2018-10-09 433 瀏覽
有朋友暑假即將出國讀書,所以就決定食餐好GE同佢送行。朋友表示臨飛前想食餐韓國菜,第一時間就諗起金巴利街,不過食韓國野除咗個度外都有好多選擇。由於我地想搵個舒服D環境傾下計食下野,最後決定嚟美麗華食呢間PIZZA MARU。店內環境真係唔錯,而店中牆身亦投射播放出知名韓國男/女團體MV及音樂,迎合年青人口味。蜜糖柚子Ade沒想到朋友點的香芒西柚Ade賣相更好看。香芒西柚AdeMARU紫蘇炸魷魚圈內裡魷魚質感鬆軟,作為前菜小食一流!PIZZA肉食主義 (9”)PIZZA有牛小排及雞肉作為主菜,而入面分別用番茄醬﹑泡菜蛋黃醬及酸忌廉醬3種不同醬料豐富口感,而且份量亦非常多,光看賣相就已經十分吸引。入口仍可感覺到濃厚芝士味不會被醬料所蓋過。蒜香甜辣秘製炸雞 6件到韓式餐廳不能不點韓國炸雞。醬料辣味不會太重,而甜醬甜味份量側是剛剛好。雞皮炸得鬆脆,而肉質仍然保持嫰滑,不會太乾。個人最喜愛沾一半醬食,入口惹味。蒜香番茄蟹肉意粉除左PIZZA炸雞等招牌菜外,呢碟意粉最有驚喜。軟殼蟹炸到金黃鬆脆,意粉除番茄甜味外帶點辛辣,愈食愈開胃。韓風薯絲雞肉拌飯雞肉放在飯上再配合辣醬﹑芝士及年榚等配菜,辣味夠出
有朋友暑假即將出國讀書,所以就決定食餐好GE同佢送行。

蜜糖柚子Ade
沒想到朋友點的香芒西柚Ade賣相更好看。
MARU紫蘇炸魷魚圈
內裡魷魚質感鬆軟,作為前菜小食一流!
肉食主義
PIZZA肉食主義 (9”)
蒜香甜辣秘製炸雞 6件
蒜香番茄蟹肉意粉
除左PIZZA炸雞等招牌菜外,呢碟意粉最有驚喜。
軟殼蟹炸到金黃鬆脆,意粉除番茄甜味外帶點辛辣,愈食愈開胃。
韓風薯絲雞肉拌飯
雞肉放在飯上再配合辣醬﹑芝士及年榚等配菜,辣味夠出,喜歡辣的朋友不妨一試。

雖然聚會先係主要目的,但係再加埋枱上美味食物令呢次GATHERING更深刻更有意義!
2018-10-03
2018-10-08 77 瀏覽
原來PIZZA MARU係尖沙咀開左舖!真係上Openrice搵食先知~一直都好掛住佢個拉絲Pizza,所以立即約咗朋友黎食。諗左好耐,最後都係忍唔住叫番佢個芝加哥薄餅,今次食薯角碳燒雞肉味,好欣賞佢餅邊個啲杏仁脆脆,仲有啲糖霜係上面,甜甜地同啲餡啱啱好平衡返。包邊勁有咬口超好味,睇下啲拉絲!食到最尾雖然已經食唔落但係唔多食晒個包邊,非常欣賞。另外叫咗個辣炸雞,外邊炸到非常脆裏面啲肉都好嫩滑,辣汁嘅甜筒啦都控制得非常好,而且兩個人食份量啱啱好唔會太多,又或者係因為太好味所以我哋都食晒。絶對會再來的!
薯角燒肉芝加哥薄餅

