餐廳: Simp.lane
資訊:

🍱🐱🍝睇住貓貓食健康餐▫️設加一,但環境舒適,服務幾好,仲有貓貓睇▫️套餐包熱綠茶或熱烏龍茶🆗黑松露忌廉雞肉意粉 -$78意粉好大份,雞肉份量都唔少,略嫌黑松露味唔夠濃,同埋個醬未係好Creamy,煮得比較乾淨。☑️香茅冬陰功豬扒椰菜花飯 -$88椰菜花飯同蛋一齊炒香咗,好味得來又易入口,好快就食晒。豬扒好大塊,唔會好韌,冬陰功味雖然唔濃,但調味不錯。☑️吉列炸蝦便當 -$48呢個性價比算幾高,吉列炸蝦有三隻,新鮮炸起,脆口熱辣辣。便當配料仲有肉燥、滷蛋半隻、椰菜和粟米。🆗越式春卷3條 -$20呢款唔可以算係越南春卷,只係普通嘅中式春卷,而且好細條,大小只有點心春卷嘅一半,而且入面冇咩餡,雖然外皮好脆。☑️飲品尚算大杯,綠茶都幾濃味,而熱檸水要加$5
🍱🐱🍝
睇住貓貓食健康餐

▫️設加一,但環境舒適,服務幾好,仲有貓貓睇
▫️套餐包熱綠茶或熱烏龍茶

2024-04-30
香茅冬陰功豬扒椰菜花飯
吉列炸蝦便當
2024-03-17 237 瀏覽
成日出街食飯 有時都想食啲健康野~呢間餐廳就有低糖低碳嘅選擇!⭐️意式牛助條配蕃茄洋蔥湯翠玉瓜麵翠玉瓜麵取代普通麵條可以食少啲碳水同補充纖維~蕃茄洋蔥湯就比較清淡不過都幾好食!而且牛助條都大條又入味😋嚟過幾次食都覺得呢個係最好食同飽肚嘅combo!除咗呢啲低碳選擇之外都有其他正常品項可以揀~而且都有唔少好吸引嘅甜品🍰有啲甚至係進行生酮飲食嘅人都可以食!店內仲有一間玻璃貓貓房~食飯嘅時候可以睇吓貓貓非常治癒💓🐱

⭐️意式牛助條配蕃茄洋蔥湯翠玉瓜麵
意式牛助條配蕃茄洋蔥湯翠玉瓜麵

意式牛助條配蕃茄洋蔥湯翠玉瓜麵
2024-02-27 252 瀏覽
餐廳:Simp.lane (觀塘)地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖上星期過官塘工業邨見工,順便約響附近做野既老同食午飯,佢係地膽,由佢介紹就實無輸。去之前,佢SEND左OPENRICE介紹呢間店既LINK比我,我一睇,哇~1條負評都無既,應該幾值得去睬場喎。見呢間店有主打低糖低碳既餐牌,真係好啱依家成日將健康飲食掛響咀邊既女生。Simp.lane座落工廈內面,室內既裝潢同我響腦海工廈既飯堂有點格格不入,呢間座位算闊落,有貓咪既活動室,如果有日,早上比老闆丙完,黎到食個晏,望下貓悠哉悠哉、懶洋洋咁爬嚟爬去,食1餐好的,埋單離開時,委屈可能無聲無息咁唔見左,咁都幾好。因為老同食完要返工既關係,佢點左個滷雞亦便當外加鹽酥雞排,好台式既味道,鹽酥個粉唔厚,炸既火喉剛好,一啖咬落去,外脆得黎食到雞塊既肉汁。而我點了香茅冬陰公豬扒意粉,大大塊既厚切豬排大到遮哂個意粉,豬排同意粉都食到濃濃既冬陰公味道,香茅好香,好好味。場內仲提供少量既boardgames,今次時間唔夠,要留待下次再來玩過。
餐廳:Simp.lane (觀塘)
地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

