餐廳: sensory ZERO
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-31 118 瀏覽
OpenRice積分即將到期, 是時候找間餐廳兌換成Rice$用了。因為不用真金白銀付款, 故可選擇貴一點的, 豪食一番。午市精選1) 澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 $1682) 橙香美式有氣咖啡 (追加優惠, 原價$50) $253) all + 10%4) 全單以OpenRice Rice$支付澳洲M5+和牛溫泉蛋飯約有和牛9片, 和牛外邊燒至焦香, 內裡肉質呈紅色狀態, 半肥瘦的肉入口滲滿油香, 牛味明顯。飯雖有少量醬油調味, 但餐廳額外提供了一碟醬油以供客人自行調味。醬油入口甜甜的, 和溫泉蛋汁拌勻, 十分下飯。面頭的紫菜和芝麻香葱為飯增添口感和色彩。橙香美式有氣咖啡以一杯espresso和一杯加入了橙漿的sparkling water分開奉上, 店員建議客人可先試原味, 再分次加入espresso, 一來可嚐不同層次的味道, 二來可調配適合自己的味道, 不用一次過加入整杯espresso。這個concept很適合我這種本身不太喜歡咖啡過重味道的客人, 逐少加入至橙味的sparkling water, 橙漿的甜味中和咖啡的重口味, 只加入約一半, 便找到適合我的味道, 可以參與其中,

午市精選 $212.3

午市精選
1) 澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 $168
2) 橙香美式有氣咖啡 (追加優惠, 原價$50) $25
3) all + 10%
4) 全單以OpenRice Rice$支付

橙香美式有氣咖啡 (追加優惠, 原價$50) $25

橙香美式有氣咖啡以一杯espresso和一杯加入了橙漿的sparkling water分開奉上, 店員建議客人可先試原味, 再分次加入espresso, 一來可嚐不同層次的味道, 二來可調配適合自己的味道, 不用一次過加入整杯espresso。這個concept很適合我這種本身不太喜歡咖啡過重味道的客人, 逐少加入至橙味的sparkling water, 橙漿的甜味中和咖啡的重口味, 只加入約一半, 便找到適合我的味道, 可以參與其中, 感覺不錯。
2024-05-27
$212.3 (下午茶)
用餐優惠
現金券
午市精選 $212.3
橙香美式有氣咖啡 (追加優惠, 原價$50) $25
在科學園的sensory ZERO食過一次brunch,食物味道不錯。這次和朋友相約在新城市廣場晚飯,也就選sensory ZERO吧!晚餐的價位與brunch的差別不大,只是brunch比較多蛋類料理選擇。今餐點了三份主食,top up加錢要湯、沙律、飲品及甜品。餐湯是蘑菇湯,每啖湯都有一粒粒的菇菌碎,蘑菇味香濃。沙律菜加入藜麥,感覺健康之餘,還增添咬口。感味.大滿足薄餅,配料有火腿、火箭菜、車厘茄及牛油果🥑。Pizza用料十足, 加上兩款芝士,焗得香脆又充滿芝味!西班牙黑毛豬鞍.炖蘋果醬,雖然不算好大件,但好厚身!厚身得來卻能保持肉質軟嫩度,肉汁豐沛,好吃~~粗身薯條,炸得夠脆又不油膩。大蝦.南瓜汁.日本米意大利飯,飯粒圓潤,吸汁入味!滿滿的南瓜醬汁,充滿天然甜味,配料除了有大蝦外,還加入南瓜粒、松子仁及芝士,味道層次豐富。甜品是檸檬蛋白撻,撻皮鬆化,蛋白圍邊包著中間酸酸甜甜的檸檬蓉,再加少少蜜餞橙皮作點綴,味道清新,整體又不會太甜膩。痴_線朱古力咖啡,賣相吸睛,朱古力咖啡的面層額外灑上朱古力粉及朱古力碎,朱古力味濃又不會好膩。整體的食物賣相與味道俱佳,沒料到是晚餐的價錢與brun
蘑菇湯,沙律
感味.大滿足薄餅
西班牙黑毛豬鞍.炖蘋果醬
大蝦.南瓜汁.日本米意大利飯
檸檬蛋白撻
痴_線朱古力咖啡

