2021-11-16 21 瀏覽
Route 99一直係寵物界好受歡迎既餐廳. 除咗因為寵物友善外. 坐位非常闊落. 狗仔成隻訓係櫈上面都得🐶另外裝修偏向糖果風好fancy . 最吸引人係個巨型鞦韆🥰同狗狗打卡一流🥣蕃茄湯 & 蘑菇湯蕃茄湯酸酸甜甜食到蕃茄蓉.蘑菇湯味道香濃食到粒粒蘑菇. 口感十足🧇Chicken & Waffles炸雞沾埋附送既醬汁有食緊水牛城雞翼既感覺🤣waffles自身帶啲甜味.就咁食已經足夠🍔Texas BurgerBurger好巨大😳入面有芝士、炒洋蔥、煙肉、辣椒同手打漢堡牛肉手打漢堡牛肉非常厚身. 有肉汁麵包充滿牛油味🤤🍝Pesto Shrimp Pasta青醬味道比較清淡.意粉同蝦既份量都好多蝦鮮甜彈牙🐂Steak Dinner配菜揀咗薯蓉同雜菜薯蓉好香牛油味🥰口感細滑牛扒味道濃郁. 即使7成熟都唔會又乾又鞋另外呢道重有狗狗既食物㗎❣️咁就可以一齊開餐啦

🥣蕃茄湯 & 蘑菇湯
蕃茄湯酸酸甜甜食到蕃茄蓉.
蘑菇湯味道香濃食到粒粒蘑菇. 口感十足

薯蓉好香牛油味🥰口感細滑
牛扒味道濃郁. 即使7成熟都唔會又乾又鞋

另外呢道重有狗狗既食物㗎❣️咁就可以一齊開餐啦
2021-11-16 23 瀏覽
Route 99 地址: 將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖Shop 19, G/F, Papillons Square, 21 Tong Chun Street, Tseung Kwan O 電話: 51876655====================身為工個狗主,要搵間pet friendly 架餐廳不容易,很多打正旗號卻只容許寵物同主人在戶外用餐。假期帶同愛犬去玩,在網上找了資訊,入將軍澳遠行, 去了人氣新貴狗狗餐廳。$158 all day breakfast dinner set, with soup, salad, main course and drink. Extra $28 for a dessert all day breakfast 足呎有3隻蛋, 仲可選太陽蛋或炒蛋,另有香噴噴BACON, PANCAKE OR WAFFLE 才是重點呢, 另粗獷架all day breakfast多了份少女感的甜美$168 LEMON PEPPER CHICKEN,mashed potato 好滑,仲有雞都好嫩好好食,個pepper lemon 汁唔錯難得有專為狗狗而設
Route 99

地址: 將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖
電話: 51876655
====================

難得有專為狗狗而設架menu ,點份比狗狗食大餐,唔洗次次去餐廳慘慘只可以望我地食流口水。$88 BURGER, 無激素雞肉木, CARROT, PUMPKIN, 牛肉,鱷魚粉, 乳酸菌。BB食得律律有味, 我狗狗是3KG左右食物對佢來講都幾大份, 呢份BURGER賣相可愛

