餐廳: sensory ZERO
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-10-07 316 瀏覽
貓貓吐司配楓糖糖漿($68)係好食到值得等耐D,講咗要30分鐘即叫即整,超有心機。吐司熱辣辣軟棉棉,配合楓楓糖糖漿的香味帶出吐司的蛋香。旁邊有焦糖香蕉,焦糖脆卜卜,藍莓同士多啤梨令成個甜品的口感非常豐富。仲附送咗個乳酪,上面灑上果仁同麥片,十分健康。日式豬軟骨迷你丼套餐($158)呢個SET 營養好均勻,有飯配迷你沙律及迷你餐湯,餐湯係清爽的蕃茄湯,十分特別。豬軟骨煮得很入味,想食得健康係一個唔錯的選擇。走肥黑牛($55)黑牛係增肥恩物,走肥係用ZERO,飲落無咁肥,但都依然美味。

貓貓吐司配楓糖糖漿($68)

日式豬軟骨迷你丼套餐($158)

走肥黑牛($55)
2022-09-21
  • 貓貓吐司配楓糖糖漿
2022-10-05 277 瀏覽
𝗕𝗼𝗼𝗸𝗺𝗮𝗿𝗸左好耐既💛店,終於約左朋友黎試😙今次係沙田分店食佢地既𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗠𝗲𝗻𝘂好抵食呀🤤只需要$𝟵𝟴就可以試到佢地既𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗠𝗲𝗻𝘂🫣兩款都好高質!下次再試埋另外兩款🥰➣紅酒慢煮和牛碎醬扁意粉(💰𝟵𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟳/𝟱採用扁意粉比較有口感,和牛碎份量都幾足😗食到油左少少但都唔錯啊😗➣大蝦配南瓜忌廉汁日本米意大利飯 (💰𝟵𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱佢地選用左日本米既意大利飯幾特別~南瓜忌廉汁食得到南瓜蓉,忌廉味唔係好重🤓大蝦正常發揮!份量好足男仔食都一定飽👐🏻➣痴_線朱古力 𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱這個絕對是必點𝗶𝘁𝗲𝗺𝘀😙👐🏻𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁好似加少少錢就試到啦❤️係三重朱古力既邪惡組合!飲落有層次唔係死甜~同朋友𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲飲岩岩好🥰🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬

➣紅酒慢煮和牛碎醬扁意粉(💰𝟵𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟳/𝟱

➣大蝦配南瓜忌廉汁日本米意大利飯 (💰𝟵𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱

➣痴_線朱古力
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟰/𝟱

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
2022-10-02 3590 瀏覽
呢間sensory ZERO喺新城市開咗咁耐都未食過,今日lunch就過咗嚟食😆環境我覺得就一般,始終同隔離枱都唔算距離好遠,會感覺少少壓迫感~以新城市嚟講,我覺得性價比都算係咁🤣我叫咗個無肉·大滿足早餐 ($128)~雖然係素,但感覺好豐富😋好多茄汁豆,芝士椰菜花都唔差,只係淋咗啲啲~我好欣賞佢個喵喵多士,除咗造型得意,食落口的確係好鬆軟同埋有奶香味,就咁單食都好好食😙另外個乳酪本身配咗啲乾果,我仲揀咗個無花果伯爵茶果醬😍呢個果醬唔會太甜,入面仲有啲無花果添😆加落乳酪入面balance返個酸味~食完都飽架!男朋友叫咗無肉食素意粉 ($92)加配慢煮雞胸 ($25)😆起初都怕會好dry,但啲汁其實都好creamy同好多,可以包住哂啲意粉,意粉口感亦都算彈牙,幾好味😆而雞胸口感都唔嚡,偏向似即食雞胸嗰隻口感🤣配埋意粉係一個健康餐🤣呢個痴_線朱古力 (跟餐價$40)唔洗多講,一向都係呢間餐廳嘅招牌😋啲朱古力好澎湃,上面有好多碎碎,入面啲朱古力好濃,但我欣賞佢唔會太甜,唔係bb朱古力味,只係覺得如果可以熱啲會更好,但唔知係咪所用嘅朱古力唔適合高溫呢🤔整體嚟講,食物好味,店員都算幾有禮貌,絕對