辣炸雞

絶對會再來的!
薯角燒肉芝加哥薄餅
辣炸雞
2018-10-08 1496 瀏覽
難得行上美麗華上面,原來有好多野食,當中有呢間餐廳可以話係較為平價,所以就吸引咗我同朋友入去!現場最正係有一個大Screen 可以一邊睇住K-pop MV,一邊食炸雞泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁) $189即叫即焗既pizza , 未入口都Feel到唔會唔好食囉!老實講食唔山出泡菜但Feel到好多好多芝士同海鮮,熱辣辣既Pizza真係好正。Pizza邊位仲要好多芝士,即係Pizza XXX 果D加錢既芝心邊,好好味蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $119叫了蒜泥係因為唔會好似味粉咁Dry而且蜂蜜加蒜泥本來就好夾,所以成個味道都幾吸引。炸雞最怕係炸到乾哂,無哂雞汁但呢到既炸雞炸得岩岩好,入面仲好juicy, so far 係小妹最Like既炸雞蜜糖忌廉炸薯條 $68薯條感覺就炸得over 咗少少但味道加了蜜糖所以都唔錯,中間又有又滑又甜甜地既Cream,份量2個人都可能食唔哂韓式芝士雞蛋卷 $73 雞蛋卷中間有芝士、蘑菇加埋醬汁味道又唔會好單調,但芝士味係比較濃既熱情芒果冰茶 $48現場主要飲啤酒多,所以啤酒Menu好似豐富D,但小妹唔飲酒都有選擇架!果茶都好岩食完熱氣野飲,味道唔會好甜而且果味都濃郁,
難得行上美麗華上面,原來有好多野食,

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁) $189
即叫即焗既pizza ,

蜂蜜蒜泥炸雞 6件 $119
蜜糖蒜泥炸雞

蜜糖忌廉炸薯條 $68
薯條感覺就炸得over 咗少少但味道加了蜜糖所以都唔錯,
中間又有又滑又甜甜地既Cream,份量2個人都可能食唔哂

韓式芝士雞蛋卷 $73

熱情芒果冰茶 $48
果茶都好岩食完熱氣野飲,味道唔會好甜而且果味都濃郁,唔錯

總括,小妹好滿意今餐既所有野食,價錢算中等但全部即叫即製,
上枱熱辣辣加上份量有多無少,以上小妹叫既食物絕對足夠3個人食,所以幾個朋友黎都係唔錯既選擇
蜜糖蒜泥炸雞
2018-10-06 114 瀏覽
@pizzamaruhk 係尖沙咀開左分店🎉 舖面大左☺️ 仲新推出左韓國手工啤🥂 -肉食主義Pizza🍕 (9吋) ($138) (4/5)9吋Pizza岩哂兩個人食👫 而且材料好豐富😋 有牛小排、雞肉、芝士、火腿、磨菇🍕 配埋泡菜蛋黃醬同酸忌廉醬好夾好滋味🤤-漁夫番茄燴海鮮🥘 ($187)海鮮有藍青口、虎蝦、帶子同魷魚🦑 同番茄醬幾夾👍🏻 有得配埋脆包食🥐 如果海鮮多啲會更好😉-雞蛋卷🥚 ($73)作為小食很不錯👌🏻 中間仲有紫菜做餡😛📍尖沙咀彌敦道132號美麗廣場一期食四坊4樓408號舖🚇尖沙咀站B出口
肉食主義Pizza🍕 (9吋) ($138) (4/5)
漁夫番茄燴海鮮🥘 ($187)
雞蛋卷🥚 ($73)
作為小食很不錯👌🏻 中間仲有紫菜做餡😛
📍尖沙咀彌敦道132號美麗廣場一期食四坊4樓408號舖
🚇尖沙咀站B出口
昨天可以放早些, 所以放工後急忙在OP搜索餐廳, 想在尖沙咀區找間美味又好坐的韓式餐廳, 發現了這間名叫 - Pizza Maru, 立即致電訂枱~~~ Pizza Maru在尖沙咀美麗華shopping mall 樓上, 由於客人偏多, 所以用餐時間亦有所限,由入座起, 只可以坐1.5小時, 不過個半小時都足夠用餐~ 餐廳舒服好坐, 裝修亦很新淨, 全木製傢具正正是我的菜! 食物選擇方面很有驚喜, 由於這裡是主打PIZZA、烤雞炸雞等等, 所以單是這兩款食物都有十幾款選擇, 而且用料都幾特別, 價位亦不算貴, 不論烤雞炸雞和pizza都可以點小的和大的 我們點了3個菜: 濃香蒜蝦意粉、火辣海鮮年糕和蜂蜜牛油秘製炸雞(6件) 蜂蜜牛油秘製炸雞(6件) - 試一口後, 你一定會說 it's definitely the best Korean Fried Chicken in Town!!!!! 雞是真正外皮脆內裡嫩滑, 皮炸到脆卜卜, 再灑上甜甜的調味粉, 味道偏甜但又不會太重, 好好食喔! 一啖咬下去, 雞肉真的又嫩又多汁, 而且很滑很滑, 真的非常好食!!! 是我食

餐廳舒服好坐, 裝修亦很新淨, 全木製傢具正正是我的菜!