呢度幾好一站式,仲有美容服務架!當日幫BB影了好多得意相留下美好回憶
之前一直經過見到開左 而且好大間 所以心思思好想去試 佢嘅裝修係懷舊風味 好大好靚 而且每個人嘅位都好寬敞 比曬空間你同寵物一齊享受 我果次夜晚食 基本上都係叫set 性價比好高 包括沙律、餐湯、主食、野飲,而且額外加$28/$38配甜品,一set過好齊全 或者無自己岩食都可唔可以散叫 就更多選擇-🧏🏻‍♀️溫馨提示:佢餐廳分開左兩個區域 如果有帶寵物會安排坐餐廳外面部份 每個人有專屬自己位置 用色好colourful 另外一邊就比無帶寵物嘅人坐或者對寵物敏感人士 就會入座寵物專區 設計好似舊美式電影嘅餐廳禁 位置都好寬鬆 坐8個人都吾係問題-▪️ 德洲漢堡 $168▪️ 美式慢烤雞 $168▪️ 大蝦羅勒青醬意粉 $168▪️ Prime級西冷牛扒 $288#德洲漢堡漢堡裡面有煙肉、燒烤醬、芝士炒洋蔥、墨西哥辣椒、手打漢堡牛肉,配料好多,所以可以好大啖咬都食到裡面啲配料,牛肉味好香。#美式慢烤雞檸檬黑椒烤雞配薯蓉、炒雜菜,因為慢煮都比較慢上枱,不過雞好滑身,而且吾嚡,薯蓉都好香,而且薯仔味好重,最重要份量好多,岩曬中意食薯仔嘅我🥰#大蝦羅勒青醬意粉 平時係出面好少食羅勒嘅意粉,因為怕味道奇怪
▪️ 德洲漢堡 $168
▪️ 美式慢烤雞 $168
▪️ 大蝦羅勒青醬意粉 $168
▪️ Prime級西冷牛扒 $288

#德洲漢堡

#美式慢烤雞

#大蝦羅勒青醬意粉
平時係出面好少食羅勒嘅意粉,因為怕味道奇怪,佢裡面有羅勒、松子、芝士、辣椒片,好香松子味,而且有少少辣辣地,配落去幾新奇,而且佢有好多隻大蝦,好大隻同爽口。

#Prime級西冷牛扒
佢USDA美國西冷,仲可以配兩款配菜,可以選擇香草飯、雜菜同埋薯蓉,我簡左香草飯同雜菜,牛扒好軟身,食落去脂肪比例岩岩好,雜菜有微微調味,不過香草飯偏乾身,不過好香香草味。
—————————————-——————-—————-
📍Location
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖

🕙Business hours
星期一至日 11:00-21:30
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-11-13 34 瀏覽
美式公路餐廳style 既寵物餐廳,分為主子+寵物區,同埋冇帶寵物區,仲有好多打卡位!❤️Roasted Lemon Pepper Chicken 半隻烤雞鮮嫩多汁,仲好入味!薯蓉甜甜地好滑好香,伴碟仲有炒雜菜添🧡Pesto Shrimp Pasta 好多粒蝦仁,青醬+松子+basil 用欖橄油炒到好香💛Chocolate Walnut Brownie 一大舊Cream+雲呢拿雪糕+Brownie, 好邪惡!! Brownie 好香朱古力味又唔太甜,好值得encore💚Apple Pie 個皮好香脆,個餡就啖啖蘋果粒粒,中意食甜野一定覺得好好味💙Kale Kickstarter 非常高纖detoxing 既蔬果汁,有羽衣甘藍 甘荀 士多啤利 香蕉 橙,好健康rrrr

2021-11-12
將軍澳最近開咗一間寵物友善餐廳Route 99。餐廳主要分左兩大區域,包括寵物區同非寵物區。我同女友今日無帶寵物,所以坐係非寵物區。入面第一感覺就係美式復古快餐店,無論裝潢同傢俱顏色都非常鮮明,加上黑白色地磚,完全同陳芳語歌曲”4AM CALLS”嘅MV場景一模一樣😍至於寵物區就闊落得多,而且有好多打卡位,包括電單車、鞦韆、門口既電話亭🥰環境方面絕對100分!我講返食物先!Dinner總共有五個套餐,包括烤雞、牛扒、意粉、漢堡同全日早餐。套餐附送沙律同南瓜湯。- Texas Burger 🍔 手打漢堡牛肉好juicy,另外仲有煙肉、芝士炒洋蔥、沙律菜同蕃茄😝。麵包烘過幾脆口。side dish係幼薯條,份量多,食落夠脆兼唔油膩。- All-Day Breakfast 全日早餐包括煎蛋、薯餅、窩夫、煙肉同香腸。香腸同煙肉好香脆,薯餅係經典美式嗰款,即係薯仔切絲再煎,口感比起M記嗰款更豐富🤩。另外煎蛋有三隻,賣相好似三眼仔幾得意。不過窩夫略嫌有啲稔🤔- 士多啤梨奶昔味道清新,酸酸地唔算太甜。最底部有好多果肉,可謂真材實料👍🏻整體而言,環境真係好正,食物亦唔錯。餐廳仲有提供一站式寵物美容服務

