2023-03-04 1176 瀏覽
舒適愜意cafe一間有酒飲cafe,配上多國菜美食,就成為了一間舒適愜意cafe,前來的人,大多數都想找個地方坐坐,一邊吃著美食一邊閒談。工作忙碌了一整天,下班就想找個地方輕鬆一下,Project B 是一個不錯的選擇。******************************Project B 選址於就近太子的路邊,以cafe 來看,地方也算大。路人行人不甚多,餐廳還播放著音樂,坐著吃著美食也感覺舒服愜意。餐牌供應食物種類都不少,小食、沙律、餐湯、粉或飯、漢堡、扒類和甜品,此外還有不同人數套餐。飲品除了咖啡果汁,還有無酒精特飲和酒,無論食物或飲品種類,確實合適不同人的口味。香煎帶子蕃茄沙沙多士 HKD88,一客有4件多士,每件多士放了厚肉帶子,多士脆口帶點鬆軟,口感不錯,帶子輕煎所以肉質還是嫩滑美味,加入了蕃茄沙沙,酸酸地非常開胃,還配上清新沙律菜,作為開胃小食,確實不錯。法國鵝肝手打牛肉漢堡 HKD108,漢堡包配不同食材都常見,配上黑糖包和法國鵝肝,巿面上比較少見到。手打牛肉漢堡夠厚肉,吃上口口感鬆軟,牛味不錯。慢慢地能吃到鵝肝的油香味道,牛肉和鵝肝香味完全混左一起,變得更香濃
舒適愜意cafe

法國鵝肝手打牛肉漢堡 HKD108,漢堡包配不同食材都常見,配上黑糖包和法國鵝肝,巿面上比較少見到。手打牛肉漢堡夠厚肉,吃上口口感鬆軟,牛味不錯。慢慢地能吃到鵝肝的油香味道,牛肉和鵝肝香味完全混左一起,變得更香濃。加上酸青瓜蕃茄和生菜,剛好可以把鵝肝油膩感減少。最特別用上甜甜軟軟黑糖包,又幾好味。漢堡包還跟薯條一客,粗身薯條薯味幾香,整個漢堡餐吃下,讓人吃得很滿足。

• 香煎帶子蕃茄沙沙多士
  • 法國鵝肝手打牛肉漢堡
2023-02-23 79 瀏覽
呢日放工之後約咗朋友去西餐廳食野chill下,餐廳嘅環境都唔錯。打開餐牌,見到呢度有好多選擇。我地點左法國鵝肝手打牛肉漢堡,烘到好香既包夾住厚厚既法國鵝肝同埋juicy既牛肉漢堡,再鋪上流心芝士,勁邪惡。鵝肝好肥美,外層煎到微焦,充滿好香既油脂,配埋多汁又肉味濃既漢堡扒勁惹味。另外仲點左炸軟殼蟹南瓜忌康扁意粉,軟殼蟹炸到好香脆,入面仲有蟹膏啊!配埋creamy既意粉,正。甜品方面,呢個自家製窩夫拼鮮果雪糕,窩夫既口感好好,亦都有牛油香!咖啡都唔錯。
打開餐牌,見到呢度有好多選擇。

咖啡都唔錯。

• 法國鵝肝手打牛肉漢堡
2023-02-23 35 瀏覽
經過呢間西餐廳,見到好有特色,而且餐牌價錢合理,就入咗去一探究竟🤭連水杯都特別可愛,令人愛上店主嘅小心思💕蘑菇湯~香濃幼滑真材實料馬沙拉美國肉眼扒~份量非常大,就嚟一隻碟都唔夠裝😬本身牛味已經非常濃,配埋旁邊嘅醬汁,簡直畫龍點睛‼️炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉~軟殼蟹非常厚肉,而且炸漿非常薄,唔會食到一口粉,意粉方面,醬汁非常特別南瓜味突出💯橙汁~唔會太酸或者太甜,味道啱啱好👍🏻雪糕窩夫~只要點餐就可以免費送贈甜品,而且誠意十足,真係一個有heart嘅甜品💕

