2007-01-17 23 瀏覽
我在尖咀返工,上年與荷蘭客食過Piazza Express覺得不錯,一直希望與同事到這餐廳食午飯,上星期終於有機會!餐廳有set lunch $78 each:頭盤可選湯/Mixed Vegetables/Ceaser Salad,主菜有幾款薄餅、1款意粉及1款沙律,包甜品,另可加$10配咖啡或茶一行4人點了3個set share:頭盤同事點了南瓜湯,忘了問味道如何但應該不俗我吃了凱撒沙律,沙律加了幾片來路鹹魚(唔知叫咩名)主菜1. Pizza Frutta di Mare - 海鮮pizza最好味2. Four seasons Pizza - 好味但偏鹹(含來路鹹魚)3. Spinach Cannelloni - 好好味,長通粉內釀滿菠菜,醬汁(芝士+蕃茄)幾開胃甜品大大件朱古力蛋糕- 朱古力味很濃但不太甜,太好味我一人獨吞一件飲品咖啡- 意大利咖啡很香濃這個午餐真超值,因為主菜全部係full size,散叫一件pizza約$100,套餐價只需$78,仲包頭盤及甜品,幾個女仔叫少一個餐share都好飽,但美中不足係意粉選擇不多

餐廳有set lunch $78 each:
主菜有幾款薄餅、1款意粉及1款沙律,
甜品,另可加$10配咖啡或茶

一行4人點了3個set share:

頭盤
同事點了南瓜湯,忘了問味道如何但應該不俗
我吃了凱撒沙律,沙律加了幾片來路鹹魚(唔知叫咩名)

主菜

甜品

飲品
咖啡- 意大利咖啡很香濃

(非會員)
2007-01-09 11 瀏覽
尋晚黎左呢到慶祝生日~2個人~d waiter大部份都真係講英文的,不過都係講d簡單既英文jer~不過坐既位置就唔係好舒服,其實星期一黎講都算full啊~d sofa俾人坐晒,我地又無訂位~都係咁架啦~不過就無之前d人話only俾wet tissue俾外國人,唔俾中國人咁law~但入到去坐低就真係無水飲~serve係ok既~我地叫左iced tea~佢地都算不斷refill啊未飲完佢地都會幫你refill反而我之前去outback要叫先有refill啊~野食都ok~一個chicken caesar salad~ok架再叫左一個焗茄子~不過我覺得cheese唔係好夠~佢d麵包仔真係幾好食~仲有一個煙三文魚pizza~不過呢個就差左d啦~因為唔夠脆啊~~pizza唔脆真係比較難食~其實咁樣已經好飽~2個人真係差唔多~原本想食tiramisu想真係食唔到~如果多d人黎食可以試多幾樣會好d既~想可以黎多次既~
尋晚黎左呢到慶祝生日~
2個人~d waiter大部份都真係講英文的,
不過都係講d簡單既英文jer~

不過坐既位置就唔係好舒服,
其實星期一黎講都算full啊~
d sofa俾人坐晒,
我地又無訂位~
都係咁架啦~

不過就無之前d人話only俾wet tissue俾外國人,
唔俾中國人咁law~
但入到去坐低就真係無水飲~
serve係ok既~
我地叫左iced tea~佢地都算不斷refill啊
未飲完佢地都會幫你refill
反而我之前去outback要叫先有refill啊~

其實咁樣已經好飽~2個人真係差唔多~
原本想食tiramisu想真係食唔到~

如果多d人黎食可以試多幾樣會好d既~
想可以黎多次既~
2007-01-07
個friend生日諗住同佢食壽司,點知太多人,我地就choose左呢間食啦.兩個人我地叫左:1) 焗麵包仔- 有三款sauce可以點麵包食既,o的麵包仔好好味,加牛油最香最好味, 另外一款sauce係蕃茄醬,另一款係唔知咩加olive oil.2) 雞肉凱撒沙律- o的雞肉好好味, 好彩我地叫左個細,唔係唔知點算3) 辣牛肉pizza - 麻麻地, o的牛肉唔辣, 冇乜味4) 雞肉pizza - 好香, 有少少辣, o的蕃茄好配合好明顯我地就眼闊肚窄啦, 兩個人又點可能食到咁多野呢. 哈哈. 剩左4件pizza呀, 所以如果你地黎呢度既話, 兩個人一個pizza加pasta加小食已經非常ok架啦.