無肉·大滿足早餐

無肉食素意粉加配慢煮雞胸

痴_線朱古力  (跟餐)

整體嚟講,食物好味,店員都算幾有禮貌,絕對會再幫襯😋
2022-09-11
無肉·大滿足早餐
無肉食素意粉加配慢煮雞胸
痴_線朱古力  (跟餐)
2022-09-30 245 瀏覽
今次同朋友黎到沙田,見有杯皇牌朱古力特意要黎try try晚市有套餐包括:沙律菜、餐湯、飲品同雪糕,我地揀左澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 同鰻魚飯套餐和牛份量都幾多,肉質鮮嫩,牛味濃郁,大約似5成熟,食落味道都唔錯,配以流心溫泉蛋燒汁同紫菜送飯一流鰻魚冇乜骨味道幾好,滑蛋好滑,飲品方面叫咗期待已久嘅皇牌Crazy chocolate,飲落好邪惡飲到朱古力碎既甜味,朱古力香味同埋少少苦味,整體來講非常滿足嘅一餐
今次同朋友黎到沙田,見有杯皇牌朱古力特意要黎try try
2022-09-30 186 瀏覽
見疫情有些起色,就午市堂食一次啦。平時這家餐廳是要排隊入座,人頭湧湧,今日突然少了很多常客,立馬入座。lunch set 選擇 不多,只有3款,點了 最愛的 煙肉意粉carbonara。熱朱古力🍮聽說是神級,那當然一定要order。餐湯 蘑菇🍄湯 很有heart,應該是用蘑菇鮮打,正。 carbonara 🍝 也不失望,蛋味 和煙肉味 都很出色。小吃的 炸豬排,就比較乾和硬,有點失望。痴線⋯⋯朱古力 十分濃郁,值得推薦。
見疫情有些起色,就午市堂食一次啦。

餐湯 蘑菇🍄湯 很有heart,應該是用蘑菇鮮打,正。
小吃的 炸豬排,就比較乾和硬,有點失望。
痴線⋯⋯朱古力 十分濃郁,值得推薦。
carbonara
痴線⋯⋯朱古力
carbonara
痴線⋯⋯朱古力
2022-09-29 131 瀏覽
Sensory Zero嘅食評一向都唔差嘅😋🤍今次見到佢lunch set $98性價比都高🤩所以叫左個蘑菇煙肉卡邦尼意粉🍽😚Lunch set包餐湯同沙律唔使額外加錢🥣🥗佢嘅意粉係扁意粉嚟嘅偏向有咬口🫶🏻😆溫泉蛋係加分位😋🥚個意粉唔叫特別驚喜但都不過不失嘅$98一碟卡邦尼意粉喺新城市廣場呢個質素同埋環境亦都算還好的✨🤍
Sensory Zero嘅食評一向都唔差嘅😋🤍
溫泉蛋係加分位😋🥚
個意粉唔叫特別驚喜但都不過不失嘅
$98一碟卡邦尼意粉喺新城市廣場
呢個質素同埋環境亦都算還好的✨🤍