連水杯都特別可愛,令人愛上店主嘅小心思💕

蘑菇湯~香濃幼滑真材實料

橙汁~唔會太酸或者太甜,味道啱啱好👍🏻

放假最中意周圍搵好野食,成日都去旺角/尖沙咀,今日去開深水埗果邊,見到哩間CAFE幾令,地方又夠大食物都好多種類,所以決定同朋友試下!食物方面:⚪️黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡賣相好令而且好大份,軟殼蟹炸到外脆內軟,手打牛肉好香仲好多汁,加埋菜.蕃茄,芝士,口感好豐富,個包係用麥包都煎到好脆,加埋薯條好滿足!⚪️蝦多士一份有2大件,熱辣辣新鮮炸好,金黃香脆!⚪️Tea Set(鵝肝牛角酥.忌廉泡芙.馬卡龍.朱古力三重奏.日式炸蝦.雞骨腸.韓式年糕.炸芝士)特別推介:鵝肝牛角酥..馬卡龍.日式炸蝦.雞骨腸鵝肝外層香脆內裡軟滑,加埋牛角酥好鬆軟,馬卡龍唔會太甜,而炸蝦炸粉都唔算好厚,蝦好彈牙,哩種雞骨腸我好中意食,唔會好咸好肥,又脆脆地好食!⚪️凍Mocha (跟餐+25)⚪️蔓越莓汁Mocha朱古力味好濃郁好香,賣相都好令,蔓越莓汁正正常常!整體方面:餐廳裝修幾好,有幾張高枱都有普通枱,我就揀左座高枱近窗邊真係打卡一流,因為當時2點未食Lunch,所以點左個小食,漢堡,Tea set,2個人都算食得哂,慢慢食下野影下相傾下計,地方夠大所以好舒服,平日又唔會趕,座得耐都唔驚阻到人,整體都好滿意,去開太子
放假最中意周圍搵好野食,成日都去旺角/尖沙咀,
今日去開深水埗果邊,見到哩間CAFE幾令,
地方又夠大食物都好多種類,所以決定同朋友試下!

食物方面:

⚪️黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡
賣相好令而且好大份,軟殼蟹炸到外脆內軟,
手打牛肉好香仲好多汁,加埋菜.蕃茄,芝士,
口感好豐富,
個包係用麥包都煎到好脆,加埋薯條好滿足!

⚪️蝦多士
一份有2大件,熱辣辣新鮮炸好,金黃香脆!

⚪️Tea Set
(鵝肝牛角酥.忌廉泡芙.馬卡龍.
朱古力三重奏.日式炸蝦.雞骨腸.韓式年糕.炸芝士)

特別推介:鵝肝牛角酥..馬卡龍.日式炸蝦.雞骨腸
鵝肝外層香脆內裡軟滑,加埋牛角酥好鬆軟,
馬卡龍唔會太甜,
而炸蝦炸粉都唔算好厚,蝦好彈牙,
哩種雞骨腸我好中意食,
唔會好咸好肥,又脆脆地好食!

⚪️凍Mocha (跟餐+25)
⚪️蔓越莓汁
Mocha朱古力味好濃郁好香,賣相都好令,
蔓越莓汁正正常常!