滷雞亦便當外加鹽酥雞排
香茅冬陰公豬扒蒜香意粉
2024-02-23
滷雞亦便當外加鹽酥雞排
香茅冬陰公豬扒蒜香意粉
  • 香茅冬陰公豬扒意粉
2023-12-12 180 瀏覽
餐廳內有透明玻璃,有貓貓睇~🐱餐廳以木系做裝修,感覺簡約👍🏻。重有boardgame玩。❤️鹽燒牛脷椰菜花飯用椰菜花來代替飯,飽肚又健康!入面重有爽脆秋葵。鹽燒牛脷口感彈牙👍🏻😋。朋友餐飲加左$8叫左杯凍檸茶。❤️鹽酥大雞髀便當鹽酥大雞髀真係好大塊,大到遮晒成個飯!重有滷蛋和鹵肉,大滿足!❤️我跟餐加左$28 嗌個「抹茶鮮奶配雪糕」。雪糕好大球!😍正!抹茶鮮奶抹茶味濃。❤️五色豆腐花有芋泥、紅豆🫘、芋圓、珍珠和豆腐花。食材超豐富!珍珠Q彈有口感。豆腐花十分滑溜~
餐廳內有透明玻璃,有貓貓睇~🐱

餐廳以木系做裝修,感覺簡約👍🏻。重有boardgame玩。

❤️鹽燒牛脷椰菜花飯
用椰菜花來代替飯,飽肚又健康!入面重有爽脆秋葵。
鹽燒牛脷口感彈牙👍🏻😋。

朋友餐飲加左$8叫左杯凍檸茶。

❤️鹽酥大雞髀便當
鹽酥大雞髀真係好大塊,大到遮晒成個飯!
重有滷蛋和鹵肉,大滿足!

❤️五色豆腐花

2023-12-03 83 瀏覽
在觀塘工廠大廈中有呢間生酮餐廳一入到去就見到超可愛的貓貓好似生左bb同訓緊覺就唔攪住佢地啦黎食左個我最想試的太陽蛋黃薑雞扒配西蘭花一大隻太陽蛋加埋雞扒大滿足呢~仲有黃薑椰菜花飯😃低gi之選啱哂想食飯的口感又唔想肥的我❤️好飽肚⬆️酥炸大雞髀忌廉汁飯⬆️個雞髀好大隻炸得香脆😄忌廉汁好濃 撈飯一流😬特色飲品抹茶鮮奶配雪糕綠茶味香濃加埋雪糕 奶香味十足我今次仲試左個新出口芋香豆腐花豆乳鋪頭不時有新口味 😬好創新
在觀塘工廠大廈中有呢間生酮餐廳
一入到去就見到超可愛的貓貓
好似生左bb同訓緊覺就唔攪住佢地啦

黎食左個我最想試的
太陽蛋黃薑雞扒配西蘭花
一大隻太陽蛋加埋雞扒大滿足呢~
仲有黃薑椰菜花飯😃低gi之選

我今次仲試左個新出口

芋香豆腐花豆乳

鋪頭不時有新口味
😬好創新
【低糖低碳椰菜炒飯👀 $68有超大雞髀便當】*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #觀塘 - 𝗦𝗶𝗺𝗽.𝗹𝗮𝗻𝗲 觀塘返工嘅人都應該食過唔少工廈小店!食lunch唔想要咁油膩,想低糖低碳可以試個椰菜花炒飯 🍚 仲有多款素食選擇🌱 想邪惡少少仲有鹽酥炸物台式便當🍱 同新品刨冰🍧 (全部款式$78咋~ 例:黃豆粉 / 抹茶 / 芋泥 / 香芒百香果 / Oreo)店內另外有2隻貓貓🐱 唔會跑出嚟,但可以洗手入去貓貓範圍同佢哋互動(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 店內小職員都會幫手撩啲貓貓同客互動【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 香煎爽滑線蝦 $88|7/10 🌟可以選擇配:椰菜花飯 / 西蘭花 🥦 / 青醬翠玉瓜 🥒 / 番茄洋蔥湯翠玉瓜面 🍜 今次就貪得意揀咗「椰菜花飯」😳 感覺好似炒飯咁,口感比較乾身爽口,味道比預期好食,雖然比較清淡feel,但完全唔會奇怪 / 有菜味。除咗蝦,可以選擇嘅主菜有7款咁多,好適合減脂人士光襯!🦐◐ 香酥大雞髀便當 $68|7.5/10 個炸雞髀同個碗一樣咁大🍗 雞皮炸到好脆口,保留到裏面肉汁,唔會話太乾。滷肉飯就正常
【低糖低碳椰菜炒飯👀 $68有超大雞髀便當】
📍HK #觀塘 - 𝗦𝗶𝗺𝗽.𝗹𝗮𝗻𝗲

