2024-05-25
今日喺裕民坊覓食, 發現空中花園呢間新開張嘅cafe, 之前喺油麻地食過覺得唔錯,今日一於再試下。佢有個幾抵食嘅二人set, 亦可以單嗌dinner set, 每個set都包咗餐湯同飲品, 我哋因為想食多啲甜品,就叫左兩dinner set。 炸軟殼蟹忌廉意大利飯 ($138)意大利飯幾creamy, 軟硬度適中, 佢嘅調味較淡味,亦落咗三色椒作陪襯, 所以感覺比較健康, 食落冇其他嘅忌廉意大利飯咁漏咁重負擔, 軟殼蟹非常香口香脆。燒黃油春雞 ($178)外皮燒至金黃香脆, 雞肉鮮嫩多汁, 骨頭纖細,肉質細緻, 雞味非常濃郁鮮甜, 充斥成個口腔。日式芝土餅 ($38)芝士味非常濃郁,餅底厚實,好好味。香蕉朱古力牛角窩夫配雪糕($78)窩夫上碟時即feel到佢嘅熱辣辣,窩夫好脆, 香蕉份量都幾多, 配上朱古力醬同朱古力雪糕, 味道balance得好好, 唔會太甜,唔會太漏。是日餐湯抹茶鮮奶(跟餐加$16)薄荷朱古力奶昔(跟餐加$26)
炸軟殼蟹忌廉意大利飯 ($138)
燒黃油春雞 ($178)
日式芝土餅 ($38)
芝士味非常濃郁,餅底厚實,好好味。
香蕉朱古力牛角窩夫配雪糕($78)
是日餐湯
抹茶鮮奶(跟餐加$16)
薄荷朱古力奶昔(跟餐加$26)