是我食過這麼多韓式炸雞店, 最好食的一間! super yum!!!

火辣海鮮年糕 - 用料豐富, 包括有青口、尤魚、年糕等等, 湯底不會太辣,辣度温和, 相當容易入口, 海鮮都相當新鮮, 青口乾淨無砂, 尤魚都夠彈牙, 年糕QQ的,好吃!

濃香蒜蝦意粉 - 大大又爽彈的大蝦足有4隻, 蝦肉彈牙, 好好吃, 意粉都不會淋掉, 比較爽身, 食下去較輕鬆, 相當不錯~

食物總括來說相當高質, 一定會再回來的~

Pizza Maru
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖
2018-10-04
1 分鐘 (堂食)
2018-10-04 103 瀏覽
本身都幾鍾意PIZZA MARU嘅我知道尖沙嘴有分店就更加要黎試下水準啦,地點方便,行街前後好選擇.煎帶子配魚子茸為我地前菜,帶子煎得剛好冇大幅度縮水,下面配藕片薄脆.作為海鮮迷,應該對呢個菜毫無抗拒之力:漁夫蕃茄燴海鮮,大蝦,青口,魷魚,一邊用麵圈撩汁食,幾惹味.食完濃味野至食蟹肉塔,顯得有點失色,同埋感覺太冰冷LOL...不過!!牛油果好足料啊,下了本錢的~~~!最令人返尋味嘅主角出現~~~~就係蒜香甜辣炸雞,次次都覺得佢地整得好好,外脆但又能夠令肉汁不流失於高溫之下,每件都好味,唔會話雞胸就一定柴皮.整碟清光光點得有D太多,呢個薯絲雞肉拌飯只食左一半咋,上層係蕃薯脆絲,同飯之間夾住甜辣炒雞肉,兼少量沙律醬,撈埋一齊就係一道佳餚喇!唔好啤酒嘅我最近至知道韓國都有手工啤酒,有D酒精都唔輕添,好酒之人不妨一嘗喲🍺🍻
不過!!牛油果好足料啊,下了本錢的~~~!

• 炸雞
2018-10-03 666 瀏覽
韓國風由韓國街吹到嚟美麗華依度。香煎帶子配魚子茸 $78帶子、雪魚卵、蓮藕、蛋黃醬同辣椒碎蓮藕好似薯片,好野味!蛋黃醬同雪魚卵混在一起帶出醬既滑同creamy,不過蛋黃味會中和左無咁強,但有雪魚卵細細微波波聲,嘻嘻!辣椒碎係少見好細好乾身個種,遇上口水就現辣啦!底係沙律健康又靚!薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)$179雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士mousse、洋蔥、蘑菇、雞、薯角、蕃茄、蜜糖、杏仁、香芹、BBQ醬同有d糖霜係面,咁得意?!蜜糖杏仁邊外甜內有芝士邊,超拉cheeseeeeeee呀,又唔會大肥,有q彈力!pizza底麵粉比例比芝士少2倍有多,芝士迷一定好讚佢!芝士同BBQ醬雞幾夾,好帶到甜同香既味道。雞肉無雪味,足料又有蕃茄,好好味!薯角係中間,增加層次口感。蒜香蕃茄蟹肉意粉 $148蟹肉同軟殼蟹同時擁有!香蒜、蘑菇、洋蔥、蕃茄醬同parsley,dill係面裝飾下。軟殼蟹炸得好脆,唔會一口粉林林林,有肉地又有d辣。辣粉痴落意粉仲辣。講開意粉,口感好厚實,硬淨,份量適中!蘑菇最當痴落蟹肉,蕃茄醬甜度比酸高,開胃。有韓國手工beer,今日period到,下次可以飲下。
韓國風由韓國街吹到嚟美麗華依度。