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 香煎爽滑線蝦 $88|7/10 🌟

◐ 香酥大雞髀便當 $68|7.5/10
炸雞髀同個碗一樣咁大🍗 雞皮炸到好脆口,保留到裏面肉汁,唔會話太乾。滷肉飯就正常,肉粒份量唔算多,米飯煲得軟淋,另外配粟米🌽 半隻滷蛋、椰菜

(跟餐 +$15)百香果梳打
(跟餐 +$28) 抹茶鮮奶配雪糕(可選雲尼拿/朱古力/綠茶味雪糕)

◐ 芋泥牛角酥窩夫 $38|6.5/10
芋泥微甜,配上香牛角酥,不失為一個幾好歌嘅飯後甜品。但芋泥都幾大球,食完主食最好兩個人分享 🥐

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗦𝗶𝗺𝗽.𝗹𝗮𝗻𝗲
🥢 @simplane.hk
🚶 觀塘站A2出口,步行約2分鐘
📍 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
🏷️

地區:#laymao_觀塘
分類:#laymao_甜品 #laymao_便當 #laymao_外賣
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
2023-11-19 58 瀏覽
一直知道觀塘有間有生酮menu既餐廳終於有機會同老公去試吓啦原來呢度有貓貓 仲可以入去同貓玩架裝修係帶點少女心,有d花既裝飾 淺粉紅色既梳化仲有d board game可以坐耐啲玩下我揀左意式牛肋條+椰菜花飯 $98+$18要杯dirty我老公就揀咗鹽酥雞粒便當$45 +$15朱古力特飲再加個生酮甜品 開心果芝士豆腐奶凍 $58老公個鹽酥雞粒便當好吸引,有肉燥,滷蛋半隻,椰菜,同鹽酥雞粒鹽酥雞粒好鬆脆 好好味 有肉汁架🥰老公都話好味清曬我既牛筋條都煮得好淋有蕃茄洋蔥調味 酸酸甜甜好開胃椰菜花飯食得落有心思去調味 有蛋香 仲有d秋葵增加口感 都幾健康最後個開心果味芝士奶凍好香芝士同杏仁奶味 配埋開心果cream增添滑滑既口感 又唔會太甜老公食左好 話好好味😋Dirty咖啡係nutty香 啱我 都幾大層次老公話杯朱古力都幾濃味 配埋d cream幾香滑今日有啲趕唔夠時間同貓貓玩 期待下次再去Simp.lane (觀塘)觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
一直知道觀塘有間有生酮menu既餐廳
終於有機會同老公去試吓啦

原來呢度有貓貓 仲可以入去同貓玩架

裝修係帶點少女心,有d花既裝飾 淺粉紅色既梳化
仲有d board game可以坐耐啲玩下

老公食左好 話好好味😋

Dirty咖啡係nutty香 啱我 都幾大層次
老公話杯朱古力都幾濃味 配埋d cream幾香滑

今日有啲趕唔夠時間同貓貓玩 期待下次再去
Simp.lane (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖
2023-11-18 58 瀏覽
來訪觀塘既工廈貓貓cafe , 一路enjoy 有生桐 (慢煮牛尾)既晚餐一路同兩隻大貓貓近距離接觸感覺真心痊癒。而我自己個雞排加一個creamy 但唔heavy 既蘑菇汁個肚仲可以有些少quota 食甜品。但更痊癒就係竟然店員介紹既甜品係朱古力牛角酥窩夫(加埋曲奇)就變成我鐘意既Oreo, 兼且個waffle 帶少少鹽而我同老公鐘意既海鹽雪糕feel 既甜品。老公既飲品嗌左抺茶鮮奶配雪糕,不經意之下,佢食雪糕已經係佢大滿足。
朱古力牛角酥窩夫
朱古力牛角酥窩夫
2023-11-13 43 瀏覽
觀塘工廈餐廳很多是日來了富利工業大廈的Simp Lane一來有興趣試試生酮餐二來有可愛的貓貓看生酮餐 #黃姜雞扒椰菜花飯雞扒軟腍香口椰菜花飯有白飯口感炒得乾身不油膩非生酮餐 #日式咖喱牛腩飯餐廳新品的牛腩飯牛腩口感嫩嫩的有適當的油脂 炆得入味吃起來鮮味濃郁#抹茶鮮奶配雪糕 & #焦糖牛奶咖啡前者有抹茶的風味奶味很香濃後者焦糖醬很濃稠甜味在口中慢慢融化再來是香甜的牛奶和濃郁的咖啡好好喝是日貓貓不愿下來可能是人太多只好遠望了

