆,原味炸雞沒有調味,如果加上醬汁味道就會更加豐富。⭐️雞翼$78雞翼同樣炸得很酥脆,而且炸起來大大隻。⭐紫菜飯卷$48飯卷很足料,有日本蘿蔔、蟹柳、青瓜、紅蘿蔔、腐皮、牛蒡等,入口豐富,也很美味。⭐韓式豬腩片飯$68有粟米、泡菜、豬肉、洋蔥,蔬菜和肉的比例令人滿意。一口白飯一口蔬菜和肉,很飽足。
今日在寶琳行街,最近想吃韓國菜。

這家餐廳是開放式餐廳,簡單的粉紅色裝潢,十分有少女心。

午市午餐大約數十元,也有一些精緻的甜品

⭐有骨雞(半分)$98

⭐️雞翼$78

雞翼同樣炸得很酥脆,而且炸起來大大隻。

⭐紫菜飯卷$48

⭐韓式豬腩片飯$68

有粟米、泡菜、豬肉、洋蔥,蔬菜和肉的比例令人滿意。

一口白飯一口蔬菜和肉,很飽足。

午餐
2023-03-02 601 瀏覽
最初認識”閔大人”呢個名字係韓劇大長金嘅男一,今晚再同”閔大人”有多一層認識係呢度…………….粉紅佈置為主色,莫非”閔大人”係粉紅控?! 哇哈哈……….食物選擇唔多,主打韓式小食,似專心做好食物為前題首先出場係紫菜飯卷 ($48),以黑碟作器皿,配以泡菜,簡單有美感材料有蟹柳,青瓜,醃蘿蔔等,飯粒軟硬度適中,灑上芝麻增香口,一啖一舊甜甜地又夠口感,輕鬆易食。每次去韓國,都會係街邊小食檔食韓式炒年糕 ($48),寒冷天氣食呢D微辣食物特別滋味。年糕加入魚糕片及高麗菜,混入惹味年糕醬汁一齊煮,煙煙韌韌,又令我掛住韓國啦。除咗散叫,仲有主食套餐,可以一次試兩樣嘢,咁就呢客炸醬麵配無骨雞 ($78)原味無骨炸鷄有3件,炸醬麵再分開上先食炸雞,一咬D炸皮發出”嚓”一聲,繼而有D脆皮掉下; 鷄肉唔乾身亦已調好味道,單食都唔錯。而個炸醬麵,配上青瓜絲頂部,中間有炸醬,底部就係麵條撈均後就開動,炸醬味道唔會過濃,混入煙韌麵條,偶爾食到少少肉片及青瓜絲,最驚喜係唔油,唔似其他韓食店食完個碟仲有成吋油係度。炸鷄有無骨/有骨比你選擇,友人決定要有骨鷄,呢度係半份 ($98),離遠見侍應送黎時已經話……………

粉紅佈置為主色,莫非”閔大人”係粉紅控?! 哇哈哈……….

食物選擇唔多,主打韓式小食,似專心做好食物為前題

原味無骨炸鷄有3件,炸醬麵再分開上

而個炸醬麵,配上青瓜絲頂部,中間有炸醬,底部就係麵條

炸鷄有無骨/有骨比你選擇,友人決定要有骨鷄,呢度係半份 ($98),離遠見侍應送黎時已經話………………咁大份嘅?! 有無搞錯係全份呀 (哈哈)

可配搭唔同口味/醬汁,今晚各自各精菜,點咗2款醬汁 (各加$10) : 蜜糖芥末及山葵美奶滋,仲有炸鷄嘅好拍檔酸蘿蔔粒。

即叫即炸,所以炸鷄山係壓軸出場……….

油溫控制好好,所以外皮可以炸至乾身,入面嘅鷄肉亦可保持肉汁,同埋唔會食到一口油。隻鷄應該係細碼,鷄骨亦炸至頗腍身,有時連埋D鷄肉一齊食埋都無咩問題。

一黃(蜜糖芥末),甜中帶微辛

一白(山葵美奶滋),甜奶滑中帶點wasabi嗆鼻

兩者都不分高下,想”點”就”點”……….呢度嘅炸鷄性價比相當高。

呢度仲提供各式窩夫甜品,二人共享/自私食亦得

本來係諗住叫架,但實在太飽,唯有下次先,仲可以叫多杯咖啡慢慢嘆。

今晚同朋友品嚐新開嘅韓式小店「閔大人」!🇰🇷💕😊🤓兩個人點咗以下餐點:❤️主食1️⃣🍚紫菜飯卷+🐔原味無骨雞$68飯卷充滿住芝麻油香,材料新鮮,口感厚實。炸雞炸到外脆內軟,肉質Juicy。👍🏻2️⃣🍜炸醬麵+🐔原味無骨雞$78鹹甜適中嘅炸醬,配上煙韌彈牙嘅麵條,加上青瓜絲,口感清新。炸雞炸到外脆內軟,肉質Juicy。👍🏻🧡小食1️⃣炸杏飽菇$45外皮酥脆,肉質Juicy,口感Q彈。👍🏻💛飲品1️⃣🍓🥛士多啤梨奶$38用自家製嘅玻璃樽裝住,選用韓國嘅士多啤梨,清甜可口,奶味香濃,口感幼滑,食到啖啖果肉,甜度適中,好好飲。👍🏻2️⃣🍫熱朱古力$38朱古力味濃郁,鋪滿棉花糖,甜度適中。👍🏻💚甜品1️⃣🍋🥐🧇檸檬吉士牛角窩夫(半份)$45牛角窩夫香脆可口,充滿牛油香,配上檸檬同吉士醬,好夾,Yummy。👍🏻下次想品嚐其他口味嘅炸雞同窩夫。😋