🇭🇰超級Crazy‼️來勢洶洶🔥🇭🇰我係比佢個#朱古力 吸引黎架😝雖然佢價位偏高 但好值得大家試試😍/🌟整體🌟✔️真係一分錢一分貨 食物相當高質🤩✔️座位舒服闊落 從來冇壓迫感😜‼️價錢偏貴 但絕對值得一試🤓/🐟蒲燒三層鰻魚滑蛋飯🍳 $118✔️飯底、滑蛋選用日本產🇯🇵✔️ 白飯醇香軟糯 滑蛋滑過剝殼雞蛋 擺入口「鼠」一聲就冇左🌟✔️#鰻魚 燒到好香 配上甜甜嘅燒汁 相當適合送飯😜❌魚骨都多同大舊 好難連骨食🥲評分:♥️♥️♥️♥️.6/5🐮#澳洲m5和牛 肩溫泉蛋🥚$138✔️同樣飯底高質(平時嘅我絕對嗰會叫飯食🤓)✔️牛味重 較軟身❌牛外面係軟身 但入面相當韌評分:♥️♥️♥️♥️/5🍫痴_線朱古力🍫 $50✔️呢杯飲品真係岩曬#朱古力 愛好者😋每一啖都充滿朱古力 濃郁而毫不黏膩🤩✔️絕非死甜嘅朱古力 反而類似黑朱古力嘅苦澀😚✔️十分適合打卡📷評分:♥️♥️♥️♥️.5/5🍫痴_線朱古力咖啡🍫 $55✔️同上面大同小異 鐘意#咖啡 嘅朋友都可以try try 🥳評分:♥️♥️♥️♥️.5/5/呢度最出名應該就係佢杯朱古力‼️推介#chocolate lovers 黎呢度試試佢地個朱古力😜回頭指數:4.4/5
食物質素:4.5/5
性價比:4
🇭🇰超級Crazy‼️來勢洶洶🔥🇭🇰
🌟整體🌟
✔️真係一分錢一分貨 食物相當高質🤩
✔️座位舒服闊落 從來冇壓迫感😜
‼️價錢偏貴 但絕對值得一試🤓
🐟蒲燒三層鰻魚滑蛋飯🍳 $118
✔️飯底、滑蛋選用日本產🇯🇵
✔️#鰻魚 燒到好香 配上甜甜嘅燒汁 相當適合送飯😜
❌魚骨都多同大舊 好難連骨食🥲
評分:♥️♥️♥️♥️.6/5

🐮#澳洲m5和牛 肩溫泉蛋🥚$138
✔️同樣飯底高質(平時嘅我絕對嗰會叫飯食🤓)
✔️牛味重 較軟身

人均消費:HKD150
多謝您睇到呢道❤️
  • 痴_線朱古力
2022-09-22 178 瀏覽
14:00 與朋友叫左日式豬軟骨飯和日式鰻魚炒滑蛋飯,埋單連加一總共$270!豬軟骨飯,雖然好淋,但好乾&好膩!鰻魚飯勁多骨!貴價夾難食午餐!非常失望,差誘無下次!
2022-09-19 211 瀏覽
SENSORY ZERO, 已經在香港屹立多年, 作為本地咖啡店及輕食餐廳的實力派代表, 咱作為啡友, 好早就知道 SENSORY ZERO 黃竹坑店當初如何強勁~向來一直走在創意最前線 不論 色 香 味 都頗有收成,例如 粉紅色咖哩靚靚鰻魚飯等等, 沙田分店開業咱也支持過幾次, 可惜係目前食物質素大不如前, 唔知係咪厨師團隊工作散漫求其...這日放工返到新城市,到 SENSORY ZERO 打發時間~點了一碟炸雞同一杯Shakerato 炸雞雖然夠熱 但實在太林了一啲都唔香口…而且汁太多變成大排檔式咕嚕雞球Orz咖啡方面是沒有問題,Typical House Blend,店員都能說得出Blend 豆的產地。總體而言,有好有壞。食物方面還是有點失望~希望可以改善。
SENSORY ZERO,
已經在香港屹立多年,
作為本地咖啡店及輕食餐廳的實力派代表,

向來一直走在創意最前線 不論 色 香 味 都頗有收成,
例如 粉紅色咖哩
靚靚鰻魚飯等等,

沙田分店開業咱也支持過幾次,

可惜係目前食物質素大不如前,

唔知係咪厨師團隊工作散漫求其...