觀塘工廈餐廳很多

好好喝

是日貓貓不愿下來
可能是人太多
只好遠望了
上星期一個中午,到觀塘有貓咪既特色樓上cafe "Simp.lane 貓里,剛過了午飯繁忙時段,.環境清雅,見貓咪仍睡著.不打擾.紅豆冰配雪糕紅豆夠淋,加上椰汁雪糕,把灼熱火氣,全都降下來.好好味!意式雪糕咖啡香濃咖啡,朋友話:咖啡幾香,加上意式雪糕,不錯.黃姜雞扒太陽蛋椰菜花飯呢款典型生酮椰菜花飯,微微黃姜好香,雞扒煎得外部微微焦香,內裡仍juicy. 生酮飲食,免澱粉質,可吃靚肉靚油.鹽酥豬扒便當鹽酥豬扒,豬扒是靚料,肉厚又香口,美味又飽肚.超值.

紅豆冰配雪糕
紅豆夠淋,加上椰汁雪糕,把灼熱火氣,全都降下來.好好味!

意式雪糕咖啡
香濃咖啡,朋友話:咖啡幾香,加上意式雪糕,不錯.

黃姜雞扒太陽蛋椰菜花飯

鹽酥豬扒便當
鹽酥豬扒,豬扒是靚料,肉厚又香口,美味又飽肚.超值.
2023-11-02
2023-11-10 30 瀏覽
📍觀塘 Simp.lane聽就成日聽生酮飲食,亦都知道香港有部份餐廳有提供餐單,但係今日真係第一次試糖食。今日嚟到呢間餐廳主打健康少甜,有好多款生酮餐單可以選擇例如翠玉瓜麵同椰菜花飯等等。入邊店主養咗幾隻小貓咪,好活潑,成餐飯望住佢地所以食得好開心。仲要有唔同嘅boardgame可以選擇,同朋友上嚟小嫻傾一傾偈都非常之合適。🤍🐱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 鹽酥雞粒便當佢嘅鹽酥雞唔會好厚粉,而且都好脆,再加上佢入面都有椰菜同粟米,再加埋肉燥做配菜,所以口感都好豐富。• 黃薑雞扒翠玉瓜麵條今次真係第一次食翠玉瓜麵,本身都擔心會唔會翠玉瓜味好重,但係因為加咗黃薑粉,所以感覺好不錯。😎• 綠茶刨冰估唔到主打生酮餐單嘅舖頭,佢嘅刨冰都非常之出色。除咗綠茶刨冰之外,佢都有紅豆、麻糬、同珍珠做配菜,仲要下面刨冰中間加咗啲餅碎,令到成個口感非常有層次同好豐富。• 朱古力特飲朱古力特飲味道好濃郁,唔會係求求其沖水就搞掂嘅飲品。• 抹茶鮮奶抹茶鮮奶有好濃郁嘅鮮奶味,再加上抹茶嘅點綴,又唔會過甜,非常之好飲。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍觀塘 Simp.lane

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• 鹽酥雞粒便當

• 黃薑雞扒翠玉瓜麵條

• 綠茶刨冰

• 朱古力特飲
朱古力特飲味道好濃郁,唔會係求求其沖水就搞掂嘅飲品。

• 抹茶鮮奶

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
Simp.lane 觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨低糖低碳餐自選(i) ☀️意式牛肋條 $98 (ii) 椰菜花飯 (iii) 大陽蛋(+$5)有3條頗長的牛肋條🐮個醬汁有少少似紅酒燴牛肉👍🏻第一次食梛菜花飯,將梛菜花切碎成米飯的形狀,食落會淡味少少但感覺非常健康&養生☺️btw要加太陽蛋,用流心蛋漿撈飯好好味,適合要出街食飯但又想食得健康啲你🙋🏻‍♀️☀️百香果梳打 (跟餐+$15)好fresh好輕盈👍🏻☄️鹽酥大雞脾便當 $68 同我塊面差唔多大的雞脾🥰食落外皮香脆,肉質嫩滑多汁,另外便當仲包括左椰菜&粟米&肉燥,很台式的感覺~☀️台灣香腸3條 (跟餐+$15)很正宗的味道👅☀️臺式珍珠奶茶 (跟餐+$15)幾好味,珍珠都煙靭,拍得住茶飲店!最後食埋個甜品~☄️黑糖牛角酥窩夫 $38好有水準😻明明已經好飽,但係忍唔住一啖接一啖,最後食晒全個窩夫🤭撈埋cream食更好味~❤️‍🔥温馨的家庭式餐廳,餐牌超多選擇,總有一款啱你食~❤️‍🔥 仲有貓貓🐱一邊睇貓一邊食飯,很治癒😻❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like
Simp.lane
觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨
意式牛肋條椰菜花飯