今晚同朋友品嚐新開嘅韓式小店「閔大人」!🇰🇷💕

😊🤓兩個人點咗以下餐點:

❤️主食
1️⃣🍚紫菜飯卷+🐔原味無骨雞$68

2️⃣🍜炸醬麵+🐔原味無骨雞$78

🧡小食
1️⃣炸杏飽菇$45
外皮酥脆,肉質Juicy,口感Q彈。👍🏻

💛飲品
1️⃣🍓🥛士多啤梨奶$38

2️⃣🍫熱朱古力$38
朱古力味濃郁,鋪滿棉花糖,甜度適中。👍🏻

💚甜品
1️⃣🍋🥐🧇檸檬吉士牛角窩夫(半份)$45

下次想品嚐其他口味嘅炸雞同窩夫。😋
2023-02-28
  • 炸醬麵
  • 紫菜飯卷
  • 原味無骨雞包
  • 炸杏鮑菇
  • 士多啤梨奶
2023-02-28 78 瀏覽
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」🛖 閔大人 (新都城中心3期) (將軍澳)📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖性價比:🐘🐘🐘🐘🐘/5(窮鬼表示下次會再幫襯!💗 )同朋友去咗寶琳行街街👯‍♀️行到攰攰地突然之間發現咗一間打卡able既餐廳💗間餐廳用咗充滿少女心嘅粉紅色設計🌷我哋兩個港女 即刻連Menu都冇睇衝咗入去😳✨令到我哋最鍾意嗰個位係 老闆娘真係好友善🥺感覺係一間好有人情味嘅小店!🥰最重要係嘢食都feel到好友心機去煮!呢個價錢簡直性價比極高☀️1. 紫菜飯卷(豬肉)一上枱 值得一讚嘅係個賣相已經好好睇😝餡料好足料🥰同埋個size啱啱好!女仔一口一啖都可以食晒🫣2. 有骨炸雞(酸甜醬)一開始以為酸甜醬係坊間韓式餐廳紅色嗰隻醬汁~點知呢間隻酸甜醬又幾特別喎😋一定要睇嘅就係炸雞個皮炸到超脆!💗一咬落去果下我同朋友對望,一齊話好好食🤤入邊啲肉仲好嫩口~3. 南瓜湯呢個必定係全場焦點!一定一定要嗌!😻同其他餐廳比較~呢個湯比較濃稠👀老闆話係因為用咗四份日本南瓜:1.5份水整!佢好creamy 又有南瓜嗰隻香🤤真係好推介!4. 韓式年糕雖然佢係有辣🌶️但係相信唔食得辣嘅朋友仔都會食到
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」

🛖 閔大人 (新都城中心3期) (將軍澳)
📍將軍澳貿業路8號新都城中心3期地下G25A號舖

性價比:🐘🐘🐘🐘🐘/5
(窮鬼表示下次會再幫襯!💗 )

1. 紫菜飯卷(豬肉)

2. 有骨炸雞(酸甜醬)

3. 南瓜湯

4. 韓式年糕
雖然佢係有辣🌶️但係相信唔食得辣嘅朋友仔都會食到!年糕好煙韌~加埋隻掛汁嘅醬汁真係唔停口咁食🥹

5. Tiramisu waffles
原本以為佢會好甜!點知原來食落去完全唔覺得!係一個又好食影相又靚嘅甜品☺️💗

#寶琳 #寶琳美食 #性價比之選
1.招牌牛角窩夫配雪糕一邊是開心果奶油加上巧克力雪糕,一邊是草莓醬奶油配類似覆盆子的雪糕,這個巧克力雪糕的味道是苦苦的那種,不會很甜,很對我胃口。底下的窩夫烤的外脆內軟,配上奶油的綿軟和雪糕的冰涼非常搭!值得一試。推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐2.提拉米蘇窩夫奶油味道還不錯,上面的咖啡粉很香,甜度也不會很膩。旁邊的雪糕是店長額外給我們挖了一點試試,她真的很親切很友善,跟我們聊得很好。推薦指數:⭐⭐⭐⭐服務態度很好,環境和衛生也不錯。
1.招牌牛角窩夫配雪糕
推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐

2.提拉米蘇窩夫
推薦指數:⭐⭐⭐⭐

服務態度很好,環境和衛生也不錯。
2023-02-25