這日放工返到新城市,
到 SENSORY ZERO 打發時間~

點了一碟炸雞同一杯Shakerato

炸雞雖然夠熱 但實在太林了
一啲都唔香口…

而且汁太多變成大排檔式咕嚕雞球Orz

咖啡方面是沒有問題,
Typical House Blend,
店員都能說得出
Blend 豆的產地。

總體而言,有好有壞。
食物方面還是有點失望~
希望可以改善。
2022-09-19
5 分鐘 (堂食)
2022-09-19 172 瀏覽
Sensory Zero 之前有朋友推介我呢間咖啡好飲☕️已經試過佢嘅咖啡的而且確係唔錯👍🏻每日最少一杯咖啡嘅我專登過嚟食lunch, 我有得飲咖啡之餘, 仲可以試埋佢嘅嘢食😋 🤪今次我記得影Menu🤪佢有set亦都有a la carte, 依家做緊嘅肉肉薯祭就啱晒各位薯條控嘅朋友, 因為薯條係ALL YOU CAN EAT😍況且set 嘅價錢唔算貴, 有機會自己都想試吓🤪除左set之外, 反而我覺得a la carte 價錢相對貴少少🤏🏻不過今次我係選擇咗食all day breakfast 🍳 因為唔平, 所以佢幾款all day就直接揀咗一個最貴😂對自己好d大滿足早餐😂的而且確係大滿足, 因為我食唔晒🤣呢個價錢好彩個牛真係靚牛, 都叫做值得少少👍🏻其他都真係正常味道🙃塊喵喵toast 🐱我知佢係想做脆身效果, 但係食落比較硬👎🏻不過佢有幾款jam 揀, 我就揀咗款比較特別, 伯爵茶無花果醬, 我本身唔鍾意食無花果, 但點知佢又好好食, 無花果嘅酸甜帶出陣陣嘅伯爵茶嘅香味, 啱啱好一樽仔搽哂一塊toast👍🏻jam可以為塊toast 加分💯如果有現成一樽賣, 我一定會買👍🏻👍🏻👍🏻

🤪今次我記得影Menu🤪

不過今次我係選擇咗食all day breakfast 🍳

因為唔平, 所以佢幾款all day就直接揀咗一個最貴
😂對自己好d大滿足早餐😂

2022-09-17
15 分鐘 (堂食)
  • 伯爵茶無花果醬
2022-09-12 145 瀏覽
📍sensory ZERO (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖🔹香草燒美國野雞略嫌雞皮濃左小小😅不過入口都ok唔錯,d肉幾滑🔹西班牙黑毛豬鞍豬鞍配芥辣食都好味👍🏻🔹痴_線朱古力咖啡痴_線朱古力咖啡,打卡一流🤩總結:整體都幾好食,可以一試,lunch去食都好飽,仲有薯條係任食😌推薦指數:🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)
📍sensory ZERO (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖

🔹香草燒美國野雞
略嫌雞皮濃左小小😅不過入口都ok唔錯,d肉幾滑

🔹西班牙黑毛豬鞍
豬鞍配芥辣食都好味👍🏻

🔹痴_線朱古力咖啡
痴_線朱古力咖啡,打卡一流🤩

推薦指數:🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)
2022-09-12 160 瀏覽
𝕾𝖍𝖆 𝖙𝖎𝖓# Sensory ZERO 有好多分店,之前久唔久都入去飲吓佢啲咖啡,同埋食佢個特色牛角包,今日見唔係好肚餓,同埋又唔使等位,一於入去嘆番杯咖啡☕️今次試左:1-Caffe Latte HKD 452-蒲燒鰻魚滑蛋🥐(可以要求另轉醬汁 ,例如牛油🧈,果醬)HKD883-Sesame Chicken Wings HKD55注意返呢度係有加一服務費,不過呢間嘢咖啡質素同拉花真係一流!!QR CODE落單快捷又方便❤️‍🔥📍sensory ZERO (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafood#hongkongrestaurant# hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #inst
𝕾𝖍𝖆 𝖙𝖎𝖓#

