2021-08-07
邪惡指數: 🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️呢間Samsen真係好犀利,由新開嘅時候已經好有人氣成日要等成個鐘,又連續幾年獲得米芝蓮👏🏻 今次被安排坐bar位,邊食邊睇到少少廚房同bar入面嘅製作過程,見到佢哋對每一樣嘢嘅用心,難怪一直保持到咁高水準🙌🏻:⭕️ 招牌泰式和牛濃湯河 - 呢個必食嘅船麵,試完之後覺得呢個$138嘅價錢係值得嘅🤤 湯底非常濃郁,每日都精心熬製,飲得出白咗好多材料同埋心機,味道層次非常豐富,真係好飲👍🏻材料有肉質嫩滑嘅和牛片,爽口彈牙嘅牛丸同埋啲炸豬皮,絕不馬虎😍⭕️ 泰式炒闊河粉(雞)- 炒得有鑊氣,配料好似比河粉多,好食嘅,不過如果可以冇咁油同埋大份啲就更好😆⭕️ 泰國炸魚皮 - 比起平時食魚蛋粉叫嘅中式炸魚皮,呢個泰國版會薄身好多,雖然都炸得好脆,有啲似薯片,但係我個人都係鍾意中式多啲😆
好食指數: 🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️