香煎帶子配魚子茸 $78
帶子、雪魚卵、蓮藕、蛋黃醬同辣椒碎

薯角炭燒雞肉芝加哥 (蜜糖杏仁邊)$179

蒜香蕃茄蟹肉意粉 $148

有韓國手工beer,今日period到,下次可以飲下。順帶一提,炸雞都想食,但兩個人好似好多咁,半打or一打,兩個女仔pizza加炸雞好heavy咁,哈哈。留返同幾朋友嚟先食啦。

蜜柚茶 $28 x2
秋風起天氣乾,喉嚨有d唔舒服咁?!大家一致order蜜柚茶諗住潤口
2018-09-28 330 瀏覽
韓風近年吹得相當盛 如果你覺得食部隊鍋食到悶可以試一試我地今晚食既呢間食店 其他我朋友算係半個韓國菜既達人 一個月總有幾餐食韓國菜 所以佢都鐘意周圍揾下d新派韓國菜去到既時候 撞正繁忙時段 不過等一等位有得入座望望餐牌 單單係Pizza都已經好多款口味俾我地簡我地就簡左餐牌上面排係第一既 群蟹派對(9") - Double Cheese可以既話都 真係建議大家加少少錢轉 Double cheese餅底 一鏟起塊pizza時個拉cheese效果 同平時d宣傳單張一樣嫁蟹肉 蝦肉 啖啖肉!!兩個人食一個9" 批 可以話係岩岩好 (當然如果三個人食 可以食多d唔同野食喇蜜糖蒜泥炸雞 (6件)黎得食韓國野 炸雞就當然係必需嫁喇6件雞 二人份量 岩岩好 炸雞要好食 外層炸得脆仆仆就當然係基本肉質保留鮮嫩先係最重要今晚食既炸雞 絕對做得到丫 絕對係外層爽脆 內層鮮嫩 配合埋個汁 係高質既香煎帶子配魚子茸帶子煎得好香 配合每個帶子上面既魚子茸又出奇地match呀蜜糖柚子 & 香芒西柚食炸雞 始終都比較濃味 叫返杯野飲 是必需的!! 睇得又飲得嫁!埋單
韓風近年吹得相當盛 如果你覺得食部隊鍋食到悶
可以試一試我地今晚食既呢間食店

去到既時候 撞正繁忙時段 不過等一等位有得入座

望望餐牌 單單係Pizza都已經好多款口味俾我地簡

蟹肉 蝦肉 啖啖肉!!

蜜糖蒜泥炸雞 (6件)

黎得食韓國野 炸雞就當然係必需嫁喇

埋單每人250蚊到 價錢中位
考慮到尖沙咀地段 呢個價錢 尚算合理
加上環境唔錯 下次一定要call frd過黎再食個炸雞
2018-09-27 244 瀏覽
星期六同男朋友去左尖沙咀行街,之後去左美麗華搵食,一直都唔知道原來有個地方叫食四方,上面都有幾間餐廳既。最後我地揀左食韓國菜既 Pizza Maru,果陣大約7點, 都幾多人, 所以就安排左我地坐bar枱。bar 枱位置有少少窄,擺左大碟後食得有D困難。雖然bar 枱就正正係我地前面,又見到drink menu 既hand craft beer 個個名都幾得意,但係冇試到飲品我地叫左:熱情芒果冰茶, 見到好多人叫, 茶味同果味既平衡好好, 有加單。蜜糖柚子ADE, 其實係有汽既柚子蜜,杯底柚子都幾多,好飲。食物方面,我地叫左三個野食。韓國豬手,跟埋辣醬,蒜片同生菜,好似燒肉咁食。豬手已經切好晒,方便食用,肥膏位唔算多,加埋生菜等一齊食感覺好唔同。卡邦尼年糕,略嫌年糕未夠淋身,但夠晒掛汁,煙肉都夠份量。韓式烤肉拌飯,將所有配菜撈埋尼食會有少少乾,如果有埋燒肉汁之類醬汁係底會好D,但整體尼講係好食既。比起傳統既韓式拌飯更加岩香港人口味。食物份量都唔細,最尾我地食唔晒要打包。
星期六同男朋友去左尖沙咀行街,
之後去左美麗華搵食,
一直都唔知道原來有個地方叫食四方,
上面都有幾間餐廳既。