兩個人我地叫左:

2006-12-25 6 瀏覽
看飲食雜誌到這裡光顧, 凍飲25元無限添飲, 雖然而加茶不加檸檬, 但感覺幾好, 可以同朋友慢慢傾.兩個人叫了一個pizza , 忘記了是甚麼名字, 總之是最多肉個隻, 好喜歡個餅底, 夠脆夠香, 不是靠燶而香, 是真正的麵粉香. 烤蘑菇和小圓飽也不錯, 可惜去的時候不太餓, 沒有試甜品.
烤蘑菇和小圓飽也不錯, 可惜去的時候不太餓, 沒有試甜品.
2006-11-28 7 瀏覽
經過一輪自我折騰, 到了Day of Liberty, 本想珍而重之, 但因種種誘因, 最後都係返返去尖沙咀。兩人只叫了北京鴨薄餅及波菜意粉卷, 本想吃的薄餅, 唯有pend住先。前者用甜麵醬代替茄汁, 加芝士及燒鴨肉, 鋪上大量蔥絲, 就是填鴨西吃加芝士, 哪有不好吃之理? 不得不提, 大量蔥絲絕對有畫龍點晴之效。意粉卷一個字: 漏。茄羔幾好吃, 忌廉大量, "卷"起波菜的粉皮好腍, 熱食時, 味道都接受到的。食完之後, 飽到想反胃。到而家, 個肚咕咕叫, 菜式太油之故。

2006-11-16 2 瀏覽
紅酒杯有漬.經理都幾talk得.每次行過都想食.
紅酒杯有漬.
經理都幾talk得.
每次行過都想食.
(非會員)
2006-10-20 5 瀏覽
有時舊同學生日8-9人去食晚飯....食物ok啦....幾多款式...不過服務真係唔多得...當日人唔太多已經勁催我o地落單....食完之後就急急問我o地要唔要甜品...問成2-3次....想傾多陣計都唔得...最後只好埋單走人...我覺得食物幾得都好...服務唔掂...我都唔會去囉...提醒大家...如果要去...愈少朋友愈好...
有時舊同學生日8-9人去食晚飯....

食物ok啦....幾多款式...

2006-10-16 0 瀏覽
四位靚女(當然包括我啦)出來聚一聚, 是夜無乜人.叫左:1. 一枝大既mineral water (實情好細支)2. salad, 有tuna, anchovies, egg, potato, olive and 沙律菜, 唔錯.3. Chicago pizza, 有bbq sauce beef, tomato, cheese, 底很薄脆, 香口好味.4. 西西里pizza, 有artichoke, cheese,.., artichoke好咸, 底無chicago果個咁crispy.
四位靚女(當然包括我啦)出來聚一聚, 是夜無乜人.

叫左:
1. 一枝大既mineral water (實情好細支)

2006-10-04 6 瀏覽
入到餐廳,成五成係老外。不過侍應門都好主動serve中國人。點左個pizza, 唔記得叫乜名, 係this month's special, 有立魚,olive, 酸豆,批底超薄。不會厚薄不一。雖然pizza好大個。但兩人吃不覺太多。另有雞沙拉,baked cheese mushroom + 麵包粒. tirumisu.佢都好重酒,食食下有苦味添,不過cream cheese 好香,so整體都ok a~~~!!
2006-09-17 4 瀏覽
又周圍大減價,同太座吃飯來這裡,勝在簡便又夠快。熱辣辣,都無甚胃口,兩個人只叫了沙律及薄餅各一就算。巴馬沙律幾大埋頭,當作主菜都仲可以。除了巴馬火腿及沙律菜,還有烤蘑菇及小圓餅。巴馬火腿鹹香軟熟,夾一點沙律菜及烤紐扣菇同吃,味道不錯;薄餅方面,要了七月精選之一的Chicago。是茄醬底再加辣牛肉及車打芝士,薄餅大大個又香噴噴,賣相十分不錯。車打芝士吃起上來比水牛芝士更鹹香,也好像沒那麼膩,配上辣牛肉,味道都好。薄餅底夠薄亦夠乾身,一人吃半個薄餅也不覺得太飽,吃得過。吃薄餅當然少不得啤酒,一人半公升是起碼。還沒看清楚餐牌,但見生啤好像只有Hoegardden,就要了。喝這個吃薄餅又不太配合,似乎要專味重一點的才更好。侍應們招呼不錯,全店禁煙,空調又足夠,都吃得幾舒服。埋單二百八十幾蚊,平平地又吃得舒適,閒時來一餐薄餅簡餐,也不錯。
又周圍大減價,同太座吃飯來這裡,勝在簡便又夠快。