- Texas Burger 🍔
Texas  Burger

- All-Day Breakfast
All  Day  Breakfast

- 士多啤梨奶昔
Strawberry  Milkshake

整體而言,環境真係好正,食物亦唔錯。餐廳仲有提供一站式寵物美容服務,下次一定要帶埋狗狗一齊享受🥰
Texas  Burger
All  Day  Breakfast
Strawberry  Milkshake
今日去開將軍澳搵朋友,聽朋友講DONKI 個邊開左好多間特色餐廳,於是同朋友間左呢間試一試。因為我地都中意食西餐。餐廳位於海邊,環境非常舒適!空間亦非常闊落。最特別係呢間餐廳係PET FRIENDLY,有好多主人帶寵物黎食野和打卡。CUTE😍非常中意動物的我無得養,只好睇住人地養個D 先。但朋友岩岩相反,佢勁驚狗。但佢都覺得好有安全感。因為餐廳間開兩部份,一間房係比冇寵物嘅人,而另一邊俾有寵物嘅人。我地叫左一個SET DINNER ,一個散叫的漢堡包。SET DINNER 真係好抵,但我地怕浪費,所以唔叫太多。🍽DinnerSpecial🍽Salad & Soup 🥗RoastedLemon Pepper Chicken($168)檸檬慢煮雞 d雞肉比我相像中滑好多,切落去會爆汁,一點都唔鞋。薯蓉都好好食,有不同的口感,因為有D 打得好溶,有D 仲有一粒粒的薯仔粒。加埋個汁好正👍旁邊仲有啲紅蘿蔔同埋花椰菜。Chocolate Milkshake(+28)朱古力非常濃郁, 底部有些朱加力碎,面頭仲有好滑的CREAM,除左好睇外仲好好飲!  Chocolate Walnut Brownie
因為我地都中意食西餐。

餐廳位於海邊,環境非常舒適!空間亦非常闊落。

非常中意動物的我無得養,只好睇住人地養個D 先。

但朋友岩岩相反,佢勁驚狗。但佢都覺得好有安全感。

我地叫左一個SET DINNER ,一個散叫的漢堡包。

🍽DinnerSpecial🍽
Salad & Soup 🥗

RoastedLemon Pepper Chicken

加埋個汁好正👍旁邊仲有啲紅蘿蔔同埋花椰菜。
RoastedLemon Pepper Chicken

Chocolate Milkshake(+28)
Chocolate Milkshake

Chocolate Walnut Brownie(+28)
Brownie 同平時有些不同,但我更中意呢個。除左濃郁的朱古力味外,內仲有好多NUTS,讓口感更豐富,更香口,亦無咁甜。
Chocolate Walnut Brownie

🍔Burger & Sandwiches🍔
The Classic U.S Burger($138)
有洋蔥、菜、蕃茄、蛋、芝士,當然仲有牛肉。牛肉好厚肉和好香。 我地另外加$10 將薯條加左CHEESE😍正!
The Classic U.S Burger
2021-11-10
Chocolate Milkshake
Chocolate Walnut Brownie
The Classic U.S Burger
呢間竉物友善餐廳好多打卡位📸️之餘,仲可以帶埋你地既主子過嚟relax😆環境好大,座位都好闊落。仲要佈置得好有氣氛🎃👻𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥The Classic U.S Buger $138漢堡非常之大,除咗漢堡扒之外裏面仲有蕃茄、芝士、洋蔥🧅。個包烘過,所以食落脆卜卜。薯條份量都好多,就算凍咗都係脆的(掛住影相冇趁熱食)Pastas Carbonara $128個意粉好creamy,都好足料,好多煙肉碎。兩個人share食岩岩好☺️👍🏻嗰餐包左餐湯同飲品,今次係南瓜湯,非常出色 ,啖啖南瓜🎃味好濃郁。而飲品就揀咗桃茶,味道清新,唔錯唔錯😆😆

𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥
The Classic U.S Buger $138
薯條份量都好多,就算凍咗都係脆的(掛住影相冇趁熱食)
Pastas Carbonara $128

2021-10-29
下午茶
  • Pastas Carbonara
2021-11-04 27 瀏覽
今日朋友去咗將軍澳到行海旁到,行過見到依間叫做route99嘅餐廳,裝修好吸引,所以入去試吓食,估唔到都幾好食😍餐廳以80-90年代美國嘅快餐廳做主題,入到去好似去咗high school musical嘅場景咁,所有嘢型格得來,又好打卡able,而依度嘅最大特色就係可以帶埋狗狗嚟,店員仲好Nice,會同啲狗仔玩同埋俾啲零食狗仔🤣 呢度仲有狗狗餐,咁主人食嘢嘅時候,狗狗都唔會驚肚餓啦😚 我同我朋友就叫咗兩個Dinner special兩個都有Salad & soup,新鮮又好食😋另外叫咗一Texas burger,漢堡肉超級豐富,牛肉肉質好豐富😉Roasted lemon pepper chicken雞都好嫩滑!淡淡的檸檬香味☺️Chocolate milk shake and strawberry milkshakeNew york cheese cake and apple pie(whipped cream)最後甜品同埋嘢飲都好高質,尤其是係芝士蛋糕,好清甜

我同我朋友就叫咗兩個Dinner special

兩個都有Salad & soup,新鮮又好食😋

Roasted lemon pepper chicken
雞都好嫩滑!淡淡的檸檬香味☺️

最後甜品同埋嘢飲都好高質,尤其是係芝士蛋糕,好清甜
2021-11-04 463 瀏覽
趁放假專誠帶狗狗試下依間寵物友善cafe喺香港好難揾到空間大同時又提供人同狗仔餐點嘅餐廳可以一齊影下相又食下野!因為係平日嘅晏晝黎到已經有幾檯帶住貓貓狗狗嘅客人午餐餐牌上有幾款選擇但朋友想試嘅菜式唔喺裡面所以我地點咗一個pesto shrimp pasta 同埋roast chicken另外要咗一杯immune booster juice 同埋一杯strawberry milkshake當然唔少得狗狗個份啦喺pet menu度點咗一個漢堡飽俾佢首先到嘅係野飲immune booster juice 有橙﹑檸檬同薑酸酸甜甜幾解渴其實無乜薑味㗎Strawberry milkshake 份量都十足!店員亦會趁我地等緊餐點嘅時候主動叫我地同狗狗出去影下相依度空間大又有唔少打卡位例如電單車同霓紅燈牆就算普通手機影都可以影得好靚等咗一陣pesto shrimp pasta同roast chicken都到咗喇上檯時仲熱辣辣pasta裡面有唔少蝦而且都幾大隻同有彈性roast chicken隻雞仲好大隻個薯蓉都唔錯!狗狗聞到有雞肉﹑牛肉﹑鱷魚肉同鱷魚粉嘅漢堡飽已經忍唔住想撲上檯食除咗紅蘿蔔同埋漢堡飽中
趁放假專誠帶狗狗試下依間寵物友善cafe
喺香港好難揾到空間大
同時又提供人同狗仔餐點嘅餐廳
可以一齊影下相又食下野!

因為係平日嘅晏晝

首先到嘅係野飲
immune booster juice 有橙﹑檸檬同薑
酸酸甜甜幾解渴
其實無乜薑味㗎
Strawberry milkshake 份量都十足!

店員亦會趁我地等緊餐點嘅時候

狗狗聞到有雞肉﹑牛肉﹑鱷魚肉同鱷魚粉嘅漢堡飽
已經忍唔住想撲上檯食
除咗紅蘿蔔同埋漢堡飽中間嘅果凍之外
好快就食哂
睇佢個樣就知好滿足啦!