整體的食物賣相與味道俱佳,沒料到是晚餐的價錢與brunch相若。
2023-11-09
西班牙黑毛豬鞍.炖蘋果醬
大蝦.南瓜汁.日本米意大利飯
檸檬蛋白撻
痴_線朱古力咖啡
放假梗係要嘆返杯咖啡食個Tea,喺沙田行街搵到呢間Cafe,見到佢啲咖啡好似唔錯,就入咗嚟食個lunch,餐牌選擇都多,lunch優惠價可以免費跟嘢飲又或者加錢配自選嘅,見到有個痴_線朱古力😈,賣相好似唔錯咁,梗係要叫嚟試吓啦🍱感味大滿足早餐 $138 :我哋叫咗兩個lunch set,其中呢一份係肉食All Day Breakfast,另外一份就係素食,呢度嘅大滿足早餐比我想像中唔錯,除咗基本嘅嘢食之外較為特別嘅就係竟然有菠蘿🍍同埋乳酪,乳酪面層鋪上nuts,雖然係迷你版,不過其實整體夠食,味道都唔錯添,其次嘅有煙肉,腸仔,炒蛋,薯餅,茄汁豆同沙律菜等🍱蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 $138 :另外呢一份鰻魚滑蛋飯賣相唔錯,睇落去非常抵食,有足足三件厚切鰻魚😆冇,另外再配上滑蛋同珍珠米,鰻魚嘅味道唔錯,燒得幾好,不過有骨,一啲好幼嘅鰻魚骨,另外滑蛋都OK,唔會整得好老,份量都夠,其實lunch嚟計呢個價錢係有啲貴,至於食物嘅質素就見仁見智啦☕️痴_線朱古力 +$25 :另外配咗兩杯嘢飲,其中呢一杯就係熱朱古力,賣相唔錯嘅,睇落去相當邪惡😈,呢杯朱古力邪惡在於佢哋將所有朱古力味嘅嘢放晒落去,好似係

☕️痴_線朱古力 +$25 :另外配咗兩杯嘢飲,其中呢一杯就係熱朱古力,賣相唔錯嘅,睇落去相當邪惡😈,呢杯朱古力邪惡在於佢哋將所有朱古力味嘅嘢放晒落去,好似係面層既白朱古力,牛奶朱古力同埋黑朱古力碎咁,又有朱古力粉,另外仲有朱古力泡沫😍,其實飲落都覺得幾濃郁,係唔錯嘅,價錢都合理😋

☕️Ice Flat White +$25 :另外就叫咗杯凍嘅Flat White,其實喺出邊都冇飲過有凍嘅,飲Flat White 不嬲都係熱,既然佢哋有就叫嚟試吓,其實同普通latte 冇乜分別🤔,咖啡嘅唔係話太過熟悉,不過凍嘅Flat White 都係第一次見🤷🏻‍♀️
今日去邊度食午餐好呢? 相信係大部分打工仔的煩惱😅 早上實在太忙,真係好需要輕鬆一吓... 突然諗起Sensory Zero. 今日就去果度啦☺️點咗一份午餐和一個單點菜式.午餐係: 唐揚炸雞飯配蝦香辣柚子蛋黃醬, 加咗一田園沙律,飲品咖啡湯力單點係: 小智我一直等着你回來-香燒三黃雞, 飲品係盧卡蜂蜜咖啡.炸雞,皮脆肉嫩,保留了肉汁🥰, 蝦香辣柚子蛋黃醬,辣辣地又帶有淡淡柚子香味..好清新呢💕咖啡湯力,有咖啡又有少少氣,夏天飲好適合👍香燒三黃雞, 配咗田園沙律和粗薯條. 雞燒得好香🥰盧卡蜂蜜咖啡,咖啡帶點蜂蜜,適合唔鐘意只有苦咖啡嘅朋友😚價錢唔算太貴,人均大約$130. 係科學園內比較好嘅餐廳都係咁上下價錢. 以質素來講,係物有所值了☺️
點咗一份午餐和一個單點菜式.
咖啡湯力,有咖啡又有少少氣,夏天飲好適合👍
香燒三黃雞, 配咗田園沙律和粗薯條. 雞燒得好香🥰
盧卡蜂蜜咖啡,咖啡帶點蜂蜜,適合唔鐘意只有苦咖啡嘅朋友😚
2024-04-16
  • 唐揚炸雞飯配蝦香辣柚子蛋黃醬
  • 小智我一直等着你回來-香燒三黃雞
2024-03-18 380 瀏覽
好少食d甘差既餐廳。牛勁硬,咬極都咬唔開。件蛋糕好乾,又唔好味。all day breakfast 都係一般。最好食都係個漢堡包同薯條。職員質素一般,態度差。裝修一般,價格偏貴,唔推介
2024-03-16 335 瀏覽
今天和老公到沙田新城市廣場hea hea,曾到訪過Sensory Zero多間分店都能保持一貫水準🤩,故今次來試試這間🤣,另一原因是想飲crazy chocolate😋💥2份tea set🤩👉雙份滑蛋牛角包+Crazy Chocolate😂超邪惡 >>滑蛋豐盛夾在牛角包中間甚吸晴, 蛋炒得很香滑配上脆口的牛角包, 一口咬下去已停不了,口感超讚😆 >>Crazy Chocolate有點失望😑 朱古力味不夠濃郁,未有crazy的口感😂👉滑蛋丼飯配南乳炸豬扒+Crazy Mocha >>滑蛋不用多講👍,珍珠飯軟綿, memu是炸豬扒,來時是煎豬扒,我喜也😋 輕微南乳味的瘦豬扒,可惜口感硬實😅一般 >>Crazy Mocha出乎意外😍 蓋上滿滿crazy朱古力,朱古力和咖啡比例剛好, 融合苦與甜的口感蠻好飲🤤☕️