整體方面:
餐廳裝修幾好,有幾張高枱都有普通枱,
我就揀左座高枱近窗邊真係打卡一流,
因為當時2點未食Lunch,
所以點左個小食,漢堡,Tea set,
2個人都算食得哂,慢慢食下野影下相傾下計,
地方夠大所以好舒服,平日又唔會趕,
座得耐都唔驚阻到人,
整體都好滿意,去開太子哩邊可以試下!
2023-02-14 1001 瀏覽
又係花墟買完花,當然食埋先返歸。忽然諗起佢想食情人節套餐? 呢度都有,價錢仲相當貼地。不過今晚就選擇呢款精選二人餐 ($298),有埋餐湯,主菜同意粉/飯各選一,汽水/果汁仲唔駛加錢。是日餐湯係蕃茄湯,湯質頗杰身,飲到蕃茄酸甜味,作為開胃之作都唔錯。本來想加$60叫客煙三文魚沙律,但當晚售罄,咁就睇下小食類有咩岩食。呢客係墨西哥香草牛柳絲卷餅 ($68),切成4小份,另有沙律菜伴碟。係墨西哥卷餅中包入牛柳絲,牛柳絲比較濃味D,正正與淡味卷餅均衡返,食晒成條都幾飽肚。之後到意粉出場啦,呢客炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉,被造型奇特嘅炸軟殼蟹所吸引住,成隻手咁,只不過爭咗隻”手指”。軟殼蟹即叫即炸,入口香脆熱辣,炸漿唔算太厚,又唔會食到一口油,外脆內軟,趁熱食啦喂。而個意粉以南瓜忌廉煮成,加上甜椒粒同菇片,除咗增加顏色,亦加多份香甜。來來來………….主菜出場啦。黑松露燒春鷄是也,仲有薯條另上。原隻春鷄開邊燒,未食只睇外皮顏色已夠吸引。皮係香脆嘅,肉就都嫩嘅,配埋個黑松露燒汁,獨有黑松露香味一湧而出。個汁仲可以用黎點薯條,比點茄汁更好味。之前試過佢嘅咖啡,水準相當唔錯,今晚願意再補錢嘆杯Latte。唔
又係花墟買完花,當然食埋先返歸。忽然諗起佢

想食情人節套餐?

呢度都有,價錢仲相當貼地。

原隻春鷄開邊燒,未食只睇外皮顏色已夠吸引。

個汁仲可以用黎點薯條,比點茄汁更好味。

之前試過佢嘅咖啡,水準相當唔錯,今晚願意再補錢嘆杯Latte。唔係飲幾啖就無,入口先有綿滑奶泡,繼而飲到咖啡香味,啡身夠濃厚又夠熱,每杯嘅拉花都唔同,有心思。

樓底夠高,聽住熟悉外國歌曲,坐得幾舒服,慢嘆咖啡中...........
2023-02-09 51 瀏覽
Project B 深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖G/F, Hang Shing Building, 22-24 Cheung Sha Wan Road, Sham Shui Po提早慶祝情人節, 正日出去餐廳食, 一定是很難訂位又貴的, 因廚藝一般沒法親手整浪漫的CANDLE NIGHT DINNER,提昊食餐飯拍拖浪費一下, 實際一點把錢留來買禮物。Project B近太子區, 西餐廳, 精選二人餐 $298, 2個人浪漫一下先。包餐湯main course,PASTA OR RISOTTO 及drink當日的湯是粟米忌廉,有忌廉入口質地更細滑。額外加了沙律$60,一大碟好大份量哦!女朋友愛吃SALALD, 很開胃。黑松露蜜糖煙鴨胸什菜沙律沙律主菜食肉食要了 黑松露燒春雞 ,個醬點雞一流,焗到香噴噴。另有多款PASTA/RISOTTO, 我地點了 西班牙鮮魷筒飯,飯釀左係魷魚入面,魷魚煙勒好食同女朋友吃得很滿足, 人均只是$200。女朋友看MENU 時見到有英式AFTERNOON TEA, 精美又多款, 已講好下次TEA TIME再來!
Project B
深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