最後我地揀左食韓國菜既 Pizza Maru,
果陣大約7點, 都幾多人, 所以就安排左我地坐bar枱。
bar 枱位置有少少窄,擺左大碟後食得有D困難。

雖然bar 枱就正正係我地前面,

飲品我地叫左:
食物方面,我地叫左三個野食。
韓國豬手,跟埋辣醬,蒜片同生菜,好似燒肉咁食。
卡邦尼年糕,略嫌年糕未夠淋身,
但夠晒掛汁,煙肉都夠份量。
韓式烤肉拌飯,將所有配菜撈埋尼食會有少少乾,
如果有埋燒肉汁之類醬汁係底會好D,但整體尼講係好食既。
比起傳統既韓式拌飯更加岩香港人口味。

食物份量都唔細,最尾我地食唔晒要打包。
2018-08-25
2018-09-27 186 瀏覽
韓國🇰🇷人氣餐廳,係美麗華開左分店 😳。等我感受一下韓流氣氛🍗🍺.🥁勁多芝士拉絲既泡菜海灣芝加哥Pizza🍕好新穎既組合!批邊係由蜜糖杏仁片製成!濃濃既芝士鹹味,帶少少泡菜既辣味,再加點蜜糖杏仁片既甜品!口感超豐富!! 芝士控🧀注意!🤤.人氣蜂蜜牛油秘製炸雞🍗即叫即炸蜂蜜牛油炸雞,加上超多芝士粉。🍯超惹味香脆,多重口感既層次。炸雞外脆內嫩肉🍺.食炸雞🐣點少得啤酒.有多款韓國直送得獎手工啤酒😻叫左杯Hefeweisen 🍌淡淡既香蕉甜麥味香,又幾易入口。.韓式芝士雞蛋卷 🍳🥙香滑雞蛋卷包住溶化左既芝士,泡菜蛋黃醬。口感好creamy🤤 .🧀手工芝士波🧀又係我最愛既芝士!一咬開流心芝士流出!炸到脆卜卜🤤🤤
韓國🇰🇷人氣餐廳,係美麗華開左分店 😳。
等我感受一下韓流氣氛🍗🍺

🥁勁多芝士拉絲既泡菜海灣芝加哥Pizza🍕

口感超豐富!! 芝士控🧀注意!🤤

人氣蜂蜜牛油秘製炸雞🍗

即叫即炸蜂蜜牛油炸雞,加上超多芝士粉。🍯
超惹味香脆,多重口感既層次。
炸雞外脆內嫩肉🍺

炸雞🐣點少得啤酒.
有多款韓國直送得獎手工啤酒😻
叫左杯Hefeweisen 🍌
淡淡既香蕉甜麥味香,又幾易入口。

韓式芝士雞蛋卷 🍳🥙

香滑雞蛋卷包住溶化左既芝士,泡菜蛋黃醬。
口感好creamy🤤 .

🧀手工芝士波🧀又係我最愛既芝士!
一咬開流心芝士流出!炸到脆卜卜🤤🤤

2018-09-26 179 瀏覽
韓國猛料過江龍🇰🇷韓式與西式的完美融合❣️泡菜海灣芝加哥薄餅🍕餅底如麵包般鬆軟煙韌,豐富足料,鹹香芝士拉絲拉極都有🤤批邊的蜜糖杏仁片絕對是神來之筆,令口感和味道增添層次👍🏻蜂蜜牛油秘製炸雞🍗🍯外層滿滿芝士調味粉,散發出陣陣濃厚蜂蜜牛油味😍肉質鮮美濕潤,不會好乾,炸粉卜卜脆,不太厚,恰如其分😋釀車打蝦焗波特菇🍄特大的啡菇多汁得驚人🤩釀滿厚厚的一層餡料,滲出濃濃的芝士味❣️香煎帶子配魚子茸賣相精緻,帶子好厚身,嫩滑爽口,配上惹味魚子茸並以薄片蓮藕托底有種和諧的感覺😚濃香蒜蝦意粉🍝🦐大蝦啖啖肉,彈牙爽口。意粉充分掛滿濃郁蒜香,惹味得吃不停口🤗
韓國猛料過江龍🇰🇷韓式與西式的完美融合❣️