低糖低碳餐
百香果梳打
☀️百香果梳打 (跟餐+$15)
好fresh好輕盈👍🏻
鹽酥大雞脾便當 加台式香腸
☄️鹽酥大雞脾便當 $68
☀️台灣香腸3條 (跟餐+$15)
很正宗的味道👅
臺式珍珠奶茶
☀️臺式珍珠奶茶 (跟餐+$15)
幾好味,珍珠都煙靭,拍得住茶飲店!

最後食埋個甜品~
黑糖牛角酥窩夫
☄️黑糖牛角酥窩夫 $38

❤️‍🔥温馨的家庭式餐廳,餐牌超多選擇,總有一款啱你食~
❤️‍🔥 仲有貓貓🐱一邊睇貓一邊食飯,很治癒😻

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~

#eat #food #foodie #hkeat #hkfood #hkfoodie #香港美食 #香港餐廳 #香港好去處 #香港美食地圖 #觀塘 #觀塘美食 #kwuntongfood #kwuntong #晚餐推薦
意式牛肋條椰菜花飯
百香果梳打
鹽酥大雞脾便當 加台式香腸
臺式珍珠奶茶
黑糖牛角酥窩夫
  • 鹽酥大雞髀便當
餐廳:Simp.lane (觀塘)地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖真喺唔講唔知,原來觀塘富利工業大廈11樓有間開咗好一段時間嘅樓上Cafe——Simp.lane @catlanehk 🍽,基督徒老闆除咗喺牆上整咗聖經約翰福音14‬章6‬節嘅金句,仲帶埋貓店長呀里過嚟陪你吃喝玩樂🐱,帶俾食客好多嘅歡樂😆,唔知你又幾時得閒上去探吓貓店長呢?駿業里無乜觀塘人唔識,塞車嘅情況會令人燥底唔耐煩🤣,有時為咗避開繁忙時間搭巴士, 可以簡簡單單咁上去Simp.lane食吓嘢消磨吓時間。餐廳雖然唔算好大,但喺五臟俱全,除咗有Dining area🍴,仲有扭蛋機、Boardgame Corner♟、見到貓店主同另外幾隻貓貓嘅玻璃櫃空間、活動室等,無論你喺上嚟齋食嘢,抑或玩吓Boardgame,甚至乎租成個場搞私人活動亦都得👍佢哋主打低糖低碳嘅生酮飲食餐單,7款肉類包括黃姜雞扒、香茅冬陰功豬扒、鹽燒牛脷、香煎三文魚腩等,再自選4揀1主食:椰菜花飯、翠綠西蘭花、青醬翠玉瓜麵、蕃茄洋蔥湯翠玉瓜麵,生酮人士絕對唔可以錯過😎。另外仲提供多款便當🍱、意粉同飯🍝,小食、甜品窩夫同刨冰亦喺熱門之選🍧✝️慢煮牛尾
餐廳:Simp.lane (觀塘)
地址:觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號舖

✝️慢煮牛尾椰菜花飯 $98
自家製慢火燉煮嘅牛尾,放入口每啖都充滿骨膠原,
食落爽口彈牙,有牛肉嘅羶香同牛脂嘅誘惑🐮,雖然有少少油但唔會太膩🤏,
撈埋加咗炒蛋同秋葵去炒香嘅椰菜花飯,
配埋隻流心太陽蛋(+$5),再當你知道唔喺飯而喺椰菜花碎嗰陣,伴隨着陣陣蛋香🍳,你就會無顧忌咁喺咁食停唔到口🤤