當日的湯是粟米忌廉,有忌廉入口質地更細滑。

黑松露蜜糖煙鴨胸什菜沙律沙律

主菜食肉食要了 黑松露燒春雞 ,個醬點雞一流,焗到香噴噴。

-今次同朋友係太子搵到這間Porhect B 餐廳🥳環境都算舒適,適合同朋友聊天暢談的地方😜Project B精選二人餐($298) 是日餐湯2份|主菜1份+意粉/意大利飯1份+飲品2杯-馬沙拉美國肉眼扒🥩(+$50)如果點這個肉眼扒就再加$50😌肉眼扒都不錯👍🏻偏薄身😂肉質不算好鞋(о´∀`о)仲有羽衣甘藍🥬焗薯🍠薯條🍟車厘茄伴碟😆-軟殼蟹雜菌意大利飯🍲有成隻軟殼蟹係creamy 的意大利飯上面🤤食到有不同的菇和紅黃青椒係意大利飯🫑口感豐富╰(*´︶`*)╯♡幾好味😍-餐湯和飲品都味道正常,沒有特別💫-法國鵝肝手打牛肉漢堡🍔($108)Burger 好足料(*´Д`*)有鵝肝,芝士🧀牛肉🥩蕃茄🍅生菜🥬酸青瓜🥒食落好juicy 🥰而且係用左黑糖包,都幾特別🤩成個配搭得好好(๑>◡<๑)好惹味👅旁邊薯條🍟都不錯👌🏻-PS 間餐上菜時間都好快,落單無耐就嚟齊曬野食🙊-Name🏠: Project BLocation📌:深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖(港鐵太子站E出口,步行約6分鐘)價錢💰: Project B精選二人餐($298+$50) 法國鵝肝手打牛肉漢堡($1

今次同朋友係太子搵到這間Porhect B 餐廳🥳
環境都算舒適,適合同朋友聊天暢談的地方😜

Project B精選二人餐($298)
是日餐湯2份|主菜1份+意粉/意大利飯1份+飲品2杯

馬沙拉美國肉眼扒🥩(+$50)
如果點這個肉眼扒就再加$50😌
肉眼扒都不錯👍🏻偏薄身😂
肉質不算好鞋(о´∀`о)
仲有羽衣甘藍🥬焗薯🍠薯條🍟車厘茄伴碟😆
馬沙拉美國肉眼扒

軟殼蟹雜菌意大利飯🍲
有成隻軟殼蟹係creamy 的意大利飯上面🤤
食到有不同的菇和紅黃青椒係意大利飯🫑
口感豐富╰(*´︶`*)╯♡
幾好味😍
軟殼蟹雜菌意大利飯

餐湯和飲品都味道正常,沒有特別💫
飲品

法國鵝肝手打牛肉漢堡🍔($108)
Burger 好足料(*´Д`*)
有鵝肝,芝士🧀牛肉🥩蕃茄🍅生菜🥬酸青瓜🥒
食落好juicy 🥰
而且係用左黑糖包,都幾特別🤩
成個配搭得好好(๑>◡<๑)
好惹味👅
旁邊薯條🍟都不錯👌🏻
法國鵝肝手打牛肉漢堡

PS 間餐上菜時間都好快,落單無耐就嚟齊曬野食🙊
Name🏠: Project B
價錢💰: Project B精選二人餐($298+$50) 法國鵝肝手打牛肉漢堡($108)

馬沙拉美國肉眼扒
軟殼蟹雜菌意大利飯
飲品
法國鵝肝手打牛肉漢堡
2023-01-31 84 瀏覽
今日約咗舊同學出嚟食飯,大家都係住喺九龍區,搵個中間點食飯!之前有同事推介這間餐廳,今日過嚟試一試!店舖都算闊落,座位闊落都舒適,攞放簡簡單單小攞設,感覺蠻舒服😊主菜😊煙三文魚鮮芒果沙律🥗$98 👍👍✨新鮮芒果但有點酸,作為開胃菜出可以黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡🍔$108👍👍👍✨手打牛肉好juice ,而且勁勁厚✨軟殼蟹好鮮好脆,再配上薄薄酸瓜,感覺不會太油膩德國燒焗豬手 🐷$198 👍👍👍✨外皮好脆肉嫩✨豬手分割的得好 ,唔會太大件,呢一點值得一讚👍✨配以酸酸辣辣的醬汁,更帶來豬手味道,跟傳統配芥末醬係有分別******************************飲品-Non -Alcoholic Drink Project B🍸✨賣相已經靚靚💓✨味道SweetRed Breeze 🍹✨紅白色配搭✨飲落酸之後甜💓******************************甜品🍰自家製窩夫伴鮮果雪糕 🍧$78✨窩夫面淋上朱古力醬加砂糖,有閃閃發光視覺✨ 第一次食~香蕉面上併脆卜卜蕉糖😋~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~⭕️店舖服務員很有禮貌👍Project B (深水埗)📍深水