泡菜海灣芝加哥薄餅🍕

蜂蜜牛油秘製炸雞🍗🍯

釀車打蝦焗波特菇🍄

濃香蒜蝦意粉🍝🦐
2018-09-20 516 瀏覽
見好耐都冇食過韓國野,但又唔太想食燒肉個隻,不過就好想食炸雞同飲啤酒啦!就係甘就跟左朋友黎呢間新派韓式餐廳開餐啦...韓式芝士雞蛋卷 HK$73呢個蛋卷內層係菇同芝士黎,蛋算滑身,口味就較淡,適合健康一族香煎帶子配魚子茸 HK$78帶子煎得好香口,但不失其鮮味,配埋魚子茸去食,令味道更滋味,係會追食下去的...蜂蜜蒜泥炸雞  (6隻) HK$116The  Madam  (L) HK$82炸雞配啤酒簡直係一絕!雞肉嫩滑,蜂蜜蒜泥味好出又夠惹味!呢隻酒又夠淡口,幾啱女仔飲!正呀!泡菜海灣芝加哥 HK$189呢個Pizza超級邪惡呀!除整個Pizza面滿佈芝士外,就連Pizza 邊內也是,仲要非常足料,又蝦又蟹棒等,食落好滿足同好飽肚呀!肥都值得啦...由於用膳時間得90分鐘,不能掛住講野呀~

韓式芝士雞蛋卷 HK$73

香煎帶子配魚子茸 HK$78

蜂蜜蒜泥炸雞  (6隻) HK$116

The  Madam  (L)

The  Madam  (L) HK$82

泡菜海灣芝加哥 HK$189

由於用膳時間得90分鐘,不能掛住講野呀~

蜂蜜蒜泥炸雞  (6隻)
The  Madam  (L)
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
2018-09-19 271 瀏覽
最近係尖沙咀美麗華開左一間新嘅韓式餐廳,主打韓式炸雞同埋pizza。餐廳以開放式嘅設計為主,感覺好開揚。我地一行兩人,叫唔到好多野,而餐牌裡面大多數食物都係飽肚野,最後揀左一個pizza,一份炸雞同埋一份年榚。Pizza款式好多,不過話明食韓國野,pizza緊係要揀韓風架啦。平時無咩機會食泡菜pizza,所以今日揀左泡菜海灣(牧場醬底)。Pizza火喉剛剛好,配料有鮮蝦,蟹柳,菠蘿,火腿,粟米,燈籠椒,牧場醬,泡菜蛋黃醬,馬蘇里拉芝士,紫洋蔥,蘑菇同埋香芹片,材料好豐富,牧場醬底配埋多樣材料,入口唔會過濃,整體味道好夾,亦都唔會蓋過海鮮嘅味道。甜辣秘製炸雞(非辛辣)韓式炸雞相信係食韓國野不可缺少嘅菜式之一。我地揀左一份大炸雞,共有十二件。炸雞入口非常好脆,又唔會太油,配左甜辣醬後,入口一d都唔乾身,醬汁甜甜地,帶微辣,食落都好開胃。火辣海鮮年糕無辣不歡嘅我點都要揀返樣辣野食。呢份「火辣海鮮年糕」,材料除左有韓國年糕之外,仲有粉絲,藍青口,鮮蝦,魷魚同椰菜,當然唔少得有辣番茄醬啦。加入左咁多配料嘅炒年榚,材料非常豐富,年榚軟硬度剛剛好,醬汁又濃郁,真係令人一啖一啖咁食過不停。連埋飲品,埋

甜辣秘製炸雞(非辛辣)

火辣海鮮年糕

連埋飲品,埋單每人都係二百零蚊,可以食到d咁正宗嘅韓國菜,環境又舒適,咁嘅價錢,算係唔錯架啦。
2018-09-18 197 瀏覽
我和朋友一直很喜歡食韓國菜,韓式pizza, fusion其實很合我們胃口,還要在尖沙咀美麗華中心裡面,地點很就近,當然要去試試!一打開meau就看到有許多款pizza,當中很多都很有特色,還有很多不同類型的小食,讓我們很難選擇呢~炸雞可以選小份或食大份的,小份的有6件,大件的有12件,可以讓客人任意選擇。尖沙咀店光猛夠空間感,店鋪最特別的地方是在白墻上播放韓國當下流行的MV,好適合”韓粉”一齊去,飲杯啤酒食一下炸雞,聽下歌,枱上面有個小垃圾筒讓客人放雞骨,不用放到滿枱都是,另外店員也準備了手套讓客人可以食炸雞的時候用的,很貼心!我們2人一共點了4道菜,2杯特飲,分別是泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁)pizza,蜂蜜牛油秘制炸雞(6件),蒜香甜辣秘制炸雞(6件),韓式芝士雞蛋卷,一杯蕃石榴果汁和一杯西柚冰茶。首先來到的是韓式芝士雞蛋卷,菜式佈置很精美,裡面有紫菜,厚厚的芝士,咬落很有口感。泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁)pizza,這個pizza是我吃過最好食的,真的沒有誇張,PIZZA裡面的芝士多到拉不斷,完全都沒有省材料!包邊撒滿了蜜糖杏仁粉,想不到竟然有很好的配搭!非常煙韌彈牙,上面的配料也