💥2份tea set🤩

👉雙份滑蛋牛角包+Crazy Chocolate😂超邪惡
>>滑蛋豐盛夾在牛角包中間甚吸晴,
蛋炒得很香滑配上脆口的牛角包,
一口咬下去已停不了,口感超讚😆
>>Crazy Chocolate有點失望😑
朱古力味不夠濃郁,未有crazy的口感😂

👉滑蛋丼飯配南乳炸豬扒+Crazy Mocha
>>滑蛋不用多講👍,珍珠飯軟綿,
memu是炸豬扒,來時是煎豬扒,我喜也😋
輕微南乳味的瘦豬扒,可惜口感硬實😅一般
>>Crazy Mocha出乎意外😍
蓋上滿滿crazy朱古力,朱古力和咖啡比例剛好,
融合苦與甜的口感蠻好飲🤤☕️

2024-03-15
下午茶
2024-01-16 505 瀏覽
🌟女友話唔肚餓但想食少少嘢其實係炸物拼盤,有厚切午餐、雞翼、炸雞配上柚子醬、少量沙律菜、蕃薯條、豬扒(切開)。呢個拼盤幾好味,炸物炸得香口,如果咩都想試吓,推薦嗌呢個🌟喵喵多士嗌俾小朋友食嘅,食到唔停口,多士煎香,配上特製嘅草莓醬,唔錯👍🏻🌟橙茶🍊杯底有橙醬,撈勻之後飲,有一種特別嘅香氣下午茶☕️坐低飲杯嘢,食少少嘢都係一個唔錯嘅地方。如果有小朋友嘅話,可以落喵喵多士俾佢試下,推薦。下次再試下其他嘢先

🌟女友話唔肚餓但想食少少嘢

🌟喵喵多士

🌟橙茶🍊
杯底有橙醬,撈勻之後飲,有一種特別嘅香氣

2023-12-10 612 瀏覽
2位女士入座,先叫三文多士加個鰻魚飯,再一人一杯朱古力然後叫多個細沙律(因為想多少少菜)。整體係唔錯嘅,份量其實唔算太大份,但女仔比較細食,個飯就食唔晒好似有d浪費。但如果有男士在場可能會剛剛好。不過杯朱古力真係要趁熱飲,凍咗感覺就冇咁好味。但勁啱女仔打咭用😄
疾_線朱古力
2023-12-10
疾_線朱古力
  • 痴_線朱古力
2023-12-03 460 瀏覽
講真食物味道唔差,但係侍應態度惡劣,前晚同朋友諗住試下,冇人同我哋講幾點截單,入座落單之後侍應開始黑面,幾個人喺側邊細細聲鬧我哋仲要講粗口,但係其實我哋聽到,我哋話唔好意思唔知咁早收,你哋一句都唔答。之後我哋好急咁食晒啲嘢,用咗唔夠半個鐘,都未到收鋪時間,走嗰陣我哋講拜拜都唔願意應。個個黑面其實你哋冇早講幾點收鋪,仲叫我哋入去坐,之後又嫌阻收工,我哋都未投訴你全部黑口黑面,重點係未到收舖時間。啲嘢有幾好食都唔會再幫襯👋👎