主菜😊

煙三文魚鮮芒果沙律🥗$98 👍👍
✨新鮮芒果但有點酸,作為開胃菜出可以
煙三文魚師芒果沙律

黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡🍔$108👍👍👍
✨手打牛肉好juice ,而且勁勁厚
✨軟殼蟹好鮮好脆,再配上薄薄酸瓜,感覺不會太油膩
黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡

德國燒焗豬手 🐷$198 👍👍👍
✨外皮好脆肉嫩
✨豬手分割的得好 ,唔會太大件,呢一點值得一讚👍
德國燒焗豬手

✨紅白色配搭
✨飲落酸之後甜💓

甜品🍰
自家製窩夫伴鮮果雪糕 🍧$78
✨窩夫面淋上朱古力醬加砂糖,有閃閃發光視覺
✨ 第一次食~香蕉面上併脆卜卜蕉糖😋
自家製窩夫伴鮮果雪糕

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

⭕️店舖服務員很有禮貌👍

Project B (深水埗)
📍深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

ProjoeoB
自家製窩夫伴鮮果雪糕
  • Project B
2023-01-28 56 瀏覽
今日happy friday,放左工梗係要去食個豐富既晚餐啦~我地見到有呢個二人餐($298),見佢既份量都幾唔錯,又幾扺食,有餐湯,一個主菜,同埋一個意粉/飯,2杯飲品~就揀左二人餐試下😎🔸 加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁豬鞍好厚身,外面煎到焦香,肉質比較厚實,都幾juicy, 配上蜜糖芥末籽汁好夾!🔸 軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯中意食軟殼蟹既我見到呢個意大利飯就一定要試下😎原隻軟殼蟹🦀 仲有好creamy既忌廉意大利飯,非我地另外仲加多都個小食,墨西哥薄脆片($78)呢個墨西哥薄脆片同平時既有啲唔同,係好似炸雲吞既外皮~有三款醬,都幾開胃~飲品方面,我地叫左杯mocktail同果汁,mocktail揀左餐廳signature - Project B, 好refreshing 又唔會太甜🍹

🔸 加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁

🔸 軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯

我地另外仲加多都個小食,墨西哥薄脆片($78)

2023-01-27
同阿女補完習,見到大大隻Project B 好醒目嘅招牌,於是就入俾佢吸引左入嚟食嘢。地方簡潔干淨,木製坐椅俾人一種溫馨嘅感覺。係寒冬入面有一絲絲溫暖。今日阿女負責點菜,大個女要學識叫嘢食 芝士焗意大利茄醬肉丸$68 肉丸彈牙爽口,配上香濃嘅鮮茄醬同芝士一齊焗,香氣四溢。加上拉絲芝士,令人食指大動。 法國鵝肝手打牛肉漢堡$108鵝肝煎得夠香,手打牛肉漢堡肉質緊緻,肉汁充足,配上黑麥包入口香而不膩。 黑松露帶子天使麵$108一上枱黑松露嘅香氣即刻充滿空氣,帶子肉煎得剛剛好,天使面份量充足,炒得十分甘香,一碟色香味俱全的意粉令人垂涎欲滴。Project B $52由蘋果汁同埋雪碧溝埋而成。估唔到兩樣常見嘅食物溝埋一齊竟然係咁般配。入口可以令之前的油膩一掃而清。自家製窩夫拼鮮果雪糕 $78 自家製窩夫充滿香濃嘅奶味,加埋雪糕簡直係甜品之中嘅絕配。最特別係自家製嘅焦糖鋪係香蕉上面,又軟又脆。阿女話要帶埋爺爺嫲嫲一齊嚟🥰🥰我心諗咁爸爸呢?😂
今日阿女負責點菜,大個女要學識叫嘢食
芝士焗意大利茄醬肉丸$68
法國鵝肝手打牛肉漢堡$108
黑松露帶子天使麵$108
Project B $52
自家製窩夫拼鮮果雪糕 $78
阿女話要帶埋爺爺嫲嫲一齊嚟🥰🥰我心諗咁爸爸呢?😂