食完餐點之後其實都好飽
但朋友想食甜品
最後點咗件new york cheesecake
份量都幾大件
食落都幾有芝士味
今日狗狗同我都玩得好開心啊!
2021-11-01
午餐
《🇺🇸American Diner 美式特色動物友善餐廳🐶》話說,我好驚好驚好驚好驚動物(重要事情要講多過3次),但呢間餐廳好靚好特別又新開又裝修得似美式餐廳,仲要喺屋企附近,所以好想嚟!所以我揀咗閒日過嚟,仲要係佢一開門嘅11點,希望少啲動物出現🙈我嘅好朋友有養柴犬,佢都有嚟過仲話好正好好味,大人細路小狗都好多位可以打卡~仲有狗仔嘢食添~其實都好respect嘅,養狗人士真係好啱去!仲有好多狗仔零食、卡通狗仔口罩,愛狗人士好啱嚟~呢到係將軍澳南對住個細嘅海,有條好長嘅跑步俓,附近餐廳全部都好靚!好chill!環境真係一流👍🏻啱啱開門嘅關係,真係唔多人同冇咩狗,而且令我好安心嘅係,佢有一個no dog area,鄰似一間大房咁,有門,好靚好安全嘅感覺(純粹我係驚動物先咁🤣)一嚟到,叫咗嘢食先,再瘋狂打卡影相🤣環境真係好好!又大又靚,色彩繽紛,一入嚟就有好開心嘅感覺!嘢食仲好好味啊!😋未開始食就影咗幾十張相,仲唔怕阻住人,大家如果嚟,閒日就方便影相,星期六日就熱鬧啲,啱晒啲狗仔一齊玩👍🏻我哋叫咗lunch set,有餐湯、飲品,Milkshake Juice就加$28就有啦~仲有,佢嘅餐

我哋叫咗lunch set,有餐湯、飲品,Milkshake Juice就加$28就有啦~仲有,佢嘅餐具都好靚,真係好U.S Style~~

🥕甘筍湯🥄
好濃😍飲嘅時候熱辣辣,超正,味道係好清甜,好rich,好鐘意飲呢類嘅湯👍🏻🉐推介🉐

🥔Crispy Fish Benny🐠💰$148
Menu上寫嘅係炸薯絲、魚柳,我開頭以為係炸魚柳炸薯絲係分開嘅,原來係薯絲包住塊魚柳拿去炸,第一次試覺得好得意,外面脆脆入面係軟滑魚柳,沾上hollandaise sauce好味好多,酸酸甜甜好啱配炸物👍🏻仲有沙律菜🥗,特別要講佢嗰🥔薯蓉好好食!佢仲將薯蓉整到成個小火山咁,中間係醬汁,特別一啲,當然味道都好好~🉐推介🉐

🇺🇸 The Classic U.S Burger🍔💰$138
Burger多數有肉有芝士都好難唔好食,薯條新鮮炸起,熱辣辣好脆👍🏻不過鐘意薯蓉個味多啲🉐推介🉐

🍫Chocolate Walnut Brownie🍨$66
😍😍😍外表已經好吸引,Brownie好香朱古力味又濃,仲有walnut口感好好👍🏻食晒成個!點埋雪糕一齊食仲正👍🏻🉐推介🉐

🇺🇸New York Cheesecake🍰💰$78
好大件😳食落好好味,cheesecake香濃,軟硬度啱啱好

🍎Not So Sour Apple Juice🥤💰+$28
佢係加咗Kale羽衣甘籃嘅Apple Juice,感覺好清新健康,都好多纖維👍🏻正🉐推介🉐

🍫Chocolate Milkshake🥛💰+$28
好濃朱古力味👍🏻超鐘意😋好好飲🉐推介🉐

💰$535/2人
⭐️4.5星/5星🈵分
🚩Route 99 (將軍澳)
📍將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖

• Texas Burger
2021-11-03 259 瀏覽
難得小朋友返咗學,終於可以享受二人世界!嚟到一個將軍澳比較少人嚟嘅翩匯坊商場。之前曾經聽朋友介紹過一間餐廳,話可以帶埋小動物入去食,新餐廳之餘又好味,所以決定一探究竟。餐廳位於海邊,環境非常清幽美麗!呢間餐廳嘅格局就同出邊嘅風景截然不同,非常有時尚感!雖然我同太太冇小動物,但係我地亦都非常喜愛小動物!所以嚟到呢度就可以滿足睇小動物嘅慾望,玩其他人嘅寵物!而餐廳入邊非常寬躺,用餐區域分為小動物區域及普通人用餐嘅區域,即使唔鍾意小動物或對小動物敏感嘅都唔會有影響而入邊嘅座位已經唔只用寬敞可以完全形容,坐八個人都綽綽有餘,比寵物打卡嘅位置亦都好多由於我哋係下午茶時間,所以我哋就揀咗午餐Menu太太叫了(橙、檸青蘋果加薑)佢話易入口同好清新,鍾情酸味果汁嘅朋友就啱曬,飲完好醒神費城牛肉芝士三文治份量都幾大,最重要係夠熱!醬料係自己隨便落要多要少悉隨尊便!牛肉嘅餡料亦都非常多,牛肉完全唔會柴皮,入口juicy配合埋濃郁嘅芝士簡直天衣無縫,唯一美中不足嘅係冇我最鍾意嘅粗薯條如果有埋就不得了美式炸魚魚柳可以用金黃鬆脆黎形容 ,完全唔會炸到太乾身,魚柳嘅size仲要大個拳頭,而且勁厚身!配埋流心蛋同埋
由於我哋係下午茶時間,所以我哋就揀咗午餐Menu

太太叫了(橙、檸青蘋果加薑)
佢話易入口同好清新,鍾情酸味果汁嘅朋友就啱曬,飲完好醒神

費城牛肉芝士三文治
美式炸魚
魚柳可以用金黃鬆脆黎形容 ,完全唔會炸到太乾身,魚柳嘅size仲要大個拳頭,而且勁厚身!配埋流心蛋同埋魚子醬簡直冇得頂,炸薯絲包住魚柳令佢更加鬆脆可口,沙律菜亦都好新鮮,相信呢碟菜式好多地方都有得食,但好食既就無幾間!
蘋果批加朱古力雪糕
食到呢度已超飽,但都唔可以放過,熱辣辣既蘋果批加想凍滑既雪糕 嗰種滋味可以用筆墨形容

總結呢間餐廳即使有冇帶寵物嚟到值得一去,聽餐廳店員講餐廳仲提供寵物美容服務,所以寵物嚟呢間餐廳真係係好幸福嘅事
2021-11-02 34 瀏覽
將軍澳南開咗依間寵物餐廳,可以同狗狗一齊室內開餐,而且仲有寵物餐單,佢地都唔洗有得睇冇得食😂是日餐單如下:Texas Burger 超大超足料,中間個漢堡好juicy ,超豐富Prime 級西冷牛扒with mixed vegetable +mixed potato 牛扒好有肉味同好淋 同勁多配菜😂New York Cheese cake芝士味好濃郁🥰Pet menu 方面,Burger 同薯條,仲有啤酒,奴才一份burger餐,主子都有一份burger餐😂burger餐成份:冇激素雞肉、甘筍、南瓜、鱷魚肉、鱷魚粉、生菜、乳酸菌芝士、西冷牛扒啤酒加咗啲葡萄糖胺,對狗狗關節好,我都飲過,係有啲肉味嘅其實呢啲先係真正Pet friendly 餐廳😭唔使喺室外捱熱,可以舒舒服服坐埋一齊食嘢感動終於搵到一間,而且餐廳嘅佈置都靚 好多打卡位 地方同座位都好大坐得好舒服😌

