2010-07-31 469 瀏覽
朋友飯聚,見到間舖頭唔使等位,一於試試環境唔錯!原本d服務態度都幾好...不過去到中途d staff成日問我地d野仲要唔要!仲有幾件pizza都未食,好似想趕人走咁!個salami PIZZA勁咸!同個STAFF話,我地都冇落塩!D野係咁既味架喇!個SALAMI同埋D芝士都咸架嘛!我地心諗都唔使咸到頭都痛埋掛...END UP我地將上面D芝士同SALAMI都撇走晒淨係食個餅底...仲有燒無花果甜品個「汁」出左事!無論個味同個感覺都好似食緊磨沙膏咁!食到想喊...千祈唔好叫!

朋友飯聚,見到間舖頭唔使等位,一於試試

環境唔錯!

仲有幾件pizza都未食,好似想趕人走咁!

個salami PIZZA勁咸!
同個STAFF話,我地都冇落塩!D野係咁既味架喇!

仲有燒無花果甜品個「汁」出左事!

正(不過唔太值錢98元)
差(咸到冇朋友!)T^T
差(個SAUCE好似食緊SCRUB咁...好驚)
2010-07-30
正(不過唔太值錢98元)
2004-04-10 280 瀏覽
呢度唔會太雜,見到好多都係朋友約埋去傾偈飲酒,跳舞少D,又可能太靜啦(唔係話無聲0個種靜,係無乜人0個種靜,可能星期五又係長假期掛),無乜氣氛,都幾悶下。上次星期三晚Ladies' Night黎就熱鬧好多,迫滿晒人,但已經係上年十二月0既事,唔知而家Ladies' Night仲有無咁熱鬧?尋晚去10點後仲有$10杯vodka可任叫,見有group人有人好豪咁話請個round,成廿杯都不過係$200。
2003-11-17 280 瀏覽
陪舊同事去過一次~ 雖然有大底sofa坐, 但幾煙眼, 唔多鍾意~ 舞池算大~ 唔係飛仔場~ 都ok~
2003-11-16 189 瀏覽
To OpenRice Editor, please update information for "Rick's Cafe"Name: Rick's CafeAddress: 尖沙咀金巴利道53-59號秀華閣地下Tel: 2367-2939菜式: 西式消費: 豐(每人$101-$150)Thank you!
Name: Rick's Cafe
Address: 尖沙咀金巴利道53-59號秀華閣地下
Tel: 2367-2939
菜式: 西式
消費: 豐(每人$101-$150)
Thank you!
2001-03-18 76 瀏覽
話說琴晚(17th March, 2001)我男友同佢兩個friend(一位美籍黑人同一位韓國人)去依間Cafe飲o野~ 因佢o地都係Hip-hop愛好人士, 好怕去D播D唔o岩聽o既歌o既Bar, 所以事先問定會播邊類型既歌, 而接電話o個位人兄話一定會有Pop, R&B, 同Hip-hop (仲講埋邊D歌手o既歌)~ 佢o地去到, 係一位Scotland DJ打碟~ 成個幾鐘, 佢都只係打Pop music~ 其中一個就問個DJ可否播D hip-hop songs~ 個DJ望一望佢, 再望一望佢o地張檯, 就好寸咁話Hip-hop唔屬於依度(咩意思? 心知肚明)~ 咁佢o地就叫個manager o黎~ 點知個英國人manager仲衰~ 佢態度不友善地話佢無權控制個DJ播乜歌~ 咁為何o係電話度又咁肯定答有Hip-hop? 佢話每一日都有唔同人接電話, 唔知邊個喎~ 佢o地當然據理力爭啦~ 個manager怕鬼佢o地, 同個DJ講o左幾句~之後, 個DJ播一首Hip-hop歌, 點知係Eminem (一個真正Hip-hop o既人唔會聽o既artist)~ 心諗係第一首, 算數~ 兩
之後, 個DJ播一首Hip-hop歌, 點知係Eminem (一個真正Hip-hop o既人唔會聽o既artist)~ 心諗係第一首, 算數~ 兩個friend就起身跳o下舞啦~ 點知播o左半首, 個DJ即刻轉o左播Rock music (Hip-hop友最憎o既歌), 即係擺明玩o野o者!!!!!
咁o既服務態度, 擺明睇唔起黃種人同黑人, 亦睇唔起Hip-hop, 覺得Hip-hop cheap~ 喂! 香港97年已經回歸中國啦, 唔好話俾我聽佢o地仲當自己係統治者高高在上?? 不知所謂!!!!!!!!