另外加錢叫咗杯熱Latte(+$13),食完嘢就可以喺度邊坐邊嘆吓咖啡☕️,當然唔少得同貓店長玩吓啦😻
2023-11-06
【🐱Simp.Lane貓里|與貓貓午餐】觀塘駿業里嘅Simp.Lane貓里,餐單有生酮選擇,店內仲有兩隻貓貓,食完飯可以望吓小動物,人都開心啲!貓貓住在玻璃屋裡面,唔會走出嚟的,怕貓嘅朋友都可以嚟㗎。食咗咩?😽太陽蛋黃姜雞扒椰菜花飯椰菜花一睇就知系生酮之選,要炒得好食一啲唔唔容易,Simp.Lane大廚不單止約椰菜花炒得乾身,而且仲炒到一份惹味感覺,黃姜味又唔會太重,淡淡的仲有少少咖哩感覺,雞扒煎得好好,配埋太陽蛋,完美😍!..😽鹽酥大雞髀便當大過我塊面嘅雞髀、東坡肉、鹵蛋、粟米粒粒拼白飯。雞髀隔住個芒都覺震撼呀!..😽黑糖牛角酥窩夫加麻糬牛角酥窩夫口碑好好,必點㗎!今次加埋麻糬,煙煙韌韌,兩個人share快樂提升,因罪惡感減半🤭!😽抹茶鮮奶、意式雪糕咖啡(Affogato)🐱Simp.Lane📍觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號鋪
【🐱Simp.Lane貓里|與貓貓午餐】

貓貓住在玻璃屋裡面,唔會走出嚟的,怕貓嘅朋友都可以嚟㗎。

食咗咩?
😽太陽蛋黃姜雞扒椰菜花飯

😽鹽酥大雞髀便當

😽黑糖牛角酥窩夫加麻糬

😽抹茶鮮奶、意式雪糕咖啡(Affogato)

🐱Simp.Lane
📍觀塘駿業里6號富利工業大廈11樓C號鋪

2023-10-18
  • 鹽酥大雞髀便當
2023-10-21 29 瀏覽
觀塘工廈一向多隱世美食,今次介紹的小店,以台式食品為基底,主打少鹽少糖低糖低碳的生酮料理餐廳環境開揚,空間感十足;裝潢舒適優雅,雲石枱及木系設計配搭懸空的花圈,氣氛溫馨;店主們十分親切有禮,而且有board game可以玩,適合三五知己相聚✨店內更有貓店主坐鎮,相較其他貓貓Café價錢相宜,而且貓貓的品種比較少見:一隻緬因貓及兩隻暹羅貓,三隻貓都溫馴可愛,大家清潔雙手後便可以與貓貓玩啦🐈🐂🥦牛肋條椰菜花飯$98 牛肋條表面均勻地裹着醬汁,牛香味濃郁,口感軟腍,入口即化生酮餐以椰菜花代替米飯,低卡低碳低糖,有鑊氣,健康又有飽足感🍱台灣香腸便當$45+加酥炸花枝丸$15便當包括白飯、半隻滷蛋、椰菜、粟米,份量充足,營養豐富台灣香腸肉質嫩滑有肉汁,帶點小蒜香,香口惹味,十分有台灣風味酥炸花枝丸又薄又香脆,口感彈牙飯有肉燥汁配搭,咸度適中又入味,豐富了口感蘋果醋梳打+$18蘋果醋酸度比較高,味道甜甜酸酸,養顏之餘,又可以促進腸道健康,開胃解膩台式珍珠奶茶+$15茶與奶比例剛好,甜度適中,口感順滑,珍珠煙靭彈牙抹茶紅豆白肉小丸子$78店內最受歡迎單品!用料繁多,味道一流,大推!抹茶雪花冰甜度適中

🐂🥦牛肋條椰菜花飯$98
牛肋條表面均勻地裹着醬汁,牛香味濃郁,口感軟腍,入口即化

🍱台灣香腸便當$45+加酥炸花枝丸$15
便當包括白飯、半隻滷蛋、椰菜、粟米,份量充足,營養豐富
酥炸花枝丸又薄又香脆,口感彈牙
飯有肉燥汁配搭,咸度適中又入味,豐富了口感

蘋果醋梳打+$18

台式珍珠奶茶+$15
茶與奶比例剛好,甜度適中,口感順滑,珍珠煙靭彈牙

抹茶紅豆白肉小丸子$78
店內最受歡迎單品!用料繁多,味道一流,大推!
抹茶雪花冰甜度適中,口感好綿滑,帶淡淡抹茶及奶香
topping有煙韌有咬口的小丸子及珍珠,以及口感豐富又爽甜的紅豆
淋上濃稠的黑糖醬,微焦香味更濃更醇香,昇華整體味道

-總體評分-
環境:8.5/10