2023-01-21 112 瀏覽
同太太喺過年前食個晚餐順便拍下拖,見到呢間餐廳好似幾抵食所以決定試吓我地見個二人晚餐1 main course 1飯份量好似幾適合,所以就揀咗佢,再跟餐加1個煙三文魚芒果沙律(+$60)是日餐湯係蕃茄忌廉湯,有好多蕃茄粒好開胃芒果雖然唔係好甜,但一啲都唔酸,已經好滿意個飯睇相好似好細碟,但其實份量十足,而且仲好美味燒春雞係我決心寫食評嘅原因,真係做到皮脆肉嫩!唔落汁都已經非常美味!強烈推薦!全隻除咗雞髀同翼之外全部去骨,咁厚嘅雞扒都依然嫩滑,真心正原來跟餐仲有個薯條果汁唔使加錢餐廳環境舒適,加上呢個二人餐埋單都唔使$400,非常適合拍拖或者同朋友傾計慢慢歎

是日餐湯

是日餐湯係蕃茄忌廉湯,有好多蕃茄粒好開胃

煙三文魚芒果雜菜沙律

芒果雖然唔係好甜,但一啲都唔酸,已經好滿意

煙三文魚黑松露忌廉意大利飯

個飯睇相好似好細碟,但其實份量十足,而且仲好美味

黑松露燒春雞

全隻除咗雞髀同翼之外全部去骨,咁厚嘅雞扒都依然嫩滑,真心正

原來跟餐仲有個薯條

果汁唔使加錢

是日餐湯
煙三文魚芒果雜菜沙律
煙三文魚黑松露忌廉意大利飯
2023-01-20 67 瀏覽
在openrice 輸入深水埗找美食,便找到這間。今日中午去到,因為想食德國鹹豬手,便叫了。等了一會,見到侍應生捧著的那碟豬手我已經感覺不妙,看它乾“爭爭”的已無食慾。花了我們很久時間去咀嚼,皮和肉都硬掘掘。燒味家族賣的100元以下的都比這個220元的好食!座位又迫,坐隔鄰的女士有幾聲咳,我有些驚便退一張枱坐,侍應身緊緊可以行過旁邊的路仔。連沙律,加一,總共235元。感覺太不值,我才寫這個食評。希望各位不要中伏。
在openrice 輸入深水埗找美食,便找到這間。
今日中午去到,因為想食德國鹹豬手,便叫了。
同朋友去完太子做嘢之後好攰,經過呢間位於太子同深水埗交界嘅餐廳,見到係落地玻璃,入面裝修都唔錯,睇埋餐牌都幾好👍🏻,一於入去!入到裡面,環境舒服,坐位闊落,室內光猛,但係又唔會曬到太陽👍🏻餐廳播放著外國pop music ,真係好舒服😌墨西哥焗雞肉卷,面頭放咗牛油果醬、蕃茄粒、芝士同沙律醬,而入面有洋蔥同埋超多雞肉粒,食落口熱辣辣,味道互相好夾,好味😋香草忌廉紐西蘭青口🐚一送上枱已經聞到好香!而每一隻青口都好大隻,肉質爽口飽滿,份量多!而洋蔥忌廉汁好creamy😋真係食唔停口,好快就清哂🤣滋味雙層藍芝士牛肉漢堡🍔 加薯條🍟好少地方有得食藍芝士嘅牛肉漢堡,身為芝士控嘅我梗係要嗌啦!原來blue cheese 同牛肉都好夾,blue cheese又唔會蓋哂牛肉味好,好好味好正😍而牛肉juicy又唔老👍🏻雙層牛肉啖啖肉😋而薯條新鮮炸,所以好脆😋😋黑松露燒春雞🐔外皮香脆,雞肉嫩滑😋而醬汁係燒汁再加黑松露,黑松露真係好香!估唔到燒汁同黑松露食落口又幾夾👍🏻另外仲配搭埋薯條添!朋友嗌咗杯Cranberry juice ,唔會好甜,味道唔錯,而cranberry 又好啱女性呀😋