啲嘢有幾好食都唔會再幫襯👋👎
2023-11-30 308 瀏覽
柚子醬南蠻炸雞扒飯($138),好濃郁的柚子香味,配搭炸雞扒,肉嫩好汁,再吃一啖珍珠飯,絕配,好正,我好推薦點這個餐~蒲燒三層鰻魚滑蛋飯($138),燒焦的鰻魚,厚身肉質嫩滑,魚骨不多,配飯不錯,個人覺得口味較單一,我會比較喜歡吃柚子醬南蠻炸雞扒飯。橙香美式有氣咖啡($55),這個因為覺得特別就點來試試,好香橙香味,將咖啡倒在橙香味有氣水,,兩者結合口味好清新,好新穎。貓貓多士(2片)配士多啤梨迷你果醬($38),麵包是貓貓頭形,好可愛,硬又厚身的多士配搭多士,好香脆。環境地方乾淨,但抬就比較細,沒有時間限制,有些位置是日式設計風,食物的擺設睇得又食得,用來打卡一流,食物顏色配搭都好令人吸晴~~~

• 柚子醬南蠻炸雞扒飯
2023-11-15 373 瀏覽
俾間舖既裝修吸引左入來同幾個frd行陣街見到就入來當打下卡結果啲野食都好有實力冬蔭魷魚意粉唔話好辣 啲料都足汁既濃度啱啱好 意粉唔怕好硬中意食海鮮同菇既人推薦俾你煎帶子香草蘆筍扁意粉(全名唔記得清楚)有兩三粉煎帶子 再有啲芝士碎調味唔怕好濃 清新風格食到味仲有好多汁係底可以揀少汁或者多意粉 會比較好蒲燒三層鰻魚滑蛋飯似日式既丼飯咁滑蛋正常發揮 份量都夠鰻魚真係有三層 細食女仔可能食得勉強但味道唔差絕對推介自家制薑茶薑味唔會好辣可以因應自己口味調整個人覺得一小半匙既薑略嫌少左啲痴_線朱古力呢個真係邪惡之選中意重口朱古力味既朋友一定要試下除左打卡仲可以飲到濃濃既朱古力味攪混飲又得 係表面少少啜又得有汽香水檸茶鐵觀音普通有汽水味茶味較重
俾間舖既裝修吸引左入來

同幾個frd行陣街見到就入來當打下卡
結果啲野食都好有實力

冬蔭魷魚意粉
唔話好辣 啲料都足
汁既濃度啱啱好 意粉唔怕好硬
中意食海鮮同菇既人推薦俾你

煎帶子香草蘆筍扁意粉(全名唔記得清楚)
有兩三粉煎帶子 再有啲芝士碎調味

普通有汽水味
茶味較重
2023-11-14
2023-11-14 277 瀏覽
為咗塊喵多士走去幫襯, 好在味道唔錯, 食物擺盤精美, 打卡一流 食物 : 南乳炸豬扒 大滿足早餐 $158 ~ 份量好多, 食晒一定好滿足, 喵多士好食-夠碎, 豬扒就偏油偏硬-麻麻, 其他就正正常常, 最驚喜是塊菠蘿, 煎過好甜又無渣 煙三文魚班尼迪蛋 喵多士 紅葉頭粉紅荷蘭汁 $138 ~ 見到個粉紅色汁, 真係有D嚇親, 好在味道都唔錯 Crazy Mocha 痴線朱古力咖啡 $40 (原價$50) ~ 味道正常, 但偏淡 環境 : 餐廳佈置舒服乾淨, 座位有距離 地點 : 餐廳在沙田新城市廣場, 非常方便 服務 : 職員有禮貌 價錢 : HK$369.60/2人 (包加一服務費)
環境 : 餐廳佈置舒服乾淨, 座位有距離
地點 : 餐廳在沙田新城市廣場, 非常方便
服務 : 職員有禮貌
價錢 : HK$369.60/2人 (包加一服務費)
煙三文魚班尼迪蛋喵多士紅葉頭粉紅色荷蘭汁
Crazy  Mocha  痴線朱古力咖啡
南乳炸豬扒大滿足早餐
2023-11-12
2023-11-09 140 瀏覽
上回試過巨午餐肉滑蛋牛角包, 是次想試其他好抵食下午茶套餐, 便來sensory ZERO了。好抵食下午茶套餐1) 迷你滑蛋丼 - 柚子唐揚雞粒 (3件) $682) Free drink (worth up to $40): Crazy Chocolate (原價$50) $103) all + 10%4) 全單以OpenRice Rice$ 支付迷你滑蛋丼的面放有紫菜和蔥花, 蛋滑有蛋香, 飯有醬油調味, 整體視覺和味道均不錯, 不過始終是mini don, 份量不會多。柚子唐揚雞粒有3件, 以酸甜的柚子醬包裹著, 外表佈滿芝麻粒, 外脆, 肉質嫩滑, 十分滋味。Crazy Chocolate是日的賣相和口感與以往的略有不同, 未知是否錯覺, 感覺crazy度不足。