今次試左:
1-Caffe Latte HKD 45
3-Sesame Chicken Wings HKD55

📍sensory ZERO (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafood#hongkongrestaurant# hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先
2022-09-01 227 瀏覽
今日試左間未食過既Cafe,咖啡好細膩,好滑,杯「痴線朱古力」真係好飲到呢😋野食都好食,我地叫左餐肉,雞肉,仲有黑松露意粉。黑松露意粉啲醬汁可以完美掛住喺意粉道,黑松露味道夠,唔錯唔錯,下次要2:30黎食下午茶食佢既法式西多先👍

😎會回訪嗎: ✔️✔️✔️等候時間: ~10 mins(假日下午)💰~$200 /人 (食得飽嘅程度)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋😚廚師幫你諗好意粉 $92 ▶️8.25/10 有選擇困難症真係啱曬😂已經幫你唸好左今次係卡邦尼蘑菇意粉 意粉比較濕 韌度剛剛好 而且係超級creamy🤤蘑菇份量多 食上去勁香濃有嚼勁👍🏻再加上面頭嘅芝士粉 非常惹味 😚澳洲和牛迷你丼套餐 $218 ▶️8.8/10 真係好迷你🥲真係只係夠一個人食🥹唔抵食但係啲和牛真係好好味😂份量都同啲飯成比例嘅啲和牛內裏好juicy 入口軟嫩去到入口即溶😍套餐仲有餐湯同沙律 粟米湯好濃郁 沙律就一般般啦😚痴_線朱古力 (跟餐+$10)▶️9.5/10飲完之後內心真係驚喜到尖叫🤤一個字:「濃」🍫面頭仲要有唔同嘅朱古力片 白朱古力同黑朱古力都有 連隻碟都朱古力碎同粉😝飲落去飲到超濃嘅朱古力 口感好滑至於會唔會飲到好膩就見人見智啦😂我同friend夾份飲完之後都覺得好飽🥹 其實仲有個mini size但係正價只係差$5 所以都係叫大size好啲另外仲叫左芒果汁 不過出到嚟係樽裝飲品🤣唔會成樽嘢飲係甜味嘅 唔多評論了😚環境 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤
😎會回訪嗎: ✔️✔️✔️
等候時間: ~10 mins(假日下午)
💰~$200 /人 (食得飽嘅程度)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋

主要都係以白色簡約風為主題 好光😂
幾鍾意唯一一張環境相嘅字句
𝓢𝓮𝓷𝓼𝓸𝓻𝔂 𝓲𝓼 𝓪𝓷 𝓪𝓻𝓽
而坐位都幾多 好似有張榻榻米位喺個角落頭
(不過完全好想避開呢個位😂)
分隔得都幾開 所以坐得幾舒服~

😚衛生 ▶️ 🐤🐤🐤🐤/5

😚服務 ▶️ 🐤🐤🐤🐤/5
落單又係用QR Code
送嘢食嘅速度適中
服務員係印象中有禮貌嘅🥹

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
以價錢嚟講真係幾貴 勝在啲嘢食好食👍🏻

廚師幫你諗好意粉
澳洲和牛迷你丼套餐
  • 痴_線朱古力
2022-07-14 573 瀏覽
蒲燒鰻魚三層滑蛋飯:鰻魚飯超好食,同個滑蛋好夾,好滿足,下次會專登為咗佢嚟沙田食!!澳洲和牛溫泉蛋飯:黃牛飯醬汁好濃郁,牛肉睇落但食落啱啱好,不過牛肉有啲凍得滯,略嫌有啲失望。藜麥沙律:沙律係有子醋好清新。蘑菇湯:蘑菇味十分濃郁。脆炸番薯條:番薯條好乾身,番薯味甜甜地,值得一試!純素雪糕(火龍果同抹茶):火龍果純素雪糕口感同沙冰差唔多,識落係新鮮火龍果製造,不過略嫌有少少甜。抹茶味相反好有茶嘅苦味。痴_線朱古力:朱古力極度邪惡。

藜麥沙律:沙律係有子醋好清新。
蘑菇湯:蘑菇味十分濃郁。

脆炸番薯條:番薯條好乾身,番薯味甜甜地,值得一試!

痴_線朱古力:朱古力極度邪惡。