墨西哥焗雞肉卷

香草忌廉紐西蘭青口

Cranberry  juice
墨西哥焗雞肉卷
香草忌廉紐西蘭青口
Cranberry  juice
深水埗近年開左好多Cafe 今次嚟到Project BCafe 門口有落地玻璃同Bar枱 樓底都幾高😊 空間感十足 坐得都幾舒服🙆🏻‍♀️.今次叫左精選2人餐 $298套餐有2個是日餐湯😋✨MAIN✨加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁好大好厚嘅加拿大豬鞍😍同慢煮豬鞍一樣咁好食🤤每一啖都好香爽✨ 仲好多汁添❤️沾埋蜜糖芥末籽汁 味道更豐富更正👍🏻佢仲有埋脆脆嘅薯條😋同埋其他配葉😎夠哂豐富✨PASTA✨炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉好香脆多肉嘅軟殼蟹😋配埋南瓜忌廉意粉🤤味道好香❤️每一啖都食到香香嘅南瓜忌廉味而且掛到汁之餘唔膩👍🏻每一啖意粉都好正好彈牙😎烤乳鴿配黑松露意大利飯 $138見到烤乳鴿小妹忍唔住叫埋黎食😍佢仲配埋黑松露意大利飯😋 味道好濃郁烤乳鴿都好多肉 另外黑松露味道都好易入口🤤✨Drink✨Blueberry Gin Tonic $45由Fresh Blueberry. Thyme Chosen Gin w/Tonic Water 等調製之成❤️飲落藍莓味都好出好正😋個幾日都咁熱咁焗 飲番杯清涼好多✨Creme Brulee $45由Advocaat , Frangelico Caramel , Who
深水埗近年開左好多Cafe 今次嚟到Project B

w/Tonic Water 等調製之成❤️
飲落藍莓味都好出好正😋
個幾日都咁熱咁焗 飲番杯清涼好多✨

Creme Brulee $45
由Advocaat , Frangelico Caramel , Whole Egg. Toasted Sugar調製之成❤️
飲落真係好似焦糖燉蛋
但係比起焦糖燉蛋更香更滑😋
食埋面頭嘅焦糖同沙冰🤤
真係好似食緊雪糕咁✨
2023-01-16 43 瀏覽
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」🛖Project B📍深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖性價比:🐘🐘🐘🐘/5(窮鬼表示呢度真係好舒服好chill🤩 )雖然呢度係寫深水埗 但其實我由太子地鐵站行過去都好近🚶🏻‍♀️舖頭面積都算幾大 同埋今日平日去唔多人 坐得好舒服~😍1. 黑松露帶子天使麵唔係講笑真係勁多天使麵!好大碟好抵食😋平時去一般嘅Cafe邊有咁多咁大份😢❣️相信比較大食嘅朋友仔都一定會飽!2. 黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡身為薯條愛好者嘅我 好鍾意食呢間啲薯條🍟 炸得好脆又好香口~個漢堡都好足料 手打牛肉好大塊好厚💗3.德國豬手豬手嘅皮好脆!另外佢配埋個汁係辣辣地~好jenggggggg 如果唔鍾意食辣嘅朋友仔 佢另外都有比芥末醬 好貼心😚#太子 #太子美食 #性價比之選
「禾是窮鬼whita 醉愛買抵野」

🛖Project B
📍深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

性價比:🐘🐘🐘🐘/5
(窮鬼表示呢度真係好舒服好chill🤩 )

1. 黑松露帶子天使麵

2. 黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