是日餐單如下:
Texas Burger
超大超足料,中間個漢堡好juicy ,超豐富

牛扒好有肉味同好淋 同勁多配菜😂

New York Cheese cake
芝士味好濃郁🥰

Pet menu 方面,

啤酒加咗啲葡萄糖胺,對狗狗關節好,我都飲過,係有啲肉味嘅
  • Texas Burger
2021-11-02 245 瀏覽
話說前排食完夜晚飯同男朋友係澳南散步陣時無意中經過咗 @route99 就俾個裝修吸引住咗、停低埋腳步四處張望~係出邊睇己經覺得鋪頭面積勁大、啲座位好闊落整體裝修又超粉嫩🤤仲有啲大隻嘅狗仔係入面剪緊頭髮!!!~再睇睇menu都係一百中嘅價錢唔算貴~己經超心動bookmark咗準備搵日同男朋友黎try try 佢💓(目標係要試哂澳南嘅鋪頭!但真心愈開愈多到試極到日日出街食都仲有新野未食過!😡都係幸福嘅煩惱~~🤣)今晚終於的起心肝黎試唔貴~百中二百尾就有dinner set會連salad and soup and free drink有寵物嘅帶狗仔黎打卡絕對要有!!~We order 2 dinner set ❤️❤️想講附送嘅餐湯應該係羅宋湯/雜菜湯!係超好味超級濃郁!!又足料到不🉐️了超多入味又軟淋嘅蔬菜係入面~好好飲!超暖胃滿足!!❤️❤️1️⃣PESTO SHRIMP PASTA $168大蝦羅勒青醬意粉🍝加左🌶️辣椒片所以食落意粉辣辣地又同青醬味幾夾!~要讚大蝦🦐好多隻之餘隻隻都大又爽口彈牙~意粉上仲加左啲松子~~粒粒得黎幫意粉加左啲堅果香🌰所以整體食落都唔會好單調同寡悶🥱覺得呢個大蝦羅勒青醬
就俾個裝修吸引住咗、停低埋腳步四處張望~

仲有啲大隻嘅狗仔係入面剪緊頭髮!!!~
再睇睇menu都係一百中嘅價錢唔算貴~

今晚終於的起心肝黎試

有寵物嘅帶狗仔黎打卡絕對要有!!~

We order 2 dinner set

1️⃣PESTO SHRIMP PASTA $168
大蝦羅勒青醬意粉🍝
加左🌶️辣椒片所以食落意粉辣辣地又同青醬味幾夾!~

要讚大蝦🦐好多隻之餘隻隻都大又爽口彈牙~
意粉上仲加左啲松子~~粒粒得黎幫意粉加左啲堅果香🌰
所以整體食落都唔會好單調同寡悶🥱
覺得呢個大蝦羅勒青醬意粉嘅調味係其他鋪頭比較少食到嘅!幾好!~
2️⃣STEAK DINNER $288

可揀兩種配菜 我地揀咗雜菜(吉野家嘅雜菜組合!但好味好多🤣有調味過)同香草飯(大份偏乾身但好重香草味 幾正🥰🥰🥰)

西冷牛扒嗌咗5成出黎有少少少偏熟雖然唔算完美嘅medium!!但要讚調味得好好~西冷又無筋食落好多肉汁!~所以整體都好不錯~!
同埋幾少見可以揀herb rice做side dish~覺得幾新奇!(仲有常見嘅薯蓉可以揀~)🥔

🍹+ $28 vanilla milkshake!

wowwww值得order~!!整體不會太甜!雲尼拿味都幾出~又有種m記奶昔嘅濃厚感~👍好飲~!
🍹pink lemonade

酸酸甜甜幾清爽解渴~ 好好飲
📝鋪頭好多狗仔~~好可愛!都好多打卡位!最重要係座位超級大坐得好舒服~!!🤗
見仲有人包場慶祝生日!!~🤡帶狗仔黎打卡絕對要有!!~
因為真心超多影相位!!!好正💗💗
2021-11-01
慶祝紀念
情人節
  • PESTO SHRIMP PASTA
星期日帶左sum sum 去打針, 之後就去左將軍澳南度搵食😋 我哋揀咗Route 99, 呢間餐廳裝修得好靚, 好多影相位, 當日見到好多狗主帶狗狗去食嘢同埋影靚相📸座位方面我覺得坐得好舒服, 自己食物質素方面我覺得不過不失, 我唔知係咪因為寵物餐廳驚易爛嘅關係, 見過幾間都係選擇用紙盤而唔係上碟俾客人用, 定為咗慳人手呢?我地Order 左:🐶 漢堡包 $88 (無激素雞肉、甘筍、南瓜、鱷魚肉、 鱷魚粉、生菜、乳酸菌芝士、西冷扒牛肉)雖然我覺得份量唔多, 但Sum sum 最終都係食唔哂😛👨🏻Texas burger 🍔 $148不過不失, 唔算有大驚喜🙂👧🏻👩🏻All day breakfast $138Waffle 我覺得ok, 其他既都係正常, 另外佢嘅薯餅係比較濕既口感, 有別於平時我哋食隨脆口嗰款, 我自己就麻麻哋😛👩🏻👧🏻share 左杯朱古力奶昔$66杯朱古力奶昔係幾好飲, 而且仲好飽肚, 不過覺得價錢偏貴🤓我覺得食物質素就普通, 不過作為寵物有善餐廳我覺得都值得俾相對高小小既價錢去幫襯既😊而且嗰度好多打卡位, 可以幫狗狗影好多靚相🐶同埋座位好舒適, 總括來講我覺得都