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁)pizza,這個pizza是我吃過最好食的,真的沒有誇張,PIZZA裡面的芝士多到拉不斷,完全都沒有省材料!包邊撒滿了蜜糖杏仁粉,想不到竟然有很好的配搭!非常煙韌彈牙,上面的配料也很足,有蝦仁,蟹柳,魷魚等等~讓我一試難忘~!

蜂蜜牛油秘制炸雞是大推介的一道菜!我試過很多的韓式炸雞,但隻有這家的炸雞稱得上好吃!炸雞每件都是水準之作,炸雞控一定要試蜂蜜牛油秘制炸雞!上面一層厚厚的蜂蜜牛油粉均勻地掛在每一件炸雞上,甜甜香香,一㸃都不覺膩,炸粉一點都不會覺厚,咬落皮香脆,肉也炸得非常嫩滑,襯熱食啊!

蒜香甜辣秘制炸雞也一樣棒,這份炸雞是濕的,食傳統式大家都知道的韓式炸雞~炸雞炸得很香,外皮炸得好脆好乾身,甜辣醬好均勻地沾上每件炸雞表面,甜味比辣味重,不能吃辣的客人不用擔心,炸雞肉質好嫩滑,肉汁鎖喺雞皮裡面!

最后來一杯清新的蕃石榴果汁和西柚冰茶,消暑解渴~不會太甜,2杯都很好喝!

最后埋單2位一共$611連加一,我和朋友都飽到捧住肚子走,整體感覺非常不錯!下次一定為了蜂蜜牛油秘制炸雞再次光臨!
原來美麗華食四方有很多餐廳,見到這間韓式餐廳不用排隊,我們決定來試試!餐牌上有多款美食,有薄餅、炸雞、小食、拌飯等等韓式芝士雞蛋捲這個無論是賣相、份量、味道也不是我想像的那一種...芝士味不重,亦沒有拉絲,雞蛋是熟了,但不太幼滑,配上淡淡的泡菜蛋黃醬,沒有太大的味道蜜糖忌廉炸薯條上菜時,蜜糖味香味撲鼻,而且是我最愛的粗薯條!這是即叫即炸的,薯條外脆內軟,再配上蜜糖漿的味道及忌廉,效果不錯,而忌廉亦不是那種很甜的蒜香甜辣秘製炸雞/芝士秘製炸雞炸雞上菜時亦有香濃的味道,令人垂涎欲滴!比較喜歡甜辣炸雞,辣味不是辛辣,而是惹味的香辣,味道十分搭配。而且炸雞的肉質鮮嫩,就算是雞胸也不會太粗糙。而芝士秘製炸雞亦有很重的芝士味,加上糖粉,是偏甜的韓風午餐肉拌飯這個賣相特別,說穿了是午餐肉拌飯!配上了紫洋蔥、椰菜、雜菌、荷包蛋、泡菜、蕃薯絲、酸忌廉醬等及午餐肉,拌勻後進食別有一番風味!Belgian  Wit這個是比較失望的手工啤酒,是非常淡的啤酒,容易入口,但沒有什麼味道,也喝不出特色手工啤酒的感覺整體來說,餐廳的食物種類很多,環境舒適,適合多人聚會

餐牌上有多款美食,有薄餅、炸雞、小食、拌飯等等

韓式芝士雞蛋捲

韓式芝士雞蛋捲

韓風午餐肉拌飯

這個賣相特別,說穿了是午餐肉拌飯!

Belgian  Wit
Belgian  Wit

整體來說,餐廳的食物種類很多,環境舒適,適合多人聚會
2018-09-14