2025-04-17
Lunch同好朋友去咗食呢間HKU附近新開小店專食健康bowls或milkshake,寫明三高人士都適用口味配搭多😍悉隨尊便▶️ 宇治抹茶口味bowl ($63)一杯特調有9g蛋白質、豐富維他命A、C、E、3.5g膳食纖維同鈣質,亦係低升糖✨揀咗配仙草同香蕉Base係攪拌咗嘅薏米,質感漿漿地,似中式合桃芝麻糊consistency食得出抹茶味💚唔會太甜仙草入口滑捋捋又有咬口,冇另外加糖漿鍾意面頭灑上杏仁碎,口感脆之餘帶出果仁香😋▶️ 黑芝麻口味bowl ($63)黑芝麻味道超濃郁,似芝麻糊🖤店主話係自己炒黑芝麻揀咗配桃膠同雙皮奶個人覺得配雙皮奶幾得意🥛不過桃膠就一般般 (朋友鍾意)▶️ 原味消脂蘆薈茶 (+$15)唔好睇小呢杯茶,絕對唔係茶包開用上天然瓜拉拿茶加濃縮蘆薈汁,味道甜甜地幾好飲功效甚多: 促進人體新陳代謝、活化細胞、精神集中,提神醒腦、舒緩敏感症狀🧠支援腸道健康-兩款口味都咁好食👍🏻似食緊甜品但零罪惡感自問邊個唔鍾意又健康又好味嘅嘢😌估唔到佢咁飽肚,可以做正餐店舖雖然細,但坐得舒服店主服務仲好好,一邊同我哋吹水🤣HKU學生有八五折優惠,優惠去到5月20號❗️
專食健康bowls或milkshake,寫明三高人士都適用
口味配搭多😍悉隨尊便
▶️ 宇治抹茶口味bowl ($63)
揀咗配仙草同香蕉
食得出抹茶味💚唔會太甜
仙草入口滑捋捋又有咬口,冇另外加糖漿
鍾意面頭灑上杏仁碎,口感脆之餘帶出果仁香😋
宇治抹茶口味bowl
▶️ 黑芝麻口味bowl ($63)
黑芝麻味道超濃郁,似芝麻糊🖤
店主話係自己炒黑芝麻
揀咗配桃膠同雙皮奶
個人覺得配雙皮奶幾得意🥛不過桃膠就一般般 (朋友鍾意)
黑芝麻口味bowl
▶️ 原味消脂蘆薈茶 (+$15)
唔好睇小呢杯茶,絕對唔係茶包開
用上天然瓜拉拿茶加濃縮蘆薈汁,味道甜甜地幾好飲
原味消脂蘆薈茶
兩款口味都咁好食👍🏻似食緊甜品但零罪惡感
自問邊個唔鍾意又健康又好味嘅嘢😌
估唔到佢咁飽肚,可以做正餐
店舖雖然細,但坐得舒服
店主服務仲好好,一邊同我哋吹水🤣
HKU學生有八五折優惠,優惠去到5月20號❗️