我地Order 左:

雖然我覺得份量唔多, 但Sum sum 最終都係食唔哂😛

👨🏻Texas burger 🍔 $148
不過不失, 唔算有大驚喜🙂

👧🏻👩🏻All day breakfast $138

👩🏻👧🏻share 左杯朱古力奶昔$66
杯朱古力奶昔係幾好飲, 而且仲好飽肚, 不過覺得價錢偏貴🤓

我覺得食物質素就普通, 不過作為寵物有善餐廳我覺得都值得俾相對高小小既價錢去幫襯既😊而且嗰度好多打卡位, 可以幫狗狗影好多靚相🐶同埋座位好舒適, 總括來講我覺得都值得去嘅❤️

2021-10-24
放假悶悶地🧐約朋友行下海旁吹吹風🌞 散完步開始肚餓 所以決定嘆埋個Lunch先去掃貨🛍️周圍搵食期間 經過翩滙坊見到一間超大型 裝修格局充滿色彩的餐廳Route99透過玻璃望入去 見到有好多隻好可愛嘅狗狗🐶 喺度玩得好開心 喜歡毛孩嘅我 忍唔住被吸引左入去餐廳超大 分左2個區域 如果携帶寵物嘅朋友會安排入座寵物專區而我同朋友都沒有携帶主子 所以被安排入座⛔寵物的區域。Lunch Special (Soup+Main Course+Drink)。The Classic U.S Burger (HKD138 )店家選用比較鬆化的麵包🍔芝士味濃郁🧀漢堡扒juicy多汁 煎得好香內含新鮮火箭菜、蕃茄🍅洋蔥🧅口感豐富😋。Pasta Carbonara (HKD128 )意粉軟硬度適中 醬汁creamy香濃如果煙肉份量 可以多DD就好啦😬 或者SIZE切得大粒D 可以增加口感🥳。Chocolate Milkshake 跟餐+HKD28 Strawberry Milkshake跟餐+HKD28 奶昔賣相靚 呃LIKE必點🍹味道夠濃 口感幼滑 吾會太甜👍。The Chocolate Banana(HKD
放假悶悶地🧐約朋友行下海旁吹吹風🌞

而我同朋友都沒有携帶主子
所以被安排入座⛔寵物的區域

店家選用比較鬆化的麵包🍔
芝士味濃郁🧀漢堡扒juicy多汁 煎得好香
內含新鮮火箭菜、蕃茄🍅洋蔥🧅
口感豐富😋

Pasta Carbonara (HKD128 )
意粉軟硬度適中 醬汁creamy香濃
如果煙肉份量 可以多DD就好啦😬
或者SIZE切得大粒D 可以增加口感🥳

Chocolate Milkshake 跟餐+HKD28
Strawberry Milkshake跟餐+HKD28
奶昔賣相靚 呃LIKE必點🍹
味道夠濃 口感幼滑 吾會太甜👍

The Chocolate Banana(HKD98 )
窩夫熱辣辣好軟熟 連埋香蕉一齊食 正🤤

Ice Cream Sundae (HKD33)
可選朱古力蛋糕和雲尼拿雪糕各一球🍨
或兩球相同口味