1) 迷你滑蛋丼 - 柚子唐揚雞粒 (3件) $68
3) all + 10%
4) 全單以OpenRice Rice$ 支付

2023-10-09
$85.8 (下午茶)
迷你滑蛋丼 - 柚子唐揚雞粒 (3件)
  • 迷你滑蛋丼-柚子唐揚雞粒(3件)
2023-11-03 224 瀏覽
沙田火車站A出口,行前小小上電梯就到了,非常方便我同朋友下午3點到去食,唔洗排隊,直接入去手機落單朋友叫左慢煮雞胸肉藜麥沙律盛惠$105有橙,西柚,菜,洋蔥🧅,真係五顏六色乜營養都有雞胸唔鞋,淡淡咸味好好食我叫左南乳炸豬扒藜麥沙律豬扒係邪惡既,但好好食😋🤣想健康又有小小唔健康既可以點呢碟😂仲有點左雙層雞牛角包,但唔記得左影相$57蚊咋,個包好脆口,蛋又滑又香,慾罷不能,我諗我可以食兩個!😂😂
沙田火車站A出口,行前小小上電梯就到了,非常方便

我同朋友下午3點到去食,唔洗排隊,直接入去手機落單

朋友叫左慢煮雞胸肉藜麥沙律

盛惠$105

有橙,西柚,菜,洋蔥🧅,真係五顏六色乜營養都有

雞胸唔鞋,淡淡咸味好好食

我叫左南乳炸豬扒藜麥沙律

豬扒係邪惡既,但好好食😋🤣

想健康又有小小唔健康既可以點呢碟😂

仲有點左雙層雞牛角包,但唔記得左影相

2023-11-01
  • Crazy  Mocha
2023-11-01 204 瀏覽
滿足的午餐❤️⭐️澳洲M5+和牛🥩溫泉蛋飯🍚誘人的牛肉呈現粉嫩顏色,入口鮮嫩多汁,搭配順滑的水煮蛋,配上粒粒分明而軟糯的珍珠米,簡直就是人間美味,食過不停🤤如果牛肉再來幾片就好了!⭐️感味大滿足早餐分量十足,色彩繽紛🌈的擺盤!烘烤的可愛喵喵型多士,配上自家製果醬草莓🍓玫瑰🌹(可自選口味)味道清新香甜!脆口芝士腸、清甜燒波蘿、微焦鹹香煙肉🥓、炸得金燦燦薯餅、輕乳酪乾果麥片,滑口日本炒蛋,酸甜茄汁焗豆🫘!最後有爽口鮮嫩沙律菜🥗平衡油膩感!⭐️痴_線朱古カ非常優雅的杯具,聞到一陣醇香濃郁的朱古力味,灑上滿滿一層黑白朱古力碎,朱古力名牌,入口感受到多種不同質感,回味無窮!非常適合朱古力控❤️📍sensory ZERO (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖
滿足的午餐❤️
⭐️澳洲M5+和牛🥩溫泉蛋飯🍚

⭐️感味大滿足早餐

⭐️痴_線朱古カ

📍sensory ZERO (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖
  • 痴_線朱古力