侍應們招呼不錯,全店禁煙,空調又足夠,都吃得幾舒服。

2006-09-15 20 瀏覽
前菜: Bruschetta di Parma 帕爾馬麵包麵包釀d車厘茄, 有塊ham同意大利菜...見d菜幾新鮮, 先試一試, 嘩!點知味道奇怪帶苦! 但夾埋d菜同塊ham同個包一齊食, 種味又完全唔同晒, 同埋隻味有說不出得意,而且都幾好食tim.mian course: 羊奶芝士薄餅(special of the month) & 肉醬意粉羊奶芝士唔係一塊塊, 係一舊舊雪白色的...好特別!羊同芝士都係自己favorite, 當然覺得個pizza好正啦!友人評語係:呢度爐火造得好, 所以個pizza好薄脆好食,有外國水準!意粉都唔錯, 絶對係水準之作!甜品: Tiramisu好耐無食過呢隻tiramisu啦! 夠酒味, 朱古力粉又好,又唔會蓋過d cheese味! cake又唔會過淋或過硬! 本人覺得...係要呢隻tiramisu先叫傳統夠正中環境亦都好舒服, service 亦都好nice 好殷勤!
前菜: Bruschetta di Parma 帕爾馬麵包

意粉都唔錯, 絶對係水準之作!

甜品: Tiramisu

環境亦都好舒服, service 亦都好nice 好殷勤!
2006-09-09 2 瀏覽
3 ppl share:Nice Salad: having egg, lettuce, potato, tuna, olive and bread ball. so so. Parma pizza: having parma ham, tomato sauce, mozz cheese, ricotta cheese. The pizza is thin and crispy. tasty although the parma ham is quite salty. Baked pasta sheet with spinach and cheese. nearly can't find the pasta. a mixture of cheese and spinach. tasty but very very heavy.
3 ppl share:

2006-08-20 6 瀏覽
Dear all, I have bought some pizza take away from here and they are nice! just a bit prizy! Fresh pizza with parma ham on top ($110) & Chicken salad($50)! I prefer california pizza kitchen in ocean terminal... a bit more crunchy! thanks
Dear all,

2006-08-17 23 瀏覽
因為同公司同事有dating所以要搵地方食飯o係呢度睇完唸住呢間野試得過都係叫個salad,pasta同一個pizza真o係好普通...無咩甘特別...仲有d食唔飽...真係唔太抵食
因為同公司同事有dating所以要搵地方食飯
o係呢度睇完唸住呢間野試得過
都係叫個salad,pasta同一個pizza
真o係好普通...無咩甘特別...
仲有d食唔飽...真係唔太抵食
2006-08-14 2 瀏覽
剛睇到樓下的post就令我諗起早個幾月前係到食dinner的同一情況~我好有禮貌咁要兩柸水個waiter問我要有氣定無氣~我地答佢"唔該..我地要兩柸普通水得啦"咁佢都無俾到熱水我地..但係就黑面同埋唔多願意咁lor~我仲聽到有兩個waiter係到傾計話d人個個都唔叫野飲~唉..大佬又唔係落pub飲野係唔叫都無乜問題lor~同埋食完野之後..好快就有waiter俾個menu我地問要唔要dessert咁我地話睇下先..點知無兩分鐘佢就返轉頭問"你地唔要啦可.."咁我地都好有禮貌話唔要..最後我地都好快埋單啦佢無乜客但係都好似分明趕客咁~d服務真係唔得呀!!同埋..佢d野都唔係有乜咁好食喎~pizza都係一般啦~ 我鍾意去pizzahut多d~無下次啦~

我好有禮貌咁要兩柸水
waiter問我要有氣定無氣~
我地答佢"唔該..我地要兩柸普通水得啦"
咁佢都無俾到熱水我地..
但係就黑面同埋唔多願意咁lor~

我仲聽到有兩個waiter係到傾計
話d人個個都唔叫野飲~
唉..大佬又唔係落pub飲野
係唔叫都無乜問題lor~

同埋食完野之後..
好快就有waiter俾個menu我地問要唔要dessert
咁我地話睇下先..
點知無兩分鐘佢就返轉頭問
"你地唔要啦可.."
咁我地都好有禮貌話唔要..
最後我地都好快埋單啦
佢無乜客但係都好似分明趕客咁~

d服務真係唔得呀!!
同埋..佢d野都唔係有乜咁好食喎~
pizza都係一般啦~ 我鍾意去pizzahut多d~
無下次啦~